Vem, da je tema o telesnih spremembah med jemanjem kt in ne psihičnih, a ker ni splošne teme o teh spremembah, bom kar tukaj postavila vprašanje.
Meni se je ob jemanju Yasminelle tablet, natančneje nekje po 5 mesecih jemanja, pojavilo neko čudno nihanje razpoloženja, ki si ga več ne znam razložiti. Da je stanje še slabše, bruhnem v jok za vsako malenkost. To več ni normalno! Pred tem, tudi na Diane nisem jokala skoraj nič (razen štiri mesece, kot opisujem v nadaljevanju), ker sem čustveno stabilna oseba in me ne vrže neka malenkost s tira.
Ne da bi prelagala odgovornost za svoje vedenje na kt, a name vplivajo še slabše kot Diane, na katerih sem bila 4 mesece v resni depresiji, od tega en mesec intenzivno razmišljala da si več ne želim živeti, da nisem zmožna živeti in sposobna karkoli narediti iz sebe, a nisem vedela kako karkoli izvesti (pred ostrimi predmeti imam strah da večjega ne morem imeti - rezanje ipd. norosti). Skratka, ne vem, ali so bile krive tablete ali razhod s takratnim fantom, saj sem drugače umirjena oseba, ki zna prenesti razhod (tisto zvezo sem praktično sama končala, a sva se na koncu oba strinjala), težje življenjske preizkušnje itd.

K psihiatru nisem šla, čeprav bi verjetno morala, sem pa od takrat (po tistih 4 mesecih) normalno zaživela dalje, ker sem se preselila nazaj domov. Trenutno pa me že nekaj časa mede tole nihanje razpoloženja, čeprav temu precej botruje mamino in očetovo obnašanje, ki me spravlja na rob in me samo napadata, da še nisem nič naredila iz sebe ipd. A takšnih nihanj razpoloženja pri sebi še nisem zaznala. Niti PMS-ja pri sebi nisem nikoli zaznala (razen v obliki krčev), zdaj pa tole.
Mislite, da znajo biti krive tablete in neham z njimi dokončno (ne glede na znamko)? Imam še sicer tri tablice Diane, po katere sem šla nekaj tednov nazaj, da si spravim v red kožo, ki se mi je med Yasminelle opazno poslabšala. Po Diane pa nameravam prenehati (torej tri meseci jemanja Diane, nato pa dokončno preneham). Po kolikšnem času se telo v celoti očisti teh hormonov in ni več sledi jemanja kt?