Težave s spanjem, odkar sem opustil kajenje marihuane
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- starz
- Sramežljivka
- Na forumu od: 13. 5. 2011
LP, sem fant star 22 let in sem prenehal kadit marihuano pred 9dnevi. Sem bil redni kadilec več kot 7let, ponavadi tudi velike količine marihuane čez dan. Zadnje tri leta povprečno 1g na dan. Pred spanjem obvezno ena zvita cigareta. Že od nekdaj sem imel probleme s spancem, pred kajenjem marihuane. Trava mi je te probleme omilila in mi pomagala zaspat in se zbudit dokaj spočit zjutraj, z zelo redniki sanjami. Odkar sem jo prenehal kaditi imam močne probleme z spanjem, čeprav treniram in delam skoraj celi dan. Potrebujem pol ure do 1uro ali več, da zaspim, ko zaspim se zbudim čez 2-3 ure cel moker, zaradi nočnih mor, ki so me spremljale med spancem. Tudi če nimam nočnih mor se zbudim čez 2-3ure. Nikoli nisem jedel tablet za spanje razen 1x v življenju sanval, prav tako ne uživam nobenih drugih tablet. Občasno pijem in poskušam kakšne trde droge (plesne) so res občasno uživanje 1x-2x na mesec. Plesne droge uživam 3/4leta. Že od nekdaj imam probleme s telesno težo, zato zadnjega pol leta zelo dosti pojem in se težko zredim. Ko sem kadil sem, z zelo veliko količino hrane čez dan v roku pol leta pridobil 5kg, odkar pa ne kadim pa se potim med spanjem, po moje zaradi sanj, prav tako pojem zelo veliko 4x na dan, ampak samo izgubljam kilograme. Danes sem se zelo močno potil (nočne more), zbudil sem se 5x, ko želim drugič nazaj zaspat potrebujem do 2h (odkar ne kadim). Majico sem menjal 2x in je kljub temu bila ob 11h premočena, prav tako rjuha in vzglavnik. Pred kajenjem sem včasih imel nočne more, med kajenjem zelo redko, teh 9 dni pa jih imam vsak dan. Odkar ne kadim sem shujšal 4kg (jem veliko), imam 55kg, 173cm. Nimam potrebe po kajenju marihuane (oz. minimalno potrebo) ki me ne ovira. Prav tako kadim cigarete (do 3/4 škatle ponavadi polovico). Prosim za pomoč, ne želim začet uživat kakšnih tablet za spanje ali antidepresivov, rad bi samo začel normalno spati in pridobil kilograme. Menim, da v preteklosti nisem imel večjih psihičnih težav in depresij, razen težave s spanjem, pozno sem hodil spat zaradi ponočevanj in kajenja (od 1 do 4h zjutraj).
Zadnjič spremenil starz, dne 13. Maj. 2011 13:19, skupaj popravljeno 2 krat.
- starz
- Sramežljivka
Dadyka15 napisal/-a:jaz ti sicer ne znam konkretno svetovat, lahko ti pa priporočam kakšen posvet pri osebnem zdravniku ali specialustu psihologu...
hvala lepa za odg., vendat še bom počakal malo, kak teden dni preden bom težavo zaupal terapevtu, ker vem da mi bo pripisal razne tablete, ki spet vodijo v odvisnost.
-
schpeltza - Kofetarica
- Na forumu od: 28. 1. 2005
Zakaj pa nebi poskusil s kakimi tabletami za spanje, ki jih dobiš v lekarni brez recepta. Moj oče je imel vedno probleme s tem, da je zaspal... Tudi je rabil kako uro ali več. In zdaj jemlje Baldrimed in pravi da zelo hitro zaspi. Vzame eno pastilo pred eno uro pred spanjem in mu baje pomaga. Poskusi kake take lažje tablete. Ali pa kak čaj za pomirjanje kak baldrijan ali kaj podobnega...
Mislim pa, da je tu psihičen problem in predvsem v tem, da skos misliš na to, da ne kadiš več in si živčen zaradi pomanjkanja droge v organizmu... Malo boš pač moral potrpet, da se telo malo spuca! In nehaj si govorit, da je to samo zaradi tega, ker ne kadiš več. To se je pojavilo sedaj ravno zaradi tega, ker si tako pogosto konzumiral in se ti je telo navadilo.
Kar se pa kil tiče, pa poskusi jest bolj kalorično hrano. Krompir, OH, beljakovine ala sir... Če hujšaš očitno porabiš več kalorij kot jih vneseš v telo. Malo si oglej na internetu kaloričnost določenih živil.
Mislim pa, da je tu psihičen problem in predvsem v tem, da skos misliš na to, da ne kadiš več in si živčen zaradi pomanjkanja droge v organizmu... Malo boš pač moral potrpet, da se telo malo spuca! In nehaj si govorit, da je to samo zaradi tega, ker ne kadiš več. To se je pojavilo sedaj ravno zaradi tega, ker si tako pogosto konzumiral in se ti je telo navadilo.
Kar se pa kil tiče, pa poskusi jest bolj kalorično hrano. Krompir, OH, beljakovine ala sir... Če hujšaš očitno porabiš več kalorij kot jih vneseš v telo. Malo si oglej na internetu kaloričnost določenih živil.
"Nicht die Schönheit entscheidet, wen wir lieben, sondern die Liebe entscheidet, wen wir schön finden." (Sophia Lauren)
- starz
- Sramežljivka
špela hvala za odg., morem ti povedat da se ne oremenjujem kaj preveč zaradi tega ker več ne kadim trave, ker ne čutim velike potrebe, obremenjujem se zaradi spanca in da nenehno izgubljam kg, čeprav se trudim jest beljakovine in čimveč oh,
hvala in lp
hvala in lp
-
Lady_Cristina - Debatorica
- Na forumu od: 10. 6. 2009
- Kraj: Graz
Groza. Vem da je malo prepozno za to, ampak kaj pa se spraviš kadit. Jaz nisem marihuane v življenju probala in sem na to ponosna. Tisti ki pa jo kadijo redno na taki način pa so neumni.
A vida é bela. Só tens de a tornar bela. <3
-
White_Widow - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 8. 5. 2010
- Kraj: Ljubljana
ali pa si neumna ti ker obsojas a nisi niti probala zato utihni.
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
Lady_Cristina napisal/-a:Groza. Vem da je malo prepozno za to, ampak kaj pa se spraviš kadit. Jaz nisem marihuane v življenju probala in sem na to ponosna. Tisti ki pa jo kadijo redno na taki način pa so neumni.
bla bla bla bla bla bla....
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]