Težave s spanjem, odkar sem opustil kajenje marihuane

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 13. Maj. 2011 20:49

Mogoče bi pomagalo, da uvedeš red v spanje. Porihtaj si bioritem, hodi spat vedno ob isti uri. Preden greš spat, uvedi nek obred, s katerim se boš sprostil in se ti bo telo začelo pripravljat na spanec...npr. tuš, sproščanje par min. ob relaksacijski glasbi, če maš punco, mogoče vzajemna masaža, nato pa vgasneš luč, si naredi trdo temo in ne razmišljat o nekih težkih temah. Temperatura v spalnici mora bit vedno malo nižja, kot drugod v stanovanju. Mislim da je idealno nekje 18 stopinj ali celo 16?? V glavnem, raje imej bolj hladno kot pa pretoplo.
Mogoče ti ne odgovarja položaj postelje. Spreminjaj malo, premakni pohištvo ali pa se vsaj obrni okoli, da boš imel glavo tam, kjer maš sedaj noge.
Sicer pa - ja, kot ti je že ena svetovala, idi si v lekarno po Baldrijanove kapljice (Baldrijan
Baje pomaga tudi, če pred spanjem spiješ kozarec toplega mleka.

Mogoče gre res za abstinenčno krizo, mogoče pa si enostavno postal bolj zaznaven in dvoje telo bolj čuti in dojema vse informacije, ki pridejo iz okolja, ker pač ne zaspiš več počen in s tem ne tlačiš svoje zaznavnosti. V par tednih bi moralo bit bolje =)
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
starz
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 13. 5. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a starz » 14. Maj. 2011 9:46

celjanar napisal/-a:Ka pa treniraš?

fuzbal
starz
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a starz » 14. Maj. 2011 10:06

Positivitive vibrations, hvala za odg. in se strinjam stabo, pomojem ni tlko na abst. krizi kot pa na spalnih navadah, ker ne čutim potrebe po kajenju, oz. me ne moti da ne kadim.

hvala za pomembne informacije, danes sem prav tako čudno spal, zaspal sem ob 12h, zbudil se ob 2, mogoče sem še nazaj zaspal do 4h (nevem če sem), pol pa sem 100% da sem bedel do 8h in ob 8h zaspal do 10h. V sobi imam temo (rolete do konca, pred spanjem prezračim sobo, jem okoli 10 ure zadno, takrat se močno najem, sajn pravim da nimam problemov s tem da zaspim, razen s tem da se zbujam. Bom začel piti limonado ter mleko z medom, tuš pa mi ne paše pred spanjem, ker takrat se zbudim, stuširam se okoli 9h. Včeraj nisem treniral, danes bom šo v savno. Prav tako si bom danes kupil te baldrijanove kapljice, zanime me samo če jim morem jemat tudi čez dan ali samo pred spanjem, ker nimam psihičnih težav razen utrujenosti zaradi nespečnosti. Probam se čimmanj obremenjevat, je pa res da že 10 dni sem močno nespečen.

Prav tako se danes nisem zbujal moker, nisem se tako močno pokril, menim da sem zato tudi težje zaspal nazaj. Nisem izgubil kilogramov. Sem sanjal, vendar se zelo malo spomnim sanj, ki niso bile moteče, čeprav so že mejile na moro.

Nikoli nisem imel nekih večjih težav, zelo redke depresije, ko grem spat se umirim, zato tudi zaspim. More tolmačijo na prijateljih ter znancih, zapletene zgodbe.
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 14. Maj. 2011 10:39

Tud to da se ogromno naješ pred spanjem lepo odstrani. Spat se gre z majhnim, lahkim obrokom..da nisi lačen, ne pa da se želodec celo noč matra prebavljat kromper pa meso pa sladice..
+ plesne droge vse stran.
It was forever..but it didnt last long..
starz
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a starz » 14. Maj. 2011 11:56

..Evelyn.. napisal/-a:Tud to da se ogromno naješ pred spanjem lepo odstrani. Spat se gre z majhnim, lahkim obrokom..da nisi lačen, ne pa da se želodec celo noč matra prebavljat kromper pa meso pa sladice..
+ plesne droge vse stran.

ja bom omejil količine hrane ob večerih, čeprav sem bil navajen, da sem hodil spat sit, plesnih drog pa nebom užival dokler nebom zdrav in normalno spal.
celjanar
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 9. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a celjanar » 14. Maj. 2011 12:22

starz napisal/-a:

fuzbal
Začni kaj težjega trenirat :lol:
starz
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a starz » 15. Maj. 2011 12:27

celjanar napisal/-a:
starz napisal/-a:

fuzbal
Začni kaj težjega trenirat :lol:

bom začel s fitnesom mam doma uteži in bench
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 17. 4. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a punkie_ » 15. Maj. 2011 16:35

o tovrstni tematiki boš več nasvetov in informacij ( s strani izkušenih uporabnikov) našel na Drogart forumu: http://www.drogart.org/forum/
Uporabniški avatar
Cordy
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 11. 4. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Cordy » 15. Maj. 2011 17:18

Lady_Cristina napisal/-a:Groza. Vem da je malo prepozno za to, ampak kaj pa se spraviš kadit. Jaz nisem marihuane v življenju probala in sem na to ponosna. Tisti ki pa jo kadijo redno na taki način pa so neumni.

Vsak naj dela s svojim telesom kar želi,saj je pravzaprav njegovo. Tudi jaz marihuane nikoli nisem poskusila in me niti ne mika,a tistih, ki kadijo ne obsojam. Moram pa povedati,da marihuana povzroča manj težav,kot pa alkohol,ki je legalen. Lep primer so prometne nesreče zaradi vinjenosti in bolečina ljudi,ki so zaradi tega izgubili ljubljeno osebo ali pa imajo alkoholika doma.
Uporabniški avatar
candy.
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 21. 9. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a candy. » 31. Maj. 2011 21:02

Če veliko časa (sploh toliko let) kadiš marihuano, zna biti po opustitvi res kar nekaj problemov s spanjem.. sploh če se bil navajen pred spanjem pokaditi enega. Običajno se takšni problemi lahko zavlečejo za kakšen mesec ali pa morda malo več, ampak po določenem času se bo telo navadilo in boš lahko normalno zaspal. Če si se že odločil, da boš prenehal s kajenjem, ne popusti in skušaj še malo potrpeti.. ja, lažje rečeno kot storjeno, ampak vseeno :)
Sicer pa ti odsvetujem kakršnekoli tablete za spanje ipd., saj se tudi na le te sčasoma navadiš in je vse skupaj zopet neko zatekanje k kemiji (v primeru, da greš po tablete do zdravnika). Poskusi z Baldrijanovimi kapljicami! Dobiš jih v lekarni, seveda brez recepta, niso drage in pomagajo! Sicer poznam ljudi, ki se naslednji dan po partyju (in seveda po zaužitju speeda ali koke) nafilajo s temi kapljicami in normalno zaspijo, kar je popoln nesmisel. Takšne probleme kot pa imaš trenutno ti, mislim, da bi ti te kapljice lahko pomagale.. veliko podatkov o tem boš dobil tudi po internetu, preglej malo :)
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 4. 11. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Zvoncica » 06. Jun. 2011 15:49

Mogoče bi ti pomagalo, če bi spal z zamaški v ušesih (da ne slišiš nič okrog sebe), pa če bi šel v posteljo še kakšno uro prej, pa bi bral kakšno knjigo...a la vojna in mir :D
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 07. Jun. 2011 18:33

Najboljša stvar proti nespečnosti. Je naturel, ne moreš se ga navlečit (čeprav po priporočilih naj bi ob rednem jemanju po 3h tednih sledila kratka pavza, da ne zmrdaš preveč svojega cirkadiarnega ritma), spiš ful trdno, zbujaš se spočit. Jaz jih mam vedno na zalogi, za kadar se ga overdosam s taurinom in kofeinom ali pa če morem kdaj ful zgodaj spat, ker naslednji dan zgodaj vstajam, pa mi fiziološko ura še ne zvoni za spanje. Pa 100 ug je čist dovolj. Bolš ko vsak baldrijan, meta, altalex, ....

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov