Tamponi ali vložki

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 27. Avg. 2008 15:50

^ Ja tamponi so ponavadi pakirani po 16, a ne? :?
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 27. Avg. 2008 16:06

p!ka napisal/-a:^^ Uf, 16 € je pa kr dosti. Kaj lahko pogledaš kolko jih je v paketku ?

Vložki so pakirani po 10, za tampone pa ne vem, ker jih ne uporabljam.

Je veliko, ampak če to rešuje moje težave, potem je več kot vredno :wink:
Uporabniški avatar
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Šaurini

Neprebrana objavaNapisal/-a p!ka » 27. Avg. 2008 17:43

metuljčica* napisal/-a:^ Ja tamponi so ponavadi pakirani po 16, a ne? :?

Lahko kupiš tud manjši paketek. Mislim, da jih je 6 al 8 not. :wink:
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
linnka*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 7. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a linnka* » 28. Avg. 2008 9:03

Poleg Tosaminih Natura Femina sem tudi čisto navdušena nad vložki in tamponi Natracare. Prav tako so čisto naravni, je pa res da so še 1x dražji (okoli 3€) od kakšnih Allways in podobnih, ki se lahko samo skrijejo.
*Gaja*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *Gaja* » 28. Avg. 2008 10:57

Jaz še imam vedno probleme z vstavljanjem tamponov! In to še vedno po pol leta, odkar sem si prvič probala vstaviti mini tampon, ker so mi tako svetovali za začetek. Vedno imam tako suho nožnico, da sploh nikamor ne gre potisnit! :roll: Ne vem več kaj naj delam... Aja, glede tega ali sem še devica - nisem več, zato mi je še toliko bolj čudno, da se moram toliko zafrkavati s tem, pa še vedno ne gre. Rada bi namreč prešla iz vložkov na tampone, ker so vložki moteči, pa kot plenice so. :? Jih mam že od takrat, ko mam menstruacijo, torej 5 let in sem jih resnično sita. Kakšni predlogi? Glede samega vstavljanja sem probala že leže, stoje s pokrčeno eno nogo, pa nikakor ne gre. Ali se lahko uporabi kakšno mazilo (mogoče celo lubrikant), da bo lažje šlo noter?
Uporabniški avatar
Libido.
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 30. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Libido. » 28. Avg. 2008 11:02

gaby_ napisal/-a:^jaz pa vedno samo tampone. tudi ponoči. ne prenesem občutka pri vložkih, kot da bi kar eno plenico mela spodaj. :?
pri uporabi tamponov se počutim dosti bolj sproščeno in sploh pozabim, da sem v tistih dneh. :)

pri meni isto ... prvo leto pa pol sm uporabljala vložke in sm resnično sovražla tiste dneve ... pol smo pa meli s šolo plavalni tečaj in ocenjevanje plavanja in je blo obvezno, jst mela pa lih tisti teden m. in sm takrat prvič uporabla tampone ... in od takrat naprej jih uporabljam ves čas - 4 leta bo zdej septembra ...
Let's swim to the moon .....
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 28. Avg. 2008 11:14

*Gaja* napisal/-a:Jaz še imam vedno probleme z vstavljanjem tamponov! In to še vedno po pol leta, odkar sem si prvič probala vstaviti mini tampon, ker so mi tako svetovali za začetek. Vedno imam tako suho nožnico, da sploh nikamor ne gre potisnit! :roll: Ne vem več kaj naj delam... Aja, glede tega ali sem še devica - nisem več, zato mi je še toliko bolj čudno, da se moram toliko zafrkavati s tem, pa še vedno ne gre. Rada bi namreč prešla iz vložkov na tampone, ker so vložki moteči, pa kot plenice so. :? Jih mam že od takrat, ko mam menstruacijo, torej 5 let in sem jih resnično sita. Kakšni predlogi? Glede samega vstavljanja sem probala že leže, stoje s pokrčeno eno nogo, pa nikakor ne gre. Ali se lahko uporabi kakšno mazilo (mogoče celo lubrikant), da bo lažje šlo noter?

Po moje si zdaj po neuspelih poskusih vstavljanja že vse na trnih, ko primeš tampon v roko, zato ti priporočam, da poskuse izpelješ malce manj napeto. Ne se silit s tamponi, mogoče pač telo še ni zrelo za kaj takega (sliši se smešno, ampak včasih telo samo zavrača tujke z bolečino), obstajajo vložki, ki so čisto ok, samo navaditi se moraš. Glede vstavljanja je za začetek super, če ležiš, se globoko sprostiš, in dobro naciljaš - tampon zleze v nožnico skoraj sam od sebe, ko zadeneš pravi kot, zato malo poskušaj spremeniti smer, ampak ne na silo. Med m. je nožnica itak nadpovprečno vlažna zaradi krvavitve, torej ne vidim razloga za uporabo dodtanega maziva, lubrikant je možnost, ampak pretirana uporaba lahko nadraži pH nožnice.
*Gaja*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a *Gaja* » 28. Avg. 2008 11:18

No, bom poskusila enkrat v miru spet... Upam, da mi bo končno uspelo, ker bi rada bila brez skrbi, da mi kje mimo vložka pride kri. :roll: :D
Uporabniški avatar
missy*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a missy* » 28. Avg. 2008 11:23

jaz imam bolj tezave z menjanjem tamponov, ko vstavim po porvem naslednjega...takrat je noznica tako suha, vse me pece, nastane kar nekaksna blokada, in tampon nikakor ne gre not, kot da bi se noznica zaprla. Ampak prejsen izstavljeni tampon, je cel moker :?
Uporabniški avatar
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a softTouch » 28. Avg. 2008 11:50

to se je tud men dogajalo,čeprav sem imela menstruacijo,tampona sploh nisem mogla normalno vstavit v nožnico,sicer sem ga dala not,ne pa toliko,da ga ne bi več čutila.to se dogaja tud mojim prijateljicam,ko sem jih vprašala če majo one tud iste probleme.
no k sreči sem svojo rešitev našla,ampak to je pe že druga tema
Uporabniški avatar
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Šaurini

Neprebrana objavaNapisal/-a p!ka » 28. Avg. 2008 11:52

softTouch napisal/-a:to se je tud men dogajalo,čeprav sem imela menstruacijo,tampona sploh nisem mogla normalno vstavit v nožnico,sicer sem ga dala not,ne pa toliko,da ga ne bi več čutila.to se dogaja tud mojim prijateljicam,ko sem jih vprašala če majo one tud iste probleme.
no k sreči sem svojo rešitev našla,ampak to je pe že druga tema

A deliš z nami tvojo rešitev, ker mene to tud učasih zeza. :roll:
:D
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
Uporabniški avatar
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a softTouch » 28. Avg. 2008 11:56

upam da ne bom kregana :D
pejt pogledat v temo kjer je govora o menstrualnih skodelicah
*Gaja*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a *Gaja* » 29. Avg. 2008 11:40

Evo, danes mi je končno uspelo vstavit tampon. :D Me pa zanima na koliko ur ga je treba zamenjat? Na 8? Aja, pa še to me zanima: a lahko grem na majhno in veliko potrebo s tamponom not? Meni je bil problem iti že na malo potrebo, ker me je peklo oz. je ven zlezel in bil debelejši (prepojen), tako da sem vstavila takoj novega.
Uporabniški avatar
missy*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a missy* » 29. Avg. 2008 12:13

eh, sem tudi jaz ze resila tole s tamponi :D po normalnem tamponu pac vstavim mini tampon in vmes ne razmisljam, ali bo sel not ali ne :D so pa moji problemi zgleda izvirali tudi iz drugje, namrec med sexom me je v doloceni pozi bolelo...in ko je to nehalo, sem tudi tampon lahko vstavila normalno :D
LanaMaxim
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a LanaMaxim » 29. Avg. 2008 12:26

*Gaja*, tampone menjaš na 4 do 6 ur. Približno. No, sej potem boš sama videla, glede na to kateri dan menstuacije je. Pri močnejši pogosteje.
Čudno, da te je peklo in ne bi ti smel lesti ven. Ga že nisi imela prav naštimanega.

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov