Tamponi ali vložki

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 28. 5. 2005
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a rammsteingirl » 04. Jun. 2008 19:27

ne vem, jaz pa odkar imam KT, imam itaq zelo šibko menstruacijo. tako da uporabljam le vložke.

tamponov ne prenašam dobro, vedno mi je ful slabo. samo v ekstremnih primerih (morje).
Lilah
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 14. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Lilah » 05. Jun. 2008 20:40

jaz pa si ne morem vstavit tampona. ne gre nikakor :( sem že tolkrat sprobala pa še vedno ne gre... sem še nedolžna, a to lahko vpliva na to? enkrat sem nekje prebrala da je treba mednožje navlažiti z lubrikantom, da tampon lažje vstaviš? aja, pa še neki... a lahko opraviš malo in veliko potrebo s tamponom v nožnici al ga je treba prej ven vzet? mal čudn vprašanje za tiste, ki se že na to spoznate, sam men še zdej ni jasn oz. jih še vedno ne uporabljam, pa bom že letos stara 18. use sošolke razpravljajo o praktičnosti tamponov, men pa ti vložki že res presedajo, skoz lahka pride kri pa še k ene plenice izgledajo. :roll: :?
Uporabniški avatar
KristinĆk
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 9. 2007
Kraj: somewhere over the rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a KristinĆk » 05. Jun. 2008 20:49

hm..

1.obstajajo neki tulčki za pomoč pr ustavljanju..js ga na začetku tut nism mogla ustavt notr in sm se mogla kr ful pomatrat da sm ga not spravla :D glede tistga z lubrikantom-prvič slišim

2. aaam glede na to da si še nedložna-to čisto nič ne vpliva..vsaj pri meni ni..

3. glede velike in male potrebe: lahko jih opravljaš s tamponom brez problema..ni ti ga treba dat vn če greš samo lulat al pa karkol..zamenjaš po potrebi..

vzem si čas, sprost se, pa najprej poskus s tistimi mini tampončki, pa boš vidla kok je.. sam naj se ti ne mudi.. pa odvisn je tut v kakm položaju si..na začetku ti bo lažje če počepneš oz. če se kr lepo usedeš na tla v kopalnci pa probavaš :D
Zadnjič spremenil KristinĆk, dne 05. Jun. 2008 20:51, skupaj popravljeno 1 krat.
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 05. Jun. 2008 20:50

Lilah napisal/-a:jaz pa si ne morem vstavit tampona. ne gre nikakor :( sem že tolkrat sprobala pa še vedno ne gre... sem še nedolžna, a to lahko vpliva na to? enkrat sem nekje prebrala da je treba mednožje navlažiti z lubrikantom, da tampon lažje vstaviš? aja, pa še neki... a lahko opraviš malo in veliko potrebo s tamponom v nožnici al ga je treba prej ven vzet? mal čudn vprašanje za tiste, ki se že na to spoznate, sam men še zdej ni jasn oz. jih še vedno ne uporabljam, pa bom že letos stara 18. use sošolke razpravljajo o praktičnosti tamponov, men pa ti vložki že res presedajo, skoz lahka pride kri pa še k ene plenice izgledajo. :roll: :?

Če si nedolžna, ti lahko vstavljanje tampona predstavlja rahel problem - čisto odvisno od tvoje deviške kožice. Jaz ti priporočam, da ne poskušaš na silo, ker se ne splača, boli in peče, nabavi dovolj velike vložke, obstajajo taki, ki dobro vpijajo in niso kot plenice (ne vem od kod vam ti stereotipi? jaz jih uporabljam odkar imam m. in so čisto kul), pri vstavljanju pa je sicer najbolj pomembno, da si dovolj sproščena, drugače ne gre, ker so mišice zakrčene. Poskusi vstaviti v ležečem položaju, je lažje, seveda poskušaj z mini tamponi za začetek, če že želiš preklopiti nanje.
Uporabniški avatar
BabyJane
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 28. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a BabyJane » 05. Jun. 2008 22:58

Ja, itak da je pri tamponih boljši občutek, ko ne rabiš skrbet, da se na hlačah vidi kaka guba od vložka in sploh hodit vsak odmor gledat, če je še vse na svojem mestu... Sama sem pa vseeno bolj pristašica vložkov --> kolikor se le da. Že sama misel na to, da se vso to čiščenje dogaja V meni, se mi malo ˝zagravža˝, saj je vendar pomembno, da umazanija zapusti prostor, kajne? Tamponi so zagotovo bolj praktični, a raje priporočam vložke :zustimm:
Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi_M » 06. Jun. 2008 5:36

Pa ravno dokler je kri v telesu, ni nobena umazanija, ker kri reagira šele v stiku z zrakom. Tako da bi lahko rekli, da je večja umazanija to, kar imaš na vložku, kot pa tampon v nožnici. :roll:
Uporabniški avatar
Miss N.
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 22. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Miss N. » 06. Jun. 2008 8:06

KristinĆk napisal/-a:hm..

1.obstajajo neki tulčki za pomoč pr ustavljanju..js ga na začetku tut nism mogla ustavt notr in sm se mogla kr ful pomatrat da sm ga not spravla :D glede tistga z lubrikantom-prvič slišim

2. aaam glede na to da si še nedložna-to čisto nič ne vpliva..vsaj pri meni ni..

3. glede velike in male potrebe: lahko jih opravljaš s tamponom brez problema..ni ti ga treba dat vn če greš samo lulat al pa karkol..zamenjaš po potrebi..

vzem si čas, sprost se, pa najprej poskus s tistimi mini tampončki, pa boš vidla kok je.. sam naj se ti ne mudi.. pa odvisn je tut v kakm položaju si..na začetku ti bo lažje če počepneš oz. če se kr lepo usedeš na tla v kopalnci pa probavaš :D

se strinjam z vsem... edino tisti tulčki so meni ful nerodni (Tampax - če se ne motim)... po mojih izkušnjah je najlažje če počepneš
Če ne moreš pomagati, nagajaj. Važno je sodelovati...
Uporabniški avatar
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Šaurini

Neprebrana objavaNapisal/-a p!ka » 06. Jun. 2008 18:19

Jz odkar jemljem KT imam ful šibko mestruacijo in tamponov sploh nebi mogla met, ker bi me čist izsušili. M mi traja največ 3 dni in mi ni težko malo potrpet.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
Uporabniški avatar
small_star
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 30. 3. 2008
Kraj: made & heaven

Neprebrana objavaNapisal/-a small_star » 07. Jun. 2008 11:25

Jaz uporabljam vložke. Tampone samo kadar sem na morju, pa še to le za kopanje. Zvečer in ponoči pa imam vložek. Ne vem, rada imam, da si telo odpočije od tamponov ponoči. Včasih naredim izjemo in uporabim tampon prvi oz. zadnji dan menstruacije (če kam grem in oblečem kaj takega).
NiKoLi Ne ReCi NiKoLi
Lilah
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 14. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Lilah » 07. Jun. 2008 14:35

KristinĆk napisal/-a:hm..

aham, hvala. :) pri meni je do zdaj bil skos problem, da je tamala presuha in ga zaradi tega ne morem not vstavit, drug problem pa je še ta, da ga lahko samo cca. 2 cm potisnem noter oz. še to ne, pa se že "ustavi" kot neka blokada.
Uporabniški avatar
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 13. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kika » 07. Jun. 2008 14:58

probi mal zamenjat smer tampona, pa bo šlo naprej ;)
LanaMaxim
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a LanaMaxim » 07. Jun. 2008 20:00

Lilah, naj te ne skrbi, večkrat probaj pa bo. In ja, mora biti mokro, da gre lažje notri. Malo lubrikanta bi koristilo.
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 07. Jun. 2008 20:28

Pa saj če imaš menstruacijo, je itak dovolj mokro tudi brez lubrikanta ... :?
Najbolje je probat takrat, ko je bolj močna.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 1. 3. 2007
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objavaNapisal/-a MilkyWay » 07. Jun. 2008 20:31

^^Ja in ne menjat prehitro, ker potem tako še bolj osušijo sluznico.
Uporabniški avatar
*Sagitt*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 10. 3. 2008
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a *Sagitt* » 12. Jun. 2008 14:54

jaz mam tudi taki problem s tem vstavljanjem .. nikakor in nikakor ne gre not ..
kaj bol svetujete zdaj še na začetuku? one ob mini al one z aplikatorjem ..
pa morala se jih bom začet naučit uporablat .. kaj veš kaj pride ..
zdaj sem bla vedno na vložkih pa ni blo neke sile ..
na enem forumu sem tud prebrala da če ne gre not da si lahk mal z soleo namazes - to je celo ginekoliginja rekla ..
kaj mislite o tem ? ma kera izkušnje? :?
Some things end, some things begin and some things never change ..

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov