Tamponi ali vložki
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
LiL`B - Sramežljivka
- Na forumu od: 23. 10. 2007
- Kraj: CeLje, ...
Men so boljši tamponi kot vložki. Vložke uporabljam edin čez noč. Ker ko sm nosila vložke sm mela skoz tak čudn feeling, da mi je premočl in sm hodla na 15min gledat al je res al ne . Pri tamponih sm pa bol zihr, pa še bolš se počutim ...
>> GooD GirL Gone BaD <<
-
MilkyWay - Cosmopsiho
- Na forumu od: 1. 3. 2007
- Kraj: ...en tu corazón..
marypa napisal/-a:bom rekla. da kar vložke.. nevem.. tamponi me tko asociirajo na nekaj.. sj nevem, al mene čist preveč meče al kaj
Pa bolj zaupam vložkom.. enkrat ko sm mela tampon, sem mela po samo 1 uri krvave hlačke.
ti rečm...tebe preveč meče
-
sixty - Debatorica
- Na forumu od: 15. 11. 2006
- Kraj: Bled
Jaz se tud s tamponi velik bolš, pa bolj udobno počutim, kot pa z vložki.
Touch me, take me to that other place. Reach me, I know I'm not a hopeless case. It's a beautiful day.
- *Gaja*
- Kofetarica
- Na forumu od: 25. 3. 2008
Rabim vašo pomoč... Stara sem 17 let in še do sedaj nikoli nisem uporabila tampona, ker ni bilo potrebe po tem. V času menstruacije sem pač vedno nosila vložke in to je to. Naslednji teden pa se gremo kopat in jaz ravno takrat dobim menstruacijo (celo točno na dan odhoda - vedno jo dobim točno, čeprav ne jemljem kontracepcijskih tablet). Za prestavitev s kontracepcijskimi tabletkami je verjetno prepozno, kaj? Torej mi preostanejo samo še tamponi. Sicer jim nekako nisem naklonjena oz. me je strah uporabe (samega vstavljanja), se pa da edino z njimi še kopati in trenutno mi ne preostane drugega. Dvakrat sem si tampon že poskušala vstaviti, pa ni šlo. Počasi sem potiskala noter pa ni in ni šlo! Malce sem prestrašena, če je z mano kaj narobe. Skušam biti sproščena v trenutku, ko ga vstavljam. Je možno, da ga ne morem vstaviti, ker še nimam pretrgane deviške kožice? Resnično me zanima zakaj imam probleme z vstavljanjem, ker bi jih rada začela uporabljati.
Prosim za odgovore.
Prosim za odgovore.
-
gregalina - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 20. 3. 2007
- Kraj: toti Maribor
^^ Nekateri tamponi imajo zraven neko zadevco, ki olajša vstavljanje (se mi zdi da O.B.). To vprašaj v drogeriji. Drugače pa ti predlagam, da si poskušaš dat tampon notr v ležečem stanju. Tak bodo mišice najmajn napete. Da ti ne gre not nima veze s tem, da si še nedolžna.
Če ne jemleš kontracepcijskih tabletk, pol bolje da si nikol ne greš z njimi prestavlat menstruacije. Js ko sm jih jemala, sem si enkrat prestavla menstruacijo in sem se zvijala od bolečin. Zj si pa prestavli, ka bi se s tabo nardil, ko jih ne jemleš in bi si jo z njimi prestavla.
Če ne jemleš kontracepcijskih tabletk, pol bolje da si nikol ne greš z njimi prestavlat menstruacije. Js ko sm jih jemala, sem si enkrat prestavla menstruacijo in sem se zvijala od bolečin. Zj si pa prestavli, ka bi se s tabo nardil, ko jih ne jemleš in bi si jo z njimi prestavla.
-
lolika69 - Debatorica
- Na forumu od: 24. 1. 2007
Ja boljše bo če boš to naredila v ležečem položaju. In poskusi uporabit tampone ki imajo silky touch(joj nwm kako se napiše). Drgač jih pa ima OB. To je tak nežen ovoj okoli tampona, da tampon lažje zdrsi. Drugače pa ko dobiš menstruacijo je veliko lažje dat tampon notr, ker je nožnica bolj vlažna. Tis pripomoček, k je gregalina rekla: to je pa taka palčka, na katero nastaviš tampon in lahko lažje tampon not ustavš.
THE ONLY ROOL ISDON''T BE BORING.DRESSCUTEWHEREVER YOU GO.LIFE IS TO SHORT TOBLENDIN.
-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
Tamponi z aplikatorjem so Tampax. klik
Sploh ne vem, če se dobijo pri nas - nisem še videla.
Mislim pa, da je za začetnico lažje poskusiti z navadnimi tamponi (recimo OB mini, silky touch). Meni je bilo v začetku teže dobiti filing za vstavljanje s tem aplikatorjem kot pa s prstom.
OB mini naj bi lahko uporabljale tudi dekleta, ki še niso imela spolnih odnosov. Ponavadi je problem, ker se ga bojiš vstaviti pregloboko in te potem vse žuli, ko sediš (ja, spomnim se svojih poskusov pri 15ih ). Poskusi kdaj - ko nimaš menstruacije - samo s prstom. Da dobiš občutek ...
Sploh ne vem, če se dobijo pri nas - nisem še videla.
Mislim pa, da je za začetnico lažje poskusiti z navadnimi tamponi (recimo OB mini, silky touch). Meni je bilo v začetku teže dobiti filing za vstavljanje s tem aplikatorjem kot pa s prstom.
OB mini naj bi lahko uporabljale tudi dekleta, ki še niso imela spolnih odnosov. Ponavadi je problem, ker se ga bojiš vstaviti pregloboko in te potem vse žuli, ko sediš (ja, spomnim se svojih poskusov pri 15ih ). Poskusi kdaj - ko nimaš menstruacije - samo s prstom. Da dobiš občutek ...
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
da l čovek išta rešava
-
Shannon - Debatorica
- Na forumu od: 15. 11. 2006
Tudi device lahko uporabljajo vse tampone, tudi največje. Sicer ne takoj ampak začnejo z mini varianto, pol pa vedno večje, da se Ona prilagodi tako je bilo pri meni, mnogo let preden je še kaj drugega zašlo vanjo. Nožnica je zelo raztegljiv organ, zato le brez strahu. Problem zna bit edino, če imaš zelo zelo čvrsto deviško kožico, kar pa je relativno redko.
OT: gor je bila debata o "ogabnosti" menstrualne krvi. Sploh ne bom komentirala nekaterih, ki se jim očitno lastno telo zdi ogabno, samo tole da omenim: menstrualna kri je zelo čista in praktično nima nobenega vonja. Vonj se razvije šele na vložku, ko pride kri v stik z zrakom in bakterijami, ki jo začnejo razkrajati. Res je malo neapetitlich videti kri v umivalniku, ampak če ženska pospravi za sabo, ne vidim nobenega problema. Saj smo vse enake, za božjo voljo.
EDIT: OT se nanaša na temo o mooncup
OT: gor je bila debata o "ogabnosti" menstrualne krvi. Sploh ne bom komentirala nekaterih, ki se jim očitno lastno telo zdi ogabno, samo tole da omenim: menstrualna kri je zelo čista in praktično nima nobenega vonja. Vonj se razvije šele na vložku, ko pride kri v stik z zrakom in bakterijami, ki jo začnejo razkrajati. Res je malo neapetitlich videti kri v umivalniku, ampak če ženska pospravi za sabo, ne vidim nobenega problema. Saj smo vse enake, za božjo voljo.
EDIT: OT se nanaša na temo o mooncup
-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
*Gaja* napisal/-a:Hvala, bom ga poskusila vstavit zdaj ko še nimam menstruacije, pa upam, da mi bo ratal.
Tega ti ne priporočam. Ko nimaš menstruacije, je nožnica suha in se bo stvar neprijetno zatikala ... Prvič je najbolje poskusiti na tak dan, ko je menstruacija močna in ti tampon lažje zdrsne noter.
(v prejšnjem postu sem napisala, da poskusi, ko nimaš m. samo s prstom - ne s tamponom )
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
da l čovek išta rešava
- Gost
kr.ena napisal/-a:*Gaja* napisal/-a:Hvala, bom ga poskusila vstavit zdaj ko še nimam menstruacije, pa upam, da mi bo ratal.
Tega ti ne priporočam. Ko nimaš menstruacije, je nožnica suha in se bo stvar neprijetno zatikala ... Prvič je najbolje poskusiti na tak dan, ko je menstruacija močna in ti tampon lažje zdrsne noter.
(v prejšnjem postu sem napisala, da poskusi, ko nimaš m. samo s prstom - ne s tamponom )
Se strinjam.
Če pa ne bo šlo pa ne sili. Pač ne greš na kopanje pa greš 1x, ko ne boš imela m., saj te ne bo zato nič manj.
- *Gaja*
- Kofetarica
- Na forumu od: 25. 3. 2008
kr.ena napisal/-a:*Gaja* napisal/-a:Hvala, bom ga poskusila vstavit zdaj ko še nimam menstruacije, pa upam, da mi bo ratal.
Hvala za odgovor oz. popravek. Saj sem bila malce skeptična kako bi šel tampon noter ko nimam menstruacije, glede na to, da še v času menstruacije ne gre zlahka noter.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google Adsense [Bot]