Tamponi ali vložki

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Josephina
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 20. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Josephina » 05. Mar. 2008 20:15

skinny napisal/-a:Saj vem ja. Bom zdaj mela skoz v žepu.
Pa jutri se grem kopat pa nočem ravno reskirati da bi dobla v bazenu :eek: . Pa nisem imela časa si prestaviti menstruacijo, ker sem komaj zdaj zvedela da morem jutri iti na bazen :? . Zdaj pa ne vem kaj naj naredim. :?

Jutr si ga dej notr kr preventivno, pred nasledno m. pa ga mev v torbici. Ker je res mal zoprno, da bi jutr v bazenu rdece za tabo plaval. ;)
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 28. 5. 2005
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a rammsteingirl » 05. Mar. 2008 21:05

magar nekaj dni pred pričakovano M nosi dnevne vložke, ne met skos tampona. za plavanje ti pa ne znam svetovati.
Uporabniški avatar
lolika69
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 24. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lolika69 » 06. Mar. 2008 9:17

skinny napisal/-a:Saj vem ja. Bom zdaj mela skoz v žepu.
Pa jutri se grem kopat pa nočem ravno reskirati da bi dobla v bazenu :eek: . Pa nisem imela časa si prestaviti menstruacijo, ker sem komaj zdaj zvedela da morem jutri iti na bazen :? . Zdaj pa ne vem kaj naj naredim. :?

Ti kr tampon dej not, pa pejt pol čez kako uro pogledat če je kej. Sej itaq obstajajo tud tamponi prou za plavanje-za tiste dni k ni menstre, da jih daš not, da preprečš vnos bakterij iz vode v nožnico.
THE ONLY ROOL ISDON''T BE BORING.DRESSCUTEWHEREVER YOU GO.LIFE IS TO SHORT TOBLENDIN.
Uporabniški avatar
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 1. 3. 2007
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objavaNapisal/-a MilkyWay » 06. Mar. 2008 14:17

lolika69 napisal/-a:Ti kr tampon dej not, pa pejt pol čez kako uro pogledat če je kej. Sej itaq obstajajo tud tamponi prou za plavanje-za tiste dni k ni menstre, da jih daš not, da preprečš vnos bakterij iz vode v nožnico.

aja? to pa nism vedla...a se jih dobi u lekarni?
Uporabniški avatar
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 13. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kika » 06. Mar. 2008 14:45

skinny napisal/-a:Verjetno bom tampon vzela, samo imam počasi že res slabi občutek glede tega s tamponi. :?

lahko si pa daš not un tampon, k je prov posebej za v bazen, da preprečuje da ti voda vdre not zarad raznih glivic in tega. pa če boš mela tisto not, ziher nau tut nč vn prišlo :) sam pol ko prideš iz bazena, obvezno uno nesnago ven (tampon, ki bo verjetno kej moker od bazenske vode), ker drugače res lah kej stakneš ;)
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *hox* » 07. Mar. 2008 14:55

^^ Torej, kakšni so te tamponi posebaj za v bazen? Kje se jih kupi?
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 07. Mar. 2008 14:57

:)
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 07. Dec. 2010 22:16, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
lolitaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lolitaa » 07. Mar. 2008 15:05

Js to prvič slišim da bi obstajali tamponi posebej za v bazen.Ker itak tampon ko greš v vodo se zmoči in ga moraš takoj ko prideš vn zamenjat in kot sem razbrala se tut uni tampon za v bazen zmoči in mi res ni jasno kakšna naj bi bila razlika?Sploh pa je Kiki prvo napisala da preprečuje da ti voda vdre notr v nadaljevanju pa da morš takoj vn tampon dat ker bo verjetno kej moker od vode :gruebel: .
I wanna wake up in a city, that doesn't sleep.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 07. Mar. 2008 15:09

jst se držim tega, da se čim manj šari "tam spodaj", če ni potrebe. tako da pri meni odpadejo vsi tamponi za kopanje, dnevni vložki,...
Uporabniški avatar
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 1. 3. 2007
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objavaNapisal/-a MilkyWay » 07. Mar. 2008 18:57

jullia_ napisal/-a:jst se držim tega, da se čim manj šari "tam spodaj", če ni potrebe. tako da pri meni odpadejo vsi tamponi za kopanje, dnevni vložki,...

sej pr meni tudi...k pride menstra, se že vzdržim in se ne grem kopat...rajši...se bom počutla bol sigurno...
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 28. 5. 2005
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a rammsteingirl » 07. Mar. 2008 19:03

jaz pa ne morem brez dnevnih vložkov!
Uporabniški avatar
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Kika » 07. Mar. 2008 20:05

lolitaa napisal/-a:Js to prvič slišim da bi obstajali tamponi posebej za v bazen.

http://www.serena.si/tamponi.htm

sicer jih nisem še nikoli uporabljala. so pa že z nečim prepojeni, tako da ne dražijo nožnice in preprečijo vdor vode vanjo.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 07. Mar. 2008 22:25

zakaj bi bilo pa sploh treba preprečevat vdor vode? če ni preveč svinjska ali preparirana s klorom itak ne bi smelo bit problema. ok, razen če si že po naravi nagnjen k vnetjem, v tem primeru bi se bilo pa verjetno itak bolje nasploh izogibat bazenom.
v kakšno klorirano greznico me pa ne spravijo, ker mi je tudi kože in las škoda, tega pa ne morem s tamponom zaščitit.
Uporabniški avatar
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Kika » 08. Mar. 2008 9:39

jullia_ napisal/-a:zakaj bi bilo pa sploh treba preprečevat vdor vode? če ni preveč svinjska ali preparirana s klorom itak ne bi smelo bit problema. ok, razen če si že po naravi nagnjen k vnetjem, v tem primeru bi se bilo pa verjetno itak bolje nasploh izogibat bazenom.

Jah mogoče bi pa kdo kljub nagnjenju k vnetjem rad šel na bazen, a ne? Pa itak je bazenska voda povsod umazana in klorirana in pač tko je.
Uporabniški avatar
iluzija
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 9. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a iluzija » 08. Mar. 2008 12:32

Ni mi jasno zakaj so ti tamponi tako zelo boljši od navadnih?

No, sama se zaradi vnetij ne bom odpovedala namakanju v bazenih, ampak ko imam pa menstruacijo (sploh v prvih dneh), se pa že samoumevno izogibam javnim kopališčem. Nasplošno v prvih dneh ne uporabljam tamponov, jih šele bolj proti koncu. Pri močnejši menstruaciji sem bolj za vložke.

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot], Google [Bot]