Tamponi ali vložki

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Shannon
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 15. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Shannon » 21. Feb. 2008 18:16

Zanimivo se sliši :D
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 28. 5. 2005
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a rammsteingirl » 21. Feb. 2008 18:16

pomoje bi morale biti, če se reklama vrti na naši televiziji.

drugače pa sama nisem več velikokrat uporabnica tamponov, ker se nikoli nisem dobro počutila, malo mi je bilo slabo. pa še po tem, kar sem prebrala tukaj, kar verjamem, da znajo biti tudi vzrok za kakšne glivice, teh pa ne bi.

tako, da tiste dni že preživim z vložkom, če je nujno pa pač tampon.

glede tangic: če so bombažne, pomoje ni panike glede vnetij. ne vem, tangice so pa res nepogrešljive. komaj čakam, da se malo otopli.
Uporabniški avatar
kajira
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 5. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a kajira » 21. Feb. 2008 18:32

če grem iz hiše, ne morem brez tamponov. v nižjih razredih srednje sem uporabljala samo vložke in se mi je parkrat zgodilo, da mi je v tistih 45 min šla menstruacija čez (ker imam včasih zelo močno). če bi šla zdaj samo z vložki ven, bi bila skos živčna, če mi bo kaj šlo mimo. tako da zdaj kombiniram tampone + tanjše vložke, v prvih dneh pa včasih oblečem še minico čez hlače, da imam bolj varen občutek.
tudi sicer mi bolj paše imet tampon, ker se počutim bolj čisto, ampak doma raje uporabljam vložke, po možnosti sensitive, ker pri navadnih bolj švicam in imam nasploh neprijeten filing.
je bilo pa tudi pri meni tako, da par let nisem hotela uporabljat tamponov, ker si prvič nisem znala dobro namestit in me je pri hoji ful bolelo. zdaj sploh ne čutim, da ga imam. tamponi ftw. :P
uporabljam pa ob ali - še raje - organske (100% bombaž) natracare in sem ful zadovoljna.
Uporabniški avatar
freaky
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a freaky » 21. Feb. 2008 19:02

MsN napisal/-a:Itak pa je dejstvo glede zdravja tam doli vec kot jasno - tako tamponi kot vlozki niso naravni produkt in ovirajo normalno floro tam doli. Kateri bolj pa je zelo tezko reci ... mora vsaka punca zase ugotoviti, kaj ji najbolj odgovarja :wink:

Se popolnoma strinjam. Tako eni kot drugi imajo lahko negativne posledice (npr. razna vnetja ipd), vsak pa zase ve, kaj mu najbolj ustreza. Problem pri tamponih mi je ravno to, da kri ne steče vn, ampak ostaja v telesu, kar je zame nehigienično. Sem jih tudi js uporablajala in se popolnoma strinjam, da ti marsikatero stvar olajša, sam od težav naprej mi pa še na misel ne pride, da bi jih uporabljala. Tud vložki niso 1A, ni jih ravno prijetno za nosit, čist preveč grobi so, ampak če lahko izbiram, sem pa za vložke.
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
Uporabniški avatar
*sanja*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 1. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *sanja* » 22. Feb. 2008 23:17

kajira napisal/-a:če grem iz hiše, ne morem brez tamponov. v nižjih razredih srednje sem uporabljala samo vložke in se mi je parkrat zgodilo, da mi je v tistih 45 min šla menstruacija čez (ker imam včasih zelo močno). če bi šla zdaj samo z vložki ven, bi bila skos živčna, če mi bo kaj šlo mimo.

podobn je tut pr men. me je pa mal strah, odkar sm zvedla, da je ena mogla k zdravniku k ni mogla tampona vn dobit, pa to je blo u nedelo in ker ga tut dežurni zdravnik ni mogu vn dobit, je mogla v klinični center. :?
zihr ji je blo ful nerodn. zase vem, da bi mi blo.
Uporabniški avatar
urshaster
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 9. 10. 2007
Kraj: ma ene rovte bogu za hrbtm:D

Neprebrana objavaNapisal/-a urshaster » 27. Feb. 2008 19:12

u šol mam večinoma tampon k se mi ne da usako uro na wc letat pa vložk zravn...doma mam pa večinoma vložke
Uporabniški avatar
mateyaa
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 25. 11. 2007
Kraj: MS

Neprebrana objavaNapisal/-a mateyaa » 27. Feb. 2008 20:53

Uporabljam vložke. 1x sm na morju začela s tamponi pa je bilo 1 dan čist ok, naslednji dan sem se pa začela kar na1x trest in padla v nezavest. Zdaj me je pa strah še kdaj met tampon. :S
Uporabniški avatar
Josephina
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 20. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Josephina » 27. Feb. 2008 21:30

Men je glih v pondelk ginekologinja odsvetovala tampone (zarad močnega belega toka).
Uporabniški avatar
Laurica*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 22. 7. 2007
Kraj: Čez mavrico;)

Neprebrana objavaNapisal/-a Laurica* » 27. Feb. 2008 21:34

Js mam vs cas tampone.. no, razn ponoc.. vcasih se mi zgodi, da mam kar se cez noc tampon.. sam to fuuul ni dobr, pravjo.. js ne prenesem unga filinga k se mi neki na rit nonstop lima. bwaa. bols se pocutm s tamponi. obe stvari mata prednosti in slabosti, tko da je najbols da pac uporablas tist k je keb najbl kul. tko :D
*srčica*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 22. 10. 2005
Kraj: okolica ljubljane

Neprebrana objavaNapisal/-a *srčica* » 27. Feb. 2008 21:37

prej je ena napisala da zard tamponou lahko dobiš glivice...pomoje pa prej dobiš pri vložkih. jst mam tut močno tko da mam prve 3 dni ponavadi kr oboje, lih tok da ne mislm skos na to da bi mi šlo kej čez. drgač pa itak usaka ve kaj ji najbol odgovarja.
Uporabniški avatar
kiana
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 9. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kiana » 27. Feb. 2008 21:42

men tudi tisti filing, da se ti vse na rit lima ni všeč, zato pač zmiri bl uporabljam tampone... čeprow mam na začetku prva dva dni kr oboje, k mam bl močno... :?

kar se pa glivic tiče, mislm, da jih tud prej fašeš če uporabljaš vložke...
have I told you how good it feels to be me...
Uporabniški avatar
čivava
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 16. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a čivava » 28. Feb. 2008 14:59

Jaz mam tampone + vložke, tanke, čist ta majhne, da ne kompliciram vsako uro in hodm na wc k norc. Tko da... OB so mi res najbolš, tist, k sm pa brala kao eni novi tamponi s krilci al kaj že, tisto se mi pa res zdi nehigienično, ker, če ti že gre čez tampon, gre v mojem primeru vsaj do vložka, skratka ven, če so pa znašl še kakšno večjo zaščito, da ne steče nič ven, ja tu se pa pomoje lahko znajdejo problemi, ker vse skupaj zadržuje ženska v sebi...
Ostajam pri OB + VLOŽKI!!! :razz:
Uporabniški avatar
Bulma
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 16. 11. 2004
Kraj: BLTNC

Neprebrana objavaNapisal/-a Bulma » 28. Feb. 2008 15:14

kiana napisal/-a:men tudi tisti filing, da se ti vse na rit lima ni všeč, zato pač zmiri bl uporabljam tampone... čeprow mam na začetku prva dva dni kr oboje, k mam bl močno... :?

kar se pa glivic tiče, mislm, da jih tud prej fašeš če uporabljaš vložke...

Uh,ja! To je ravno najhuje pri vložkih, da se vse lepi :? Ravno zato jih ne uporabljam več. Pa poleti je grozno. Fuj!
Uporabniški avatar
yust me
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a yust me » 28. Feb. 2008 15:16

Ne spomnim se kdaj sem nazadje uporabila vložek...vedno tamponi, čeprav vem, da to ni ravno dobro...ampak vložkov res ne prenesem :?
Uporabniški avatar
Ryu
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 22. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Ryu » 28. Feb. 2008 15:49

jest sm tud v oš in ceo še v gim uporabljala vložke, šele pred kratkom pa sem prešaltala na tampone... in morm rečt da so mi tamponi res bl ušeč...

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov