Tamponi ali vložki

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 20. Feb. 2008 22:24

super_shine napisal/-a:^^ mah ja, po moje da to tut sam mal strašijo ... sej kako pa bojo one vedle, če v njihovih časih teh stvari še ni blo :wink:

toksični šok pa mislim da lahko nastane kokr pravš zarad pomanjkanja higiene, seprav če si ne umiješ rok preden vstaviš tampon in podobno.
drugače pa mislim da ni panike :)

sam vseeno je bolje biti previden kot ne :)
nevem no, jst sicer vsa svarila jemljem z rezervo, ampak vedno se pa potrudim, da je vse čimbolj higiensko.tangice pa res ni nujno da povzročajo glivice, razen če so iz kakšnih takih materialov.najboljši za naša mednožja naj bi še vedno bil bombaž.
Uporabniški avatar
freaky
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a freaky » 20. Feb. 2008 22:32

Ko sem šla h ginekologinj zarad določenih težav, je bila prva stvar, ki mi jo je rekla, naj ne uporabljam tamponov in tangic, saj ti še bolj pripomorejo k vnetju. Jih že prej nisem uporabljala veliko, zdaj jih pa sploh ne. Ji verjamem in sem pač njen nasvet vzela za res. Nekaj že mora bit na tem. :)

Tko da tamponi no go pri meni, meni delujejo precej nehigienično.
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
Uporabniški avatar
Bulma
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 16. 11. 2004
Kraj: BLTNC

Neprebrana objavaNapisal/-a Bulma » 21. Feb. 2008 7:33

Tamponi ti delujejo nehigienično? :eek: Meni pa totalno higienično. Saj "ustavijo" menstruacijo tam kjer se dogaja-v telesu :)

Vendar se pa tudi jaz trudim malo prenehati z njimi. Vsaj doma, da bi imela vložke, ker vem da ni dobro vedno uporabljati tamponov. Ker tudi spim z njimi itd. Samo če so takoooo fajn.
the Queen
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 12. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a the Queen » 21. Feb. 2008 9:30

freaky napisal/-a:Tko da tamponi no go pri meni, meni delujejo precej nehigienično.

Jaz sem tudi takšnega mnenja,ker s tamponom se M notri nabira kar seveda ni dobro,ker M mora it ven in ne pa se nabirat notri.Sicer pa jaz ne uporabljam tamponou ampak samo vložke :wink:
Uporabniški avatar
razmazena_maca
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 24. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a razmazena_maca » 21. Feb. 2008 9:43

freaky napisal/-a:Ko sem šla h ginekologinj zarad določenih težav, je bila prva stvar, ki mi jo je rekla, naj ne uporabljam tamponov in tangic, saj ti še bolj pripomorejo k vnetju.

opala :eek: to pa res nisem vedla!
*srčica*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 22. 10. 2005
Kraj: okolica ljubljane

Neprebrana objavaNapisal/-a *srčica* » 21. Feb. 2008 11:25

jst pa prisegam na tampone-če jih nebi blo pol bi bla tistih par dni skos doma. vložki mi niti slučajno niso všeč, pa men se zdijo bolj nehigienični kot tamponi, ko se ti tista kri pol poca tm uspodi :tot: pa da ne govorim poleti ko se zravn še potiš...iwww
jst tampone uporablam konstantno že ene 7 let pa jih mam tut ponoči in še nikol nism mela nekih vnetij...definitivno pa drži da je higiena na prvem mestu, se pravi da preden kej šariš tam spodi morš met čist čiste roke...
men se zdi da tamponi ob pravilni uporabi nebi smeli povzročat vnetij, če pa ga že se pač tisti čas držiš navodil ginekologinje, ko se pa pozdraviš pa spet začneš uporablat. čez čas pol itak vidiš kera je tista stvar ki ti povzroča vnetja...
Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 14. 7. 2007
Kraj: purple claud

Neprebrana objavaNapisal/-a LoveLy* » 21. Feb. 2008 13:34

skoz uporablajm tampone..razen zadnjič ko me je vse res tako full bolelo...da nisem mogla vstavit tampona...sem uporabila vložet...in jaaa..čuden občutek...mokrote in nevem no...heh..:p...tak da tamponi rulajo.. :)
sicer si sama vedno roke umijem preden si dam tampon not...in ne morem gledat enih žensk na wc-ju ko si nea opere rok pol pa skače z tamponom tak okrog ki se ji valja v torbi nevem kolk časa(sošolke)
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 21. Feb. 2008 13:45

Obcutek mokrote pri vlozkih? Niti ne, ce ga menjas dovolj pogosto in, ce imas dovolj mocne glede na kolicno krvavitve.

Jaz se nikoli nisem uporabila tampona, ker mi ni vsec ta procedura 'vtikanja noter', predvsem na javnih straniscih. Niti nimam tako mocne menstruacije, da bi vlozki kakorkoli popustili. Tako, da sem zadovoljna - poleti je res malo nadlezno imeti nekaj med nogami, ampak potrpim, ker m. traja ravno par dni in ni krize ...
Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 14. 7. 2007
Kraj: purple claud

Neprebrana objavaNapisal/-a LoveLy* » 21. Feb. 2008 15:53

ma ne nimam močne mestruacije in vložke sem menjala full pogosto..pač..,malo mam taki moker občutek ko vse teče...(ne preko..hehe..ampak ko pač mest. teče :? )...
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *hox* » 21. Feb. 2008 15:54

Js sem zdej ene 2 menstruacije imela samo vložke, ker sem se mal ustrašla, ker 2x nisem dobila tampona normalno ven. No, sam zdej sem pa vseen nazaj na tampone šla, ker tist res vse preveč škripa / se trga / odlima,.. :)
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 21. Feb. 2008 16:27

Ma ne dam tamponou za nben dnar :P ... Brez njih bi bla par dni mesečno "opravilno nesposobna", kar mi niti slučajno ne bi blo fajn. Sploh polet.

Kaj je bol/manj naravno, zdravo, ustrezno je pa bl k ne stvar posameznika, pomanklivost enga je prednost drucga in obratno.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 21. Feb. 2008 17:08

Itak pa je dejstvo glede zdravja tam doli vec kot jasno - tako tamponi kot vlozki niso naravni produkt in ovirajo normalno floro tam doli. Kateri bolj pa je zelo tezko reci ... mora vsaka punca zase ugotoviti, kaj ji najbolj odgovarja :wink:
Uporabniški avatar
lolitaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lolitaa » 21. Feb. 2008 17:35

Js probam tampone čim manj uporabljat.Sam so taki trenutki (npr.:treningi, služba in nasploh poleti ko grem vn s krilci in kratkimi hlačami) ko se jim ne morem izognit.Sam vedno ko uporabim tampon se mi menstruacija ful prej konča in je ful švoh.Prejšnji mesec sem mela celo menstruacijo samo vložke in sem mela ful normanlno in se je končala v 7 dneh, ko pa si dam tampon je takoj ful bolj švoh in se konča v 4 dneh :? .Se pa tut ful boljši počutim ko mam vložek, ampak kot pravim so taki trenutki ko si ne predstavljam bit z vložkom.
I wanna wake up in a city, that doesn't sleep.
Uporabniški avatar
Shannon
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 15. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Shannon » 21. Feb. 2008 18:06

Zadnja leta večinoma tampone, vložki so mi huj ko plenice, sploh poleti :tot:
Uporabniški avatar
skinny
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 1. 2006
Kraj: Prlekija

Neprebrana objavaNapisal/-a skinny » 21. Feb. 2008 18:12

Danes sem po tv vidlela neke nove OB tampone ki majo "krilca" da res nič ne bi skozi priteklo pa se mi je zelo fajn zdelo :) . Imamo že to v SLO?
"Don't part with your illusions. When they are gone you may still exist, but you have ceased to live.”
~ Mark Twain

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov