Tamponi ali vložki

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Zoey
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 7. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Zoey » 01. Dec. 2007 12:00

Mimi_M napisal/-a:Ma dajte no, kaj se le nabira notr...
Saj vendar takoj, ko je tampon popolnoma prepojen, pricurlja tisto, kar se ne more več vpiti vanj, ven na hlačke.

Tudi meni se zdijo te izjave o "not nabiranju" prav glupe...
In tudi dost bolj higienično mi je,kot pa vložek na hlačkah potem pa je vse skupaj krvavo... Sploh pa se z vložkom počutim zelo neprijetno.
luccka
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 29. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a luccka » 01. Dec. 2007 12:33

...
Zadnjič spremenil luccka, dne 26. Jul. 2009 10:57, skupaj popravljeno 1 krat.
afnaa
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 29. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a afnaa » 01. Dec. 2007 13:18

Mimi_M napisal/-a:Ma dajte no, kaj se le nabira notr...
Saj vendar takoj, ko je tampon popolnoma prepojen, pricurlja tisto, kar se ne more več vpiti vanj, ven na hlačke.

Jes se pa usen strinjam z agatho.
Ker se mi zdi logično, da če imamo vložke nam lahko lepo vn steče, brez kšnih ovir, kt je naprimer tampon, ki pa pač zadržuje kri na stenah.
Sicer pa ne vem...moje mnenje, nimam s tem izkušnj :)
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 04. Dec. 2007 19:58

Jaz tudi ne vem, kaj naj bi se ''not nabiralo''. Saj ne uporabljate pol dneva isti tampon!
sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 24. 10. 2007
Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let

Neprebrana objavaNapisal/-a sanjaanja » 05. Dec. 2007 7:33

Meni je pa čisto jasno kaj se nabira notri. Jaz imam tako bolečo menstruacijo, da gre od mene vse kar po kosih, in če uporabljam tampon to sploh ne pride ven, vpije se tekočina, ostalo ostane notri.
Medtem, ko če imam vložek vse gre ven. Drugače pa je poz zamašena.
Itak me pri tamponu še vse veliko bolj boli.
richy_emmy
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 6. 12. 2007
Kraj: Radovljica

Neprebrana objavaNapisal/-a richy_emmy » 06. Dec. 2007 0:46

Jaz uporabljam oboje. Ko sem v šoli al pa kje zunaj uporabjam tampone, ko sem doma al pa ponoči pa vložke. Pa se mi nič ne nabira, normalno vse steče ven in tudi bolečin nimam... Za tiste ki nikakor ne morete začeti z uporabo tamponov: začnite s tistimi najmanjšimi in poiskusite večkrat. Meni je šlo v tretje ko sem bila čist sproščena.
legally blonde
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 1. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a legally blonde » 06. Dec. 2007 0:54

buubbika napisal/-a:Jst bi se ful rada navadla na tampone, pa ne prenesem da bi jih not dala oz. sploh uporabljala :oops:
Ti vložki mi pa gredo že takooooo na živce aaa, pa še ta neprijeten vonj cc

Js sm mela tut ful probleme, sploh jih nism mogla not spravt. Se pol, k sm zgubila nedolznost ni slo. Pol sm pa probala une z aplikatorjem od Tampaxa, je slo pa u prvo, k je aplikator plasticn pa je ful gladk in nc ne boli.
Uporabniški avatar
gregalina
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 20. 3. 2007
Kraj: toti Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a gregalina » 20. Feb. 2008 18:56

Js mam zadnje čase ful mal menstruacije. Pa me neki zanima...a je kej narobe, da imam ta vložek, ki si ga dam zle notr, še jutr do opoldneva recimo? Je lahko tak dolgo not? Ker fora je v tem, da se bom zjutri zbudla z belim vložkom, in mi ga je škoda bek vržt, če še ni niti malo menstruacije gor :?
Uporabniški avatar
lolika69
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 24. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lolika69 » 20. Feb. 2008 19:20

Hm...pomoje glih kej ni narobe. Sam pomoje se naselijo kake bakterije al pa tko mal začne smrdat. No nwm...To se mi rečmo zdi tko, k da bi si zdele gatke oblekla in bi jih slekla šele jutr okol popoldneva.Kaj pa če si daš notr sam un dnevni mini vložek, če veš da nauš mela tok močne menstre.. Tistga ti pomoje nau škoda vrečt stran.
THE ONLY ROOL ISDON''T BE BORING.DRESSCUTEWHEREVER YOU GO.LIFE IS TO SHORT TOBLENDIN.
mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a mily » 20. Feb. 2008 19:26

gregalina napisal/-a:Js mam zadnje čase ful mal menstruacije. Pa me neki zanima...a je kej narobe, da imam ta vložek, ki si ga dam zle notr, še jutr do opoldneva recimo? Je lahko tak dolgo not? Ker fora je v tem, da se bom zjutri zbudla z belim vložkom, in mi ga je škoda bek vržt, če še ni niti malo menstruacije gor :?

Ja pa pejt brez vložka spat a ne? Jst osebno ne bi mela tako dolgo en vložek notri.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 20. Feb. 2008 19:27

gregalina napisal/-a:Js mam zadnje čase ful mal menstruacije. Pa me neki zanima...a je kej narobe, da imam ta vložek, ki si ga dam zle notr, še jutr do opoldneva recimo? Je lahko tak dolgo not? Ker fora je v tem, da se bom zjutri zbudla z belim vložkom, in mi ga je škoda bek vržt, če še ni niti malo menstruacije gor :?

ni menstruacije, so pa druge tekočine ki se kopičijo na vložku.Mogoče je vložek res bel, vsekakor pa to ni pojem higiene in čistoče, niti nebakterijsko.jst nebi na tvojem mestu.
Uporabniški avatar
gregalina
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 20. 3. 2007
Kraj: toti Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a gregalina » 20. Feb. 2008 19:41

Okidoki. Bom zamenjala te, tut če ne bo nč gor. Ma včas me kr srce boli, ko tolk plastike odvržem in s tem onesnažujem okolje. Ja sej vem, z bombažnimi plenicami pa tut ne morm hodit okol :D

Sj včeri sm si dala za ponoč mini vložek, pa je biu zjutri bel, pa sm dala pol normalnega not. Jao, dans sm pa pozabna na minija...škoda.
Uporabniški avatar
razmazena_maca
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 24. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a razmazena_maca » 20. Feb. 2008 21:03

lolika69 napisal/-a:
Me pa recimor zanima slednje: moja mami zmeri govori da zarad tamponov in tangic ne bom mogla met otrok. Kokr da bi mi te reči tok pokvarle rodila, da bi s težavo zanosila. Jz zdej nwm kako sprejemat to njeno menenje..sam ji tega ne verjamm.Kaj se pa vm zdi?

meni se zdi da to ni res. moja oma je mela vntja pa takrat še tangic sploh poznali niso. jaz pa recimo nonstop nosim tangice pa še v življenju nisem mela ene ginekološke težave.
tamponi pa so samo lahko škodljivi zaradi toksičnega šoka, ki pa je itak redek in ga povzrča pomanjkanje higiene(mislim da se zgodi, če pustiš tampon notri fuuul dolgo, samo nisem ziher)
moji teti so recimo rekli da je mela probleme z zanositvijo, ker je nardila splav ko je bla mlada. sem vprašala mojega ginekologa kak je s tem, pa je reko da ni nobene šanse - tolko o "splošnih resnicah"
:wink:
Uporabniški avatar
super_shine
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 7. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a super_shine » 20. Feb. 2008 21:19

^^ mah ja, po moje da to tut sam mal strašijo ... sej kako pa bojo one vedle, če v njihovih časih teh stvari še ni blo :wink:

toksični šok pa mislim da lahko nastane kokr pravš zarad pomanjkanja higiene, seprav če si ne umiješ rok preden vstaviš tampon in podobno.
drugače pa mislim da ni panike :)
Uporabniški avatar
lolika69
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 24. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lolika69 » 20. Feb. 2008 21:28

Ma sej sm jz zdej teh tangic pa tamponov mal mn začela uporablat, ker sem mela vnetje-glivice. Sej mi ni več panike. Zdej nosm normalne gatke in mal mn uporablam tampone. Pa nej bo kar kol res al pa ne.
THE ONLY ROOL ISDON''T BE BORING.DRESSCUTEWHEREVER YOU GO.LIFE IS TO SHORT TOBLENDIN.

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]