Tamponi ali vložki

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Snow flake
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 12. 2004
Kraj: okolica Ljubljane

Neprebrana objavaNapisal/-a Snow flake » 21. Sep. 2007 11:01

choco.cat napisal/-a:Nič ni bolj ogabnega kot pa da vidim nezavit tampon ali vložek v košu :?
Ja, in pomojem je to zapuščina samih damic, lepih in finih, da dol padeš. Sej če pogledaš, kakšen wc, smetnjake, umivalnike pustijo za seboj, potem veš, da se požvižgajo na to, da mora nekdo čistiti za njimi. Sramota. Zato pa, zavijte vložke in tampone, za dobro tistega, ki čisti za nami in v dober zgled vseh nas in nikar ji ne odlagajte v WC.
Uporabniški avatar
razmazena_maca
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 24. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a razmazena_maca » 22. Sep. 2007 19:24

no, meni pa tamponi ne ustrezajo najbolj, ker me vse boli tako zelo, ampak ko se je treba it kopat(=zelo redko, ker se navadno odpovem kopališčem), se žrtvujem. od vložkov pa imam najraje allways sensitive, ker nimajo one plastične folje, ki mej e vedno pekla, pa še parfumov nima(navadno me vse peče po umetnih sestavinah, sploh barvilih pa parfumih) :)
Uporabniški avatar
TOLMAIONA
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 5. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a TOLMAIONA » 26. Sep. 2007 17:57

ok vem da se bo čudn slišal sam kak vam je prvič ratal da ste si vstavle tampon. Js sm že 4 poskusla- se pravi že to poskušam 4 mesce k pravjo da je fajn da si prvič vstaviš tampon 1 dan menstruacije- pa mi nekak ne rata. Res je da še nism mela spolnih odnosov sam pravjo da lahk tud pred tem začneš uporabljat tampone.
Prosim povejte mi ka nej nardim ker vložki me že mal motjo če grem na kako zabavo al kino al pa kej podobnga.
Look on the bright side
Uporabniški avatar
TH fan
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 21. 9. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a TH fan » 26. Sep. 2007 18:00

^^ najbolje je, da si ga čim globlje porineš. Sliši se "čudno" ampak je res. Če si ga daš čisto na začetek nožnice, potem ko se usedeš, imaš občutek kot da ti ven leze. Skrajno neprijeten občutek.
Uporabniški avatar
Snow flake
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 12. 2004
Kraj: okolica Ljubljane

Neprebrana objavaNapisal/-a Snow flake » 27. Sep. 2007 11:28

Predvsem moraš sprostiti nožnične mišice in omogočiti lažje potiskanje tampona v notranjost, glede na to, da pa še nisi imela spolnih odnosov, bi ti priporočila, da si pomagaš z lubrikantom (na vodni osnovi!, kupiš lahko v lekarni). Tampon sproti vpija in tako je tudi, ko ga želiš potisnit notri in to pomaga, no vsaj meni, pa sem tudi sama dobila tak nasvet.
Uporabniški avatar
choco.cat
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 14. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a choco.cat » 27. Sep. 2007 12:22

TOLMAIONA napisal/-a:ok vem da se bo čudn slišal sam kak vam je prvič ratal da ste si vstavle tampon. Js sm že 4 poskusla- se pravi že to poskušam 4 mesce k pravjo da je fajn da si prvič vstaviš tampon 1 dan menstruacije- pa mi nekak ne rata. Res je da še nism mela spolnih odnosov sam pravjo da lahk tud pred tem začneš uporabljat tampone.
Prosim povejte mi ka nej nardim ker vložki me že mal motjo če grem na kako zabavo al kino al pa kej podobnga.
Kupi tampone z aplikatorjem (Tampax, o.b.). Stoprocentno boš lahko vstavila, ker je aplikator plastičen in gre tampon brez problemov noter, ker sproti ne vpija in se ne "drgne".
I laugh at gilded butterflies.
Uporabniški avatar
TOLMAIONA
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 5. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a TOLMAIONA » 27. Sep. 2007 16:26

Ok hvala za nasvete mi bodo naslednič prišli zelo prav.
:oops:
Look on the bright side
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 05. Okt. 2007 17:32

Pa seveda prvič poskusi z najmanjšimi tamponi (o.b. mini recimo). :)
Pravilno vstavljen je takrat, ko ga sploh ne čutiš.
Uporabniški avatar
anoyel
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a anoyel » 05. Okt. 2007 22:03

samo ne mini uporablat k mas mocno menstruacijo, kr bo takoj prepojen in bos morala menjati. ti so bolj za proti koncu.
Čas je vrednota,
ne mineva,
temveč ga uporabljamo.
Uporabniški avatar
Kaychee
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kaychee » 06. Okt. 2007 11:46

Definivno tamponi. Ker se mi obrača ko morm menjat vložke. Res pa je, da sm jih tud jz lahko začela uporabljat šele, ko sm začela sexat.
Zadnje dva dni mam pa tiste "ta lahke" kao ščitnike perila, ker mi je mal presuho že za tampon.
emmeline
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 28. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a emmeline » 06. Okt. 2007 12:48

Kakor sem prebrala vas večina nosi vložke ponoči in tampone podnevi.jaz pa ravno obratno!Ker jaz preprosto ne prenašam vložkov ponoči ene parkrat sem jih ampak nikoli več!
Ni bolj groznega občutka od tega ko se zbudiš,vse mokro,gate vse do krvi velje do riti...bljak!
jaz uporabljam tampone ponoči in podnevi, ko pridem domov pa nosim vložke,ker se mi preprosto ne da tlačit nov tampon po tem ko sem enga dala ven,ker je vse suho(al pa si dam wc papir vmes in počakam 1minuto in pol si dam tampon)

Sem čudna,ne?
Lilah
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 14. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Lilah » 15. Okt. 2007 20:12

...
Zadnjič spremenil Lilah, dne 15. Sep. 2010 20:10, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
gregalina
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 20. 3. 2007
Kraj: toti Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a gregalina » 28. Nov. 2007 17:58

gregalina napisal/-a:A ste že vidle tanove vložke: Always&Freshelle?
Slika

Vsak vložek ima zraven vlažilni robček, tako da se zmeri, ko si menjamo vložek, obrišemo krvavo češplo, da je zopet sveža :D
Men se zdi dobra ideja, kr drgač morm zmeri poleg vložkov zraven nosit še ekstra vlažilne robčke. Sam me je včeri skor na rit vrgl, ko sm v DM-u vidla ceno - 3,99€. To se mi zdi pa preveč za vložke.

No, dans sm si jih kupla, ker jih majo v Müllerju za 2.50€. V primerjavi z Dm so zlo pocen. Sam morm zaj počakat na menstruacijo, da jih sprobam :)
Uporabniški avatar
lolika69
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 24. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lolika69 » 28. Nov. 2007 18:22

Uporabljam izključno samo tampone, sam za ponoč mam vložke. drgač sm pa glih zdele gledala če majo tamponi rok uporabnosti in moj izsledek je sledeč: mal nazaj so bli štarcuni fool znižani tamponi in jz sm jih nabavla. Zdej sm pa gledala pa gor piše tole 7W12..sicer nwm kaj pomen sam mal predvidevam, da so bli tamponi znižani zato, ker bi jim preteku rok..tole bi lohka pomenl tud 12.2007...no ubistvu sam ugibam.

Me pa recimor zanima slednje: moja mami zmeri govori da zarad tamponov in tangic ne bom mogla met otrok. Kokr da bi mi te reči tok pokvarle rodila, da bi s težavo zanosila. Jz zdej nwm kako sprejemat to njeno menenje..sam ji tega ne verjamm.Kaj se pa vm zdi?
THE ONLY ROOL ISDON''T BE BORING.DRESSCUTEWHEREVER YOU GO.LIFE IS TO SHORT TOBLENDIN.
Uporabniški avatar
gregalina
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 20. 3. 2007
Kraj: toti Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a gregalina » 28. Nov. 2007 18:28

Tangice niso vredu, ker se lahk prehladiš (sploh če si prehladiš jajčnike je lahko sranje). Tamponov pa js sploh ne uporablam, ker mam raj, da se mi vse ven izlije, kot pa da se vse kopiči v notranjosti, pol pa še kej not ostane...

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]