Tamponi ali vložki

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
||MuCkAa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 1. 12. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a ||MuCkAa » 16. Jun. 2006 18:07

Ne, res je. Ce ga ne potisnes dovolj dalec, zna biti neprijeten obcutek. Drugace se sploh ne cuti ;)
And I''ll take you for who you are
If you take me for everything

I''ll do it all over again...
Uporabniški avatar
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 30. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a renatka_ » 16. Jun. 2006 22:38

Sindrom toksičnega šoka je možn, ne zgodi se pa velikrat, pojavi se pa lahk zarad nerednega menjavanja in podobno. Sj vse piše gor na škatli :) In ja.. Tut jz sm na začetku uporabljanja premal notr dala pa me je bolelo sploh, ko sem se vsedla. Potem pa se navadiš pa kr samo gre vedno :) Pa precej poševo ga je treba notr porinit, mogoče bo šlo :)
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
Uporabniški avatar
||MuCkAa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 1. 12. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a ||MuCkAa » 17. Jun. 2006 0:09

Toksicni sok ni pogojen z tamponi. Prav tako lahko pride do njega z vlozki ;)
And I''ll take you for who you are
If you take me for everything

I''ll do it all over again...
Uporabniški avatar
rinca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 27. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a rinca » 17. Jun. 2006 10:02

men se je tud včasih zgodil da si ga nisem dovolj not porinla in sem ga takrat vedno čutila in me je motil. če si ga pa pravilno vstaviš, dovolj globoko, ni pa nobenih problemov. si pa ne predstavljam met tampona za čez noč - halo, to je najmanj 6 ur skupaj, pomoje to ni ravno najbolj higienično :!: :?: čez dan si ga menjam na 3 ure, ker dalj časa ga imaš notr, več bakterij se ti lahko namnoži.
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi_M » 17. Jun. 2006 10:11

Joj, jst mam tud grozen spomin na prvo matranje s tampnom - je blo zjutri pred odhodom na bus za v šolo in si ga nisem vstavila dovolj globoko,
tako da celo pot na busu sploh nisem upala normalno sedet, ampak nekako privzdignjeno s tazadnjo (sem sedela čisto zadaj :D ), ker me je drugače ful drgnilo noter, ajeeej, je blo hudo.. :(

Pol v šolskem WCju sem si kar vložek nazaj dala, tampon pa poskusila spet čez nekaj časa in pol je blo kar naenkrat kul. :cool:

Zdej si pa ne predstavljam hodit okol z vložkom med nogami :twisted:
Uporabniški avatar
*chiky*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 29. 4. 2006
Kraj: in his arms=]

Neprebrana objavaNapisal/-a *chiky* » 19. Jun. 2006 18:46

Večinoma tampone uporablam, ponoči pa vložke.... Tampone mam OB, odvisno od tega kok močn mam, tko mam tud vpojne....Mam več različnih vrst...Za spat k mam pa pač vložke mam pa tiste Always night, za ponoč....Oboje mi dobr služ....Sm pa tud slišala že vlk na račun tamponov....kk škodujejo, d j najbol naravn met vložke....Zato pa tud ne spim s tamponi....Sam vn p neb mogla z vložkom....Tko bol higienski se mi zdijo tamponi pa tud če mam vložek se mi zdi k d sm skos mokra pa d mam plenico-fuj...ne maram tega feelinga=)
Uporabniški avatar
ribicaX
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 9. 2. 2005
Kraj: Prelepa Dolenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a ribicaX » 23. Jun. 2006 8:13

sama uporabljam kr oboje. tampone predvsem takrat, kadar kam grem, če sm v šoli ali pa da kaj tazga delam. že zarad previdnosti, da ne bi kje kaj vn ušlo. sej nimam močne mensturacije, ampak vseeno, previdnost ni odveč. najdlje jih mam pa do 6 ur notr, pol pa zamenam. vložke pa uporabljam takrat ko sem doma, ko nimam nč za delat pa ponoči tud, ker se mi ne da vstajat pa ponoč tampone menat.

se mi je pa enkrat zgodilo da sem tampon preveč visoko not porinla. uh, ni bol fajn. ful mi je blo slabo pa bolelo me je. no, sej pol je blo dobr.
Uporabniški avatar
jokica
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 9. 12. 2004
Kraj: za 9 gorami

Neprebrana objavaNapisal/-a jokica » 24. Jun. 2006 21:06

||MuCkAa napisal/-a:Toksicni sok ni pogojen z tamponi. Prav tako lahko pride do njega z vlozki ;)
:schlaumeier:
baje da to zarat unga modrga gela k je v vložkih in plenicah... pa so ga VČASIH uporabljal tud v tamponih (ob in viriana sem prepričana da ga ne)... sej stos je v tem, da sm jest dobla vnetje ravn zarat tega gela. tko da ce uporabljam vlozke, mam tiste od viriane, k so ful debeli ampak vsaj 100% bombažni (sm enga na prafaktorje zrezala, ce je slučajno kje tisti gel notr)
Zakaj moški ne vrjamejo ženskam?
Kdo bi vrjel človeku, ki krvavi vsak mesec pa ne umre
Uporabniški avatar
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a renatka_ » 25. Jun. 2006 13:05

jokica napisal/-a:sm enga na prafaktorje zrezala, ce je slučajno kje tisti gel notr

Razturaš :D :D
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a somebody » 05. Jul. 2006 20:47

jst mam pa always sensitive k tud ne prenesem tistih čudnih gelov. pa tud tanjši so od viriane pa še krilca majo d k se ti napije se ne zguba pa d gre vse mem. tampone pa od ob sam sam t najmanjša dva modela, kej večga ne gre
Uporabniški avatar
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a renatka_ » 05. Jul. 2006 21:49

Jst pa mam prvi pa drugi dan največjo velikost. Pol normal, pol zadni pa predzadni dan pa mini.
Uporabniški avatar
jokica
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 9. 12. 2004
Kraj: za 9 gorami

Neprebrana objavaNapisal/-a jokica » 06. Jul. 2006 17:02

somebody napisal/-a:jst mam pa always sensitive k tud ne prenesem tistih čudnih gelov. pa tud tanjši so od viriane pa še krilca majo d k se ti napije se ne zguba pa d gre vse mem. tampone pa od ob sam sam t najmanjša dva modela, kej večga ne gre

sej alway in ostali so tolk tanki ravn zarat tega gela... tud sensitive :)... sensitive majo sam bombažno prevlekico čež, da ni tiste plastike vkolikor jaz vem...

jest pa uporabljam prvi dan mini/light flow kar je doma... pol pa drugi dan super plus ene 2 porabim... pol pa super se kaksn dan, potem sm pa ze na normal... mam skoz zalogo vseh velikosti doma... ker včasih mam dost močno, pa mam kr super plus, drugič večjih kot normaln ne uporablam...
Zakaj moški ne vrjamejo ženskam?
Kdo bi vrjel človeku, ki krvavi vsak mesec pa ne umre
Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi_M » 12. Jul. 2006 18:53

V Mercatorju se ful ugodno dobi 8 tamponov Ob + še 4 gratis v plastični škatlici, za okrog jih prenašat.
12 tamponov tako stane enih 370 sit, kar je za Ob ful poceni - še jaz sem si jih kupila, ki ponavadi druge kupujem, cenejše. :)
Ancica
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 24. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Ancica » 12. Jul. 2006 19:47

Men se pa najbolj splača ta veliko škatlo OB tamponov v Müllerju kupit, ko jih je 60 notri pa 1200 stanejo - jih imam za celo leto :) Sicer nisem prepričana, da jih nisem v akciji kupila, ampak tudi če niso v akciji, so vseeno najbrž cenejši kot pa ta male škatlice.
Uporabniški avatar
BHawk
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 9. 5. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a BHawk » 13. Jul. 2006 1:26

Za vse ki se vam da brat oz. če hočete natančno vedet ka to je:

Sindrom toksičnega šoka je infekcijska bolezen, ki jo povzročajo stafilokoki, in lahko hitro povzroči nastanek zelo hudega, neozdravljivega šoka.
Leta 1980 se je pojavilo veliko število primerov bolezni predvsem med mladimi ženskami, ki so skoraj praviloma uporabljale nožnične tampone. Od l. 1981 naprej, po obsežnem medijskem osveščanju in umaknitvi t.i. supervpivnih tamponov s tržišča, se je pojavljanje sindroma toksičnega šoka dramatično zmanjšalo.
...
Opažamo ga v posameznih primerih pri ženskah, ki niso uporabljale tamponov, pri bolnicah neposreno po operaciji ali porodu. Približno 15 odstotkov vseh primerov se pojavi pri moških po operaciji. Precej pogoste so lažje oblike sindroma.
Čeprav sev stafilokokov, ki v večini povzročajo sindrom toksičnega šoka, poznamo, ne poznamo sprožilnega dejavnika. Prisotnost tampona lahko spodbudi bakterije k tvorbi toksina, ki skozi drobne ranice v steni nožnice vdre v kri ali skozi materinico prodre v trebušno votlino. Simptome najverjetneje povzroči toksin.

Sindromi:
Bolezen se začne nenadoma z zvišano telesno temperaturo med 39 in 40,5 stopinj celzija. Prav kmalu se pojavijo močan glavobol, bolečina v žrelu, pordeli očesni veznici, izrazita utrujenost, zmedenost, bruhanje in obilne vodene driske, na koži pa nastanejo spremembe, podobne sončnim opeklinam. V 48 urah pride do izgube zavesti in do šoka. Med tretjim in sedmim dnem opazimo predvsem na dlaneh in podplatih luščenje kože. Predvsem v prvem tednu bolezni se pojavi okvara ledvic, jeter in mišic, opazimo pa lahko tudi spremembe na srcu in pljučih...

Vir: MSD, Veliki zdravstveni priročnik

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]