Tamponi ali vložki

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

daylight
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 1. 5. 2005
Kraj: Obala

Neprebrana objavaNapisal/-a daylight » 13. Jun. 2006 18:56

js pa sm do pred kratkim vlozke mela..
dokler nism v trgovini nasla tampone tampax, ki majo zraven se un aplikator.
od takrat naprej mam skoraj samo tampone, ponoci pa vlozke :)
Čebela19
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 10. 5. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Čebela19 » 14. Jun. 2006 8:33

Ja, tamponi baje res niso priporočljivi, ker sušijo nožnico, ampak so pa bistveno bolj praktični in se jim jaz enostavno ne morem odpovedati. ampak zdravniška praksa jih pa odsvetuje, sploh če se pojavijo kakšne sumljive tvorbe (maligne).
Za dežjem pride blato...
Uporabniški avatar
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 30. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a renatka_ » 14. Jun. 2006 21:12

Samo tampone :) Vedno, tut ponoči. Malooo maloo malooo kdaj da mam vložek. Se ne spomnim kdaj je blo nazadnje.
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 14. Jun. 2006 22:10

tampone ponoči uporabljat je baje ful slabo, ker tampon naj bi se menjal na cerka tri ure in potem recimo če spiš 10 ur je to lih prov za razvitje kašnih bakterij..sej ni nujno da te zvije takoj, lahko te po 5 letih...
Uporabniški avatar
MIGRENA
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 6. 5. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a MIGRENA » 15. Jun. 2006 8:40

*purple bitch* napisal/-a:tampone ponoči uporabljat je baje ful slabo, ker tampon naj bi se menjal na cerka tri ure in potem recimo če spiš 10 ur je to lih prov za razvitje kašnih bakterij..sej ni nujno da te zvije takoj, lahko te po 5 letih...

:ja:

Ka pa je fora, da nemorte bit ponoč brez tampona?
Ljubav je kao šah, uvjek te zajebe neki konj dok osvajaš kralja.
Uporabniški avatar
jokica
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 9. 12. 2004
Kraj: za 9 gorami

Neprebrana objavaNapisal/-a jokica » 15. Jun. 2006 8:44

Jest tamponi vedno in povsod...
bom povedala svojo zgodbo... skoz sm mela ful vnetja... pa nism uporabljala tamponov neki časa (kao ni dobr če maš vnetja)...
ampak itak za vn ne mors met vlozkov (vsaj jest ne)... in sm po posvetu z ginekologinjo se odločla da enkrat probam z tamponi... in odkar uporabljam izključno tampone (prej tampone za vn, vložke za doma... no vložki so prevladovali)... mam manj vnetja... oz. ga nimam!
Nc jasno... ampak ko sm prasala ginekologinjo, je rekla da je to lahk zarat tega, ker pac pije kri v noznici in ocitno mi pac ne ustrezajo vložki... tud ponoci jih uporabljam...
tko da od zdej naprej samo se tampone :)
ampak one brez aplikatorja, ti so mi bedni :)
Zakaj moški ne vrjamejo ženskam?
Kdo bi vrjel človeku, ki krvavi vsak mesec pa ne umre
Freaked
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 8. 11. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Freaked » 15. Jun. 2006 11:50

Ja face, jsts tamponom ne zdržim, ma minutke ne. Pa ja, so kar škodljivi, samo vseeno bi jih rada kdaj mela. Sam res ne gre :? ...sam punce za ponoč pa res ni treba tamponov... :nein:
Uporabniški avatar
u_k_i
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 31. 8. 2005
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a u_k_i » 15. Jun. 2006 12:19

jst tut za ponoč no way tamponov, drguače pa itak da ja...

so mi pa res ql uni z aplikatorjem, sploh če ni možno da se umijem ko jih menjam, pol se mi zdi ful bolj higienično..pač moja psiha... :?
sanjaj svoje življenje,
a živi svoje sanje
Uporabniški avatar
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 30. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a renatka_ » 15. Jun. 2006 21:48

*purple bitch* napisal/-a:tampone ponoči uporabljat je baje ful slabo, ker tampon naj bi se menjal na cerka tri ure in potem recimo če spiš 10 ur je to lih prov za razvitje kašnih bakterij..sej ni nujno da te zvije takoj, lahko te po 5 letih...

Na večini škatel od tamponov piše da ga lahk maš notr do 8ur. Sam je odvisno tut od vrste tampona. Ove tamočne lahk maš logično dle, ko tamale. Jz mam pa itak ponoči redne sprehode lulat, vsako noč skor ob isti uri :D Tak da menjam ponoči=) Rajš pa spim z tamponi, zato kr ne maram da mi kje po strani vn teče :?
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 15. Jun. 2006 22:36

---
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 16. Sep. 2010 15:08, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 4. 11. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Zvoncica » 16. Jun. 2006 7:43

jaz imam načeloma vedno tampone, če sem pa doma pa ne počnem nič pametnega imam pa včasih tudi vložke. isto jih imam ponoči.
Uporabniški avatar
micamaca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 11. 8. 2004
Kraj: Žabji dol

Neprebrana objavaNapisal/-a micamaca » 16. Jun. 2006 10:49

Freaked napisal/-a:Ja face, jsts tamponom ne zdržim, ma minutke ne. Pa ja, so kar škodljivi, samo vseeno bi jih rada kdaj mela. Sam res ne gre :? ...sam punce za ponoč pa res ni treba tamponov... :nein:

jst tud ne... ne prenesem met tega not sploh :? ... mogoče sam une čist mini variante če me mensus slučajno doleti na morju...

sm pa zanč gledala eno oddajo na reality tv, kjer razlagajo o raznih težkih zdravstvenih težavah oz. fenomenih, ki jih dolgo časa niso mogli razvozloat... in je bila ena zgodba, kako so v ameriki pred dvajsetimi leti ženske začele kar naenkrat padat v komo in umirat in zdravniki pojma niso mel zakaj... in so po letih raznih preiskav ugotovili, da je v vseh primerih šlo za ženske, ki so ravno imele menstruacijo in so uporabljale tampone... razlog za smrt pa je bil sindrom toksičnega šoka... in sem šla prec prečekirat na tisto edino škatlico tamponov, k jim mam doma, kjer dejansko opozarjajo na to nevarnost... zdej nočm nobenga strašit, ampak mal si preberte tud navodila če jih še niste...
The secret of success is consistency of purpose.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 16. Jun. 2006 11:14

mogoče pa vidve na znata pravilno vložit tampona...tampona se sploh ne čuti, če ga pravilno vložiš, vsaj jst ga ne :)
Uporabniški avatar
micamaca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 11. 8. 2004
Kraj: Žabji dol

Neprebrana objavaNapisal/-a micamaca » 16. Jun. 2006 12:32

ojej... mislm da zase pr svojih letih pa to ne bi mogla rečt :roll: ... mene pač nervira pa pika... tko k bi me nerviral tist štrik v rit pr tangicah... pa ne mi zdej rečt da jih ne znam prou oblečt :wink: :D
The secret of success is consistency of purpose.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 16. Jun. 2006 13:20

oh zakaj pa ne..mene je tud skos motil tampon in bolel, ker sem si ga vedno premal notr porinla..kšno letonazaj pa sem ugotovila, da ga morem bolj noter porint..tko da to nima veze z leti... :wink:

ja sej verjamem da kšne tud moti, sam pač zdi se mi čudno ker ga jest sploh ne čutm, al sem pa že tok navajena da sploh nevem da je tam e nič....

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]