Tamponi ali vložki

Za dušo in telo.
Odgovori
smotkA
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a smotkA »

še do pred kratkim (pol leta) sem imela do tamponov nekakšne predsodke, saj sem ga enkrat prej že poskusla uporabt, sam ni šlo.. ;9 pol sem jih pa začela uporabljat in zdej jih mam za čez dan, ponov pa vložke... sploh polet si ne morm predstavlat, kako bi čez dan prežvela z vložki.. :roll:
E una vita sola non pu bastare,
per dimenticare una storia che vale,
dei tuoi occhi che mi stanno guardare, non dimenticare ...
Uporabniški avatar
jagoda77
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a jagoda77 »

jaz samo tampone uporabljam... kot jih je ze nekaj prej reklo, ob pravi uporabi tako ni nevarnosti. Vlozki so mi naprec totalno nehigienski. Tampone uporabljam ze nekaj let in nisem imela se nobenih problemov in tudi zdrava sem skoz... :D
Uporabniški avatar
želvica
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a želvica »

jaz pa uporabljam vložjke. tamponom se izogibam kar se da na vlko.
Uporabniški avatar
ursska
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a ursska »

Uporabljam večinoma tampone,ker se tudi bolje počutim v njih kot pa, da se mi vložki popajo na rit, razen ponoči pa imam vložke.
Tejch-a
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Tejch-a »

Jaz tudi samo tampone, če grem pa na kakšno dolgo vožnjo si dam pa tampon in vložek za vsak slučaj!Aja ponoči pa čisto odvisno če je močna takrat vložek če ne pa kr tampon!
Uporabniški avatar
suhica
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: sirni svet

Neprebrana objava Napisal/-a suhica »

js uporabljam izkljucno vlozke. sm pa ze dvakt probala tampon in ko sm ga mela v sebi,sem se pocutila zelo slabo in na bruhanje mi je slo.ko pa sem ga dala ven se je pojavila huda srbecica.po kaksnem letu sem spet poiskusila in spet je bilo isto.tko da hvalabogu za ulozke to je use kar loh recem!

ulozki :respekt:
lejc
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: lj

Neprebrana objava Napisal/-a lejc »

Jst pa čez dan upurablam sam tampone k ne prenesm vložkov k se ti use na rt popa! Za ponoč mam pa vložke ker ponavad spim več kot 8 ur! Zdej pa jst sm glede tamponov ginekologinjo sprašvala in je rekla d jih lohk mirno upurabljam na začetku menstruacije ko je še močnejša, ko pa gre proti koncu pa odsvetuje ker tamponi zelo izsušijo nožnico kar pa ni v redu!
Sčasoma vzljubimo stvari, ki smo jih nekoč sovražili
in zasovražimo stvari, ki smo jih nekoč ljubili.
Uporabniški avatar
Maychy
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Se selim...

Neprebrana objava Napisal/-a Maychy »

Tampone sem sicer že ene 2x preizkusla, ampak mi nekak niso odgovarjal. Ne vem... Mogoče ga nisem pravilno vstavila, ampak obakrat sem se po določenem času začela neugodno počutit, kot da bi me bilo strah, da bo padel ven. :roll: (Mogoče je pa bila samo moja psiha. :?) Pa še tist filing, ko ga odstranjuješ mi je grozen.

Tako da zvesto prisegam na vložke. :wink:
--- Evil Is Just A Point Of View ---

--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
metuljčica
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a metuljčica »

Jst mam tudi rajši vložke. Saj tampon že dam not in mi je udobno, ampak ko pa ga ven jemljem je pa tok čuden občutek, da se sploh ne morem navadit. Tko da imam rajši vložke.
uršy
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: najlepše mesto

Neprebrana objava Napisal/-a uršy »

Jst pa sam tampone uporabljam, razen bl na konc pa še to sam ponoč, podnev pa skoz tampone. :D
Uporabniški avatar
annie
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Texas

Neprebrana objava Napisal/-a annie »

ravno danes sm v italijanskem cosmosu prebrala, da je bolj zdravo uporabljati tampone, ker so narejeni iz bombaža in ne vsebujejo sintetičnih vlaken. poleg tega pa jih lahko nosis od 4-8 ur (odvisno od znamke, tipa ter posameznika), vložke pa moraš menjati približno vsake tri ure. če uporabljaš vložke, moraš biti pozorna, da izbereš tiste, ki so iz naravnih materialov in ''dihajo''. sama uporabljam tampone, ker se tako počutim bolj čisto. po mojem so najbolši Tampax Compak, ker so majhni in jih lahko nosiš v žepu, lahko jih vstaviš, ker so na gladki plastični paličici (katero po vnosu odvržeš!!) in če se ti zgodi, da moraš tampon zamenjati v javnem stranišču, kjer higiena ni ravno na maximum, ti ni treba skrbeti, ker se v bistvu tampona samega sploh ne dotakneš s prsti, saj je vstavljen v plastično palčko, ki jo po vnosu odvržeš.
uršy
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: najlepše mesto

Neprebrana objava Napisal/-a uršy »

annie napisal/-a: po mojem so najbolši Tampax Compak, ker so majhni in jih lahko nosiš v žepu, lahko jih vstaviš, ker so na gladki plastični paličici (katero po vnosu odvržeš!!) in če se ti zgodi, da moraš tampon zamenjati v javnem stranišču, kjer higiena ni ravno na maximum, ti ni treba skrbeti, ker se v bistvu tampona samega sploh ne dotakneš s prsti, saj je vstavljen v plastično palčko, ki jo po vnosu odvržeš.

Zdej mi pa sam še povej kje jih majo. Jst jih namreč sploh več nikjer ne najdem. Včasih so jih mel vsaj v Millerju, zdej jih pa tut tm nimajo več.
Uporabniški avatar
bubbles
Debatorica
Debatorica
Kraj: heaven

Neprebrana objava Napisal/-a bubbles »

tamponi res niso najbolj zdravi, ker je fajn, da ti ven steče, samo so mi pa ful neudobni in se bolš počutim z njimi. ponavadi kombiniram: doma vložki, zunaj tamponi.
...just breathe...
Uporabniški avatar
annie
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Texas

Neprebrana objava Napisal/-a annie »

uršy napisal/-a:
Zdej mi pa sam še povej kje jih majo. Jst jih namreč sploh več nikjer ne najdem. Včasih so jih mel vsaj v Millerju, zdej jih pa tut tm nimajo več.

ne bi ti znala povedat, kje jih dobis v sloveniji, ker jih kupujem v italiji. drugace pa so obicajni Tampax tamponi cisto isti kot tisti Compak, le da so na kartonski palcki in so pakirani tako, da so na pol daljsi. mogoce bos pa te kje nasla. poskusi v kasnem dobro zalozenem mercatorjevem hipermarketu, v nami al pa v mullerju (vcasih stvari zginejo iz polic in se cez pol leta spet pojavijo)...
Uporabniški avatar
suhica
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: sirni svet

Neprebrana objava Napisal/-a suhica »

js sm probala tele tampax tampone in so mi hudo zanic,ker se use cefra,sploh niso taki k ob,tut mal jim niso podobni.

sam to je sam moje mnenje :roll:
Odgovori