Tamponi ali vložki
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
***PINKYCA*** - Kofetarica
- Na forumu od: 3. 8. 2005
jaz uporabljam sam tampone, ker so mi dosti boljši, in ker je bolj čisto vse skup
-
AnaB - Sramežljivka
- Na forumu od: 3. 11. 2005
vas je kdo ze kdaj seznanu z nevarnostmi tamponov? sej jes jih tud uporablam, sam ne skos.
pa ne govorim zdej o tistem soku k ga lahko dozivis (to k pise v opozorilih/navodilih na skatlci) ampak o teji sestavini, zarad katere so vsi tamponi bele barve.. to je baje zloo nevarno ker pusca to kemikalijo za sabo in se baje zlo dobr absorbira cez te celice in dost hitr pristane v organizmu. in ce to skos uporabljas se ti slej ko prej nabere dost tega. sej ne govorim zdej tle o parih letih stalne uporabe tamponov, ampak o desetletjih, ker res ni zdravo. ce bom najdla ta clanek spet na internetu ga sem prilepim.
LP
pa ne govorim zdej o tistem soku k ga lahko dozivis (to k pise v opozorilih/navodilih na skatlci) ampak o teji sestavini, zarad katere so vsi tamponi bele barve.. to je baje zloo nevarno ker pusca to kemikalijo za sabo in se baje zlo dobr absorbira cez te celice in dost hitr pristane v organizmu. in ce to skos uporabljas se ti slej ko prej nabere dost tega. sej ne govorim zdej tle o parih letih stalne uporabe tamponov, ampak o desetletjih, ker res ni zdravo. ce bom najdla ta clanek spet na internetu ga sem prilepim.
LP
-
.:sonchika:. - Komunikatorka
- Na forumu od: 11. 3. 2005
- Kraj: Malo tu, malo tam
O tem sem brala. Pretiravajo.
-
AnaB - Sramežljivka
- Na forumu od: 3. 11. 2005
misls? zakaj pa da bi tok pretiraval? sej niso rekl ce pa uporablas tampone da se ti to zgodi. sam ce to uporablas ti recimo do svojga 50ga leta neprestano (mi smo nekak prva generacija k bo prsla do 50ga leta od najstnistva s tamponi, nekak nasi starsi niso se uporablal tamponov v najstnistvu).. tko da bomo vidl ane
-
*Ela* - Kofetarica
- Na forumu od: 11. 4. 2005
če bi to blo čisto res pol bi ziher malo več slišali o tem...samo spomni se kako so delali ko so ugotovili da majo linostar plenice nekaj strupenega not al kaj je že blo...pomojem ni nič resnega, sicer pa kdo je rekel da morjo bit tamponi lih bele barve? zaradi mene so lahko pikastiAnaB napisal/-a:misls? zakaj pa da bi tok pretiraval? sej niso rekl ce pa uporablas tampone da se ti to zgodi. sam ce to uporablas ti recimo do svojga 50ga leta neprestano (mi smo nekak prva generacija k bo prsla do 50ga leta od najstnistva s tamponi, nekak nasi starsi niso se uporablal tamponov v najstnistvu).. tko da bomo vidl ane
ja, bomo vidli kolko nas bo umrlo zaradi uporabe tamponov
as if.
-
miss missy - Komunikatorka
- Na forumu od: 11. 9. 2005
Sej vložki tud niso čist "nedolžni", če se že gremo glede tamponov in njihove nevarnosti. zato pa ženskam po porodu priporočajo tiste Vir, k so čist 100% bombažni (in skoraj takoj premočijo) zato da ne staknejo kakšne infekcije zarad materiala k je v drugih vložkih (always, catherine, carefree...)
The key is, never stop doing what you love!
-
¤MiSsY¤ - Kofetarica
- Na forumu od: 12. 5. 2005
- Kraj: Litija
zenske po porodu ponavadi dojijo - to pomeni da ponavadi nimajo menstruacije se nekaj mesecev.... nevem zakaj bi jim priporocali potem vlozke, ki so iz 100% bombaza??
Je pa res, da je pri vseh teh stvareh neka kolicina nezdravih stvari, itak da, ce je iz samga bombaza bo premocil, ce je pa se kka stvar notr, ki ni nujno ravno zdrava, pa potem le ne bo...
nevem no, pomoje je brezveze da se tok obremenjujemo, ker itak nobena ne bo nosila unih 4cm debelih vlozkov, ker so po pravic povedan neprakticni - pa če so se tok zdravi....
Je pa res, da je pri vseh teh stvareh neka kolicina nezdravih stvari, itak da, ce je iz samga bombaza bo premocil, ce je pa se kka stvar notr, ki ni nujno ravno zdrava, pa potem le ne bo...
nevem no, pomoje je brezveze da se tok obremenjujemo, ker itak nobena ne bo nosila unih 4cm debelih vlozkov, ker so po pravic povedan neprakticni - pa če so se tok zdravi....
-
miss missy - Komunikatorka
- Na forumu od: 11. 9. 2005
¤MiSsY¤ napisal/-a:zenske po porodu ponavadi dojijo - to pomeni da ponavadi nimajo menstruacije se nekaj mesecev.... nevem zakaj bi jim priporocali potem vlozke, ki so iz 100% bombaza??
Nism mislna, da ga uporabljajo za menstruacijo, ampak kuj po porodu ko ne vem kaj vn še vse priteče... moja znanka je še par dni po porodu morala uporabljati samo te vložke (Vir iz Tosame), ker če bi uporabljala always al kere druge bi bla verjetnost okužbe 2x večja. Nism nobena strokovnjakinja glede tega, sam povem tista kar vem od žensk ki so to dale skoz.
Se pa strinjam glede tega da se preveč obremenjujemo s tem... vsaka nej uporablja tist kar hoče in kar ji paše.
The key is, never stop doing what you love!
-
.:sonchika:. - Komunikatorka
- Na forumu od: 11. 3. 2005
- Kraj: Malo tu, malo tam
Spar tamponi so zanič. Se je že zgodilo, da se je pretrgal v nožnici. Neprijetna res. Pa pretrdi so in poribajo.
-
*Ela* - Kofetarica
- Na forumu od: 11. 4. 2005
ja sej zato jih še nisem sprobala kr sem mela tak filing da so zanič...čeprau jih ena moja kolegica nonstop samo te al pa viriana uporablja pa so ji ql...pomoje te tudi fejst poribajo aua.:sonchika:. napisal/-a:Spar tamponi so zanič. Se je že zgodilo, da se je pretrgal v nožnici. Neprijetna res. Pa pretrdi so in poribajo.
as if.
- el bou
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 4. 7. 2005
- Kraj: ljubljana
wannabe napisal/-a:S*c*O*r*P*i*C g*I*r*L napisal/-a:jaz mam pa tak en čuden feeling glede tamponov kot so tamponi špar,pa mercator...pa tak dalje.....nikol jih še nisem uporabljala ker nekak jim ne zaupam....nekak imam feeling da niso dovolj dobro in zdravo narejeni...pa tudi če gledaš po ceni so full poceni tak da kvaliteta ziher ni dobra....men so The best O.B. pa me ne mot če so dražji....sem pa skor ziher da je neka kvaliteta.....no moje mnenje pač....
enako! ne razumm zakaj so mercator and spar tamponi tok pocen.. edina (pametna) razlaga je, da je z njimi neki narobe, oz. da niso narjeni tko kot bi mogl bit.. uporabla jih pa nisem še nikol, tko da ne vem.. tut mene ne mot da so O.B. mau (no kr dost) dražji.. so vsaj bol zihr i think..
jz mam vedno o.b. k so najbl kul..
did i dissapoint u - or leave a bad taste in ur mouth...
-
tiasha - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 29. 6. 2004
Jst pa vedno bol sovražm in vložke in tampone ... aaaaaaaaaaa ... tisti vložki so k ena plenica ... prouu aaaaaaaa no, ne maram jih ... tamponov mam pa tut že dost ... k me toooooooooooook boli vse od te menstre da kr konec in mi niti slučajno pol ne sede met še tampona v seb ... Aaaaa kok jst sovražm use kar je povezan s to stvarjo ...
Nosso amor é como o vento.
Năo posso vę-lo ...
... mas, posso senti-lo.
Năo posso vę-lo ...
... mas, posso senti-lo.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]