Tamponi ali vložki

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
tessa
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 23. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a tessa » 15. Sep. 2005 15:51

Čez dan tampone, ponoč pa vložke. Kolegica mi je iz Amerike prinesla neke nove, kjer imaš zraven plastičen nastavk s katerim si tampon notri vstaviš brez pomoči prstov. Ful dobr, pa še dišijo.
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 15. Sep. 2005 15:59

...
Zadnjič spremenil kr.ena, dne 01. Jan. 2009 22:48, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
miss missy
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 11. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a miss missy » 15. Sep. 2005 18:55

kr.ena napisal/-a:
tessa napisal/-a:Čez dan tampone, ponoč pa vložke. Kolegica mi je iz Amerike prinesla neke nove, kjer imaš zraven plastičen nastavk s katerim si tampon notri vstaviš brez pomoči prstov. Ful dobr, pa še dišijo.

Te se tudi v Italiji dobi- Tampax. Ampak meni se zdijo bolj komplicirani kot navadni.

Obstajajo tud taki o.b., sam da jih pomoje prodajajo samo v millerju, pa še to morš imet srečo, da jih dobiš. Probala, sam me niso prou navdušli.
The key is, never stop doing what you love!
januška
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 31. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a januška » 15. Sep. 2005 21:05

tampone rajši
parižanka
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 1. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a parižanka » 22. Sep. 2005 19:20

SEm definitivno za tampone. Si ne morem predstavljat da jih ne bi bilo.
frrrr
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 21. 9. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a frrrr » 22. Sep. 2005 21:29

sQo`` napisal/-a:ponoči vložki, doma vložki, zunaj tamponi :)

isto...
na začetku in na koncu mini vložki, ker bi ob vstavljanju tampona preveč razdražila sluznico
Uporabniški avatar
Bulma
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 16. 11. 2004
Kraj: BLTNC

Neprebrana objavaNapisal/-a Bulma » 23. Sep. 2005 12:10

parižanka napisal/-a:SEm definitivno za tampone. Si ne morem predstavljat da jih ne bi bilo.

Jaz tudi ne! Jih uporabljam vse dni menstruacije,tudi ponoči. Pa mi je vseeno,če to ni dobro, ker vložka ne bom uporabljala, pa če bo ne vem kaj.
Is sex dirty? Only if it’s done right.
Uporabniški avatar
Mašy
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 15. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Mašy » 23. Sep. 2005 12:25

Ja, tamponi so tut men precej olajšal življenje :razz: ... Nč skrbi, da se ti kej vid un vložek, pa da bo šlo kej mem, čez ipd... Pa še un filing-k da nimaš menstre, čisto in enostavno...

No do učeri nism mela nobenih pomislekov...pol sm pa dobila en mail, kjer piše, da so tamponi kao ful nezdravi in krivi za povečanje bolezni rodil in raka na tem predelu. Pa da kao vsebujejo neko sestavino, ki še pospeši menstro, tko da ti pol več tamponov porabiš (to je kako namerna poteza proizvajalcev tamponov), pa še nekaj, kar povzroča raka...WTF?!?

A kdo kej ve, kakšn medicinc mejbi- treba je prečekerat sestavine teh tamponov in upam da bo kdo tle gor kej več o tem znal povedat.
Sam beda pa je, če je to res, ker so vložki totalna mora za nosit in jih nism uporabla že 3 leta zihr... we will see :roll:
Be happy!!!
Uporabniški avatar
Bulma
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Bulma » 23. Sep. 2005 12:29

Mašy napisal/-a:No do učeri nism mela nobenih pomislekov...pol sm pa dobila en mail, kjer piše, da so tamponi kao ful nezdravi in krivi za povečanje bolezni rodil in raka na tem predelu. Pa da kao vsebujejo neko sestavino, ki še pospeši menstro, tko da ti pol več tamponov porabiš (to je kako namerna poteza proizvajalcev tamponov), pa še nekaj, kar povzroča raka...WTF?!?

Ja,baje da res ni zdravo itd. nosit vedno tamponov. Ampak jest jih vedno - tudi ponoči. Si ne predstavljam,da bi vložke nosla. Samo,če so že tak tamponio nezdravi,se bom probala prisiliti vsaj,da bom doma nosila vložke,al nekaj :roll:
krfjolca
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a krfjolca » 23. Sep. 2005 12:38

Mene so tud prestrašili, ja! Menda nekaj v zvezi z belilom, ki ga uporabljajo. Čeprav se mi po drugi strani zdijo tamponi bolj higienični kot vložki - z vložki koža švica, zraven pridejo bakterije, pa to. Saj ne vem, kaj je bolje, bi blo treba res kakega strokovnjaka vprašat.

Ja, pa glede tistega z odišavljenimi tamponi/vložki - to je pa pomoje še bolj škodljivo.
Uporabniški avatar
Bulma
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Bulma » 23. Sep. 2005 12:45

Ja,itak da so tamponi bolj higienični kot vložki. Že za to mi je ful bedno,da so lih tamponi bolj škodljivi. Res je zadnje kar si želim,da bi mogla spet vložke nositi. Če pa so neudobni,vse šelesti ko se premikaš,pa še preliva se vse po celem vložku :roll:
Tamara_Č.
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamara_Č. » 23. Sep. 2005 13:03

Ja, baje, da tamponi povzročajo raka. Sem se glih po enih 6-ih letih prisilila, da sem med menstruacijo uporabljala vložke. Pa ne zato, ker naj bi raka povzročal (sej ga itak že vsaka druga stvar) ampak ker sem imela res skoz neka vnetja pa probleme. Pa sem se o tem mal z ginekologinjo pogovorila, pa je rekla, da naj rajš mal vložke uporabljam... Sej je res ful čudn občutek, sam kaj češ - če mi pa ne odgovarjajo. Sem si pa nabavla one k majo zgornjo plast iz bombaža pa se mi zdi da se pol tok ne limajo na rit. Bom vidla, če bo zdej kej bolš, če ne bo, pa itak da šaltam nazaj na tampone...je še vseen bolj čisto in udobno...
Ni več princev na belih konjih... ostali so samo še konji
Uporabniški avatar
@
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a @ » 23. Sep. 2005 13:03

Men je ginekologinja sama rekla, da je bolje imeti vložke od tamponov... No, zdaj imam prva dva dneva podnevi (samo v službi, doma ne) tampone, ponoči vložke, potem pa, ko je krvavitev šibkejša imam vložke, le tanjše... Sem se nekak navadila, čeprav imam rajši tampone...
Uporabniški avatar
Bulma
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Bulma » 23. Sep. 2005 13:14

Eh,tamponi so itak zakon! Samo če je že tak bad če jih vedno maš,se bom pa še jest probala prisilit,da bom vsaj doma uporabljala vložke :roll:
Uporabniški avatar
@
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a @ » 23. Sep. 2005 13:22

Bulma napisal/-a:Eh,tamponi so itak zakon! Samo če je že tak bad če jih vedno maš,se bom pa še jest probala prisilit,da bom vsaj doma uporabljala vložke :roll:

Ja, men je bil tko grozn občutek, k sem se ponovno navajala na vložke... Res za znort! No, še vedno mal golfam in mam v službi prva dva dneva kr tampone, doma pa vložke....

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov