Tamponi ali vložki

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
**ReD*cHerRy**
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 5. 6. 2005
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a **ReD*cHerRy** » 16. Jun. 2005 23:28

samomojca napisal/-a:Dorotea. če ne moreš sedet z njim, ga nimaš dovolj globoko vstavljenega. Tampon mora biti tako globoko, da ga ne čutiš, šele takrat je pravilno vstavljen. Sicer ne vem, če so v tamponih kakšne stvari, ki bi lahko na počutje vplivale (beri: slabost) :gruebel: , to mi res ni poznano, sam če se z njimi slabo počutiš je res bolje, da jih ne uporabljaš. Jaz jih uporabljam že od svojega 14 leta, torej 17 let, pa nimam nobenih posledic, niti še nisem imela gljivic, kot so ene napisale, niti kakšnih drugih težav, tako da se meni glih ne zdijo nezdravi. So pa milionkrat bolj udobni, komot, kot vložki - teh pa res ne prenesem, me čist zribajo :D

JAZ MISLIM ENAKO PA ŠE VSE SKUPAJ JE BOLJ HIGI(J)ENIČNO
peekitza
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 15. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a peekitza » 17. Jun. 2005 16:02

**ReD*cHerRy** napisal/-a:
UPAM DA TI KMALU RATA
:wink:

DRŽIM PESTI! :zustimm:

hvala!! :D js tud upam d mi bo ratal...bom upoštevala nasvete...pa bo že moglo it pomoje :D
mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a mily » 17. Jun. 2005 19:03

mogoče bi za začetek lahk uporabljala mini teh se res ne čuti, če je nožnica presuha boli, vendar ni fajn da jo navlažiš z slino al pa kr neki v DMu majo mazilo namenjeno prav za to-za suhe nožnice vsaj infekcije ne dobiš
jaz pa ne morem zaspat oz. zelo slabo spim če nimam tampona. hm kako smo si različni :)
Uporabniški avatar
*5!k@*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 19. 6. 2005
Kraj: pk urška~~>dvorana D

Neprebrana objavaNapisal/-a *5!k@* » 19. Jun. 2005 22:04

wložke mam vedno....temponou si ne upam uporablat...res da sm še zlo mlada.....sploh ne vem kaj delam na forumu sam sm že zlo odgovorna tko da..... :oops:
like~~>nimaM pudpi§a
Uporabniški avatar
Anchi
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 19. 7. 2004
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Anchi » 19. Jun. 2005 22:57

**ReD*cHerRy** napisal/-a:veš kaj probej,to sm jaz na začetku delala!?uleži se na posteljo al pa v kopalnici na tla pa pokrči noge(tko da maš stopala še vedno na tleh)

Tole ti tudi jaz predlagam peekitza.

Predvsem pa, nič bat, nisi noben freak!!! Čudno mi je samo to, da ne poznaš nobenega takega primera...ne vem sicer koliko si jih povprašala o temu, ampak ti povem, da jih ima prav toliko težave, kot je tistih, ki jih nimajo.

Pri meni je bilo tudi tako, da si ga enostavno nisem mogla vstavit noter, ker me je svinjsko suho drgnilo, predvsem na vhodu v nožnico. Malo sem bila prestrašena in brez izkšenj, malo je pa na to vplivalo, da imam zelo šibko menstruacijo in nisem niti rabila tampona, ker bi me še bolj izsušil.

Potem sem se posledično seveda bala, da me bo pri prvem spolnem odnosu bolelo kot pri norcih, saj niti majhnega tampona nisem mogla spravit noter, kaj šele fantovega korenjaka. No, pa ti povem, da je manj bolel slednji oz. minimalno, komaj opazno.

No in ko sem ugotovila, da gre njegov korenjak noter, sm si pa rekla, da bo šel pa tudi tampon (seveda MINI, upam da si ti ne tlačiš večjih noter). In je šel. Res pa je, da me še danes suho drgne ob vstavljanju na vhodu nožnice - menstruacija je pač še vedno šibka, le moja psiha in izkušnje so se spremenile. :wink:

In še to: vstavljam si ga tako, kot ti je predlagala red cherry. Mi je najlažje in najbolj prijetno, zato se s tem nerada ukvarjam na javnih straniščih, ker je tam treba opravit stoje.

Veliko uspeha in zapomni si, da nisi prav nič čudna zaradi tega. :zustimm:
Zapisuj rane v pesek in srečo v kamen. (anonimo)
Uporabniški avatar
mademoiselle
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 19. 3. 2005
Kraj: za devetimi gorami in devetimi vodami

Neprebrana objavaNapisal/-a mademoiselle » 20. Jun. 2005 15:50

-jz pa uporablam samo tampone- noč in dan že par let - pa me prou briga za stranske učinke al pa posledice in bi tistmu k jih je izumu dala nobelovo nagrado.
-vložki me preveč dražjo in mam pol unet in me vse srbi. če pa že morm kdaj met vložk, ga mam sam ponoč, pa še to catreen - soft k so povrhu kt bombaž.
-sploh pa mam tok boleče menstruacije da se vedno nafilam s tableti in sm potem 2 dni čist zaspana, tretji dan pa tud če nč nimam.
keks? :-)
Uporabniški avatar
bubyka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 9. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a bubyka » 21. Jun. 2005 11:45

A gremo rajs tuki nadeljevat o barvi vrvic pri tamponih! A ve ksna za rumeno vrvico kje bi se jo dal dobit? :D
Uporabniški avatar
**ReD*cHerRy**
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a **ReD*cHerRy** » 21. Jun. 2005 15:52

to pa nisem vedela da obstajajo barvni tamponi...kje se jih pa kupi?a kera ve?

POLJUBČEK :runningdog:
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 28. 5. 2005
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a rammsteingirl » 24. Jun. 2005 17:55

zj sori če bom mal butast izpadla, sam se mi ni dal vseh strani brt...a je mejbi kera mela tist sindrom toksičnega šoka?? koko to zgleda itd.?? tenks za odgovore...
Uporabniški avatar
**ReD*cHerRy**
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a **ReD*cHerRy** » 24. Jun. 2005 19:44

jaz ga še nisem mela pa tud vem ne kako to zgleda...se mi pa zdi da na tamponih piše(na unmu listku v škatlci)!!!
uživaj :D
*Živi in pusti Živeti*
Uporabniški avatar
||MuCkAa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 1. 12. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a ||MuCkAa » 25. Jun. 2005 2:02

Toksicni sok: podobno kot gripa, le da nisi prehlajen.. se pravi visoka vrocina, glavobol, bolecine v misicah... Ko zacutis te simptome, brez da bi bila prehlajena in imas zraven se menstruacijo.. je lahko mozen toksicni sok. Po tem si takoj odstrani tampon in k zdravniku.
Toksicni sok lahko nastane, ce mas dolgo vlozen tampon, ce ti telo zavraca "tujek" :D itd... Seveda je mozno, da imas toksicni sok tudi ce ze leta uporabljas tampone. Pred leti je v Ameriki umrlo ogrooomno zensk (razlicnih starosti) ker so prepozno prisle k zdravniku... :wink:
And I''ll take you for who you are
If you take me for everything

I''ll do it all over again...
Uporabniški avatar
Slatka Mala
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 10. 5. 2005
Kraj: Göteborg,Sweden

Neprebrana objavaNapisal/-a Slatka Mala » 25. Jun. 2005 10:40

ja drgač res ni lih zdravo ane,ampak jst mam tud rajš tampone.
tk da čez let mam vložke poleti pa vedno in samo tampone
U prolazu tjelo pripijena,bez imena samo bez uspomena..
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 28. 5. 2005
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a rammsteingirl » 25. Jun. 2005 11:56

tenks za odgovore...sj drgač vem, sm prebrala un listk, sam pr men je tko, k če rečmo mam tampone cev dan, se ne počutm lih dobr...tko mi je rahlo slabo, učer mi je blo pa ful, čeprov nism mela tampona...

mal mej začel skrbet, d nimam slučajn unga toksičnga šoka...
Uporabniški avatar
||MuCkAa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a ||MuCkAa » 25. Jun. 2005 14:12

rammsteingirl napisal/-a:tenks za odgovore...sj drgač vem, sm prebrala un listk, sam pr men je tko, k če rečmo mam tampone cev dan, se ne počutm lih dobr...tko mi je rahlo slabo, učer mi je blo pa ful, čeprov nism mela tampona...

mal mej začel skrbet, d nimam slučajn unga toksičnga šoka...

Ma ne, bi ze opazila ce bi mela toksicni sok. :wink: Ce pa ti je slabo pa se ti vrti, to po moje ni zaradi tamponov, temvec zaradi menstruacije.
Res pa je, da ne povzrocajo toksicnega soka le tamponi, tudi ce mas vlozke in si jih ne menjas redno (kar mora biti ze presneto hudo! :D) lahko pride do soka.. :)

Uporabniški avatar
||MuCkAa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a ||MuCkAa » 26. Jun. 2005 17:45

Dorotea napisal/-a:meni se res tamponi ne zdijo zdravi. No, da vam razložim. Npr da ma ena punca fuul možno menstruacijo, in ma vstavljen tampon...zdaj pa mi vi povejte kak je lahko to zdravo če ji tekočina ne teče direkt ven? Sej ne rečem da tamponi niso ok, res so higienski ampak naenkrat ne more vpit tolko...to gre bolj počasi in v tebi se to nabira.....! To sploh ni zdravo...če maš pa vložek, pa direkt steče iz tebe ven..res so manj higienski, ampak vsaj se ti ne nabira nikjer.. :D

Eh seveda ne. Ce mas tampon dolgo v sebi - ni zdravo. Ce pa ga menjas pogosto (kot treba), pa je ok. Ko ga menjas, itak da se umijes.. stece ven; ko ga menjas ko gres na wc...stece ven. Tudi vlozek ni najboljsi.. recimo zdaj ko je poletje, pa je vroce.. pa tece..si predstavljas koliko bakterij se nabira na tisti krvi ko je zunaj?!?

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]