Tamponi ali vložki

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 12. Jun. 2008 15:26

Joj, samo s kremo ne mazat tampona! Sicer sem tudi jaz prebrala tovrstne nasvete, ampak ti tega po izkušnjah z vnetji vsekakor ne priporočam, ker je nožnična sluznica kisla, kreme pa umetne, polne kemikalij in uničujejo naravni pH nožnice, s čimer si lahko ravnovesje porušiš do te mere, da boš imela velike ginekološke težave.

Tampon boš najlažje vstavila sproščena, lezi na posteljo in sprosti mišice, potiskaj počasi, spremeni smer, če ne gre dalje, predvsem pa se ne smeš bat, da boš kaj poškodovala. Nežno, ampak pogumno in bo noter. To počni, ko imaš m., ker bo takrat lažje zlezel noter, ker je bolj vlažno.

Česarkoli drugega ti res ne priporočam, da ne bo kaj narobe za brezveze. Če še ne gre pa ne sili kar tako, tudi z vložki se da potrpeti, mogoče tvoja nožnica še ni tako zelo fleksibilna, ko bo čas, pa bo tudi to šlo, ne skrbi :wink:
Uporabniški avatar
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 1. 3. 2007
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objavaNapisal/-a MilkyWay » 12. Jun. 2008 17:06

Na začetku ti svetujem, da probaš z majhnimi tamponi, ker boš z njimi imela manj problemov (naj bi imela manj problemov). Položaj naj bo, tako kot je rekla MsN, sproščen, lahko ležiš... Meni npr. je najbolje, če stojim pa skrčim in dvignem eno nogo in jo naslonim na kaj višjega. V takem položaju tudi ne bi smela met problemu...
Uporabniški avatar
*Sagitt*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 10. 3. 2008
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a *Sagitt* » 12. Jun. 2008 20:07

hvala .. bom poskusla .. :)
Some things end, some things begin and some things never change ..
Uporabniški avatar
*Sagitt*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 10. 3. 2008
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a *Sagitt* » 13. Jun. 2008 17:50

hvala vama .. uspelo ...

ostanem tu na ob silk touch ..

:D :D :D :D
Some things end, some things begin and some things never change ..
Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 14. 7. 2007
Kraj: purple claud

Neprebrana objavaNapisal/-a LoveLy* » 28. Jul. 2008 13:28

zakaj se meni zdi da so včasih tamponi tako čudni....hm...kot da sploh ne bi bli vpojni..recimo...mam poleg tampona še za rezervo dnevni vložek...in čeprav nič ne čutim da bi bil tampon poln..in ko grem na wc vidim kot da bi bil tampon prepoln in bi že vse ven teklo...in ko ga vzamem ven....je napol suh(primer)...samo to se ne dogaja vedno...nevem zakaj...al so tako slabo vpojni al kak?:...uporabljam pa OB silk touch...
pa ne mi govorit da niam tampona pravilno not vstavlenega....ker to ni res....ker ga nikoli ne čutim...in je vse ok.
Uporabniški avatar
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 28. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a a_pikica_a » 28. Jul. 2008 13:32

Jaz imam tampone sam za na morje. Drugače pa se zanašam na vložke Libresse. :)
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
Uporabniški avatar
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 1. 3. 2007
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objavaNapisal/-a MilkyWay » 28. Jul. 2008 17:58

LoveLy* napisal/-a:zakaj se meni zdi da so včasih tamponi tako čudni....hm...kot da sploh ne bi bli vpojni..recimo...mam poleg tampona še za rezervo dnevni vložek...in čeprav nič ne čutim da bi bil tampon poln..in ko grem na wc vidim kot da bi bil tampon prepoln in bi že vse ven teklo...in ko ga vzamem ven....je napol suh(primer)...samo to se ne dogaja vedno...nevem zakaj...al so tako slabo vpojni al kak?:...uporabljam pa OB silk touch...

Meni se isto dogaja, samo da js nimam umazanih hlačk, ampak samo čutim, kako mi kri ven (!) teče. In ko dam tampon ven, vidim, da ni še sploh do pol porabljen. Pa sm razmišljala, mogoče je to samo v psihi... :?
Uporabniški avatar
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 14. 3. 2008
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objavaNapisal/-a [vanessa] » 28. Jul. 2008 18:03

Js nism še nikol uporabla tampona, k me je strah (ne biv edla zakaj, kr s tistim se pa res težko razdevičiš.. ali pač? :D ). Bi mi pa pršlo ful prou poleti, k z vložki na morje ni fajn.. In še ponoči mi gre dosti krat mimo in mam cele hlače krvave :roll:
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
Uporabniški avatar
Ann*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Ann* » 28. Jul. 2008 18:22

men tud nzačetku niso bli glih zlo ušeč tamponi sam zdej sm se pa kr navadla tko da nimam več problemou z njimi ..uporablam jih pa ponavad če km grem če sm pa doma pa ponoč mam pa kr vložk še zmer nevem zakaj
Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 14. 7. 2007
Kraj: purple claud

Neprebrana objavaNapisal/-a LoveLy* » 28. Jul. 2008 19:06

MilkyWay napisal/-a:
LoveLy* napisal/-a:zakaj se meni zdi da so včasih tamponi tako čudni....hm...kot da sploh ne bi bli vpojni..recimo...mam poleg tampona še za rezervo dnevni vložek...in čeprav nič ne čutim da bi bil tampon poln..in ko grem na wc vidim kot da bi bil tampon prepoln in bi že vse ven teklo...in ko ga vzamem ven....je napol suh(primer)...samo to se ne dogaja vedno...nevem zakaj...al so tako slabo vpojni al kak?:...uporabljam pa OB silk touch...

Meni se isto dogaja, samo da js nimam umazanih hlačk, ampak samo čutim, kako mi kri ven (!) teče. In ko dam tampon ven, vidim, da ni še sploh do pol porabljen. Pa sm razmišljala, mogoče je to samo v psihi... :?

ja sej...hehe...zato si pa za ziher dam še vedno dnevni vložek noter...
hehe....ni samo v tvoji psihi...je kar resnično..
mah...vložkov pa nočem uporabljat,še posebej ne v tej vročini....
Uporabniški avatar
trepalnica
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 18. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a trepalnica » 28. Jul. 2008 19:45

tamponi...
Uporabniški avatar
small_star
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 30. 3. 2008
Kraj: made & heaven

Neprebrana objavaNapisal/-a small_star » 28. Jul. 2008 20:32

[vanessa] napisal/-a:Js nism še nikol uporabla tampona, k me je strah

Jaz sem bila ista. Pa je prišlo eno poletje, ko sem prvič pričakovala menstruacijo na morju. In sem si pred odhodom rekla, tamponov pa ne bom uporabila za kopanje. No in res sem 3 dan (10 dni smo pa bili na morju) dobila menstruacijo. Že pred 12 uro nekje sem mamico prosla, če mi posodi tampon. Ker mi je bilo vroče, v morje pa se nisem mogla it osvežit. Drug dan sem potem poskusla. Pa sem si ga dala premalo noter in me je žulil. Tisti dan nisem več poskušala. Naslednji dan pa spet in od takrat na morju vedno uporabim tampone za kopanje. Na prestavitev menstruacije niti ne pomislim. Mislim, da je vse v glavi, da nas je strah. Ko enkrat ta strah premagaš, je uporaba čisto enostavna. Res pa je, da jih jaz uporabljam izkuljučno za kopanje na morju.
NiKoLi Ne ReCi NiKoLi
Uporabniški avatar
nincy87
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 2. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a nincy87 » 17. Avg. 2008 22:45

Jst uporabljam vložke. Sm probala tampone pa mi sploh ne odgovarjajo. Parkrat sm probala pa je šovful težko not, pa neki se mi je začel vrtet, pol k sm ga pa nekak not spravla mi je pa vn padu v morju. Tko da ne pomislm več, da bi jih začela uporablat. :?
s@nny
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 5. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a s@nny » 18. Avg. 2008 8:26

Katere vložke uporabljate? Jaz sem vedno uporabljala Always pa baje škodujejo, ker povzročajo raka na materničnem vratu. Sedaj sem si kupile ene, pa mi niso všeč.

lp,
Uporabniški avatar
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 25. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a astra_mb » 18. Avg. 2008 10:19

jaz sem sedaj poskusila libresse nature...sem zelo zadovoljna z njimi...ker nimajo nobene plastike preko navlečene..always so pa postali tako hudo umetni, da jih ne prenesem več..full se potim pa zmeraj imam potem težave z vnetji ali glivicami...prav tako ne uporabljam več ob tamponov...ker so tud celi v neko plastiko oblečeni...

drugače pa imam tudi lunette tako, da uporabljam vse troje odvisno od jakosti in kje sem...
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov