Tamponi ali vložki
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
rammsteingirl - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 28. 5. 2005
- Kraj: Gorenjska
ne vem, jaz pa odkar imam KT, imam itaq zelo šibko menstruacijo. tako da uporabljam le vložke.
tamponov ne prenašam dobro, vedno mi je ful slabo. samo v ekstremnih primerih (morje).
tamponov ne prenašam dobro, vedno mi je ful slabo. samo v ekstremnih primerih (morje).
- Lilah
- Debatorica
- Na forumu od: 14. 10. 2007
jaz pa si ne morem vstavit tampona. ne gre nikakor sem že tolkrat sprobala pa še vedno ne gre... sem še nedolžna, a to lahko vpliva na to? enkrat sem nekje prebrala da je treba mednožje navlažiti z lubrikantom, da tampon lažje vstaviš? aja, pa še neki... a lahko opraviš malo in veliko potrebo s tamponom v nožnici al ga je treba prej ven vzet? mal čudn vprašanje za tiste, ki se že na to spoznate, sam men še zdej ni jasn oz. jih še vedno ne uporabljam, pa bom že letos stara 18. use sošolke razpravljajo o praktičnosti tamponov, men pa ti vložki že res presedajo, skoz lahka pride kri pa še k ene plenice izgledajo.
-
KristinĆk - Komunikatorka
- Na forumu od: 18. 9. 2007
- Kraj: somewhere over the rainbow
hm..
1.obstajajo neki tulčki za pomoč pr ustavljanju..js ga na začetku tut nism mogla ustavt notr in sm se mogla kr ful pomatrat da sm ga not spravla glede tistga z lubrikantom-prvič slišim
2. aaam glede na to da si še nedložna-to čisto nič ne vpliva..vsaj pri meni ni..
3. glede velike in male potrebe: lahko jih opravljaš s tamponom brez problema..ni ti ga treba dat vn če greš samo lulat al pa karkol..zamenjaš po potrebi..
vzem si čas, sprost se, pa najprej poskus s tistimi mini tampončki, pa boš vidla kok je.. sam naj se ti ne mudi.. pa odvisn je tut v kakm položaju si..na začetku ti bo lažje če počepneš oz. če se kr lepo usedeš na tla v kopalnci pa probavaš
1.obstajajo neki tulčki za pomoč pr ustavljanju..js ga na začetku tut nism mogla ustavt notr in sm se mogla kr ful pomatrat da sm ga not spravla glede tistga z lubrikantom-prvič slišim
2. aaam glede na to da si še nedložna-to čisto nič ne vpliva..vsaj pri meni ni..
3. glede velike in male potrebe: lahko jih opravljaš s tamponom brez problema..ni ti ga treba dat vn če greš samo lulat al pa karkol..zamenjaš po potrebi..
vzem si čas, sprost se, pa najprej poskus s tistimi mini tampončki, pa boš vidla kok je.. sam naj se ti ne mudi.. pa odvisn je tut v kakm položaju si..na začetku ti bo lažje če počepneš oz. če se kr lepo usedeš na tla v kopalnci pa probavaš
Zadnjič spremenil KristinĆk, dne 05. Jun. 2008 20:51, skupaj popravljeno 1 krat.
- Gost
Lilah napisal/-a:jaz pa si ne morem vstavit tampona. ne gre nikakor sem že tolkrat sprobala pa še vedno ne gre... sem še nedolžna, a to lahko vpliva na to? enkrat sem nekje prebrala da je treba mednožje navlažiti z lubrikantom, da tampon lažje vstaviš? aja, pa še neki... a lahko opraviš malo in veliko potrebo s tamponom v nožnici al ga je treba prej ven vzet? mal čudn vprašanje za tiste, ki se že na to spoznate, sam men še zdej ni jasn oz. jih še vedno ne uporabljam, pa bom že letos stara 18. use sošolke razpravljajo o praktičnosti tamponov, men pa ti vložki že res presedajo, skoz lahka pride kri pa še k ene plenice izgledajo.
Če si nedolžna, ti lahko vstavljanje tampona predstavlja rahel problem - čisto odvisno od tvoje deviške kožice. Jaz ti priporočam, da ne poskušaš na silo, ker se ne splača, boli in peče, nabavi dovolj velike vložke, obstajajo taki, ki dobro vpijajo in niso kot plenice (ne vem od kod vam ti stereotipi? jaz jih uporabljam odkar imam m. in so čisto kul), pri vstavljanju pa je sicer najbolj pomembno, da si dovolj sproščena, drugače ne gre, ker so mišice zakrčene. Poskusi vstaviti v ležečem položaju, je lažje, seveda poskušaj z mini tamponi za začetek, če že želiš preklopiti nanje.
-
BabyJane - Sramežljivka
- Na forumu od: 28. 5. 2008
Ja, itak da je pri tamponih boljši občutek, ko ne rabiš skrbet, da se na hlačah vidi kaka guba od vložka in sploh hodit vsak odmor gledat, če je še vse na svojem mestu... Sama sem pa vseeno bolj pristašica vložkov --> kolikor se le da. Že sama misel na to, da se vso to čiščenje dogaja V meni, se mi malo ˝zagravža˝, saj je vendar pomembno, da umazanija zapusti prostor, kajne? Tamponi so zagotovo bolj praktični, a raje priporočam vložke
-
Miss N. - Debatorica
- Na forumu od: 22. 10. 2006
KristinĆk napisal/-a:hm..
se strinjam z vsem... edino tisti tulčki so meni ful nerodni (Tampax - če se ne motim)... po mojih izkušnjah je najlažje če počepneš
Če ne moreš pomagati, nagajaj. Važno je sodelovati...
-
p!ka - Cosmofrik
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Šaurini
Jz odkar jemljem KT imam ful šibko mestruacijo in tamponov sploh nebi mogla met, ker bi me čist izsušili. M mi traja največ 3 dni in mi ni težko malo potrpet.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
-
small_star - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 3. 2008
- Kraj: made & heaven
Jaz uporabljam vložke. Tampone samo kadar sem na morju, pa še to le za kopanje. Zvečer in ponoči pa imam vložek. Ne vem, rada imam, da si telo odpočije od tamponov ponoči. Včasih naredim izjemo in uporabim tampon prvi oz. zadnji dan menstruacije (če kam grem in oblečem kaj takega).
NiKoLi Ne ReCi NiKoLi
- Lilah
- Debatorica
- Na forumu od: 14. 10. 2007
KristinĆk napisal/-a:hm..
aham, hvala. pri meni je do zdaj bil skos problem, da je tamala presuha in ga zaradi tega ne morem not vstavit, drug problem pa je še ta, da ga lahko samo cca. 2 cm potisnem noter oz. še to ne, pa se že "ustavi" kot neka blokada.
-
*Sagitt* - Komunikatorka
- Na forumu od: 10. 3. 2008
- Kraj: Maribor
jaz mam tudi taki problem s tem vstavljanjem .. nikakor in nikakor ne gre not ..
kaj bol svetujete zdaj še na začetuku? one ob mini al one z aplikatorjem ..
pa morala se jih bom začet naučit uporablat .. kaj veš kaj pride ..
zdaj sem bla vedno na vložkih pa ni blo neke sile ..
na enem forumu sem tud prebrala da če ne gre not da si lahk mal z soleo namazes - to je celo ginekoliginja rekla ..
kaj mislite o tem ? ma kera izkušnje?
kaj bol svetujete zdaj še na začetuku? one ob mini al one z aplikatorjem ..
pa morala se jih bom začet naučit uporablat .. kaj veš kaj pride ..
zdaj sem bla vedno na vložkih pa ni blo neke sile ..
na enem forumu sem tud prebrala da če ne gre not da si lahk mal z soleo namazes - to je celo ginekoliginja rekla ..
kaj mislite o tem ? ma kera izkušnje?
Some things end, some things begin and some things never change ..
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov