Tamponi ali vložki

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

*smokvica*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 22. 9. 2005
Kraj: *Štajerska*

Neprebrana objavaNapisal/-a *smokvica* » 28. Nov. 2006 10:30

Jaz sem vedno prisegala na tampone, dokler nisem dobila glivic. Zdaj ko sem doma vedno nosim samo vložke, razen če imam res ful močno krvavitev, drugače pa še vedno tampone in za vsak slučaj ščitnike perila (ko sem zdoma).
Uporabniški avatar
sinička
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 8. 4. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a sinička » 29. Nov. 2006 10:22

jaz prisegam na tampone... vložke imam samo takrat, ko sem doma :)
Uporabniški avatar
MIGRENA
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 6. 5. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a MIGRENA » 29. Nov. 2006 14:15

*smokvica* napisal/-a:Jaz sem vedno prisegala na tampone, dokler nisem dobila glivic. Zdaj ko sem doma vedno nosim samo vložke, razen če imam res ful močno krvavitev, drugače pa še vedno tampone in za vsak slučaj ščitnike perila (ko sem zdoma).

In od kje ti zdaj to, da si zaradi nošenja tamponov dobila glivice?!
Ljubav je kao šah, uvjek te zajebe neki konj dok osvajaš kralja.
*smokvica*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 22. 9. 2005
Kraj: *Štajerska*

Neprebrana objavaNapisal/-a *smokvica* » 29. Nov. 2006 14:31

Ma ne, nisem tega mislila, nisem jih dobila zarad tamponov, sam baje se še bolj razvijajo v takem "okolju", zato sem jih mal omejila.Kaj pa vem, če eni tak pravijo drugi drugače. Pač preventiva, škodit ne more.
Uporabniški avatar
*CaTh*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 19. 1. 2005
Kraj: nad oblaki

Neprebrana objavaNapisal/-a *CaTh* » 29. Nov. 2006 17:43

meli c napisal/-a:
sinička napisal/-a:jaz prisegam na tampone... vložke imam samo takrat, ko sem doma :)

same here

js pa občaso se kombiniram...za ponoc...ali mam pa samo ponoc vlozek :) :P
sem angel,ki pazi nate noč in dan,sem vedno ob tebi, tudi ko sem daleč stran. med zvezdami lebdim in pazim,da te nikoli ne izgubim!!!!
Uporabniški avatar
bolhica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 16. 4. 2006
Kraj: somewhere

Neprebrana objavaNapisal/-a bolhica » 29. Nov. 2006 22:41

tamponi podnev, ponoč vložki! tko jst kombiniram ... pa sm kr zadovoljna! ker ne maram tiste packarije na vložku čez dan..FUJ!! okei so nezdravi sam..bolš je no.. :cool: obstajajo pa kao tamponi iz naravnih snovi če se kera boji da kej "faše" :lol:

(sej smo na istem)
... ι αм ωнαт ι αм ...
cokolina
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 1. 8. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a cokolina » 03. Dec. 2006 23:10

tampone imam 5 let...od prvega dneva menstruacije jih uporabljam neprekinjeno...razen ponoči prve dni menstruacije...uporabljala sem jih tudi pred prvim spolnim odnosom...kot večina mojih kolegic...

Nikoli imela problemov.. tudi kopam se..telovadim... Uporabljam pa Super ker imam močne krvavitve...

Pred kontracepcijskimi tabletami sem imela neredne...te tablete pa vse uredijo..tudi krčev ni več..

super :D :D :D :D :D
wentaholic babe
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 3. 1. 2007
Kraj: The World

Neprebrana objavaNapisal/-a wentaholic babe » 05. Jun. 2007 15:28

Združena tema

čaw, bejbe!

zanima me kolko od vas uporablja tampone?

morm pa priznat ( čeprov e je sram) :oops: , da še nikoli nisem uporabljala tamponov, ker me je strah da ne bi znala oz. da ne bi šlo not. oziroma ven. nikjer pa nisem našla točnega odgovora na svoje vprašanje, zato sprašujem vas da mi pomgate.

kmalu bodo prišli na vrsto bazeni in morje... tako da va prosim za pomoč :)
Uporabniški avatar
densy
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a densy » 05. Jun. 2007 15:33

jest uporabljam tampone ves čas..

no mogoče prve dva dni menstruacije ponoč ne, drugače pa še ponoč.. vem, da to ni dobr, sam se took ne počutm dobr z vložki.. prov tko umazano se počutm..

uporaba je preprosta..
če ne veš, ali boš znala ali ne probej :D
sploh maš pa pomoje na škatlcah še clo navodila.. najlaže ti bo če počepneš, pa si ga čimbolj globoko porineš, vrvica naj pa ostane zunaj, to je vsa umetnost.. :wink:

sm našla navodila :D
Slika
Slika
Slika
Uporabniški avatar
gregalina
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 20. 3. 2007
Kraj: toti Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a gregalina » 05. Jun. 2007 17:49

Js jih uporablam sam tedi, ko je res treba (če se grem kopat...). Drgač pa ne, kr ni zdravo. Je bolje uporabljati vložke, ker sem pri njih vsaj ziher, da se vse ven izteče. Pri tamponih pa nikol ne veš, kaj še not ostane in se pol sam nalaga, pa lahk pride do vnetja (kar zelo vpliva na plodnost).

Sej zdej niso več tak hudi vložki, da bi rekla, da se z njimi počutim ogabno (včasih bi se zihr, ko so še mel vložke, ki so jih ženske po uporabi morale prati na roke). Men najbol ustrezajo Always-Clean Feel. Če pa uporablam tampone, pa vseeno kere (Jessa, Ob...).
Uporabniški avatar
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 30. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a renatka_ » 05. Jun. 2007 17:50

Jst jih tut redno uporabljam in si sploh ne znam predstavljat, da bi z vložki okol hodila. S tamponom se res super počutim, v trenutku pozabim, da sploh imam menstruacijo.

To, da ne bi šel noter se pa ne bat. Tut večje stvari grejo notr pa vn, tko, da ni panike :) Ampak ne tiščat navpično notr, ampak tko bol poševno-tko kot nožinca poteka. Vn gre še bolj preprosto, enostavno povlečeš vrvico.
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
Uporabniški avatar
inaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 9. 11. 2005
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objavaNapisal/-a inaa » 05. Jun. 2007 18:30

js pa tamponov ne morm :? me ful boli...se not ga ne morm dat
Zivljenje je piskotek!
Uporabniški avatar
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 30. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a renatka_ » 05. Jun. 2007 20:51

inaa napisal/-a:js pa tamponov ne morm :? me ful boli...se not ga ne morm dat

Hmmm to je pa res čudno. Poskusi ga (kot sm že zgoraj omenila) potisniti noter poševno, tko kot bi ga nekam nazaj porinla. Kako pa spolni odnosi laufajo, kr to, da te pri tamponu boli se mi zdi skrajno čudno. Mene je bolelo samo, če sem si narobe namestila, oz., če ga nisem potisnila dovolj globoko. Če ga potisneš dovolj globoko, ga sploh ne čutiš in takšen položaj je pravilen. Če ti ne bo šlo prvič, ga poskušaj parkrat popravit, pa bo. Men se zgodi, da ga ne vstavim vredu, če se mi kam mudi in ga porinem samo malo, na hitro.
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 05. Jun. 2007 22:13

Jst mam zmer tampone, vložka nism mela pomojem že od kšnga 15.leta. Mam pa tud res čist mal menstruacije, tko da mam lahko čez celo menstro une čist tamale tampončke od OB, k so kao mišljeni sam za na konc. Prov ne predstavlam si, da bi mela spet vložek :?
Uporabniški avatar
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 1. 3. 2007
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objavaNapisal/-a MilkyWay » 05. Jun. 2007 22:53

js mam ponoči vložke (always ultra), čez dan pa menjam...na treningih mam itk tampone (ob - une rumene-normal, večje ne rabim; za na koncu si pa dam light days in mini...)
moje zadnje menstre pa opažam, da me ful srbi tm spodi, ko nosim vložke...in potem me srbi še neki dni po koncu menstre... :? a so vložki krivi, ker so kao sami umetni materiali?
mama mi je rekla, d če me tko srbi, nej uporabljam vir80...ma ni šans...ne bi mogla met tega gor na sebi... :?

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov