Tamponi ali vložki

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
muffin
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 7. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a muffin » 03. Avg. 2006 21:58

¤MiSsY¤ napisal/-a:uh a res, za kej takzga pa se nism slisala. Jz zmeri ko grem lulat s tamponom si uno vrvico tko gor dam da po njej ne tece lulanje in je tampon cist normaln. Mogoce pa ti kako cudn lulas pa ti notr pride, sam to mal verjetno? Pa si zihr da je tist urin, ker nevem kako nej bi urin tja notr prsu? Mogoce si ga das pa premal notr.?

Tut če to nrdim je isto. Pa 100 posto si ga dam tko not kt treba-sj se mnde čut kdaj je prou pa da ne mot.
Mah, to bo moje večno nerešeno vprašanje :roll:
Uporabniški avatar
dd666
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 25. 7. 2005
Kraj: koper-ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a dd666 » 06. Avg. 2006 20:47

samo prvo leto sm uporabljala vložke-mami se ni zdravo zdelo tampone uporabljat in potem jih tudi jst nism smela.Zdej si pa nemorem predstavljat bit z vložkom.In imam,tako kot že dve pred mano,odkar tabletke jemljem res šibko menstro-včasih traja samo 1 dan.Pred leto je bla pa tudi po 7 dni...groza :tot:
''Ti si mi Arhimedova točka...
Mogoče res ne pašeš v moj svet, ampak jst te hocem v njem...''
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a somebody » 07. Avg. 2006 19:18

jst sm pa glih na morju dubila menstro pa sm skoz tampone uporabla (ponavad nosm vložke, pa sam kdaj tampone). ne vem a se je men sam zdel al kaj a sm mela bl šibko menstro k drgač. tampon (pa sm mela une mini) je bil sam enkrat čist prepojen, pa sm jih menjavala na najm 4 ure. drugač prot koncu so bli pa res taki k polulani. najbrž zrd vlage.
Uporabniški avatar
majaoko
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 21. 7. 2006
Kraj: okolica ljubljane

Neprebrana objavaNapisal/-a majaoko » 08. Avg. 2006 1:21

Sovražim vložke bolj kot nevem kaj, zato jih imam samo ponoči in učasih, ko sem doma, drugač pa samo tamponi. Z vložkom sploh ne morem spat, ker se mi vse lima, pa premika... :x Tamponi so zakon :D
Uporabniški avatar
MIGRENA
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 6. 5. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a MIGRENA » 08. Avg. 2006 8:55

wannabe napisal/-a:Somebody, be happy. Js jih moram menjavat na eno uro pa pou pa mam une največje. :roll:

O boga.

Jest mam pa mini in, če nebi bilo zaradi higiene bi pomoje lah komot mela cel dan enga not :)
Ljubav je kao šah, uvjek te zajebe neki konj dok osvajaš kralja.
Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi_M » 08. Avg. 2006 8:57

Jest tud, skoz mam miniče, edino mogoče drugi dan rabim kakega normal, pa največkrat jih potegnem ven na pol suhe :?
Uporabniški avatar
buffy-ann
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a buffy-ann » 10. Avg. 2006 12:20

Se strinjam da so vložki ena ful nadloga. Jaz jih mam sam ponoči, čez dan pa nikol. Res je grozno ko se ti vse premika tam spodaj...:) se mi zdi da je nekak bolj higienično tampon met not pa je.
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a somebody » 10. Avg. 2006 18:25

MIGRENA napisal/-a:Jest mam pa mini in, če nebi bilo zaradi higiene bi pomoje lah komot mela cel dan enga not :)

sej jst tud na konc menstre, sam k se mi po osmih urah začne kr vrtet. pa še to je d me kr dost boli k vn vlečš unga k ni poln, kr pač ne gre tko gladko ven
cejlon
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a cejlon » 31. Avg. 2006 0:26

Tamponi ... Ne vem kaj bi brez njih ... Vložki morda samo ponoči, če res ne gre drugače. Sicer je filing kot v plenicah ... No way! :lol:
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 31. Avg. 2006 0:51

:(
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 30. Jul. 2010 16:59, skupaj popravljeno 1 krat.
cokolina
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 1. 8. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a cokolina » 31. Avg. 2006 9:30

Imam 20 let in od prvega dneva menstruacije uporabljam vedno tampone... vložkov res nikoli...razen ponoči...če je menstruacija res močna...če pa jih imam ponoči jih menjam na 4 ure tudi takrat... in to že 7 let brez vsakršnega problema...spomnem se ko sem imela prvi dan menstruacijo...pri 12h letih...in nikakor nisem hotela si dat vložkov...in sem potem si nabavla najmanjsi mozen tampon...

občutek nekega paketa krvi pod hlačami mi res nebi bil prijeten.. :?
Uporabniški avatar
jeanitte
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 1. 1. 2006
Kraj: koroška

Neprebrana objavaNapisal/-a jeanitte » 01. Sep. 2006 10:36

Tut js ne vem, kaj bi brez tamponov. Uporabljam normalno velikost ves čas, tudi ponoči. Vložkov oz. plenic se ne dotaknem že par let. Tamponi so mi stokrat bolj higienski, ker se vse vpije v telesu. da udobja in varnosti sploh ne omenjam.
V srednji šoli smo si s sošolkami ves čas preverjale, a se kaj vidi vložek, a je kateri slučajn prišlo skozi... Zdaj pa ni več nobenga problema. :wink:
...if there are roses, they will blossom...
Uporabniški avatar
steLLcy
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 9. 8. 2004
Kraj: CeLjE

Neprebrana objavaNapisal/-a steLLcy » 01. Sep. 2006 11:18

Joj, punce... sej ne rečem, vsakemu kar mu paše in kar je bolje za njega. Ampak, dejte premislat mal. Vsa tekočina, sploh pa takšna, ki jo proizvaja menstruacija mora ven, kar pa s tamponom ne gre. :?
Tud sama sm vedno uporabljala tampone dokler se mi niso začel problemi tam spodaj (ne rečem, da jih bo zdej vsaka dobla, ki uporablja tampon), sm se pogovarjala z ginekologinjo, sm se pogovarjala z družinsko prijateljico, ki je kirurgnja (pa se vseeno dovolj spozna, da me je razsvetlila) in vsi pravijo, da je kar se zdravja tiče, veliko bolje uporabljati vložke.

Res ne privoščim nobeni, da bi imela pribleme, kot sm jih mela sama.
Waiting in the queue oh whoopee doo
Uporabniški avatar
tiana1
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 24. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a tiana1 » 01. Sep. 2006 11:33

no js pa tamponov sploh ne morm uporablat ker mam tok močno menstruacijo da tud če dam največjiga not mi vse vn steče po 10 minutah ker se že napije krvi. zame so edina varianta vložki in še to morm ene tri dni nosit une največje, za ponoč ker drgač bi ga mogla res na vsake pou ure menat. sej če bi loh bi tud js raj uporablala tampone sam nažalost js nimam te možnosti.
leilla
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 15. 7. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a leilla » 01. Sep. 2006 11:38

ja se strinjam, da tamponi niso ravno najboljša varianta...večja verjetnost je, da pride do kakega vnetja ali pa kaj druga, kar ni fajn...tako da p unce noste tampone takrat ko je res nujno (kake prireditve, ko ni fajn met vložkov, pa ko se kopate ali kaj podobnega). drugače pa vložki....se navadiš - sem sama rabila tudi nekaj časa da sem se navadla, zdaj pa je ok

uživajte

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov