Tamponi ali vložki

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Snow flake
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 12. 2004
Kraj: okolica Ljubljane

Neprebrana objavaNapisal/-a Snow flake » 29. Avg. 2005 9:05

Chica Guapa napisal/-a:Men se tud to dogaja, kr neki peče, ko vstavljam tampon :?

Ko se mi to zgodi, s prsti malo razširim 'luknjo' in potem ne peče več.

ja sej to sem tud probala, samo me je še vedno ful pekl, k morš tampon vsaj tolk not potisnt, da ne more vem zlezt, ko se bl napije ....
norolescentka
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 8. 2005
Kraj: štajerska

Neprebrana objavaNapisal/-a norolescentka » 29. Avg. 2005 9:40

zivjo jst mam zlo močno menstro. ta drugi dan je za umret, se sreča da je na soboto, ko lahk ccel dan ležim v postelji. prvi dan tako uporbim tampone, v soboto pa ta veliko pleničko od teena-uni vložki ko so za ženske, ki jim uhaja voda. men so fenomenalni, ker se mi v soboto tolk izlije, da lahko pol v nedeljo (3. dan) že spet uporabim tampone. jest jih mam pol za spat tut.

lp
življenje je treba uživat! ne veš, kaj te čaka za naslednjim vogalom...
norolescentka
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 8. 2005
Kraj: štajerska

Neprebrana objavaNapisal/-a norolescentka » 29. Avg. 2005 9:44

foxy napisal/-a:Jaz že par let uporabljam izključno tampone, tudi ponoči. Je pa res, da imam zelo šibko krvavitev in jih tako ali tako rabim samo prvo noč. Drugače pa vse o nevarnostih uporabe tamponov piše v priloženih navodilih in sodeč po tistem ob redni menjavi niso prav nič nevarni, infekcije naj bi se znotraj telesa ne razvijale, še posebej če tampon menjamo na max 6 ur, za ponoči pa tik pred in takoj po spanju. Glede zdravja torej ni panike, občutek je pa tako ali tako približno tristokrat boljši s tamponi :)

ja to zastrupitev lahk baje fašeš tut če sploh ne uporabljaš tamponov...bakterije se ti nekaj začnejo nenormalno razvijat pa doživiš toksični šok. drugače pa se je ta toksični šok množično pojavil v ameriki nekje v 70ih, ko je ful deklet umrlo. preizkušali so namreč nov material, ki bi naj bil bolj vpojen, da bi tamponi zadržali več tekočine. ker pa je bil iz neke umetne mase, očitno telesu ni odgovarjal...to je bla ena oddaja na discoveryju pred časom.
življenje je treba uživat! ne veš, kaj te čaka za naslednjim vogalom...
bejbika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 1. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a bejbika » 29. Avg. 2005 12:06

Snow flake napisal/-a:
Chica Guapa napisal/-a:Men se tud to dogaja, kr neki peče, ko vstavljam tampon :?

Ko se mi to zgodi, s prsti malo razširim 'luknjo' in potem ne peče več.

ja sej to sem tud probala, samo me je še vedno ful pekl, k morš tampon vsaj tolk not potisnt, da ne more vem zlezt, ko se bl napije ....

joj ne vem kake volovske tampone uporabljata, sam če je taprave velikosti in dobro prepojen ... NIKOLI vlečt vn tampona po 1h, če nimaš močne menstruacije al pa vrvica ni okrvavljena ... ker na silo vlečš vn kup vate in če ta ni napojena z določenimi zadevami :D itak da te bo vse svinsko pekl ... zato vedno ko maš šibko uporabljaj mini do normal tampone ... če nimaš močne menstruacije, jih lahko uporabljaš ceu čas njenega tranjanja ... tampon lahko ostane not do 8h ... najbolje ga je menat ok 6h ... sigurno je razlog tisto, kar sm ti napisala, ker sama vem ...
Uporabniški avatar
Snow flake
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 12. 2004
Kraj: okolica Ljubljane

Neprebrana objavaNapisal/-a Snow flake » 29. Avg. 2005 12:17

bejbika, sej tampone si ven vzamem po parih urah (npr. v času ta hudih krvavitev po dveh do treh ali več urah ..., kadar je pa manj, pa gledam da ni več kot 6 ur), pa ko ful krvavim, morjo bit ta večji tamponi (sej pr ta šibki mam pa al čist ta male al pa sam še vložke), sam problem jih je ponavad not dobit, sej ven pol grejo ..... sam peče pa ko ** ko ga dajem not .... najbl takrat, ko se stuširam (zjutri npr.), pa si hočem tampon not dat ...
Uporabniški avatar
cosmy
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a cosmy » 29. Avg. 2005 12:24

jest uporablam podnevi tampone, ponoči pa vložke... itak mi ponoči skoraj nič ne priteče, pa tudi čez dan imam ful šibko, in ponavadi kar skoz uporabljam une čist mini tampone!
Peek-a-boo!
mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a mily » 29. Avg. 2005 12:47

Snow flake napisal/-a:bejbika, sej tampone si ven vzamem po parih urah (npr. v času ta hudih krvavitev po dveh do treh ali več urah ..., kadar je pa manj, pa gledam da ni več kot 6 ur), pa ko ful krvavim, morjo bit ta večji tamponi (sej pr ta šibki mam pa al čist ta male al pa sam še vložke), sam problem jih je ponavad not dobit, sej ven pol grejo ..... sam peče pa ko ** ko ga dajem not .... najbl takrat, ko se stuširam (zjutri npr.), pa si hočem tampon not dat ...

jst te čist štekam, kr mi je isto. uporab lubrikant, mal ga namaž po tamponu in ne bo več bolel.
Uporabniški avatar
cosmy
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a cosmy » 29. Avg. 2005 14:12

dejte uporablat te nove o.b. tampone PRO COMFORT! Res so dobri, nič te ne peče, ful se lahko vstavljajo!
Peek-a-boo!
_NiA_
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 5. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a _NiA_ » 29. Avg. 2005 17:37

Hm, mene pa boli ko si ga dajam vn... Tudi če so mini, in sm jih mela maximalno časa not... Prav čutim upor :gruebel:
majaaa
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 19. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a majaaa » 29. Avg. 2005 22:28

ja jest tud nekako tko prakticiram... k sm doma pa ponoč uporablam vložke drgač pa tampone!
Dneva ne moreš zadržati, lahko pa ga izkoristiš
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 30. Avg. 2005 2:05

js uporabljam podnevi tampone, ponoči pa vsaj prve dni vložke
Uporabniški avatar
taPridna
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 23. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a taPridna » 30. Avg. 2005 11:13

Js uporabljam vložke!To mora it vn in pr tamponih ne gre!!!

pa - pa :D
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a micy17 » 30. Avg. 2005 14:14

jst mam tampone cez dan ponoc pa vlozke!me pa tud kr mal pece k ga vstavlam ce je vse bolj suho in morm pol mal navlazit!
Uporabniški avatar
Barbarra
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 11. 4. 2005
Kraj: Posavje

Neprebrana objavaNapisal/-a Barbarra » 04. Sep. 2005 18:28

tamponi obvezno,ponoči pa vložki.sploh si ne predstavljam,da bi z vložkom sla kam ven,ful mi je neprijetno,pa še pozna se ti lahk kej na hlačah če maš močno,se mi zdi da se s tamponom počutim bl zaščiteno.v bistvu se počutim kot takrat ko nimam menstruacije.ponoči pa vložek kr spim zelo dolgo in ne vem kak bi lahk mela tko dolgo tampon not.[/list]
Uporabniški avatar
Berđa
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 17. 8. 2005
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a Berđa » 11. Sep. 2005 14:18

Zame so tamponi velik bolj higienični. Jest večinoma uporabljam vloške! Ob posebnih priložnostih al pa poleti pa uporabim tampone ker se tko potlej počutim bolje! Pa še lažje jih daš v torbico če maš čist polno ker so manjši pa še bolj praktični!!Vsaj zame!
Pametni dobi več koristi od sovražnika kot neumni od prijatelja. Ne posmehuj se nesreči drugih!

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]