Stres
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
sAdie - Cosmofrik
- Na forumu od: 23. 7. 2004
metron napisal/-a:Torej:
1. Kaj je po vašem mnenju vzrok stresa? (prenatrpan urnik, način življenja, prepiri med ljudmi ...)?
2. Kako se izogibate stresu oz. se soočate z njim, kako uspešno ga odpravljate?
kliknila sem 2. mozn odg ce bi bla ta tema par let nazaj bi pa lahko kr 4. kliknla
1. v bistvu mene bolj tarejo tezave drugih...sem kot nek psiholog&psihitater&prjatlca v enem, pol pa pride tako tezko obdobje, ko ljudje pricakujejo, da bos vedno pripravljen pomagat, vedno na voljo, vedno nasmejan, vedno brez svojih problemov...to je zame stresno, ker je dan prekratek, ne morem izpolnit vseh pricakovanj in potem se slaba energija in skrbi kopicijo v meni, s tem pride se obcasna zivcnost in panika, ko se kdo ne javi na telefon (ze zle misli, da dala kak samomor al pa je umrl v prometni ) ...to me ubija torej vzrok stresa: clovesko nerazumevanje in premajhna pozornost do drugih, neuvidevnost, bolezen ljubljene osebe,...
2. to pa bolj tezko...vsaj prej sem se tezko izognila stesu (2 leti sploh nisem vedla, da obstajam_teta je zbolela za rakom in po 10 letih mucenja tudi preminila). Brala sem strokovne knjige o raku, da sem lazje razumela vse zadeve, poslusala glasbo (najboljsa terapija) in sprehodi...
Zdaj je vse drugace, ob sebi imam posebno osebico, s katero preziviva ogromno casa skupaj...pokazala mi je svet v barvah in naucila sem se rect ljudem "Ne", kadar presodim, da me ne potrebujejo tako zelo... predvsem pa priporocam ogromno smeha in obisk cosmoforuma
I love SISLEY& RW
-
porcelain - Kofetarica
- Na forumu od: 27. 2. 2005
- Kraj: maribor
jaz sem se dolgo časa ful sekirala za vse , zdravne mojih še za probleme drugih .. ampak prej ko slej spoznaš , da se sploh ni vredno sekirat , ker se da vsaka stvar tudi brez stresa rešit .. raje si takrat ko bi mogla bit najbolj pod stresom rečem, da se ni vredno sekirat - samo 1 se živi .. bo pa drugič boljše .. pa poiščem neke pozitivne stvari v življenju , zaradi katerih je moje življenje lepo .. pol pa si prižgem dišeče palčke in sem čisto relaxed
.perfect soul, perfect mind, perfect face.. a perfect lie.
-
kepka - Cosmofrik
- Na forumu od: 24. 10. 2004
metron napisal/-a:1. Kaj je po vašem mnenju vzrok stresa? (prenatrpan urnik, način življenja, prepiri med ljudmi ...)?
2. Kako se izogibate stresu oz. se soočate z njim, kako uspešno ga odpravljate?
1. danasnji nacin zivljenja, ja kakor se obrabljeno slisi, ampak se mi zdi da res. to ni normalno, da se 13 letn froc pred eksternim preverjanjem znanja trese od groze in bruha in nevemkajsevse, ker ga je strah, kako bo prsu na neko slabo sredno solo. OK, vcasih (beremo Cankarja) so imeli hujse zivljenju nevarne probleme, a so ziveli iz dneva v dan. danes je pa pomembna prihodnost, lepota, obleke, skratka vse kar je vizualnega, status...... in potem se vsi obremenjujejo z nepomembnimi stvarmi
2. z i don't care odnosom odpravlam ga pa, (ce mi uspe ), s kakim obiskom kina, sprehodom, knjigo, klasicne metode.
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
-
sweet_kitty - Debatorica
- Na forumu od: 24. 2. 2005
Živim skor brez stresa. OK, pred izpiti sem itak mal pod pritiskom, ampak to je že skor zdravo. Velik folka mi je pa že reklo, da sem celo preveč na easy.
Ni moj trip v svetu sanj-
Moj trip je lajf!
Moj trip je lajf!
-
lakisha - Sramežljivka
- Na forumu od: 8. 1. 2009
- Kraj: Ljubljana
zadnje čase se najlažje sprostim ko se odpravim tečt,na sončen dan,sneg nimaš bolšga, poslušam musko k mi sede in se totalno izklopm.
včasih sm stres premagovala z dretjem v blazino
nekako sem se naučila izklopiti negativne misli in se potolažiti da bo boljše. pomaga jok da se izprazniš in potem je boljše.
joga je pa tud ena izmed dobrih metod ali pa boksanje da spraviš vn vse negativne stvari.
včasih sm stres premagovala z dretjem v blazino
nekako sem se naučila izklopiti negativne misli in se potolažiti da bo boljše. pomaga jok da se izprazniš in potem je boljše.
joga je pa tud ena izmed dobrih metod ali pa boksanje da spraviš vn vse negativne stvari.
- Tysia
- Kofetarica
- Na forumu od: 11. 5. 2008
^^
Res je, vsaj velika večina. Je pa zanimivo, da je to slišati zelo enostavno, v praksi pa je nekajkrat težje, če si "navajen razmišljati napačno".
Moj antistresor se razlikuje od situacije do situacije. Največkrat mi pomagajo naslednje zadeve:
- gibanje (šport)
- sprehod
- poslušanje glasbe
- umirjeno in globoko dihanje
- "ko popenim" (kaj 'češ, tudi to je kdaj dobro, pravijo )
- objem (predvsem objem fanta)
Seveda pa so nepremagljive pozitivne misli ter širše zavedanje situacije same, ki je stresna.
Res je, vsaj velika večina. Je pa zanimivo, da je to slišati zelo enostavno, v praksi pa je nekajkrat težje, če si "navajen razmišljati napačno".
Moj antistresor se razlikuje od situacije do situacije. Največkrat mi pomagajo naslednje zadeve:
- gibanje (šport)
- sprehod
- poslušanje glasbe
- umirjeno in globoko dihanje
- "ko popenim" (kaj 'češ, tudi to je kdaj dobro, pravijo )
- objem (predvsem objem fanta)
Seveda pa so nepremagljive pozitivne misli ter širše zavedanje situacije same, ki je stresna.
-
polly-polly - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 31. 12. 2005
Uf jaz sem zelo slaba v tem. Sicer pa šport in še 1x šport.
- lady gumica
- Komunikatorka
- Na forumu od: 12. 11. 2007
Jaz pa čokolado jem. Nezdravo ampak si ne morem pomagat.
-
candy. - Kofetarica
- Na forumu od: 21. 9. 2008
Hm, meni pa najbolj pomaga:
- gibanje (tek, boksanje, kolesarjenje.. karkoli)
- sprehod po naravi, spomladi ležanje na travi
- objem ljubljene osebe
- dobra glasba
- pogledam kakšne slike, ki mi obudijo lepe spomine
- globoko dihanje
Pa še kaj se najde
- gibanje (tek, boksanje, kolesarjenje.. karkoli)
- sprehod po naravi, spomladi ležanje na travi
- objem ljubljene osebe
- dobra glasba
- pogledam kakšne slike, ki mi obudijo lepe spomine
- globoko dihanje
Pa še kaj se najde
-
Tamarra* - Cosmofrik
- Na forumu od: 7. 8. 2008
Če opišem moje početje ob 'jezi': trikrat zaloputnem z vrati, se vležem na mojo čudovito posteljo, vzamem mojega najljubšega plišeka, mu dam lupčka, pol pa se toliko časa 'cmizdim', da gre vse ven iz mene potem sem pa kot 'prerojena'
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
-
Aloha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 9. 2005
- Kraj: Havajsko otočje
Se mi zdi, da ga ne obvladujem (več) najbolš.
Mal me spuca mogoče zlo intenziven jok (nekak dobim občutek, da sm saj en deu usega slabga spraula iz sebe), daljše laufanje (ko padem not in ne razmišljam o čist ničemer), hrana (ampak samo u fazi žvečenja, ko pojem, se use vrne), če mam partnerja pa pogovor z njim (in predusm zavedanje, da lahko nekomu povem, kaj me žre, ne da bi me narobe razumeu, ne da bi me preslišu in ne da bi reku "sej bo" in prešaltu na temo o "vremenu"), če pa ni njega, pa se zaupam mamici.
Ampak kt sm rekla, use to je bolj ko ne momentalna "rešiteu", na dougi rok ... no, mi ne uspeva .
Mal me spuca mogoče zlo intenziven jok (nekak dobim občutek, da sm saj en deu usega slabga spraula iz sebe), daljše laufanje (ko padem not in ne razmišljam o čist ničemer), hrana (ampak samo u fazi žvečenja, ko pojem, se use vrne), če mam partnerja pa pogovor z njim (in predusm zavedanje, da lahko nekomu povem, kaj me žre, ne da bi me narobe razumeu, ne da bi me preslišu in ne da bi reku "sej bo" in prešaltu na temo o "vremenu"), če pa ni njega, pa se zaupam mamici.
Ampak kt sm rekla, use to je bolj ko ne momentalna "rešiteu", na dougi rok ... no, mi ne uspeva .
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov