Srbeča nožnica
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- ibiss
- Sramežljivka
- Na forumu od: 1. 9. 2009
živijo.
imam problem ki se veže na pekočo,srbečo nožnico in sicer se mi je to začelo dogajat pred dvema dnevoma, ob večerih preden grem spat, ter po spolnem odnosu ...in traja različno dolgo včasih poneha zelo hitro včasih pa kar nekaj časa traja...na nožnici nisem opazila nobene otekline ali kaj podobnega tudi izcedek je tak kot ponavadi in mam probem samo v tem da je pekoč in srbeč občutek...pa me zanima kaj bi lahko to bilo? in kako se da to pozdraviti ?
lp
imam problem ki se veže na pekočo,srbečo nožnico in sicer se mi je to začelo dogajat pred dvema dnevoma, ob večerih preden grem spat, ter po spolnem odnosu ...in traja različno dolgo včasih poneha zelo hitro včasih pa kar nekaj časa traja...na nožnici nisem opazila nobene otekline ali kaj podobnega tudi izcedek je tak kot ponavadi in mam probem samo v tem da je pekoč in srbeč občutek...pa me zanima kaj bi lahko to bilo? in kako se da to pozdraviti ?
lp
-
Liefde - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 11. 10. 2009
- Kraj: Nizozemska
Glivična infekcija, ni pa nujno.Mogoče gre za kaj drugega, preobčutljivost na kakšno tkanino v preilu, vložki... Najboljše da greš do ginekologa.
"Življenje je kot ljubezen; ni lahko in mirno stanje, ampak težka in čudovita pustolovščina."
-
Legally_blond - Komunikatorka
- Na forumu od: 28. 11. 2006
No, da ne bom odpirala nove teme... Pred leti sem že imela glivično okužbo, zdaj pa se mi je zopet pojavila.
Zanima me, če lahko tampon namažem s kremo Canesten v času menstruacije ali se med M ne sme uporabljati kreme? Kaj pa sicer, ko ni M, kako ste rešile packanje kreme ob hlačke? Imate mini vložek, da hlačke nimajo sledi kreme? 

-
Sangie - Sramežljivka
- Na forumu od: 5. 9. 2010
jaz sem imela ogromno težav z vnetji ampak sem se jih rešila samo po naravni poti, ker tudi kremice in vaginalne tablete niso več pomagale.
nosi le bombažne spodnje hlačke, da lahko koža diha, dvakrat do 3x na teden se umij z nežnim intimnim milom, drugače samo z mlačno ali toplo vodo (na vsak način se izogibaj navadnih mil in šamponov na občutljivem mestu), med menstruacijo ne uporabljaj tamponov, pri spolnem odnosu uporabljaj lubrikant, ki ti bo pomagal do navlaženosti, najbolje da najdeš lubrikant na vodni osnovi s čim manj dodatkov (okus, barvila..) in ko občutiš, da se pripravlja novo vnetje si v kadi ali večji posodi pripravi raztopino sode bikarbone s toplo vodo in se s pripravkom umij ali sedi v njem par minut.
na tak način sem se v roku dveh mesecev znebila kroničnega glivičnega vnetja, ki se je vleklo dobro leto.
nosi le bombažne spodnje hlačke, da lahko koža diha, dvakrat do 3x na teden se umij z nežnim intimnim milom, drugače samo z mlačno ali toplo vodo (na vsak način se izogibaj navadnih mil in šamponov na občutljivem mestu), med menstruacijo ne uporabljaj tamponov, pri spolnem odnosu uporabljaj lubrikant, ki ti bo pomagal do navlaženosti, najbolje da najdeš lubrikant na vodni osnovi s čim manj dodatkov (okus, barvila..) in ko občutiš, da se pripravlja novo vnetje si v kadi ali večji posodi pripravi raztopino sode bikarbone s toplo vodo in se s pripravkom umij ali sedi v njem par minut.
na tak način sem se v roku dveh mesecev znebila kroničnega glivičnega vnetja, ki se je vleklo dobro leto.
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
Js prav tako ne uporabljam dnevnih vložkov, ker se mi pač ne zdi smiselno.
Pri normalni higieni itak ne smrdiš, tisti izdcedek je pa pač izcedek. Daš gate na 60 prat (kar je minimum sploh za pranje gat) in gre čisto lepo dol.
Tampone sem pa z menstrualno skodelico zamenjala in mam ful manj problemov z vnetji.
Pri normalni higieni itak ne smrdiš, tisti izdcedek je pa pač izcedek. Daš gate na 60 prat (kar je minimum sploh za pranje gat) in gre čisto lepo dol.
Tampone sem pa z menstrualno skodelico zamenjala in mam ful manj problemov z vnetji.
-
bučk@ - Komunikatorka
- Na forumu od: 10. 3. 2010
no jaz sem tudi imela redno ta vnetja. delno je pomagalo, da sem zamenjala vložke in spodnje hlačke ampak ni bilo dovolj. vse skupaj pa se je nehalo takoj, ko sem prenehala s KT. no, tudi kej druzga se je še uštimalo (migrene, vlažnost, ...). tko, da če se vnetja kar naprej ponavljajo je vredno razmislit tudi o KT. jaz sem probala in je zdej res vse kul. vnetje sem fasala edino zaradi antibiotikov. samo je bilo res bolj blago vnetje, ki sem ga tudi že odpravla.
...ostani to kar si, v svetu, ki te želi narediti takega kot so vsi drugi...
- cvetkaaa
- Kofetarica
- Na forumu od: 15. 5. 2008
- Kraj: Postojna
Ja tudi KT so lahko vzrok. Pri meni je isto prvo ginekologinja mislila, da je to mogoče zaradi KT. Sem jih za nekaj časa nehala jemat, a ni bilo učinka. Potem sva iskale druge rešitve. Mir je bil šele s prehodom iz tamponov na vložke in nošnjo samo bombažnega spodnjega perila.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google Adsense [Bot]