Spomin
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
mary-kate and ashley bigg - Kofetarica
- Na forumu od: 13. 5. 2006
lahko gre tudi za povsem psihično stanje, za pomanjkanje motivacije za življenje, kar se včasih lahko kaže tud na tak način, da človek začne pozabljat.
-
Michael - Kofetarica
- Na forumu od: 26. 9. 2004
sonč|ka napisal/-a:Težava, ki ji bom opisala se pojavlja pri mojem atiju..
Vedno pogosteje se dogaja, da mu kdo od bližnjih kaj pove in on to še v isti minuti pozabi. Star je 49let (kar se meni še ne zdi neka huda starost) spomin pa ima na ravni enega 80letnega človeka. Največji problem je, ker se tega on sam ne zaveda. Že večkrat ga je kdo v naši družini opomnil na to..enkrat sem celo imela pogovor z njim..v stilu, da mi ni vseeno, da tak pozablja stvari, ampak on enostavno tega ne želi niti slišati. Sploh nevem kako naj prav razložim, ker je res čudno.. Naprimer se zvečer zmenima, da me bo zjutraj odpeljal na faks, ampak zjutraj samo začudeno gleda, kot da se tega nisma nikoli zmenila. Problem je, ker postaja pravi bebček in to vpliva na celo družino. Tut vidim, da mami ni ok, da je takšen in se skoraj vsak dan skregata zaradi tega.
Sama razmišljam, da bi mogla nekaj storiti glede tega, ampak ker vidim, da pogovor z njim ne pomaga nevem kako se naj tega lotim.
Predlagala sem mu že, da bi reševal sudoku, spomin, kake igre s kartami ali pa kaj podobnega, vendar sploh ne kaže interesa.
Njegov problem je ravno v tem, da možganov sploh več ne aktivira. Delo, ki ga opravlja je rutinsko delo za strojem, kjer ne rabi kaj dosti razmišljat. Ko pride domov se vleže na kavč in zaspi. Med vikendom spi včasih popoldan tudi do 4-5h. Ko se zbudi pa se sploh ne spomni kdaj je zaspal in prvih par minut sploh ne ve kje je.
Drugače je po srcu res super človek, to je edina "napaka", ki jo ima in ki je vedno bolj huda zadnji 2 leti. Res nevem kako mu lahko sama pomagam..tudi mama mu je že poskušala podtaknit kake igre al pa knjige, da bi malo aktiviral možgane pa ni šlo.
Nebi pa rada, da bi se to stopnjevalo, ker je vedno večje (nažalost morm tak rečt) breme za celo družino
Skrivno ga posnames na kamero, ko ti nekaj obljubi in potem drug dan isto, ga posnames, ko nebo vedel zakaj se gre. Mu pokazez in poves, kako zelo resna je situacija in da gresta naravnost zdravniku.
Gone
-
melodious - Sramežljivka
- Na forumu od: 14. 3. 2006
- Kraj: Maribor
Michael je dal zlo dobro idejo. Problem je v tem, da očeta drugače ne boš mogla prepričati, da gre k zdravniku, kot pa na tak način, ker se ne zaveda kaj počne. Kaj pa če bi kdo od družinskih članov šel k njegovemu osebnemu zdravniku, povedal kako je na stvari in bi mu pisno poslali domov vabilo? Morda bi potem šel. No, ne vem če je to možno, ampak vsaj poskusi se lahko.
-
razmazena_maca - Debatorica
- Na forumu od: 24. 8. 2007
pri spominu baje tudi zelo pomaga omega 3 in o tem je že predaval g. Marušič. maščobne kisline omega 3 naj bi namreč imele zelo pozitiven vpliv na celotni živčni ststem. jaz ti priporočam od natural wealth kapsule omega 3 neutro, ki so še posebaj bogate s snovmi(dha, ...), ki pozitivno vplivajo na možgane. če pa to ne bi pomagalo pa bi se res splačalo razmislit o alzheimerjevi.
-
MissBitch - Kofetarica
- Na forumu od: 4. 7. 2004
- Kraj: *med zemljo in zrakom*
tak je tud moj fotko (ampak upravičeno, je posledica operavije na možganih...)
kak smo pa reševali tole zadevo?
-glede na to da si tak kot tvoj od večera do drugega jutra ne zapomni stvari smo začeli pisati listke, uvedli koledar kam mu napišemo vse kar mora narediti, povemo mu 100x eno stvar...
čez čas se kar navadiš živeti s tem in rata normalno... sam na začetku gre pa živcev še pa več... (joooj se spomnim kok je blo na začetku bed ko je pozabil da me mora v šolo odpelat al pa da mora po mene prid, in takrat še ni blo mobilcev...)
kak smo pa reševali tole zadevo?
-glede na to da si tak kot tvoj od večera do drugega jutra ne zapomni stvari smo začeli pisati listke, uvedli koledar kam mu napišemo vse kar mora narediti, povemo mu 100x eno stvar...
čez čas se kar navadiš živeti s tem in rata normalno... sam na začetku gre pa živcev še pa več... (joooj se spomnim kok je blo na začetku bed ko je pozabil da me mora v šolo odpelat al pa da mora po mene prid, in takrat še ni blo mobilcev...)
...when it comes to the love, even the devil himself has a soul...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov