Splošna anestezija
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
adrianca* - Sramežljivka
- Na forumu od: 22. 9. 2010
hejla,
mene je moj ortoped naročil na artroskopijo kolena,ker me pač boli koleno, veliko tečem in pri tem me koleno boli.rekel je da imam neko tekočino not in okvarjen meniskus. uglawnem, grem na to operacijo, in ker se jaz ful bojim bolečine, sem prašala ortopeda če ti dajo tut narkozo. je reku da ja, lahko pa tut lokalno. zdej pa mene zanima, je bla katera že pod narkozo in kako je to? kako se počutiš prej ko začnejo s tem in kako po tem ko se zbudiš? sem brala neki na netu ampak raj preberem pravo izkušnjo, ker se jo res ful bojim po tem kar sem prebrala.
lp
mene je moj ortoped naročil na artroskopijo kolena,ker me pač boli koleno, veliko tečem in pri tem me koleno boli.rekel je da imam neko tekočino not in okvarjen meniskus. uglawnem, grem na to operacijo, in ker se jaz ful bojim bolečine, sem prašala ortopeda če ti dajo tut narkozo. je reku da ja, lahko pa tut lokalno. zdej pa mene zanima, je bla katera že pod narkozo in kako je to? kako se počutiš prej ko začnejo s tem in kako po tem ko se zbudiš? sem brala neki na netu ampak raj preberem pravo izkušnjo, ker se jo res ful bojim po tem kar sem prebrala.
lp

i need inspiration, not just another negotiation.
-
punkie_ - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 17. 4. 2006
- Kraj: ljubljana
jaz sem bla v splošni in mi je bilo ful dobr
tak prijeten filing tik preden sem zaspala, zbudila sem se v bolečinah valda, ampak so bli itak zdravniki okol mene in prvo vprašanje je blo kok me boli, par sekund, pa so me nafilali z morfijem, pa sem bla spet dobra. še nekej časa po tem sem več ali manj spala in bila utrujena, drugač pa nič takega. naj te ne bo strah, vse bo ok.

-
***Ally*** - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 8. 7. 2006
- Kraj: Maribor
jaz sem bila pred pol leta..
v sobi mi niso dali premedikacije, tako da sem do operacijske odcapljala peš..tam so mi stisnili neko zadevo, po kateri sem imela res glup občutek, ko da mi je ful vroče pa da mam trd vrat, pol pa je reku "zdaj bova pa zaspala" in me je kar odrezalo
potem sem se zbudila, malo se mi je vrtelo pa precej bolelo, vem da sem še 1x vmes zaspala, potem so mi dali kisik pa sem si tisto masko dol strgala
pol čez čas so me pa peljali v sobo
drugo jutro (operirana sem bila popoldne, ponoči sem ful malo spala, skoz sem se zbujala) sem hotela na wc pa sem 2x skup padla, ker se mi je zdelo da lahko hodim, ampak se mi je vedno zvrtelo, ko sem vstala..ob dveh nekje pa sem že pobegnila domov
v sobi mi niso dali premedikacije, tako da sem do operacijske odcapljala peš..tam so mi stisnili neko zadevo, po kateri sem imela res glup občutek, ko da mi je ful vroče pa da mam trd vrat, pol pa je reku "zdaj bova pa zaspala" in me je kar odrezalo
potem sem se zbudila, malo se mi je vrtelo pa precej bolelo, vem da sem še 1x vmes zaspala, potem so mi dali kisik pa sem si tisto masko dol strgala

drugo jutro (operirana sem bila popoldne, ponoči sem ful malo spala, skoz sem se zbujala) sem hotela na wc pa sem 2x skup padla, ker se mi je zdelo da lahko hodim, ampak se mi je vedno zvrtelo, ko sem vstala..ob dveh nekje pa sem že pobegnila domov

Houd de wereld tegen
- legally blonde
- Kofetarica
- Na forumu od: 2. 1. 2005
- Kraj: Ljubljana
Sm dala ze veckrat skos splosno anestezijo. U bistvu je kul. Anestezija je bla v kombinaciji injekcije+plina (k btw, ful disi
). Ulezes se, te prasajo kok tehtas, ti glede na to odmerjo, pol sm pa stela do 10, pomoje me je nek pr 4 ze zmankal.
K se zbudis, te seveda boli, ampak ti dajo neki proti bolecini, tko da ni panike. Zadnjic dvakrat mi je blo sicer po operaciji ful slabo, ampak so mi dal tut neki proti slabosti, tko da je blo pol u redu. Sm bla pa potem vedno se ceu dan mau cudna, tko da sm dan ponavad prespala (vedno so me zjutri opereral).
Skratka, ni panike
je pa res, da splosne rajs ne dajejo, ce ni nujno.

K se zbudis, te seveda boli, ampak ti dajo neki proti bolecini, tko da ni panike. Zadnjic dvakrat mi je blo sicer po operaciji ful slabo, ampak so mi dal tut neki proti slabosti, tko da je blo pol u redu. Sm bla pa potem vedno se ceu dan mau cudna, tko da sm dan ponavad prespala (vedno so me zjutri opereral).
Skratka, ni panike

Live. Love. Surf.
-
s0nckic4 - Cosmofrik
- Na forumu od: 29. 7. 2009
- Kraj: Over the Rainbow
ze 2x. uležeš se in zaspiš. mene je blo strah, da mi bodo začeli kaj delat preden bom dejansko zaspala in me bo bolelo. sem se trudla imet oči čim dlje odprte. in se mi je zdelo da sem samo pomežiknila in je bilo že konec
haha
ni panike res.

ni panike res.
Vsak raj ima svojo kačo.
- Nyree
- Komunikatorka
- Na forumu od: 23. 10. 2010
Ko sem bla zadnjič je blo ok.
Dali so mi tisto predmedikacijo (zadelo kr močno,
). Peljali v operacijsko, dali anastezijo v roko, ker me je full peklo sem to povedala, pa je reku, da me bo takoj zmanjkalo-in me je res. Zbudili takoj po operaciji (verjetno, da vidijo, da se res zbudiš), pol sem takoj zaspala in se zbudila v eni sobi, kjer so vsi klepetali (mene je zvok res full motu, ker sm si samo spat želela). Pol sem cel dan spala v sobi in nobenega problema.
Po predzadnji operaciji pa mi je (sicer so mi dali tisti plin, se mi zdi) naredilo slabo.
Mogoče, da je samo "ljudski mit" in ni tle nobene resnice, ampak slišala sem, da večkrat kot si pod anastezijo-slabše je. Ma pa gotovo svoje prednosti, da si samo pod lokalno, je pa malo bolj strašno verjetno.
Dali so mi tisto predmedikacijo (zadelo kr močno,

Po predzadnji operaciji pa mi je (sicer so mi dali tisti plin, se mi zdi) naredilo slabo.
Mogoče, da je samo "ljudski mit" in ni tle nobene resnice, ampak slišala sem, da večkrat kot si pod anastezijo-slabše je. Ma pa gotovo svoje prednosti, da si samo pod lokalno, je pa malo bolj strašno verjetno.
-
HopeStar357 - Komunikatorka
- Na forumu od: 18. 5. 2011
Js sm imela prejšnji teden en poseg pod splošno anestezijo, sicer čist neki druzga ampak mislim da to nima veze, da je postopek bolj ko ne isti...no, js sm tud ful občutljiva in me je blo grozn strah, ampak dejansko ni nč tazga, mal zapeče tista igla to je pa to...itak me je takoj zmankal tko da sploh nism uspela razmišlat da me je zabolel
pol sm pa itak bl k ne spala še celo popoldne 

~ The greatest trick that devil ever pulled, was convincing the world he didn`t exist ~
-
HopeStar357 - Komunikatorka
- Na forumu od: 18. 5. 2011
Js sm imela prejšnji teden en poseg pod splošno anestezijo, sicer čist neki druzga ampak mislim da to nima veze, da je postopek bolj ko ne isti...no, js sm tud ful občutljiva in me je blo grozn strah, ampak dejansko ni nč tazga, mal zapeče tista igla to je pa to...itak me je takoj zmankal tko da sploh nism uspela razmišlat da me je zabolel
pol sm pa itak bl k ne spala še celo popoldne 

~ The greatest trick that devil ever pulled, was convincing the world he didn`t exist ~
-
White_Widow - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 8. 5. 2010
Ce lokalna zadostuje, odsvetujem splosno.
- LioraBat
- Sramežljivka
- Na forumu od: 2. 10. 2006
- Kraj: Kranj
splošna je fajn takrat, ko se ti pač dogajajo te operacije, ampak za nadaljne pa lahko ostanejo posledice.
sevede pa to sam v primerih, da maš rees velik anastezij v kratkmu času. men se je zelo poznal na koncentraciji..ampak se je po nekej časa izboljšal.
je pa tko, da so me uspaval 5krat v roku treh mescu.. tko, da če te bojo sam enkrat zdej, pol ni panike. mal si zadet pol, prej pa itak spiš še predn pomisliš na kej drugega =)
sevede pa to sam v primerih, da maš rees velik anastezij v kratkmu času. men se je zelo poznal na koncentraciji..ampak se je po nekej časa izboljšal.
je pa tko, da so me uspaval 5krat v roku treh mescu.. tko, da če te bojo sam enkrat zdej, pol ni panike. mal si zadet pol, prej pa itak spiš še predn pomisliš na kej drugega =)
-
Tearjerker - Cosmopsiho
- Na forumu od: 12. 7. 2007
Ja, ni nujno. Jaz sem bila pod splošno anestezijo trikrat v štirih dneh, po več kot eno uro, in to še v časih ko so nas butal z halotanom na inhalacijsko in ne sevotom ali izotom, kot danes (ki sta neprimerljivo varnejša hlapna anestetika z manj stranskimi učinki), pa nisem imela nobenih kratko ali dolgotrajnjših posledic, niti kar se koncentracije tiče.
- LioraBat
- Sramežljivka
- Na forumu od: 2. 10. 2006
- Kraj: Kranj
ja seveda, da ni nujno! pač je pa možnost v nekaterih primeri in moja izkušnja je bila taka. tudi brala sem od teh stranskih učinkov anastezije..sej je vse na netu. vsekakor pa ni nujn, da maš kakršnekol posledice.še dobr ane.. 

-
White_Widow - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 8. 5. 2010
med redkimi stranskimi ucinki je tut da se ne zbudis vec..nikol..
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov