Slabost

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*Pinki*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *Pinki* » 31. Jul. 2008 14:37

Js vam svetujem da mal spremlate tole slabost, lahko da je posledica KT.
Moje telo niti enih ni dobr prenašalo (niti tistih z najmn hormoni, npr. Yasminelle). Slabost, bruhanje, da ne govorim, kako je blo k sm uzela after morning pill (je moj reku da nikol več ne bom, bova pa pač mela bebija hihi :D ). Največkrat mi je blo slabo sred noči al pa zjutri in sm morala pač odnehat. So bli tud primeri k niti čaja nism mogla zadržat v seb :? , res grozn.
Uporabniški avatar
trepalnica
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 18. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a trepalnica » 01. Avg. 2008 13:38

meni se tudi to velikokrat dogaja, ampak mi je zdravnica rekla, da ne smem delat hitrih premikov (torej, na hitro se obrniti ali hitro vstati iz stola, postelje, tal,...)... to naj bi bila posledica podzavestnega stresa... priporocam, da imas vedno s sabo vodo, da se lahko malo polijes po obrazu, da prides k sebi in pa kaksno cokoladico, banano, karkoli - za energijo... no, to meni pomaga...
Uporabniški avatar
*Sagitt*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 10. 3. 2008
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a *Sagitt* » 03. Avg. 2008 21:29

hm .. ja to se meni tudi dogaja .. sem jemala kontracepcijske in mi je 3 dni blo tak slabo da joj .. hrane niti pogledat nism mogla, sem že letela na wc - driska ..
zdaj po morju sem pa nehala s temi tabletkami in še mi zdaj včasih rata slabo.. pa grem na svež zrak pa je pol bolš ..
zadnič sem si merla pritisk pa to in ga mam 130/78 kaj je to kaj narobe ? ker sem namreč prebrala da je normaln pritisk 120/80 .. ta 130 je malo vijšji 140+ pa je itak previsok ..
ko se vstanem al s postle al s stola bilo kod se mi tudi včasih zamegli prek očmi ... juj ...
Uporabniški avatar
Libido.
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 30. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Libido. » 03. Avg. 2008 21:48

punce, lepo vas prosim, pejte prosim k zdravniku če se vam to pogosto dogaja ... sploh če katere še pada skupaj ... ker jst sm tudi vseh 7 let mislila da ni nič posebnega (ker na nobeni preiskavi niso odkrili nič posebnega) in pol mi januarja letos ugotovijo da ko padem skupaj se mi ustavi srček :( ... ni za se zajebavat s tem ...

pri meni je blo tako ..

Ko sm bla stara 11, sm prvič padla skupaj ... In so me poslali v bolnico za par dni, nardili nekaj preiskav ... Odkrili pa seveda - nič. Potem so me še naprej pošiljali na preiskave, tudi v Ljubljano. EEG, EKG, APMD, CT glave, MR glave ... In nikjer niso odkrili nič. Novembra so me spet poslali v bolnico za en teden in spet sm bla po vseh možnih preiskavah. Razen tega, da slabo vidim na levo oko (in sm dobila očala) in slabo slišim na levo uho, niso ugotovili nič. No, da sem anemična (slabokrvna), ampak so rekli da to nima veze s tako pogostimi vrtoglavicami in izgubami zavesti.

Ker tudi zelo slabo spim, sem dobila napotnico za nevrofiziološko kliniko v Ljubljani. Z mamo sva šle gor in tam mi zdravnica reče - 'Hja, mi pri tem nimamo kaj, zdej najprej počakajmo da se popravi anemija, bomo pol delali preiskave za nespečnost' ... Hvala, res! Sm hotla rečt - 'Zakaj sm sploh prišla gor?!'
Mja, pol se je spomnila, da bi mi lahko nardili še eno preiskavo zradi tega padanja skupaj. Mi je dala napotnico in me poslala na nevrologijo, da se zmenim za datum.

Na srečo so meli plac in so me sprejeli kar takoj, tako da sm bla čez kake pol ure že na vrsti za preiskavo.
Grozna stvar ... Na začetku je blo še v redu ... Ker sem samo ležala, čeprav prepletena s tistimi žicami, in bulila v ekran z mojim srčnim utripom ... Pol je zdravnik (al baje je tehnik, no) obrnil mizo tako, da sm ubistvu stala in mi še tako nekač časa miril urtip in pritisk. In potem .... mi da tip pol majhne tabletke in reče naj jo pojem. Ko bi ti vsaj povedali kaj se bo zgodilo. Ne, tip me praša: 'Kako si?' in jst odgovorim: 'Vrti se mi ...', ker se mi temni pred očmi in čutim, da bom padla skupaj ... In potem se zbudim ... in ležim ...

In kakšna je diagnoza? - 'Martina, veste, to ni nič hudega ... Vi ko padete skupaj, se vam popolnoma ustavi srce ... Ampak to ni nič takega, ker takoj, ko se uležete, pridete nazaj k sebi.' Nič takega? Jaaa, ful dobro! Skačem od veselja, ker se mi je do zdej ustavlo srce vsaj že desetkrat v sedmih letih ...

Uglavnem, izogibat se morem zaprtim prostorom ('Izogibajte se trgovinam, knjižnicam, bolnicam, bankam, avtobusom, cerkvam, šolam ....' A sploh kam lahko grem?) in ne smem dolgo časa stat na miru ... To mi je prikazal nekako takole - če napol prazno steklenico postaviš pokonci, steče vsa tekočina dol, če jo poležeš, se razporedi pod dna do vrha - flaša sm jst, tekočina je pa moja kri. Zato se morem vsakič, ko čutim da mi je slabo uležt na tla, kjerkoli že sm ... Tako da, če boste sredi trole vidli, da se ena ženska naenkrat vrže na tla, sm to jst :D Haha ... Ne, ne ... Upam, da mi nikoli ne bo treba tega počet v javnosti :)
Let's swim to the moon .....
Uporabniški avatar
sokolja
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 11. 2007
Kraj: notranjska

Neprebrana objavaNapisal/-a sokolja » 04. Avg. 2008 9:18

kar se tiče razdraženega želodca in raznih slabosti...meni je dostkrat ful slabo po obroku. u lekarni sem uprašala če majo kaj zame pa mi je dala kapljice iberogast, ki so osnovane na rastlinah. meni precej pomagajo in vam jih priporočam.
Marcela123
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 12. 4. 2008
Kraj: Štajerska

Neprebrana objavaNapisal/-a Marcela123 » 08. Sep. 2008 13:45

SLABOST PO PITJU KAVE - meni opažam je tu in tam slabo po pitju kave...kot da bi pojedla nekaj kar bi mi kasneje obležalo v trebuščku..Kavo sicer ne pijem velikokrat, tu in tam za gušt pa še to belo kavo, razen kadar me boli glava, kot zdajle naprimer, poskušam spit črno kavo, če bi bilo potem kaj manj glavobola, pa mi je še zdaj slabo zraven

Je še kdo s podobnimi poblemi
Always look on the bright side of your life.
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a lorelaj » 08. Sep. 2008 14:31

Kakšno kavo pa piješ? Brez ali z mlekom? Ker meni je tudi zadnje čase slabo po kavi, ampak samo v primeru, če pijem kavo z mlekom ali kapučino.. Ko te bo naslednjič bolela glava probaj namesto kave spit črni čaj z mlekom. Je enako učinkovit plus problem s slabostjo je rešen. :)
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 08. Sep. 2008 14:41

A jo piješ zjutraj na tešče ali čez dan?
Uporabniški avatar
medvedka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 26. 11. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a medvedka » 08. Sep. 2008 16:11

Meni je ponavadi slabo kadar popijem več kot eno kavo na dan. Na splošno imam normalen oz. rahlo nizek pritisk in mi ena kava (ni važno kakšna) čisto paše, dve sta pa že preveč. Možno, da se mi pritisk preveč poveča in zato čutim slabost, čeprav po logiki to dvoje ne gre skupaj. Lahko pa da tvoj želodec enostavno ne prenaša dobro kave in moraš paziti, da ni premočna.
Uporabniški avatar
trepalnica
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 18. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a trepalnica » 08. Sep. 2008 19:30

se je ze zgodilo, ampak hvala bogu samo enkrat... upam, da se ne bo ponovilo... je pa res neprijeten obcutek, ker si samo mislis, kdaj se ti bo spet zgodilo...
Marcela123
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 12. 4. 2008
Kraj: Štajerska

Neprebrana objavaNapisal/-a Marcela123 » 09. Sep. 2008 9:05

ponavadi pijem kavo z mlekom, tudi čist navadno kavo brez mleka, ampak majhno dozico, včasih mi paše kofetek, včasih mi je pa po njem slabo, ne počutim se dobro, v želodcu mi nekaj leži...kavo ne pijem nikoli na tešče, pijem jo ponavadi popoldan, tako da res ne vem, tudi močne kave si ne napravim, kr iz kavomata v firmi, ne vem očitno mi ne odgovarja, ampak je pa zanimivo, da mi je enkrat po kavi vredu, drugič pa ne. Ah kaj te vem kaj je narobe,

Hvala za vaše odgovore :kaffe:
Always look on the bright side of your life.
punanis
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 3. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a punanis » 03. Feb. 2009 3:16

čudna zgodba ....vendar začelo se je ko sem zagledal povoženega mačka..ko sem ga pogledal mi je šlo malo na bruhanje...naslednje dni ko sem pomislil nanj vedno bolj nakar me je en dan obšla gromozanska slabost da sem kar izgubljal ravnotežje mislil sem da bo naslednji dal boljše zato sem šel spat. naslednji dan in zdaj od tega že kake 3 mesece mi je vsak dan slabo sicer je veliko bolše res veliko ni več bruhanja in ni mi več celi dan slabo. vendar če niste tega doživeli ne morete vedeti kako grozno je to.
slabo mi pride ko vidim recimo veliko barv recimo v trgovini s sopergami ali pa če je ogromno ljudi in vse hodi levo desno potem utrujen po celi dan kar naprej bi spal. res je da se nnič ne ukvarajm s športom in sem navaden lenuh in ogromno v postelji...vendar rad bi da bi se počutil spet tako kot včasih ko mi ni bilo nikoli slabo neglede kje sem bil karkoli...in opazim da mi postane velikokrat slabo tudi ko sedim da nisem v gibanju... prosim za kakšno razlago ali nasvet...res ne vem kaj mi je.
si ne zna razložit.
(opis življenja preden se je začelo...nekaj krutih razočaranj z ženskami ..ogromno alkohola..pač študent...)...če to kaj pomaga k razlagi..
in še to..če mi je slabo in pijem alkohol ni slabosti več..popolnoma nič
in ko mi je slabo ponavadi dobim hitro podočnjake ..pač gotov čist..
bil tudi na aids testu...negativen..dal kri zdravnica pravi da je vse vredu
in da je to ene vrste depresija.. ne vem

res prosim za odg od kakega strokovnjaka.

hvala za odg.
LP
Uporabniški avatar
Moa
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 20. 5. 2007
Kraj: Nekje na Štajerskem

Neprebrana objavaNapisal/-a Moa » 03. Feb. 2009 8:00

Glede barv in gneče, bi jaz rekla, da so oči. Drugače pa je možnost prevelikega ali prenizkega pritiska, ali povečan sladkor v krvi. Zaradi teh lastnosti se lahko ful slabo počutiš.
Nekaj je pa tudi problem negibanje. Malo več na sveži zrak.

Glede žensk in alkohola bi pa rekla, da ne more bit krivec, razen če je od tega preteklo kaki teden in imaš sedaj abstinenčno krizo.

lp
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a lorelaj » 03. Feb. 2009 12:28

punanis napisal/-a:čudna zgodba ....vendar začelo se je ko sem zagledal povoženega mačka..ko sem ga pogledal mi je šlo malo na bruhanje...naslednje dni ko sem pomislil nanj vedno bolj nakar me je en dan obšla gromozanska slabost da sem kar izgubljal ravnotežje mislil sem da bo naslednji dal boljše zato sem šel spat. naslednji dan in zdaj od tega že kake 3 mesece mi je vsak dan slabo sicer je veliko bolše res veliko ni več bruhanja in ni mi več celi dan slabo. vendar če niste tega doživeli ne morete vedeti kako grozno je to.
slabo mi pride ko vidim recimo veliko barv recimo v trgovini s sopergami ali pa če je ogromno ljudi in vse hodi levo desno potem utrujen po celi dan kar naprej bi spal. res je da se nnič ne ukvarajm s športom in sem navaden lenuh in ogromno v postelji...vendar rad bi da bi se počutil spet tako kot včasih ko mi ni bilo nikoli slabo neglede kje sem bil karkoli...in opazim da mi postane velikokrat slabo tudi ko sedim da nisem v gibanju... prosim za kakšno razlago ali nasvet...res ne vem kaj mi je.
si ne zna razložit.
(opis življenja preden se je začelo...nekaj krutih razočaranj z ženskami ..ogromno alkohola..pač študent...)...če to kaj pomaga k razlagi..
in še to..če mi je slabo in pijem alkohol ni slabosti več..popolnoma nič
in ko mi je slabo ponavadi dobim hitro podočnjake ..pač gotov čist..
bil tudi na aids testu...negativen..dal kri zdravnica pravi da je vse vredu
in da je to ene vrste depresija.. ne vem

res prosim za odg od kakega strokovnjaka.

hvala za odg.
LP

Odgovora od strokovnjaka tukaj najbrž ne boš dobil. Svetujem ti, da se obrneš še na kakšnega drugega zdravnika in razložiš kaj se ti dogaja. Tudi če gre "samo" za psihične težave, ti mora strokovnjak potrditi, da je to prava diagnoza in ti potem svetovati ali sam lahko rešiš težave ali pa se moraš obrniti na kakšnega drugega strokovnjaka.
A pa te slabost obide takrat, ko ničesar ne počneš in ti je nekoliko dolgčas, ali se ti to dogaja tudi v družbi in ko si s čim zaposlen?Če se ti to dogaja samo kadar si sam, gre mogoče res za psihične težave.
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 03. Feb. 2009 12:34

Uf, možnosti za tako počutje je ogromno.

Recimo tesnobni napadi, anksioznost, depresija, težave s krvnim tlakom, migrenski glavoboli (čeprav nisi izpostavil bolečin v glavi - so prisotne?), možganski tumor (ja, motnje v zaznavanju, slabost) ipd. Vsekakor ti predlagam, da čim prej obiščeš zdravnika, poveš za svoje težave, poudariš, da trajajo že zelo dolgo in se stopnjujejo in motijo tvoje funkcioniranje - meni se težave, ki jih opisuješ sploh ne zdijo nedolžne in je krvni test najmanj, kar je treba narediti. Nočem te strašiti, ampak take zadeve so zrele za pregled pri strokovnjaku, predvsem če se ne nehajo z nekim obdobjem.

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov