Slabokrvnost

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Sp3lca
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 15. 7. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Sp3lca » 17. Okt. 2007 20:13

Jst sm stalno slabokrvna baje, da je tudi neki dedno in tudi s prehrano dosežem lih do spodnje meje, dosti čez pa nikoli.
Drugače pa NE pij mleka in čaja te dneve (meni je kar grozno to), ker nase veže železo in ga telo potem ne absorbira. Dodatki, rdeče meso.. in stvari ka so jih že druge naštele.
Morem te pa kar že na začetku razočarat-kri se boljša zelo počasi in dvomim, da ti bo do torka bolje. Potrudi se, ampak ponavadi se komaj po 3 tednih zboljša.
And if your head explodes with dark forebodings too
I'll see you on the dark side of the moon.
rose8
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 20. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a rose8 » 31. Jan. 2008 15:41

zelo pomaga tudi čaj iz kropiv.
Uporabniški avatar
Heilie
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 28. 8. 2004
Kraj: Za gorami

Neprebrana objavaNapisal/-a Heilie » 31. Jan. 2008 16:14

rose8 napisal/-a:zelo pomaga tudi čaj iz kropiv.

Ja tega sem jaz pila in je blo veliko bolje. Nabereš koprive, jih posušiš in si potem skuhaš čaj. Ni tako slab okus, lahko ga kombiniraš s sadnimi čaji.

Ferrum lek tablete sem pa tudi jemala, samo sem mela grozen okus po železu v ustih in mi niso ble všeč...čeprav pa pomagajo ta čas ko jih jemlješ.
kozarec
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 13. 11. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kozarec » 01. Feb. 2008 10:49

Jaz sem bila tudi neki časa slabokrvna.

In morem reči, da sem poskušala popraviti kri z zdravo prehrano z veliko železa (suhe slive, rdeča pesa, fižol, ...), kar pa ni bilo najbolj uspešno.

Jedla sem tudi tablete, ki ti jih predpiše zdravnik FERRUM...in isto mela sem grozen okus po železu v ustih... in težave s prebavo...predvsem iti na veliko potrebo.

Nazadnje sem poskusila z tabletami, ki sem jih kupila v DM... reče se jim FLORADIX - tablete z železom, vitamini in zeliščnimi izvlečki. In so mi kar pomagale... kri se mi je popravila. In tudi dobro se počutim... nimajo nobenega stranskega učinka, vsaj pri meni ga ni bilo.

Tako, da poskusite še s tem, mogoče pa bo tudi vam pomagalo.
lady gumica
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 12. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lady gumica » 02. Feb. 2008 14:51

Baje da pomaga, če namočiš suhe slive in rozine v merlot, dodaš žlico sladkorja in pustiš stati nekaj unato pa vsak dan poješ nekja žlic tega. Za ta recept mi je že velik ljudi reklo, da so ga sprobali in jim je pomagal.
Uporabniški avatar
tjaskaaa
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 10. 2004
Kraj: nm

Neprebrana objavaNapisal/-a tjaskaaa » 02. Feb. 2008 17:18

jst sm tud mela na zadnjem pregledu kr slabo kri in sm dobila ena navodila kaj jest...

evo po vrstnem redu.od živil kjer je največ železa in manj....

svinjska jetra, jedilna čokolada, goveje meso, beta soja v zrnu(kuhana), sveže fige, mandeljni, ajdova kaša, leča (kuhana), špinača(kuhana),regrad, sardine v olju, ržen kruh, zelena soja (kuhana),polnozrnat kruh, rozine, svinjski zrezek,suhe fige,jajce(surovo),blitva,suhe slive

in tko k je rekla sp3lca..se ne pije mleka,pravega čaja in kave zravn, ker to zavira absorpcijo železa
Free your mind...
Uporabniški avatar
..aNia*.
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a ..aNia*. » 02. Feb. 2008 20:56

uh js sm tud slabokrvna :? pomagajo rozine, slive, pršut, meso, rdeče vino itd. itd.

pa zlozlozlo pomaga :) (da se ne bo kira smejala):

vzameš jabolko, najdeš 4 železne žeblje pa bakreno žico..bakreno žico vstaviš v jabolko tm k sta muha pa pecelj..žeblje pa razporediš okrog in okrog jabolka..to postiš en dan notr..potem pa to jabolko naribaš (tisto črno ki se naredi okrog odrežeš pač stran)..pa naribanemu jabolku dodaš še med...pa to delaš vsak dan 1 teden.
Don''t care what people say, just follow your own way...
Uporabniški avatar
anoyel
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a anoyel » 02. Feb. 2008 21:03

..aNia*. napisal/-a:vzameš jabolko, najdeš 4 železne žeblje pa bakreno žico..bakreno žico vstaviš v jabolko tm k sta muha pa pecelj..žeblje pa razporediš okrog in okrog jabolka..to postiš en dan notr..potem pa to jabolko naribaš (tisto črno ki se naredi okrog odrežeš pač stran)..pa naribanemu jabolku dodaš še med...pa to delaš vsak dan 1 teden.

:eek:

ti to resno?
Čas je vrednota,
ne mineva,
temveč ga uporabljamo.
Uporabniški avatar
..aNia*.
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a ..aNia*. » 02. Feb. 2008 21:55

anoyel napisal/-a:
..aNia*. napisal/-a:vzameš jabolko, najdeš 4 železne žeblje pa bakreno žico..bakreno žico vstaviš v jabolko tm k sta muha pa pecelj..žeblje pa razporediš okrog in okrog jabolka..to postiš en dan notr..potem pa to jabolko naribaš (tisto črno ki se naredi okrog odrežeš pač stran)..pa naribanemu jabolku dodaš še med...pa to delaš vsak dan 1 teden.

:eek:

ti to resno?

še preveč resno :P ..pomaga res..sm še mojo zdravnico vprašala pa je rekla, da to pomaga :D
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 03. Feb. 2008 7:47

^ Fuuuuj! :? Ješ jabolko, v katerem je bila neka žica in kup bakterij?

Je pa potem že boljši način jemanje železovih tablet.
Uporabniški avatar
..aNia*.
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a ..aNia*. » 03. Feb. 2008 11:10

metuljčica* napisal/-a:^ Fuuuuj! :? Ješ jabolko, v katerem je bila neka žica in kup bakterij?

Je pa potem že boljši način jemanje železovih tablet.

Kup bakterij? :roll: metuljčica pri vas še niste spoznali pomivalnega stroja? sam prašam..zih daš v jabolko une žeblje k so bli 5 minut nazaj še nek prbiti

aja pa pomožnosti morjo bit še mal zarjaveli..za bolši okus..veš ti to? :roll:
Uporabniški avatar
jemina
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 14. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jemina » 04. Feb. 2008 1:17

Mene mami pomoje ubije, če ji dam ževlje v pralni stroj prat. :wink:

Se mi pa zdijo velik boljše železove tablete kot tele neke naravne metode v katere blazno dvomim. Men je to fuj
Dame mas quiero mas
De esa bendita forma en que me miras
Solo tu, solo yo
Caricias que me roben la razon
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 04. Feb. 2008 7:04

..aNia*. napisal/-a:aja pa pomožnosti morjo bit še mal zarjaveli..za bolši okus..veš ti to? :roll:

Če bi rada imela rjo, nadaljuj s pomivalnim strojem, mogoče pa bo kaj! :wink:
Sicer pa - vsakomur svoje! :D
Uporabniški avatar
lolika69
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 24. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lolika69 » 04. Feb. 2008 9:20

Tud jz sm slabokrvna. Prvič ko so mi pregledal kri so rekl če sploh še stojim lahko. Pol sm dobla tabletke, pa mogla sm več mesa jest. K železo iz mesa se velik lažje absorbira v telo kot iz rastlin. Drgač pa v jemanju kakih tablt jz nebi pretiravala, ker lahka pride do zastrupitve z železom. Tko da sam tok k piše na ovitku. Zdej pojma nimam kako kri mam, sam pomoje kr slabo. morm it kmal na pregled.
THE ONLY ROOL ISDON''T BE BORING.DRESSCUTEWHEREVER YOU GO.LIFE IS TO SHORT TOBLENDIN.
Uporabniški avatar
lakeesha
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 11. 2004
Kraj: domžale

Neprebrana objavaNapisal/-a lakeesha » 04. Feb. 2008 9:22

jaz pa ne vem kašno kri mam... a to se loh pri svoji dohtarci naročiš za pregled krvi?
She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
and she didn't say where she was going

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov