Slab vid, ne ravnotežje, bolečine v hrbtu
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
nastasia - Debatorica
- Na forumu od: 11. 6. 2005
Glej, ne se sekirat (kot se pač da).
Nam posreduješ več podatkov : kri, pritisk, EKG...? Kaj je že pregledal zdravnik. Ker če je to OK, načeloma ne bi smelo biti zelo nevarno.
Če se stanje slabša ali pa čutiš, da je nevzdržno pojdi nazaj k zdravniku in mu teži, ali pa pač pridi vsak dan tja - bo že dobisal nujno na napotnico.
Da te potolažim. Ene 5 let nazaj sem imela podobne simptome, samo še nekaj dodatnih zraven. Po treh mesecih bolnišnic in preiskav so ugotovili, da mi nič ni Je bilo vse skupaj psihičnega izvora. Potem pa smo se začeli ukvarjati s tem in stanje je hitro napredovalo.
Torej, kakšno je tvoje psihično počutje?
Nam posreduješ več podatkov : kri, pritisk, EKG...? Kaj je že pregledal zdravnik. Ker če je to OK, načeloma ne bi smelo biti zelo nevarno.
Če se stanje slabša ali pa čutiš, da je nevzdržno pojdi nazaj k zdravniku in mu teži, ali pa pač pridi vsak dan tja - bo že dobisal nujno na napotnico.
Da te potolažim. Ene 5 let nazaj sem imela podobne simptome, samo še nekaj dodatnih zraven. Po treh mesecih bolnišnic in preiskav so ugotovili, da mi nič ni Je bilo vse skupaj psihičnega izvora. Potem pa smo se začeli ukvarjati s tem in stanje je hitro napredovalo.
Torej, kakšno je tvoje psihično počutje?
life is perfect, life is the best. full of magic, beauty, opportunities...and television...and surprises, lots of surprises...
- EliptiC
- Sramežljivka
- Na forumu od: 31. 5. 2010
Zivjo hribi,
nebi te rad strašil, ampak po tvojem opisu simptomov sodeč bi lahko šlo za začetek multiple skleroze. Sam sem imel enake težave pred enim letom (vrtoglavica, težave z ravnotežjem in izguba vida, bolečine v vratu). Izguba vida kaže na vnetje očesnih živcev, kar je eden prvih znakov MS. Svetujem ti da greš čimprej na novo nevrološko kliniko v LJ in razložiš svoje težave, iz lastnih izkušenj ti lahko povem, da so zelo prijazni.
LP
nebi te rad strašil, ampak po tvojem opisu simptomov sodeč bi lahko šlo za začetek multiple skleroze. Sam sem imel enake težave pred enim letom (vrtoglavica, težave z ravnotežjem in izguba vida, bolečine v vratu). Izguba vida kaže na vnetje očesnih živcev, kar je eden prvih znakov MS. Svetujem ti da greš čimprej na novo nevrološko kliniko v LJ in razložiš svoje težave, iz lastnih izkušenj ti lahko povem, da so zelo prijazni.
LP
-
barbie_girl_85 - Cosmofrik
- Na forumu od: 15. 1. 2010
To pa je ..... strašljivo. Veliko sreče obema.
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
- EliptiC
- Sramežljivka
- Na forumu od: 31. 5. 2010
Hvala barbie...ampak ni tako strasno kot se slisi...po nekaj infuzijah kortikosteroidov se je zadeva relativno hitro umirila, vid se je vrnil in tudi vse ostale težave so izginile.
V tem času sm imel 4x magnetno resonanco glave in vratu in po zadnjem slikanju je vse ok. Lahko da se kaksne tezave spet pojavijo, ni pa nujno. Intervali zagonov pri tej bolezni so razlicni, lahko se ne pojavijo nikoli vec.
Tako da, hribi, karkoli ze je samo glavo pokonci, vse bo v redu...
LP
V tem času sm imel 4x magnetno resonanco glave in vratu in po zadnjem slikanju je vse ok. Lahko da se kaksne tezave spet pojavijo, ni pa nujno. Intervali zagonov pri tej bolezni so razlicni, lahko se ne pojavijo nikoli vec.
Tako da, hribi, karkoli ze je samo glavo pokonci, vse bo v redu...
LP
- hribi
- Sramežljivka
- Na forumu od: 23. 2. 2010
- Kraj: Kranj
Hvala za odgovore! No po 8 mesecih preiskav še vedno niso nič ugotovili Krvna slika ok, pritisk ok, migren nimam... Bla sem pri okulistu in v 5 min je ugotovil, da dobro vidim. Vse črke mi je on iz displeja dol bral, čeprav nism vidla ali je B ali je 8. Čudaki so! Osebnemu zdravniku sem povedala, da s takim pregledom nisem zadovoljna in me je sam debelo gledal. Pogledal mi je celo očesno ozadje in je rekel, da ni vse ok nekaj urgentnega pa tudi ni Torej nekaj je narobe. Vzel pa je samo napotnico, zaslužil in to je to
LP
LP
-
*SunFlower* - Kofetarica
- Na forumu od: 20. 5. 2009
No, to da ne veš, ali je B ali je 8, pač res ni neka huda okvara vida; nič čudnega, da te je zdravnik debelo gledal. Huda okvara vida bo, ko ne boš videla table
Every rose has its thorn
- femme.
- Sramežljivka
- Na forumu od: 25. 8. 2010
LP!
Šla sm malo pobrskat na google in takoj ko sem videla kaj opisuješ sem pomislila na možgane.Glede na to da te boli v zatilju je morda možno da imaš poškodovan zadnji del možganov?
Zgradba možganov
Mali možgani ali Cerebellum urejajo :
urejajo skladnost naših gibov
mišični tonus
ravnotežje telesa
Za vid sem potem še iskala kateri možgani ga nadzorjujejo..
Temporal Lobe Sicer nevem kako bi to prevedla ampak se nahaja zraven malih možganov in glede na vse skupaj in po bolečini sklepam da pa je mogoče problem v možganih? sicer pa to je le moja teorija in niti ne vem če bi jo jemala resno, ker je zdravstvo zapletena reč.
Šla sm malo pobrskat na google in takoj ko sem videla kaj opisuješ sem pomislila na možgane.Glede na to da te boli v zatilju je morda možno da imaš poškodovan zadnji del možganov?
Zgradba možganov
Mali možgani ali Cerebellum urejajo :
urejajo skladnost naših gibov
mišični tonus
ravnotežje telesa
Za vid sem potem še iskala kateri možgani ga nadzorjujejo..
Temporal Lobe Sicer nevem kako bi to prevedla ampak se nahaja zraven malih možganov in glede na vse skupaj in po bolečini sklepam da pa je mogoče problem v možganih? sicer pa to je le moja teorija in niti ne vem če bi jo jemala resno, ker je zdravstvo zapletena reč.
A girl doesn't need anyone who doesn't need her. - Marilyn Monroe
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov