Skupno hujšanje

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
boom_boom*¸
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 31. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a boom_boom*¸ » 29. Sep. 2010 6:35

Mahagonij napisal/-a:
boom_boom*¸ napisal/-a:Torej ... zajtrk: 1 oz. 2 jogurta (ne spomnim se več, mudilo se mi je xD ... ima pa en 86 kalorij ... )

Premalo, pa tudi jst bi drug tip hrane (zitni kosmici z mlekom naprimer)
boom_boom*¸ napisal/-a:malica v šoli: mešana solata (solata, paradižnik, paprika, mozzarella, fižol) + kos kruha (in ja, vem da bi tega lahko kamot izpustila :P )
kosilo: krožnik špagetov s paradižnikovo omako
Ok, naprimer, odvisno od kolicine.
boom_boom*¸ napisal/-a:večerja/2. malica: jogurt (86 kcal), 2 stiroporčka z nutello, jabolko, 30g mlečne čokolade
Zelo slabo. Zakaj zvecer jes cokolado in sadje?

Glede zajtrka: Vem, da bi lahko pojedla več in kaj boljšega, a se mi je res ful mudilo in sem pojedla pač bolj nekaj nahitro.

Večerja: Nujno sem rabla energijo za učenje, zato sem pojedla tisto čokolado. Kaj pa bi lahko naprimer pojedla?
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 29. Sep. 2010 8:41

^^Vidim da se poslužuješ iste tehnike, kot sem se jo jaz :D Je res, da je primarna hrana možganov glukoza, ki pomaga pri vzdrževanju koncentracije, ampak glukoza nastane pri razpadu OH, zato lahko vir glukoze čisto preprosto nadomestiš. Je sicer res, da krajše kot so polisahardine verige oz. vnos monosaharidov privede do hitrejšega učinka, ampak to pač vzameš v zakup in ješ za kosilo npr. polnozrnate testenine, riž,... Ker dlje časa držijo raven glukoze v krvi, kar pa pomeni tud oskrbo možganov.

Jaz ti lahko iz osebne izkušnje povem, da sem že cca. 2 mesca ''nehote'' na dieti (pač, dva vikenda prenažiranja sta naredila svoje, sem šla na sadni teden in po njem se mi sploh ni zaluštalo določene nezdrave hrane, predvsem sladkarij in prčkarij kot so čips in smoki in podobno) in ne jem sladkarij, mogoče sem v dveh mesecih zaužila 100g čokolade (po koščkih seveda), pa sem se zadnji mesec in pol tudi zelo zelo intenzivno učila in dosega izredno dobre rezultate. Tak da, energijo za učenje se da dobit iz drugih virov hrane (nenavsezadnje, rabiš glukozo nujno, ne samo za aktivnost možgančkov), predvsem vnesi več sadja v jedilnik. Tudi če ješ sadne jogurte so kar fajn cukrani na primer.
Uporabniški avatar
*pikapoka*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *pikapoka* » 29. Sep. 2010 9:26

Ravno včeraj mi je dala kolegica nasvet glede zajtrka. Poskusi z ovsenimi kosmiči. Jst sm danes. Res je, da so ogabni, ampak če jih poskusih v kombinaciji z mlekom ali jogurtom se zelo dobro "napijejo" in ostaneš dolgo sita in bistvo "močnega" zajtrka je tako izpolnjeno.
×Sweety×
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 14. 1. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a ×Sweety× » 29. Sep. 2010 10:12

boom_boom* napisal/-a: Večerja: Nujno sem rabla energijo za učenje, zato sem pojedla tisto čokolado. Kaj pa bi lahko naprimer pojedla?

Če rabiš hitro energijo so oreščki definitivno bolj zdrava izbira kot čokolada. Pa še neki glede čokolada, temna čokolada je dosti boljša od mlečne. Temna čokolada vsebuje dvakrat več antioksidantov kot mlečna, pa tudi manj kalorij, saj mlečna čokolada vsebuje tudi mleko.

Se strinjam s *pikopoko* za zajtrk probaj ovsene kosmiče,js jih na začetku tud sploh nism mogla jest pa sm jih mešala s čokolinotom, zdej sm se pa navadla okusa in so res super za zajtrk, hitro narjeno pa "dolg te drži" :)
Uporabniški avatar
boom_boom*¸
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a boom_boom*¸ » 29. Sep. 2010 11:24

heh hvala za nasvete. Sej ponavadi ne pojem tolk sladkarij sam tale teden mi pa res velikokrat kej sladkega zapaše ... bolj natančno, paše mi čokolada :) Rajš bi jedla temno ampak mam pač to nesrečo, da je sam mlečna doma.

Ovsenih kosmičev pa raje ne bi jedla, če vsi pravite, kako nagravžni so. Bi rajš jedla kakšen cornflakes al pa kej tazga ... kaj pravte?
Uporabniški avatar
*pikapoka*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *pikapoka* » 29. Sep. 2010 13:29

korn flakes pa kukr jst vem in kukr sm slišala prav nič ni dober glede linije. Če ti pa ni do tega, da bi shujšala je pa vseeno bolje kot naprimer sendviči, ipd.
Tysia
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Tysia » 29. Sep. 2010 16:30

×Sweety× napisal/-a:Če rabiš hitro energijo so oreščki definitivno bolj zdrava izbira kot čokolada. Pa še neki glede čokolada, temna čokolada je dosti boljša od mlečne. Temna čokolada vsebuje dvakrat več antioksidantov kot mlečna, pa tudi manj kalorij, saj mlečna čokolada vsebuje tudi mleko.

Oreščki (če niso obliti v čokolado in z raznimi dodatki) niso za hitro energijo, saj vsebujejo veliko zdravju koristnih maščob (če niso praženi), ki zelo pčasi "pridejo v kri". Je pa res, da na dolgi rok dajo veliko energije in da so zaradi elementov, ki jih vsebujejo priporočljiva hrana za učenje (in tudi za hujšanje, a ne preveč). Če želiš šus energije in ne želiš, da je to čokolada, potem priporočam suho sadje ali banano. Nekaj sladkega, s kar največ vlakninami, da se cuker počasneje sprošča v kri, a vseeno da relativno hitro energijo.

Za ob učenju jaz priporočam sladico iz ene banane, nekaj mletih orehov (lešnikov,...pač oreškov), morda mal kokosove moke in žlička medu. Mmmmm.

Ali pa: 250g skute + med + rozine + kokosova moka + žlička kakava (najbolje če kar brez sladkorja) in morda še banana, spasirano skupaj v eno "evrokrem zmes". :razz:

Aja, kar se pa ovsenih kosmičev tiče: juuuuj, kako rada bi jaz jedla, pa jih ne smem (oziroma zelo poredko, če se zgodi da imam kakšen zastoj v debelem črevesju :) ), ker mi povzročajo drisko. Sem jih pa oboževala pripravljene na tak način, da sem jih skupaj z rozinami in naribanim jabolkom ter cimetom in občasno tudi medom dala v mleko in n ato vse skupaj prekuhala. Njamsi! Priporočam, probajte! :)
christianna cruz
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 29. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a christianna cruz » 02. Okt. 2010 21:54

boom_boom*¸ napisal/-a: Aja, dodajam še, da sem stara 18 let, tehtam nekje 62-64 kg (tehtnica me že dooooolg ni vidla ), visoka pa sem 165 cm.

boom_boom*¸ napisal/-a: Lani recimo marca pa na krasnih 75 :P

boom boom kako ti je uspelo -10 kg ??
Uporabniški avatar
boom_boom*¸
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a boom_boom*¸ » 09. Okt. 2010 15:59

christianna cruz: Nehala sem se basat, pa je to to :)
Uporabniški avatar
Elle.*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 25. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Elle.* » 29. Okt. 2010 23:10

Jaz sem se tudi hotla spravit na kakšno dieto, ker bi rada zgubla 4 kg. Spet bom začela laufaf in delat trebušnjake, sam to mi tut prej ni kaj preveč pomagalo. No ok, tut vztrajna nisem bila kaj preveč. :oops:
V glavnem, problem je pri izbiri diete, ker sem v dijaškem in sem pol nekak odvisna od hrane, ki jo skuhajo tam. :/
Ima katera kakšno idejo, kako se naj tega lotim? :) Večerje ponavadi ne jem, ker nisem lačna, ampak problem je v tem, ker ratam lačna zvečer in pol jem pred spanjem (čokolado, ali pa energijske tablice). Pa vem, da to ni dobro. :/

PS: ne jem mesa (samo ribe). Mogoče ga jem 1x na mesec, več ne, ker mi ni všeč.
Inside every blonde is a blonder blonde waiting to get out.
Lily-lili
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 25. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Lily-lili » 25. Dec. 2010 19:56

[ :o hey...sem lili....moja prijateljica si že od nekdaj želi shujšati... Vedno me sprašuje kako sem lahko tako vitka....vendar jaz ji ne znam pomagati :( :( :( :( :( :( :(

Namreč sem vitka......že od nekdaj...imate kakšen nasvet zanjo...

Hvala v naprej :D [/b]
Treselle
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 29. 9. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Treselle » 25. Dec. 2010 20:18

nasvet za vse ki želijo shujšat: čokolado in ostale sladkarije črtajte iz vašega jedilnika. Če pa se temu ne morete upreti je veliko bolje če pojeste kakšno sladkarijo zjutraj, nikakor pa ne zvečer, to je najhujše.
Ko sem se jaz spravla na dieto (-10kg) sem kakšno pecivo al kaj čemur se nisem mogla upret, pojedla za zajtrk, pol sem pa še mela kosiu in po kosilu samo še kakšen gosti sok al kaj podobnega. Pomembno je, da se ne prenažiraš, nikol nisem tok pojedla da bi bla res sita. + jutranji tek, tam nekje 20 minut, nisem pretiravala.
In ja, kakšen zdravnik bi rekel kakšna nezdrava dieta - je se 5x na dan ipd. toda shujšala sem pa le ...
turn up the music, turn down reality
lunek
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 12. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a lunek » 02. Jan. 2011 18:37

Oj, punce!

Leto je spet naokrog in čas je za klasiče novoletne zaobljube, ki jih (skioraj) nikoli ne uresničimo. No, včasih jih vendarle uspemo. Sama sem pred dvema letoma sprejela novoletno zaobljubo o hujšanju in mi je tudi uspelo shujšati kakih 12 kg v daljšem času.Razlog, da sem začela hujšati je bil ta, da sem se sama sebi zdela debela in se nisem dobro počutila v svojem telesu. No, potem je sledilo eno dolgo zelo stresno obdobje, v katerem sem nekako "pričakovala", da se bom poredila. No, zdaj sta dve leti mimo, imam sicer še vedno kaki dve kili manj, kot sem jih imela pred hujšanjem, ampak kilogramov je vsekakor spet preveč. Problem je v tem, da mi sedaj nekako ne naredi "klika" v glavi, da bi začela hujšati, nekako tudi nimam tistega občutka izpred dveh let, da sem debela. No, tehtnica mi vsekakor kaže preveč, ampak kot pravim, manjka mi "občutek debelosti". Sedaj se mi sicer (mjorda celo na srečo???) pojavlja nova težava povezana z mojo prekomerno težo in pomanjkanjem gibanja, in sicer gre za bolečine v hrbtenici, ki se mi v času mojega hujšanja, ko sem se več gibala, niso pojavljale. Tak da je to morda tisti "klik", ki ga potrebujem...

No, poanta mojega pisanja je naslednja: pred dvema letoma se nas je več punc na forumu, nekako odločilo za počasno, zdravo hjujšanje, temelječe na spremembi načina življenja. Medsebojno smo si dajale motivacijo, poročale o svojih uspehih in krizah... Moram reči, da je pomagalo, kar se poznalo tudi na (ne samo mojem uspehu) pri izgubi kilogramov. Tak, da punce, če ma katera kake podobne misli in si želi malo podpore pri sprememembi načina življenjqa povezanega z zdravimn hujšanjem, javite se!

Moj plan je nekako takole - se bo pa sproti dopolnjeval, prilagajal:
- v tem tednu vpis na skupinsko vadbo za tri mesece (za tri mesece zato, ker ocenjujem, da bom v tem času padla "not" in bom spet začela uživati v gibanju. Nehala verjetno prej ne bom, ker sem po naravi bolj "škrt in mi bo škoda denar stran metat:)
- zmanjšanje količine sladkarij (čisto odpovedat se jim ne morem, ker jih vseeno obožujem)
- nekoliko zmanjšani obroki
- odpikanje poznih večerij

No, poziv velja: skupaj nam bo lažje!
Confused
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 28. 11. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Confused » 03. Jan. 2011 9:45

lunek, že to je nekaj, da veš da moraš shujšati, čeprav se mogoče ne počutiš zares "debelo". Sploh če so vpletene zdravstvene težave... potem je res čas, da začneš z zdravim lifestylom.
Sama se ga poslužujem že kar nekaj časa; zajtrk ovseni kosmiči, jogurt, malica sadje, kosilo v taki količini, da nimam občutka tiščanja v želodčku, edino večerjo včasih pozabim, včasih pa preveč pojem,... Glede tega se še morem vzet v roke.
Je pa res, da je obvezno pri (zdravem) hujšanju GIBANJE. Tu sem se malo polenla, zadnja dva meseca nisem nardila nič, razen trebušnjakov, počepov, ipd.. Treba se je aktivirat :D Dobim pa zdaj tekalno stezo, thank god!!! Končno! :D

Tako da le veselo na aerobiko oz. fitnes oz. v naravo oz. KARKOLI da se malo prešvicaš. Pa ne pretiravat na začetku, ker boš hitro zgubila voljo. Aerobike se pa navadiš in vzljubiš v dveh tednih - vsaj pri meni je tako. :lol:
Verjamem da bo šlo, le malo motivacije je potrebno, ki jo lahko najdemo v končni fazi tudi tu v tej temi.
Pa veselo na delo. :schlaumeier:
Aktiviraj se!
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator
Na forumu od: 21. 1. 2010
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Dioniz » 03. Jan. 2011 9:52

telovadite lahko tud doma, zastonj, zelo kvalitetno, z navodili od te gospodične:

http://www.facebook.com/BodyRock.Tv
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov