Skupno hujšanje

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 22. Sep. 2010 13:07

Veš, obenem imata grozno srečo, da sta dve v enakih težavah.. :) to je res redko se mi zdi. :) Obenem pa mata tud veliko nesrečo, da sta obe enako šibki..če bi vsaj ena prevladala, bi bla vajina zgodba hitr zgodba o uspehu. :) Sicer pa se mi še vseeno zdi to, da sta dve, toliko časa skupaj, identične težave..Super. Ker to res lahko izkoristita. Je pa res da lahko tud druga drugi potuho dajeta, ko kej zafrkneta. Zdj se sicer sliši, kot da ful pretiravam in označujem hujšanje za nek velik psihičen problem ampak..hja, recimo, da je vredno tazga moraliziranja, ko se zaveš, da si obseden s svojim videzom. Bilo bi fino sicer, če bi povedala kok sta visoki in potem bi lahko na podlagi tega ugotavljali, če vidve potrebujeta hujšanje ali psihiatra, ker sta v resnici normalni/podhranjeni. Sklepam, da je prvo. Vglavnem, večina nas, ki hujšamo, čakamo na ta "klik" :) enkrat pa že bo ane, no vama iz prve roke rečem, da mata ful srečo, da mata druga drugo. Če si sam, je veliko težje. Če je nekdo ob tebi, je isto, kot ti, športata skupaj.. Je to res OGROMEN plus. Samo zbrat se morata, res odločit, da bosta delali na tem, res odločit, da ko bo ena šibka, druga NE BO. Spodbujajta se, pazita druga na drugo in čimveč skupaj jest, čimveč skupaj športat. Nikakor ne smeta obe naenkrat bit šibki. Ko ena popušča, mora druga zbrat vse moči in spodbudit naprej in tko vama bo uspelo. Z medsebojno pomočjo. In to, medsebojno sodelovanje mislim dobesedno. Ne samo, kot "od jutr greve na dieto! okej? no se slišva". Ker to ni sodelovanje. Čimveč obrokov skupaj, čimveč zaupanja druga drugi, ko se kteri kaj je, ko katera kaj obupnega misli o sebi in svojemu telesu, ko se počuti slabo, ko bi rada obupala in pojedla čokolado..To druga drugi povejta. Zaupajta si, svetujta si in obvezno začnita skupaj športat!
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 17. 4. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a punkie_ » 23. Sep. 2010 7:36

Isis napisal/-a: Dva dni hujšanja in nato dva dni prenajedanja. Dnevi, ko sva jedli samo sadje ali pa še tega ne, nato pa čez kakšen teden, ko rezultatov kar ni in ni bilo - bum! Pojedli po dve malici, čokolado in še čips

Isis napisal/-a: Morda bo kdo mislil, da res pretiravava, saj nimava ne anoreksije ne bulimije, le preveč se obremenjujeva.

si prepričana?
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 23. Sep. 2010 9:29

Nimata ne anoreksije, ne bulimije. Kvečjemu se nagibata h kompulzivnemu prenajedanju.
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a punkie_ » 23. Sep. 2010 9:52

motnja kompulzivnega prenajedanja se pogosto prepleta z bulimijo, še pogosteje pa z anoreksijo. no, sicer pa je bolj kot to pomembno to, da se punci zavedata resnosti težave in da jo začneta reševati, namesto da skupaj toneta in se tolažita. sicer pa imamo za motnje hranjenja drugo temo, ker dokler ne bosta poštimali odnosa do hrane in do svojega telesa, jima noben nasvet o zdravi prehrani ne bo pomagal.

koliko sta stari, visoki, in težki?
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 23. Sep. 2010 10:42

Isis napisal/-a:Ampak ko sva obe že na dobri poti, ko postaneva aktivni, ko spet jeva zdravo...

Isis napisal/-a:Dnevi, ko sva jedli samo sadje ali pa še tega ne

Slika
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
Uporabniški avatar
Isis
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 14. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Isis » 23. Sep. 2010 12:49

Stari sva 19, enako visoki (okrog 166 ali 167cm), kolegica je malce shujšala (58kg), jaz sem se pa zredila (61kg).
Nimava ne anoreksije in ne bulimije, prenajedanje pa ja - guilty.

Evelyn, hvala, upoštevali sva tvoj nasvet. Včeraj sva imeli dolg pogovor o tem, in se dogovorili o vsem tem. Meniva, da je problem predvsem v tem, da sva prešibki in nepotrpežljivi kar se tiče rezultatov. Danes dopoldne sva že telovadili in sva na vezi glede prehrane.

Me in vrstnice se najbrž premalo zavedamo, da prideta postava in kondicija z zdravim načinom življenja in ne hujšanjem. Ampak ko te zagrabi obup, zna biti težko.
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a punkie_ » 23. Sep. 2010 13:32

ITM (indeks telesne mase) tvoje kolegice je 21, tvoj pa 22,1.
ITM do 18,5= podhranjenost
ITM od 18,6 do 24,9= normalna telesna teža
ITM nad 25 = debelost

predpostavljam da vesta osnovne stvari o zdravi prehrani in gibanju, saj praviš, da se tega poslužujeta. če je problem samo ta obup, ki vaju zgrabi in vleče v hladilnik, si naredita krizni načrt za take situacije. če vama zapaše cuker, naštudirajta recepte za kakšne manj kalorične sladice. tako ne bosta kot dva zombija leteli v hladilnik, ga izropali in se nato soočali z občutki krivde, ki k ničemur ne pripomorejo in vama samo jemljejo energijo.
ravno s tem začaranim krogom prenažiranje-krivda-bruhanje/stradanje-prenažiranje delata najslabše za svoje fizično in psihično stanje. treba je najti neko ravnovesje in z ničimer ne pretiravat.
Uporabniški avatar
*pikapoka*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *pikapoka* » 23. Sep. 2010 14:21

A slučajno katera/i hujša po glikemičnem indeksu? Kakšne izkušnje?
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 27. Sep. 2010 13:18

Hehe ITM. Moj je 27, torej sm bajsi. Zame je edino pravo merilo body fat %.

Ne razumem kaj naj bi bilo hujsanje po glikemicnem indeksu.
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 27. Sep. 2010 13:49

Nova modna muhica med dietami (no, ne lih nova, je pa vse bolj popularna), ki temelji na tem da ima vsako živilo glede na referenčno določen glikemični indeks, in ta vpliva na dvig ravni sladkorja v krvi.

Basically, nova popularna zadeva, ki stata the obvious, da je bolš jest polnozrnate špagete kot špagete iz bele moke in podobn crap. Če bi folk vsaj mal študiru ko je, bi tak sami prišl do te ugotovitve, ampak je bolj kul če je ena prav dieta s tem namenom in imeno I guesses. :roll:
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 28. Sep. 2010 16:45

Ja doh, če se ti nažreš z ogljik. hidrati, še posebej z enostavnimi, da boš čez 2 uri lačn ko volk in tečn ko svinja, ker ti bo cuker padu v negativno. A temu se zdaj reče dieta po glikemičnem indeksu? Whatever.
Več al manj je itak vse isto sranje, drugo pakovanje. Poudarek na enem od makrohranil, za odtenek razlike in maš novo dieto.

No, jz sm pa na grd način zdajle v enem tednu shujšala za 3 kile, pa bi rajš mela tiste moje 3 kile (ki sicer hodijo čist totalno viška) nazaj, v zameno za zdravje.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Uporabniški avatar
boom_boom*¸
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 31. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a boom_boom*¸ » 28. Sep. 2010 18:35

Hello!

Jz mam pa eno vprašanje. Prihajajo dnevi, ko se bom morala začet intenzivno učit pa tudi migat, zato je logično, da ne bom jedla nevem kako malo.
Napisala bom primer mojega današnjega jedilnika, pa mi prosim povejte, če sem v smislu kalorij pojedla preveč :P

Torej ... zajtrk: 1 oz. 2 jogurta (ne spomnim se več, mudilo se mi je xD ... ima pa en 86 kalorij ... )
malica v šoli: mešana solata (solata, paradižnik, paprika, mozzarella, fižol) + kos kruha (in ja, vem da bi tega lahko kamot izpustila :P )
kosilo: krožnik špagetov s paradižnikovo omako
večerja/2. malica: jogurt (86 kcal), 2 stiroporčka z nutello, jabolko, 30g mlečne čokolade

Kolk je to skupi približno kalorij? Kolk miganja bi potrebovala, da bi kljub takemu jedilniku še vedno hujšala? Pa treba je vzet v obzir, da se že od štirih popoldne intenzivno učim.

Aja, dodajam še, da sem stara 18 let, tehtam nekje 62-64 kg (tehtnica me že dooooolg ni vidla :P ), visoka pa sem 165 cm.
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 28. Sep. 2010 19:49

Pol maš iste mere kot jaz. No, lahk povem, da načeloma jz zlooooo velik več pojem od tebe :D Tvoj jedilnik bi za mene bil že dietni, oz.bi ob takem vnosu hrane verjetno že hujšala po malem.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Uporabniški avatar
boom_boom*¸
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 31. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a boom_boom*¸ » 28. Sep. 2010 20:51

Ares? Ma sej jst načeloma še manj pojem, dons sem mal več zato ker sem vedla da rabm energijo za učenje in sm se mal prisilila.

Kaj pa recimo poješ v enem dnevu?

Sej meni je to res čudno ... vsi pravjo da pojem res mal ampak kile se nikamor ne premaknejo ... mogoče edino mal navzgor, pod 62 zdej že par let nisem bla. Lani recimo marca pa na krasnih 75 :P
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 28. Sep. 2010 23:04

boom_boom*¸ napisal/-a:Torej ... zajtrk: 1 oz. 2 jogurta (ne spomnim se več, mudilo se mi je xD ... ima pa en 86 kalorij ... )

Premalo, pa tudi jst bi drug tip hrane (zitni kosmici z mlekom naprimer)
boom_boom*¸ napisal/-a:malica v šoli: mešana solata (solata, paradižnik, paprika, mozzarella, fižol) + kos kruha (in ja, vem da bi tega lahko kamot izpustila :P )
kosilo: krožnik špagetov s paradižnikovo omako
Ok, naprimer, odvisno od kolicine.
boom_boom*¸ napisal/-a:večerja/2. malica: jogurt (86 kcal), 2 stiroporčka z nutello, jabolko, 30g mlečne čokolade
Zelo slabo. Zakaj zvecer jes cokolado in sadje?

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google Adsense [Bot]