Skupno hujšanje
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Mahagonij
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: LJ
Ah ja. Ne mores govorit koliko mascobnih (LOL) kalorij karkoli porabi, ker je to odvisno od subjektove prehrane, casa vadbe glede na obroke, trajanja vadbe in intenzivnosti. Poleg tega je neumnost podajat kalorije na eno piko natancno. Moja roka je dolga 75.054cm z natancnostjo +- 0.1 cm. Bedarija, to se zaokrozi. Lol je tudi izjava, da ob rednem kolesarjenju izgubimo 8% bodyfat. Niti ni opredeljeno v koliksnem casu se to zgodi pa tudi sicer je nesmisel, saj nekdo, ki je ze na 8% ne bo prisel na 0% in obratno, nekdo, ki ima 30% bo scasoma zgubil 20%. In pa spet je izguba odvisna od prehrane. Ce se naziras s cukrom in mastjo ne bos zgubil 8%.
Jst bi se na vasem mestu izogibal locevalne diete, ker je nemogoca kot dejanska dieta. S tem mislim "dieto" v svojem prvotnem pomenu kot "prehranjevanje, prehranjevalna navada" in ne "zacasna sprememba prehranjevanja". 20 let pac ne bos locevalno jedu. In zato je locevalna zanic, ker bos takoj nazaj se zacel redit ko prekines in bos imel cikle hujsanja in rejenja.
Jst bi se na vasem mestu izogibal locevalne diete, ker je nemogoca kot dejanska dieta. S tem mislim "dieto" v svojem prvotnem pomenu kot "prehranjevanje, prehranjevalna navada" in ne "zacasna sprememba prehranjevanja". 20 let pac ne bos locevalno jedu. In zato je locevalna zanic, ker bos takoj nazaj se zacel redit ko prekines in bos imel cikle hujsanja in rejenja.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
- Mahagonij
- Cosmopsiho
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 4. 4. 2008
Ma se prej zakoljem z nožkom za lupljenje krompirja, kot da si dopustim, da bi kdaj bla takšne velikosti..
Sicer pa ja, svaka čast njemu in vsem tem, ki so se odločli tko korenito spremenit svoje življenje in ga tud so.
Sicer pa ja, svaka čast njemu in vsem tem, ki so se odločli tko korenito spremenit svoje življenje in ga tud so.
It was forever..but it didnt last long..
- Tysia
- Kofetarica
- Na forumu od: 11. 5. 2008
Mahagonij napisal/-a:Jst bi se na vasem mestu izogibal locevalne diete, ker je nemogoca kot dejanska dieta. S tem mislim "dieto" v svojem prvotnem pomenu kot "prehranjevanje, prehranjevalna navada" in ne "zacasna sprememba prehranjevanja". 20 let pac ne bos locevalno jedu. In zato je locevalna zanic, ker bos takoj nazaj se zacel redit ko prekines in bos imel cikle hujsanja in rejenja.
Edino če služi kot začetna motivacija, pa še tu se preveč igra s svojo psiho in zdravjem.
Tisti, ki imate probleme s tem, skušajte ugotoviti, zakaj ne zmorete običajne prehrane, ki bi ohranjala želeno telesno težo. Ste čustven jedec, vam hrana pomeni tolaženje? Ste "žrtev" navad drugih (domačih recimo) in nimate motivacije kaj narediti po svoje? Vam manjka informacij? (Slednje je v današnji informacijski dobi skoraj nemogoče, a nikdar ne veš.) ....
Ko si odgovorite na vprašanje, ZAKAJ ne gre tako, kot bi želeli, lahko sami sebi sestavite načrt "KAKO" da bo šlo tako, kot bi želeli. Potem pa, kot pravijo že strari ljudje, "potrpljenje je božja mast", "vztrajnost se izplača" in verjetno "brez muje se še čevelj ne obuje".
Treba se je naučit poslušat se, pa najsi se sliši še tako "glupo".
En splošen nasvet, ki mi trenutno kapne na pamet je:
JEJ POČASI, Z ZAVEDANJEM, HRANO DOBRO PREŽVEČI IN UŽIVAJ V OBROKU.
Poskusite najdit svojo prehrano, tako ki ustreza vašemu telesu in duhu, pa brez pretiravanj. Če ne gre drugače si lahko zastavite domačo nalogo. Na primer:
En teden se bom prehranjeval/a sledeče: Jedla bom 3 (5) obrokov na dan, kjer bo vsebovano sadje in zelenjava. Jedel/a bom počasi, ko bom začutila, da je trebuh pol, bom prenehal(a), pa čeprav bo na krožniku še vedno hrana in čeprav me še vedno "lakoti" po hrani (če je pa taaak okusna). Saj je samo za en teden, potem bom spet lahko jedla neomejeno, če bom tako želela. Obenem pa se med to nalogo skušajte zavedat svojega telesa in duha. Kako se počutite, ko jeste ravno prav? Ste ponosni, ker ste se uspeli upreti prenajedanju in prerkomernem užitkarjenju ter ste obenem uživali v zdravih mejah normale? ....
Treba si je najdit dieto za življenje, ne pa nenehno skakat od diete k dieti. Saj bo šlo, prvi korak se zdi vedno najtežji!
- Tysia
- Kofetarica
- Na forumu od: 11. 5. 2008
Kot naročeno! Čekiram malo zadeve po netu in naletim na zapis na 24 ur.com, Vizita :
http://vizita.si/clanek/zdravozivljenje ... hilom.html
Mogoče pa si kdo lahko pomaga s kakšnim nasvetom dr. Phila.
http://vizita.si/clanek/zdravozivljenje ... hilom.html
Mogoče pa si kdo lahko pomaga s kakšnim nasvetom dr. Phila.
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Tysia,
Mene, npr., prehrana niti ne matra tolk, recimo, da ne pretiravam, pri men je pomanjkanje volje za rito dvignit in se it zmigat..
Mene, npr., prehrana niti ne matra tolk, recimo, da ne pretiravam, pri men je pomanjkanje volje za rito dvignit in se it zmigat..
- x_tmaLa_x
- Sramežljivka
- Na forumu od: 17. 8. 2008
purple_rain napisal/-a:Tysia,
jz mam pa lih obratne probleme športat se mi ni teško spravt, tezko mi je pa nehat jest , čeprov vem da sm ze zdavni sita
- Mahagonij
- Cosmopsiho
Ce te zanima samo cifra na tehtnici, kot naprimer vecino zensk, potem to niti ni problem, saj se da shujsat do okostnjaka brez fizicne aktivnosti, samo s stradanjem. Bodo pa tvoje misice prve na udaru in bodo atrofirale. Zato ima vecina suhih punc roke mehke kot puter in je mascoba zadnja stvar, ki gre.purple_rain napisal/-a:Tysia,
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
se zavedam tega; vidim tud zdej pri sebi..sam ta moment si ne znam pomagat..
Enivej, ja sej, do tega nam pa, kolkr tolk zdravim ljudem v glavi, ni preveč.
Enivej, ja sej, do tega nam pa, kolkr tolk zdravim ljudem v glavi, ni preveč.
-
miikena - Cosmofrik
- Na forumu od: 13. 11. 2004
iziris napisal/-a:khm ali je v btcju ali pa zelo blizu kak fitens center s tnzjem?
Jup, Millenium Med Atlantisom pa unim sklopom trgovin z Zaro/Bershko in tem je.
Edit: vsaj zdi se mi, da so meli. na spletni strani nč ne najdem - možno, da se je skenslalo, pol ko so Plesno zvezdo (tečaje plesa) uvedli v zgornji štuk.
Listen to the energy within. Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you've imagined!
- Mahagonij
- Cosmopsiho
Me pa orenk pogreje, ko me kolegica vprasa kako dobit izoblikovano telo ker jst kao vec vem o tem kot ona in potem na vse pretege nasprotuje mojemu odgovoru ali pa ga ignorira. Kaj me pa pol sprasujes budala? Sploh ce me sama postavlja v vlogo nekega eksperta, pol pa ignorira kar recem k bi jo najraje kr cez gobec za to zaljitev.
- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 9. 12. 2009
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 19:45, skupaj popravljeno 1 krat.
- Mahagonij
- Cosmopsiho
Da je folk tecen s tem, da pride k meni po resitev ze vnaprej odloceni, da mi bodo kontro stiskal, ker ze vnaprej vejo kaj jim bom rekel. "dej se kej drugega predlagi". Ne. To je žaljivo do mene in zapravljanje mojega cajta. Kot da bi jst hodil k dohtarju zapravljat cajt s pritozevanjem glede tezav s pljuci, on bi mi predlagal opustitev kajenja, jst pa: "ne tega pa ne, dej kako drugo resitev predlagi".
se ti v usta skrbava.
se ti v usta skrbava.
- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 9. 12. 2009
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 19:45, skupaj popravljeno 1 krat.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov