Skupno hujšanje

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

brezlj
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 7. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a brezlj » 04. Avg. 2010 15:18

Girl92 moj odgovor je tak kot že od marsikoga na tem forumu. Torej čim več
gibanja in čim manj sedanja in prenažiranja. Pomembno je, da skrbiš za http://www.pas.si/beljakovine-proteini - mora jih biti dovolj, prav tako pa tudi http://pas.si/vitamini, minerali ter esencialne maščobne kisline - mora jih biti čim več. Sama sem namreč imela podoben problem, pa mi je to pomagalo. Sem pa imela še eno dodatno težavo - nikoli se nisem zadost gibala, zato me je na začetku bolela prav vsaka mišica, po domače povedano sem imela "muskelfiber". Zato sem jemala http://pas.si/kreatin, ki mi je omogočil hitrejšo regeneracijo, pa tudi naslednji dan sem imela voljo do telovadbe.
Zadnjič spremenil brezlj, dne 26. Avg. 2015 13:49, skupaj popravljeno 3 krat.
Uporabniški avatar
eclipse.
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 29. 6. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a eclipse. » 05. Avg. 2010 12:58

~NIA~ napisal/-a:uan kueščn, ki ga nevem kam postavt, zato prašam tukaj:
rada bi se znebila samo trebuščka in bokov (riti). Kupila sm si hulahop obroč - seveda mi ne gre najbolje (če ga 5x zavrtim je že uspeh).
Ali tak obroč sploh lahko pomaga, ne poznam nikogar ki bi ga imel, samo da ne delam za brezveze.
Po včerajšnjih 15ih minutah "vadbe" me danes bolijo cela stegna, rit in trebušne mišice. Ampak po TVju sm vidla reklamo (top shop) da kao obroč nič ne pomaga, pa če vadiš ure in ure na dan.

aja, moj obroč ni iz topshopa, ampak je navadn, plastičn, lahek, vreden 3€.

A se kdo spozna na to? :)

http://www.youtube.com/watch?v=NfMydIqd ... re=channel
Tuki sicer ne povejo kej dost, ampak pogled related videos pa maš mal gibe razložene pa to.. :wink:
Uporabniški avatar
dark.angel
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 7. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a dark.angel » 06. Avg. 2010 12:12

mene pa zanima glede trebušnjakov. Ena moja frendica jih je delala usak dan 100 fuul cajta. Pa ji ni nič pomagalo. zanima me če so trebušnjaki samo za trebušne mišice al lahko z njimi tut zgubiš kej maščobe. Kakšne imate izkušnje? jaz sem se sedaj odločila da bom izkoristila prosti čas v poletju in malo polepšala svojo postavo, se splača delat trebušnjake? Drugače bi pa vsak dan rolala.
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 06. Avg. 2010 12:16

Če imaš špehek na trebuščku, trebušnjaki ne pomagajo. Mišice se oblikujejo pod špehkom in nimaš nič od trebušnjakov, če špehka ne zgubiš. :) S trebušnjaki pa se špehka ne da zgubit, špehek zgubiš tako, da vadiš aerobno, torej tek, kolesarjenje, plavanje, ples ipd..Tako, da prvo poskrbi za to, da odstraniš špehek, potem pa urejaj mišice pod špehkom. :) Špehek :) :D
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
dark.angel
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a dark.angel » 06. Avg. 2010 12:22

..Evelyn.. napisal/-a:Če imaš špehek na trebuščku, trebušnjaki ne pomagajo. Mišice se oblikujejo pod špehkom in nimaš nič od trebušnjakov, če špehka ne zgubiš. :) S trebušnjaki pa se špehka ne da zgubit, špehek zgubiš tako, da vadiš aerobno, torej tek, kolesarjenje, plavanje, ples ipd..Tako, da prvo poskrbi za to, da odstraniš špehek, potem pa urejaj mišice pod špehkom. :) Špehek :) :D

Hvala za odgovor=)
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 06. Avg. 2010 12:24

Rezultati pa bodo še boljši, če aerobno vadbo izvajaš zjutraj na tešče in če se poslužuješ takoimenovane "intervalne aerobne vadbe". Torej kombinacija aerobne z anaerobno vadbo.
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
Uporabniški avatar
dark.angel
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a dark.angel » 06. Avg. 2010 12:37

ali je rolanje kaj manj uspešno kot kolesarjenje in tek?
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 06. Avg. 2010 12:41

Jap. V isti "dozi" je manj uspešno.

Tek predstavlja telesno aktivnost z eno najvišjih energijskih porab (600 – 900 Kcal/h). Energijska poraba pri teku je večja od tiste pri kolesarjenju, rolanju , plavanju ali hoji ...

Sicer ne jamčim za verodostojnost podatkov, je pa en članek na to temo. Povzetek:

Top 10 športov, pri katerih kurimo maščobe
Pregled top 10 športov je le smernica, saj različne osebe porabijo različno kalorij – to se pač razlikuje od organizma do organizma, odvisno pa je spola, starosti, teže, telesne kondicije in intenzivnosti treninga.

Mesto št. 1: Tek
Če nimate težav s sklepi ali srčno-ožilnim sistemom, je tek najboljši topilec maščob. V študiji je testna oseba (60 kg, 1,70 m, 39 let, ženska) porabila v 1 uri kar 547 kcal. Tek porablja odločno več energije kot intenzivna hoja.

Mesto št. 2: Tajski boks
Veliko več ljudi se raje odloči za obisk aeorbike ali vodene vadbe na kolesu kot za t.i. športne alternative, kamor spada tudi tajski boks. Je zelo učinkovit pri porabi kalorij, saj srčni utrip ves čas niha. Ta šport je zelo živahen, združuje različne elemente, od nas pa zahteva nenehno gibanje. V uri porabimo 465 kcal od tega kar 124 maščobnih.

Mesto št. 3: Latino ples
Običajno več žensko kot moških … A zelo učinkovit trening, ki ga ponuja že kar nekaj fitnes centrov. V eni uri telo porabi 454 kca, od tega 155 maščobnih.

Mesto št. 4: Nordijska hoja
Od nas zahteva hitrejši tempo kot navadna hoja. Poleg tega z uporabo palic aktiviramo celotno telo. V uri porabimo 446 kcal.

Mesto št. 5: Step aerobika
Dobra vadba za topitev maščob, čeprav srčni utrip ostane na dokaj enakomerni ravni. Poraba kalorij v 1 uri: 434 kcal, od tega 145 maščobnih.

Mesto št. 6: Plavanje
Zelo priporočljivo zlasti v poletnih mesecih in za vse, ki imate težave s sklepi. Z dobro tehniko in z energičnim plavanjem lahko v 1 uri porabimo kar 436 kcal.

Mesto št. 7: Kolesarjenje
Čeprav je kolesarjenje dokaj naporen šport, pa poraba kalorij ni tako visoka kot pri teku, saj obremenjujemo manj mišic istočasno. Povprečen kolesar porabi 412 kcal v eni uri. Neka nemška študija je pokazala, da če redno kolesarimo 4-krat tedensko, se bo delež maščobe zmanjšal za 8 % (pri čemer enota treninga ni daljša od 1 h).

Mesto št. 8: Spinning – vodena vadba na kolesu
Spinning je odlična alternativa za tiste, ki se ne znajdete toliko s kolesom v naravi in tiste, ki imate manj prostega časa. Poraba kalorij v 1 uri: 409 kcal, od tega kar 201 maščobnih. Pri tovrstnem treningu je zelo pomembno menjavanje ritma in sedečega ter stoječega položaja, kar bistveno pripomore k večji porabi kalorij.

Mesto št. 9: Rolanje
Odlična oblika rekreacije, s katero vzdržujemo telesno kondicijo in izboljšamo koordinacijo. 408 porabljenih kcal v 1 uri pri normalnem tempu.

Mesto št. 10: Hoja
Za začetnike je pomemben postopno »uvajanje« v šport. Hoja je zato idealna in nadvse primerna za ljudi s prekomerno telesno težo, saj bi pri teku preveč obremenjevali sklepe in hrbet. Bilanca: 395 porabljenih kcal v eni uri. Z višjim srčnim utripom in hitrejšim tempom lahko dosežemo večjo porabo kalorij.

http://www.fit-on.net/index.asp?tn=fit_ ... 266&c=4486
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 11. Avg. 2010 17:08

:rofl: :rofl: :rofl: koliko neumnosti
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
FemmeFatal
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a FemmeFatal » 11. Avg. 2010 23:23

Mi padeta na pamet dve stvari: "Hopla, hopla, kaj pa, ce je vse res?" in tista Plestenjakova pesem o sanjah.

Zdaj pa sibam po svojga svizca v sluzbo. Danes dela nadure. :wink:
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator
Na forumu od: 21. 1. 2010
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Dioniz » 12. Avg. 2010 11:24

neumnosti? mislim, da večino zadev napisanih v članku drži in se strinjam z njimi. Jaz bom še kr naprej dokler ne bo poškodb prakticiral tek.

Grem pa od sobote naprej spet na ločevalno dieto, ker se mi je že nabralo nekaj odvečnih kilogramov in se ne počutim več dobro kar se tiče kil. Rad bi res spravil na 80 kil in tokrat mi bo uspelo!

je pa res grozljivo, da sem se k prenehanju kajenja lažje spravil kot pa zdaj k hujšanju :o enostavno preveč rad se dobro in obilno najem :(

pa bojim se tud, da bom se večno vrtel v začaranem krogu torej: hujšanje, kile nazaj gor, hujšanje, kile nazaj gor, hujšanje, kile nazaj gor. Enostavno, ko nisem na dieti se ne znam kontrolirat glede hrane in odločno preveč pojem na dan...
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
*Lucy*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 15. 7. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a *Lucy* » 12. Avg. 2010 13:14

hei :) planiram se znebit približno 10kg v času nekje do pol leta in sicer z vadbo in bolj zdravo prehrano. ker pa sem letos postala študentka in se bom zelo verjetno prehranjevala na bonih (predvsem zaradi rednih obrokov) me zanima, če mi lahko poveste kakšen dober način za vzdrževanje zdrave prehrane z boni (kakšne restavracije, itd.). hvala za odgovore
‎"Don't live for pleasure,
Make life your treasure,
Fade away" - Ronnie James Dio
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 12. Avg. 2010 17:17

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 19:51, skupaj popravljeno 1 krat.
brezlj
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 7. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a brezlj » 13. Avg. 2010 12:57

barbie_girl_85 kakšno pa imap mnenje o jogi? A mislš, da joga lahko pomaga za pomaga za hujšanje? Sama jo obiskujem šele kak teden, pa me zanima, če lahko pričakujem razultate.
Zadnjič spremenil brezlj, dne 06. Jun. 2013 15:00, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a polly-polly » 13. Avg. 2010 20:00

Dioniz napisal/-a:
je pa res grozljivo, da sem se k prenehanju kajenja lažje spravil kot pa zdaj k hujšanju :o enostavno preveč rad se dobro in obilno najem :(

pa bojim se tud, da bom se večno vrtel v začaranem krogu torej: hujšanje, kile nazaj gor, hujšanje, kile nazaj gor, hujšanje, kile nazaj gor. Enostavno, ko nisem na dieti se ne znam kontrolirat glede hrane in odločno preveč pojem na dan...

Za vsako dieto stoji vsaj enako močno, ponavadi pa hujše ``prenajedanje´´. Upam, da razumeš. Ločevalna je sploh dieta, kjer sovražiš, da premalo in kako ješ (pa a si priznaš ali ne) in jasno, da ne zdržiš na kilah, ko enkrat prenehaš. Jej tisto kar si želiš, samo malo popazi na količine in to bo to ...

Je bila pa 1x ena super raziskava, ko so 300 moških z normalnim odnosom do hrane dali na dieto. In kaj je bilo njej? Prav noben ni imel več ok odnosa, ampak so vsi vsaj malo postali ``obsedeni´´z dietami in hujšanjem na sploh.

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov