Skupno hujšanje
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 9. 12. 2009
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 22:17, skupaj popravljeno 1 krat.
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
Možno potem takem je, ampak ne pri vsakem, ker smo si različni (po prebavi itd.).
- *Gaja*
- Kofetarica
- Na forumu od: 25. 3. 2008
sirova štručka napisal/-a:Ja očitno, da je možno ane, če si se prepričala na lastne učke. Je pa zih šlo za kakšno jajčno dieto, al pa kaj v tem stilu.
Boš videla, če ji bo težo ratalo obdržati.
zakaj pa za jajčno? glede na to kaj ji je rekla da je, je čist možno da tolk shujšaš, sploh če se je kej rekreirala poleg.
- *Abby**
- Cosmofrik
- Na forumu od: 2. 9. 2009
boom_boom*¸ napisal/-a:*Abby** napisal/-a:Hej!
Torej...jaz imam pa malo drugačen problem... pred enim letom sem bila skoraj 15kg lažja... imela sem 183 cm in kakšnih 54 kg. Ko se je končalo stresno obdobje, v katerem sem takrat bila, sem začela jesti več. (Prej nisem bila sposobna skoraj nič pojesti.) Sem vegetarijanka, ne jem ocvrte hrane, sem se pa vseeno zredila.... zdaj imam na svojih 183 cm 67 kg. In se počutim grozljivo... debelo. Blazno se pozna razlika od enega leta nazaj in frustrirajoče je, da ne spravim nase več nobenih kavbojk, ki sem jih nosila prej... vem, da je načeloma bolj zdrava ta teža, ki jo imam zdaj, ampak se ne morem in ne morem zares sprijazniti z njo...
Točn tko, kot je napisala purple_rain. Enostavno sprijazni se.Tiste kavbojke so ble očitno narejene za postave današnjih manekenk, ki pa, kot vemo, niso ne lepe, še manj pa zdrave (pa ne pravm, da si bla ti zaradi svoje suhe postave zdej grda). Sama si rekla, da se zavedaš, da je je tvoja zdejšnja teža velik bolj zdrava. Upam, da ti je zdravje bol pomembno, kot pa, a daš nase tiste kavbojke al ne. Tvoj ITM (indeks telesne mase) je komi 16 celih neki, kr je že vornk podhranjeno. Glej mal na zdravje, ne sam na kavbojke.
Aja, pa še to... vegetarijanstvo nima veze s hujšanjem. Če že ne ješ mesa, to nej ne bo zarad hujšanja.
Zakaj se bi morala sprijazniti z nečim, kar mi ni všeč?? Moj ITM je trenutno 20. (20,00) In res je, pri 55 kg je bil moj ITM prenizek. Ampak sem se POČUTILA bolje. Bila sem si bolj všeč, bila bolj samozavestna... zdaj se počutim zelo težko. In občutek ni prijeten.
Kar pa se vegetarijanstva tiče: sedem LET sem že vegetarijanka. Ne zaradi hujšanja, ampak zato, ker moje telo ne prenese mesa.
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Potem pa začni več migat in manj jest Simple as that
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
rachka_ - Cosmofrik
- Na forumu od: 21. 11. 2005
- Kraj: hollywood
*Gaja* napisal/-a:sirova štručka napisal/-a:Ja očitno, da je možno ane, če si se prepričala na lastne učke. Je pa zih šlo za kakšno jajčno dieto, al pa kaj v tem stilu.
Boš videla, če ji bo težo ratalo obdržati.
zakaj pa za jajčno? glede na to kaj ji je rekla da je, je čist možno da tolk shujšaš, sploh če se je kej rekreirala poleg.
to to. jaz sem mela 3 leti nazaj eno obdobje dveh mescev (avgust, september), ko enostavno nisem imela apetita.. ble so neke scene na faxu, zaradi katerih sem bila malo pod pritiskom + vročina,..itd. in na dan res nisem pojedla več kot jogurt in jabolko, včasih kakšen piškot in juho. enostavno ni mi pasalo.. in sem tudi shujšala fuuul (sicer se ne spomnim kil, ampak razlikaje bla zelo očitna).
in po pravici povedano, je blo to edino obdobje ko sem dejansko shujšala če me je kdaj prej zagrabilo, da imam preveč kil in sem se lotila normalne prehrane z odrekanjem določenih stvari, to ni nikoli uspelo.
očitno smo eni eni bolj za skrajne varjante.
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 9. 12. 2009
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 22:16, skupaj popravljeno 1 krat.
-
evva - Kofetarica
- Na forumu od: 3. 5. 2008
da se obdržat težo, ker se ti v dveh tednih s takim prehranjevanjem tolk skrči želodec, da sploh ne moreš velik pojest, pa še slabo vest maš, če si želiš kej mastnega pojest ( no vsaj jaz ) in se potem začneš na veliko takim stvarem izogibat. Tko da mi sploh ni jasno kako se ene lahko pol prenažirajo.
-
emanuela - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 28. 7. 2005
V bistvu je to težo težje obdržati zaradi jo-jo efekta.Telo vzame hujšanje kot stradanje in si začne nabirati zaloge, kar zelo zavira proces hujšanja.
In ko potem ješ, spet bolj skladišči hrano zaradi "strahu" pred stradanjem.
Želodec se ti ne skrči do te mere, da ne bi mogel jesti skoraj isto kot pred shujševalno.Nekatere pa spet veliko pojedo že zaradi razloga, ker so pred tem hujšale, se počutile prikrajšano in se s hrano na nek način tolažijo.
In ko potem ješ, spet bolj skladišči hrano zaradi "strahu" pred stradanjem.
Želodec se ti ne skrči do te mere, da ne bi mogel jesti skoraj isto kot pred shujševalno.Nekatere pa spet veliko pojedo že zaradi razloga, ker so pred tem hujšale, se počutile prikrajšano in se s hrano na nek način tolažijo.
The world is as you are.
-
evva - Kofetarica
- Na forumu od: 3. 5. 2008
razumem kaj hočeš povedat, predvsem to s skladiščenjem je popolnoma res, ampak jaz govorim iz lastnih izkušenj. Sicer nisem shujšala 10kg v dveh tednih, ampak tam ene 4kg na dva tedna, se pravi 8kg v enem mesecu in sem samo eno kilo dobila nazaj. Ne vem no, enostavno mi ne paše več tolko pojest kot prej. Jem normalno, tri obroke na dan, samo vse brez kruha, nič ocvrtega, sladkarij zelo malo (npr. dve vrstici čokolade, namesto cele) in po 6. uri nič. Dobro, ne vem zdaj kako to deluje pri močnejših puncah, ker sama imam normalno postavo tudi s temi 7 kg več, ki sem jih imela prej in se ne bom sekirala tudi če jih 5 dobim nazaj, hujšat sem šla bolj zarad poletja, kopalk itd. Mogoče močnenjše telo bolj pogreša hrano. Aha je pa tud res, da veliko veliko več vode spijem in na žalost tudi kave spijem precej več kot prej, ker sem opazila, da mi zapira apetit. Vem, da to ni zdravo, ampak pomaga pa sigurno, da manj poješ.
- sarah.h
- Sramežljivka
- Na forumu od: 9. 5. 2010
hei
Mene pa zanima, če se da shujšat tako, da začnem tečt po tem programu; http://tecemo.aktivna.si/vadba/tecemo-skupaj/?teden=1 in delam te vaje, ki so prikazane na tem posnetku; http://tecemo.aktivna.si/nasveti/video- ... stno-tezo/ . Prehrana ni problem, sam skrbi me da bi dobila na mišični masi, kilogrami pa nebi šli dol ?
Lp
Mene pa zanima, če se da shujšat tako, da začnem tečt po tem programu; http://tecemo.aktivna.si/vadba/tecemo-skupaj/?teden=1 in delam te vaje, ki so prikazane na tem posnetku; http://tecemo.aktivna.si/nasveti/video- ... stno-tezo/ . Prehrana ni problem, sam skrbi me da bi dobila na mišični masi, kilogrami pa nebi šli dol ?
Lp
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Ni za skrbet, kolkr mi je znano, se take spremembe ne zgodijo kar čez noč (oz. v roku enega tedna).sarah.h napisal/-a:skrbi me da bi dobila na mišični masi
O programu, ki ga omenjaš, pa ne bi znala nič pametnega povedat..kvečjem samo: ne pretiravat oz. gibat sam tolk, kolkr je minimalno potrebno. (jap, anti-športnica sem)
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
^^ svetovno. Do kolk pa ti je cilj prit?
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov