Skupno hujšanje

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
n4stk4
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a n4stk4 » 29. Apr. 2010 21:45

Ja moglo bi se poznat. Sej ni fora, da vedno več tečeš, ampak da pokuriš tisto, kar vneseš v telo. Ali ne?
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 29. Apr. 2010 22:14

To je fora ja. Ampak folk misli, da s 30min tekom pokuri 1000 kcal. :D Pa jih ne..Tudi, če eno uro tečeš neboš niti polovico kcal, ki jih zaužiješ "normalno". Point je v hrani, šport je ekstra, da nisi mehek. :D
It was forever..but it didnt last long..
Pucca20
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 25. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Pucca20 » 30. Apr. 2010 11:33

Ja ampak samo s hrano ne moreš priti do fajn postave. Pa poleg tega šport tudi ni samo za hujšanje ampak za zdravo življenje. Tak da je najbolje oboje kombinirat.
Dokler vsi enako razmišljamo, sploh nihče ne razmišlja.
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 30. Apr. 2010 11:50

Po pol ure aerobne vadbe se komaj začnejo maščobe topit.
Jz v bistvu tečem zarad kondicije, kjer pa je opazen očiten napredek, kot tudi na počutju :flower:
Klestenje postave jemljem zgolj kot pozitiven stranski učinek.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Uporabniški avatar
boom_boom*¸
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 31. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a boom_boom*¸ » 30. Apr. 2010 12:21

positive vibration napisal/-a: In tud jz sm si zadala prvi cilj, da ne bom več tiste grde šestice gledala na prvem mestu :tot:

kok bi se šele nad sedmico zgrozila :wink:

No, moja zgodba je pa taka... Do šestega leta sm bla vedno zloooo drobna... V mali šoli je pa pa je naenkrat neki počilo in sem se začela redit. Čist po svoji krivdi, seveda. Po kosilu sem bla sposobna zmazat še celo poli salamo (brez kruha, sam salamo), jedla sem tko da me kar zmrazi če zdej pomislim na to. Končno sem v 7. razredu pr 158 centimetrih tehtala dobrih 75 kil. Pa mi je blo dost. Dost mi je blo, da mami skrbi za moje zdravje, dost mi je blo tega, da je moj vzdevk med sošolci "šunka". In sem začela. V enem letu sem shujšala na 58 kil. Nisem si bla všeč, ker sem o seb še vedno razmišljala kot o debelem človeku. Ampak problem je bil samo v tem, da sem hujšala brez telovadbe in sem mela na seb še vedno tisto "prevlko" kožo od prej. Ampak hujšala naprej pa nisem. v treh letih sm se zredila nazaj na svojo najvišjo težo, 75 kg. Ko sem se vidla na slikah od fantovega maturanca (lani marca), sem se dobesedno zgrozila. mislila sem da zgledam dobr, ampak nisem. In sem se (kot že velikrat prej) odločla, da tokrat pa zares. vsako jutro vstanem ob 6ih in telovadim. Kakorkoli pač mi že paše tisti dan telovadit. Doma mam fitnes napravo, neki posnetku pilatesa, izpisane mam vaje pa cel zvezek shujševalnih nasvetov, ki ga pridno dopolnjujem (če katera potrebuje, naj pošlje ZS, pa skeniram). v načrtu mam tud plavanje enkrat tedensko, ko bo finančno in časovno zneslo. od lani sem sklatla dobrih 11 kil, zdej sem pri 164 centimetrih na 64 kilogramih. Všeč sem si velik bolj kot lani, ampak sem mnenja da bi lahko blo še bolš. Za mene bi bla tista šestica spredi, ki se je positive vibration tok otepa, super (če bi jo spremljala ničla al pa vsaj enka). rada bi mela več mišic, ker sem še nekak mlahava. ampak verjamem, da mi bo poratal do začetka četrtega letnika (septembra letos).

Zdej pa moje vprašanje, ki sem ga postavila že par dni nazaj, pa ni blo odgovora.

Kako se najbolj učinkovito znebit odvečne kože? sej je ni TOK preveč sam me vseen moti. Vem, da brez telovadbe ne bo šlo. Pa obstaja še kak način, da se utrjevanje pospeši?

Hvala :)
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator
Na forumu od: 21. 1. 2010
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Dioniz » 30. Apr. 2010 15:22

za mano je 93 km na kolesu :) najprej sem sel na Areh na pohorju, pol se malo spusto pa se kar na Belvi na stolp. bi nalozo malo slik pa ne najdem kabla za racunalnik.

Odlicna shujsevalna kura ! :D
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a somebody » 01. Maj. 2010 7:38

boom_boom*¸ napisal/-a:

Zdej pa moje vprašanje, ki sem ga postavila že par dni nazaj, pa ni blo odgovora.

Kako se najbolj učinkovito znebit odvečne kože? sej je ni TOK preveč sam me vseen moti. Vem, da brez telovadbe ne bo šlo. Pa obstaja še kak način, da se utrjevanje pospeši?

Hvala :)

joj, koža je en tak nehvaležen organ... težka bo; mejbi kšne kremce (sam te zadeve niti ne učinkujejo) al pa mal n netu pobrski- k si napisala d si zapisuješ nasvete, poišč še take stvri :D sj tega je ful, sam ni ne vem kaj učinkovito. najbl učinkovita stvar je čs- če boš se držala zdrave prehrane, telovadla, se bo koža tut sčasoma "skrčla"
drugač pa je včasih zdravstveno zavarovanje plačalo kirurško odstranitev kože če so shujšal iz zdravstvenih razlogov. sam glede n to d greš v četrti letnik, si mal premlada še z to - aya k sm lihk pr letih; si pa še v pravih letih d se ti bo koža sama popravla (velik težje bi blo pr 40ih) :D
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 01. Maj. 2010 9:34

Po mojem, da bi pri koži dosti koristila redna masaža, morda s kakšnimi zadevicami proti strijam, ki jih uporabljajo nosečnice. Namreč, koža ohranja obliko, če je dovolj elastična. Pa dovolj vode pit :!:
Sicer ti gre pa super, morš met full voljo, da se vsako jutro tk vstajaš...vsa čast :zustimm:
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Uporabniški avatar
boom_boom*¸
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a boom_boom*¸ » 01. Maj. 2010 17:55

somebody napisal/-a:
drugač pa je včasih zdravstveno zavarovanje plačalo kirurško odstranitev kože če so shujšal iz zdravstvenih razlogov. sam glede n to d greš v četrti letnik, si mal premlada še z to

ah neeee sej pravm d TOK preveč ni... pač tipičn mlahav človk :P

aja, positive vibration, sej ni tok kruta ura za vstajanje... 45 minut prej kokr bi mogla brez telovadbe :)
Zadnjič spremenil boom_boom*¸, dne 02. Maj. 2010 13:20, skupaj popravljeno 1 krat.
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 2. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *Abby** » 01. Maj. 2010 18:49

Hej!

Torej...jaz imam pa malo drugačen problem... pred enim letom sem bila skoraj 15kg lažja... imela sem 183 cm in kakšnih 54 kg. Ko se je končalo stresno obdobje, v katerem sem takrat bila, sem začela jesti več. (Prej nisem bila sposobna skoraj nič pojesti.) Sem vegetarijanka, ne jem ocvrte hrane, sem se pa vseeno zredila.... zdaj imam na svojih 183 cm 67 kg. In se počutim grozljivo... debelo. Blazno se pozna razlika od enega leta nazaj in frustrirajoče je, da ne spravim nase več nobenih kavbojk, ki sem jih nosila prej... vem, da je načeloma bolj zdrava ta teža, ki jo imam zdaj, ampak se ne morem in ne morem zares sprijazniti z njo... :?
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 01. Maj. 2010 21:45

Sprijazni se. Pika.

Men je nepredstavljivo -> 180+ cm in cca 50 kg.. hjoj.
Za primerjavo, jz sem pri isti teži in 20cm manj zgledala shirana.
Resno, rajši mej kak kg več (kar pri teb to sploh ni, si drznem rečt), kot pa premal.
Uporabniški avatar
Antea
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 3. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Antea » 02. Maj. 2010 9:30

Lamia napisal/-a:Zdravo se prehranjujem, nič ocvrte hrane, sladkarij, velik zelenjave, pet obrokov itd... Sem pa začela hodt na aerobiko TNZ, ki mi je spremenila življenje in od takrat gre vse hitr dol :D Sam to verjetno sam na začetku, potem bo šlo pa počasi oz. sploh ne. Nadzarujem pa raven maščobe in vode in se mugotovila, da se mi samo maščoba zmanjšuje. In najlepši del tega: Na rit sm spravla Gaultierove hlače, ki jih tri leta nisem. :D Jeeeeeej!

Zdravo Lamia!
Mi lepo prosim lahko napišeš malo bolj podrobno, kako si razdelila obroke na 5 delov oz. kaj si takrat jedla...

Hvala in lp
Uporabniški avatar
boom_boom*¸
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a boom_boom*¸ » 02. Maj. 2010 13:15

*Abby** napisal/-a:Hej!

Torej...jaz imam pa malo drugačen problem... pred enim letom sem bila skoraj 15kg lažja... imela sem 183 cm in kakšnih 54 kg. Ko se je končalo stresno obdobje, v katerem sem takrat bila, sem začela jesti več. (Prej nisem bila sposobna skoraj nič pojesti.) Sem vegetarijanka, ne jem ocvrte hrane, sem se pa vseeno zredila.... zdaj imam na svojih 183 cm 67 kg. In se počutim grozljivo... debelo. Blazno se pozna razlika od enega leta nazaj in frustrirajoče je, da ne spravim nase več nobenih kavbojk, ki sem jih nosila prej... vem, da je načeloma bolj zdrava ta teža, ki jo imam zdaj, ampak se ne morem in ne morem zares sprijazniti z njo... :?

Točn tko, kot je napisala purple_rain. Enostavno sprijazni se.Tiste kavbojke so ble očitno narejene za postave današnjih manekenk, ki pa, kot vemo, niso ne lepe, še manj pa zdrave (pa ne pravm, da si bla ti zaradi svoje suhe postave zdej grda). Sama si rekla, da se zavedaš, da je je tvoja zdejšnja teža velik bolj zdrava. Upam, da ti je zdravje bol pomembno, kot pa, a daš nase tiste kavbojke al ne. Tvoj ITM (indeks telesne mase) je komi 16 celih neki, kr je že vornk podhranjeno. Glej mal na zdravje, ne sam na kavbojke.

Aja, pa še to... vegetarijanstvo nima veze s hujšanjem. Če že ne ješ mesa, to nej ne bo zarad hujšanja. :wink:
Uporabniški avatar
boom_boom*¸
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a boom_boom*¸ » 02. Maj. 2010 13:18

opa... en post preveč :oops: :oops:
Uporabniški avatar
Legally_blond
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Legally_blond » 02. Maj. 2010 13:44

A je možno v približno dveh tednih izgubit cca 10 kil?? :? Namreč, zadnjič sem po dveh tednih (malce več) srečala eno sosošolko na faksu, ki je bolj med majhnimi (visoka kakih 160 cm, več sigurno ne) in je imela prej tako na oko ene 55 kil, zdej jih ma pa sigurno ene 45. Razlika je očitna, pol sem jo pa mimogrede vprašala, ker to pač vsaka rada sliši, če je shujšala. In je rekla da ja, da se ful uči in čez dan je več al manj samo sadje in zelenjavo, 1x tedensko ribo ali belo meso, to je pa tudi vse. Meni se zdi to sicer zdravo, ampak količinsko vnese občutno premalo hrane vase (za zajtrk pomaranča, za kosilo solata, popoldan pa kakšen jogurt), pa ful pazi, da nima obroka v razmaku manj kot 3 ure. Meni se to zdi stradanje, pa vam? Sicer sem ji rekla da je že itak prej mela kul postavo (ni bla niti močna, suha pa tud ne, vsaj tako ekstra kot zdaj ne), zdaj pa itak da še bolj, ampak pol sem razmišljala da poje toliko kot jaz skupaj za en obrok.

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov