Skupno hujšanje
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
[vanessa] napisal/-a:Ajča napisal/-a:Glede na to, da si še nisem kupila sokovnika, sem pila bio sokove: sok rdeče pese, zelenjavni sok, sok kislega zelja, hruškov, jabolčni, mangov,...
Si res ne predstavljam, da bi človke lahko živel od tega več kot 5 dni. Sokovi ti namreč ne dajo tolko energije in če si bolj aktivn človek umreš brez hrane.
Moja teta je bila na dieti s sokovi mislim da 40 dni. In je shujšala ogromno. Počutila se je super pa tudi fizično je bila aktivna (od okopavanja vinograda do dolgih sprehodov, zmetanja mrve , itd) Pridobila je v 1 letu nazaj pa le par kilogramov.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
- Feist.
- Debatorica
- Na forumu od: 10. 1. 2009
...
Zadnjič spremenil Feist., dne 09. Jun. 2013 9:28, skupaj popravljeno 1 krat.
And then she'd say, it's Ok, I got lost on the way but I'm a supergirl, and supergirls don't cry.
And then she'd say, it's alright, I got home late last night, but I'm a supergirl, and supergirls just fly.
-
Dioniz - Cosmo moderator
- Na forumu od: 21. 1. 2010
- Kraj: Maribor
sladkarije odpisi pa ful mastno pa cvrto hrano pa si ze na dobri poti. pa prenaziranje... Pocasi jej, pa ko si sita ne jej vec. pa ponoci ne jej.
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
― Ralph Waldo Emerson
- *Gaja*
- Kofetarica
- Na forumu od: 25. 3. 2008
Mene pa zanima samo to, kako izgubiti maščobo na predelu okoli trebuha (za učvrstitev, ki pride zatem, mi je jasno, da je treba migati in delati vaje namenjenu točno temu). Vem, da se ne da shujšati samo v en del telesa, saj hkrati želim preoblikovati tudi stegna in rit, ampak kar je pri meni ključnega pomena, je to, da v glavnem izgubim ta "obroč", ki je v bistvu viden samo na prednji strani, ob straneh ni opazno.
Nimam problemov z debelostjo, niti močne postave nisem, ampak normalne do suhe (včasih sem bila pa suha - za lažjo predstavo -> pri isti višini kot zdaj, to je 160 cm, sem imela 46 kg, zdaj jih pa že par let "pridno" vozim z 55 kg). Takrat sem imela lepo oblikovano postavo, pa se nisem pretirano dosti ukvarjala s športom - trenirala sem ples 2x tedensko par mesecev in rolala.
Zanima me kako se prehranjevati, da ta maščoba izgine in kakšno gibanje pripomore k temu? Zasledila sem, da trebušnjaki tukaj sploh ne igrajo vloge, ampak šele kasneje, ko to maščobo že pokurimo, saj če bi delali trebušnjake, bi jih morali delati kakih 7 let vsak dan po 100, da bi pokurili pol kg maščobe. S tem se ukvarjam že leta, pa ta maščoba kar ne izgine! Pijem samo navadno vodo in občasno sladkan čaj, ampak tukaj še vedno ne dobim vase preveč sladkorja, ker sladkarij že od nekdaj ne jem rada, če se že pregrešim, je mogoče 1-2x na mesec recimo tortica na kakšnem rojstnem dnevu. Ponavadi imam 3 obroke na dan (verjetno tu delam napako in pa zaradi jedilnika). Za zajtrk napitek ego ali activia in jabolko, za kosilo govejo ali zelenjavno juho, recimo puranje meso v kakšni omaki - gobovi ipd., mešano solato, včasih zaidem tudi v mehiško ali kitajsko restavracijo, okoli 17. - 18. ure pa jem zadnjič na dan, to je ponavadi črna žemljica ali (tudi črna) kajzerica ali kak jogurt.
Kje delam napako oz. kako se naj lotim izgubljanja maščobe okoli pasu?
Nimam problemov z debelostjo, niti močne postave nisem, ampak normalne do suhe (včasih sem bila pa suha - za lažjo predstavo -> pri isti višini kot zdaj, to je 160 cm, sem imela 46 kg, zdaj jih pa že par let "pridno" vozim z 55 kg). Takrat sem imela lepo oblikovano postavo, pa se nisem pretirano dosti ukvarjala s športom - trenirala sem ples 2x tedensko par mesecev in rolala.
Zanima me kako se prehranjevati, da ta maščoba izgine in kakšno gibanje pripomore k temu? Zasledila sem, da trebušnjaki tukaj sploh ne igrajo vloge, ampak šele kasneje, ko to maščobo že pokurimo, saj če bi delali trebušnjake, bi jih morali delati kakih 7 let vsak dan po 100, da bi pokurili pol kg maščobe. S tem se ukvarjam že leta, pa ta maščoba kar ne izgine! Pijem samo navadno vodo in občasno sladkan čaj, ampak tukaj še vedno ne dobim vase preveč sladkorja, ker sladkarij že od nekdaj ne jem rada, če se že pregrešim, je mogoče 1-2x na mesec recimo tortica na kakšnem rojstnem dnevu. Ponavadi imam 3 obroke na dan (verjetno tu delam napako in pa zaradi jedilnika). Za zajtrk napitek ego ali activia in jabolko, za kosilo govejo ali zelenjavno juho, recimo puranje meso v kakšni omaki - gobovi ipd., mešano solato, včasih zaidem tudi v mehiško ali kitajsko restavracijo, okoli 17. - 18. ure pa jem zadnjič na dan, to je ponavadi črna žemljica ali (tudi črna) kajzerica ali kak jogurt.
Kje delam napako oz. kako se naj lotim izgubljanja maščobe okoli pasu?
-
Dioniz - Cosmo moderator
probaj s tekom ali pa kako drugo intenzivno telesno aktivnostjo. Sam ti priporocam tek ali pa kolesarjenje. Ocitno je tvoje telo pac tako narejeno, da se ti pozna na trebuhu. Zato pa se spravi v tekaške copate ali pa na kolo pa malo švicat. S hrano tega vec ne bos dol spravla razen, ce se bos izstradala.
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
― Ralph Waldo Emerson
- *Gaja*
- Kofetarica
- Na forumu od: 25. 3. 2008
S tekom lahko začnem že kmalu, saj imam v bližini sprehajalno stezo. Me pa zanima glede merilca srčnega utripa, kakšen je ok pa da ni predrag, ker ga še nikoli nisem imela? Zasledila sem namreč, da je idealen utrip med 120 in 140, da se izgublja maščobo, sicer se ustvarja samo mišična masa. In koliko časa je za začetek primerno, da tečem? Je dovolj če tečem recimo 15 min, vmes pa kombiniram s hitro hojo, potem pa vsak dan dodam 5 min?
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 4. 4. 2008
Nikol se ne more SAMO mišična masa ustvarjat. Potem bi bli kaki začetniki body builderji res ogromni, s povrhnjo debelo plastjo špeha, spodi pa ogromne mišice. Tud z večjo intenzivnostjo hujšaš.
It was forever..but it didnt last long..
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 4. 4. 2008
Ja. Ampak dam desno roko, če ona trdi, da ne hujšaš z večjo intenzivnostjo ampak samo mišice nabijaš. Prioritetno mišice rastejo(pa še to tko počasi..ko vsaka ženska misli, da bo kr v enem mescu cel Švarci, če bo tekla)ampak hujšaš pravtako. Pri večji intenzivnosti pravtako izločaš švic, ne? Torej tudi hujšaš.
It was forever..but it didnt last long..
-
Dioniz - Cosmo moderator
― Ralph Waldo Emerson
― Ralph Waldo Emerson
- dandy
- Komunikatorka
- Na forumu od: 29. 6. 2009
ok eno vprašanje, odkar sm prešaltala na zdravo prehrano jem zajtrk pa pet obrokov na dan itd....no in včasih sem zjutri ko se zbudim tako lačna, da bi pojedla slona, in pol karkol pojem mi ni dost in se kr ne morm nasitit, kšn dan se pa zbudim tko sita da bi lohk bla komot brez hrane do večera, ampak vseeno pojem zajtrk ker s tem kao zbudiš prebavo, in ko jst pojem ta zajtrk postanem še bolj lačna....krneki sploh ne razumem zakaj? če ga pa ne bi pojedla bi bla sita sam pol ne bi prebave pospešla. a je pol kul če kšn dan spustim zajtrk če nisem lačna? če pa slučajno pojem jabolk al pa kakršno koli sadje pa takoj postanem lačna, sam to sm nekje prebrala da nam fruktoza vzbudi lažen občutek lakote, u glavnem mi gre to na živce ker mam ful rada sadje.
- 1sneguljčica
- Komunikatorka
- Na forumu od: 6. 3. 2010
*mala* napisal/-a:Moja teta je bila na dieti s sokovi mislim da 40 dni. In je shujšala ogromno. Počutila se je super pa tudi fizično je bila aktivna (od okopavanja vinograda do dolgih sprehodov, zmetanja mrve , itd) Pridobila je v 1 letu nazaj pa le par kilogramov.
To pa jaz dvomim, da je res. Če pa že je pa sigurno ni zdravo.
-
dolce_chicco - Debatorica
- Na forumu od: 11. 11. 2009
Če je to mogoče, je imela srečo, da ni imela vrtoglavic ali kaj podobnega, ker slišati ni ravno nedolžna stvar. To se mi zdi totalna skrajnost. V sš je ena probala nekaj takega in se onesvestila ter udarila z glavo ob nekaj trdega, zaradi česar so jo morali odpeljati v bolnišnico.
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
1sneguljčica napisal/-a:*mala* napisal/-a:Moja teta je bila na dieti s sokovi mislim da 40 dni. In je shujšala ogromno. Počutila se je super pa tudi fizično je bila aktivna (od okopavanja vinograda do dolgih sprehodov, zmetanja mrve , itd) Pridobila je v 1 letu nazaj pa le par kilogramov.
To pa jaz dvomim, da je res. Če pa že je pa sigurno ni zdravo.
Ja, je res pa če verjameš ali ne Je pa prebrala par knjig o tem preden se je lotila, tako da je vedela kaj jo čaka in kako bo to zgledalo. Se je pa na začetku res slabše počutila (prvi teden), potem pa čisto normalno
Njej je super uspelo in kot sem že rekla je pridobila le par kg nazaj, seveda se pa še vedno prehranjuje zdravo.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov