Skupno hujšanje

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

sunset21
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 7. 3. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sunset21 » 14. Mar. 2010 6:23

Tammy_De, naj ti ne pade motivacija. čez mesec bo že padlo dol, boš videla. :wink:
marjancax, da se pomagat. ampak če imaš s tem težave od nekdaj, bo težko odpravit.
Uporabniški avatar
Tammy_De
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 8. 3. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Tammy_De » 14. Mar. 2010 7:34

purple_rain napisal/-a:^^kupi (ali pa potegni iz omare) ene hude hlače v željeni ciljni cifri in ko ti pade motivacija, si jih spet oglej in pomisli kok boš šele huda, ko jih boš lahko nase dala. :D

uuu... huda :) Sam ne vem kok je moja ciljna št. Želim si met tam okol 60-62kg, visoka sm 174cm. A bi se dal iz tega nekak zračunat konfekcijsko številko? (zdej mam 90kg, cifro pa UK16, to pomen našo 44)
"Replace the fear of unknown with curiosity"
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it's time to pause and reflect."
"Sexy is sexy" - Adam Lambert
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a somebody » 14. Mar. 2010 8:26

to je ful odvisn od oblike postave. ampak najbrž boš mela tm okrog 40, mejbi lohk tut 38. sj veš d ena številka ni enaka drugi
Uporabniški avatar
pepelčica
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 7. 2007
Kraj: koper

Neprebrana objavaNapisal/-a pepelčica » 14. Mar. 2010 9:04

Tammy_De v knjigici o ločevalni dieti piše, da se ne sme obupati če teža nekaj časa stoji, ker se potem zelo rado zgodi, da se kr naenkrat izgubi večje število kilogramov.
Uspešen moški je tisti, ki zasluži več kot lahko njegova žena zapravi. Uspešna ženska je tista, ki najde takega moža.
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 17. 4. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a punkie_ » 14. Mar. 2010 9:21

jaz se opravičujem ker serjem v tej temi, ampak s tistim komentarjem o zdravem prehranjevanju in gibanju sem hotla opozorit na težavo vseh diet... dokler je izključni cilj samo hujšanje, se loh hitr znajdeš v začaranem krogu. telesa ni enostavno kar tako shujšat, sploh pri večjih kilažah. posledica je zgubljanje motivacije in posluževanje še bolj radikalnih metod hujšanja, s čimer se lahko razvijejo tudi prehranjevalne motnje. če pa že uspe pridt na želeno težo, potem pa skopni še ta motivacija.. izguba kilaže... kaj potem? potem pa se spet lahko malo pregrešim.. malo tu, malo tam, pa grejo spet kile gor.

ok no se ne bom več oglašala, saj verjamem, da veste kaj delate in ste naštudirali zadevo. srečno.
marjancax
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 12. 3. 2010
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a marjancax » 14. Mar. 2010 14:54

sunset21 napisal/-a:Tammy_De, naj ti ne pade motivacija. čez mesec bo že padlo dol, boš videla. :wink:
marjancax, da se pomagat. ampak če imaš s tem težave od nekdaj, bo težko odpravit.

Kako pa?
Uporabniški avatar
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 14. 3. 2008
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objavaNapisal/-a [vanessa] » 14. Mar. 2010 18:14

marjancax napisal/-a:Samo 1-2x na dan sigurno ni zdravo jesti. Diete so pomoje tudi samo kratkoročna rešitev.

Jaz sem sicer suha, ampak že od kar pomnim imam okrogel trebušček. Se da tu kaj naredit, da se zmanjša?

trebušnjaki?
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
Uporabniški avatar
Fay
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Fay » 14. Mar. 2010 18:23

marjancax napisal/-a:Samo 1-2x na dan sigurno ni zdravo jesti. Diete so pomoje tudi samo kratkoročna rešitev.

Jaz sem sicer suha, ampak že od kar pomnim imam okrogel trebušček. Se da tu kaj naredit, da se zmanjša?

Sprememba prehrane... Najbrž ješ takšne stvari, katere te le napihnejo.
sunset21
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 7. 3. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sunset21 » 14. Mar. 2010 19:09

kot so ti punce povedale, če ne gre, se je pa treba sprijaznit, da taka si.
Uporabniški avatar
Amaranth
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 20. 12. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Amaranth » 14. Mar. 2010 19:16

problem.
zdravo se prehranjujem in redno migam vsaj 1 uro dnevno intenzivno (zdaj ko je zunaj sonček še mal več) ampak mi kilogrami stojijo. prej so lepo šli dol ampak zdaj ne več. preprosto ne morem shujšat :? sicer nimam prekomerne teže ampak še vedno pa nimam željene teže (-3 kg) in mi nikakor ne uspe skinit teh zadnjih kg..
kaj naj naredim? naj še bolj zmanjšam vnos hrane in povečam telesno aktivnost?
Uporabniški avatar
Fay
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Fay » 14. Mar. 2010 19:18

Sedaj pridobivaš na mišični masi in mišice dosti več tehtajo kot špeh. Torej jaz bi pustila te 3 kilogramčke, če imaš že dobro postavo s katero si zadovoljna. Ker tako obremenjevati telo in manj jest najbrž ni dobro...
Uporabniški avatar
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 21. 11. 2005
Kraj: hollywood

Neprebrana objavaNapisal/-a rachka_ » 14. Mar. 2010 20:20

vsem tukaj, ki se sekirate zaradi treh,štirih kil preveč, bi svetovala, da svojo celostno pojavo raje opazujete v ogledalu, kot pa se podrejate nekim cifram na tehtnici. sploh zaradi teh razmerij mišice-špeh.
a se res počutite dobro samo v primeru, da je cifra pod vašo načrtovano mejo? ni point tega vsega, da boljše izgledate?

jaz sem tudi opazila rahlo razširitev svojih dimenzij (glede na občutek v svojih oblačilih bi se ocenla na kake 3 kile več) in se trudim malo omejit moje požrtije zadnje čase, ampak nevem kako se naj rešim tega nečloveškega apetita :? nevem ali je to zaradi KT, ki sem jih pred kratkim začela na sveže jemat, ali kje je vzrok.. neprestano me meče na hrano, prav občutek lakote mam neprestano, preden se pol spravim jest, se prav tresem pa ne jem ravno neke prazne hrane, brez hranilne vrednosti.. nevem no. ma kdo kakšno idejo?
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
Uporabniški avatar
TOXIC
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 24. 11. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a TOXIC » 14. Mar. 2010 21:04

Dioniz napisal/-a:nimam jedilnika. jem kar mi pac pase na tisti dan pa kaj lahko jem na tisti dan.

kdo in zakaj? najprej kdo... hmmm verjetno tvoj papagaj. zakaj? na to pa zal nimam butastega odgovora.

normalno, da se po pozni uri ne sme jest zato, ker v casu spanja se vso telo spocije in s tem tud zelodec zato mora bit cim manj obremenjen s hrano. In to z dobeno hrano! komot jej do osme ure pa mej neko disciplino.

glede na tvoje izjave, sploh ne mislim izgubljat casa in se ne bom umesavu vec sm, bom pa useen sam napisu to, kar sm meu namen...

sprobu si eno dieto in ze na veliko pametujes...no kar se tice vecerje po 19h (al kokrkol ze) sm hotu povedat, da ne velja isto za vse - nekdo po 19h samo polezava, nekdo pa se npr. dela do 20-21h in gre pol na kako telovadbo/trening, itd. in zato mora imet vsak nek primeren jedilnik svojemu dnevu primeren (ne poznam nobenga sportnika ki po 19h nic ne je-ker je to enostvno za aktivne ljudi neumnost)....poleg tega pa da nekdo nic ne je do zjutri, pomen cca. 12h stradanja, in telo (ceprav je zvecer in ponoci metabolizem pocasnejsi) useeno rab neko energijo in hranilne snovi - zato se priporocajo beljakovine in vlaknine (zelenjava) - zakaj pa lah vprasas papagaja;)

kokr sm ze napisu - tebi deluje, ker prej nisi biu nikol aktven in si biu en kup speha oz. kakorkol si ze sam reku ane....kar pa ne pomen, da bo isto deloval pr neki 60kg punci, ki je ze probala kako dieto, itd...

seveda je bols bit na locevalni dieti kot v kakem Mc'D...sam ni pa locevalna tko kokr mislis...mogoce te bo na to spomnu papagaj ko bos dau par ciklov cez...

kar se tice sadja in sadnih sokcev - je itak vse skup sam nepotreben sladkor in kalorije...kar se tice poz.lastnosti sadja - je tud velik od tega sam v nasi glavi/psihi....pri cajih je pa diuretiecn ucinek (telo odvaja vodo, kar se lah (zacasno) pozna v 1-3kg)

Dioniz napisal/-a:ne mores na misicah zgubljat z mascobo na sebi razen, ce res enormno obremenjujes telo. Najprej mascobo pokuris, potem pa sele zacne telo misice, ker pac od nekod mora...

vsaj tak si jaz predstavljam no. jaz mam misice se vedno enake ko prej samo pac mascobne obloge izginjajo.

vidis...pises nekaj o cimer nimas pojma (ne da ti ni cist jasn-nimas pojma sory) kar se tvojih misic tice - ne mores zgubiti necesa, cesar nimas..

somebody napisal/-a:v bistvu ni res... prva stvar k jo telo porab je glikogen, ki je v mišicah, ker je vodotopen in te tako najprej dostopen. maščobe niso vodotopne in so v bistvu dolgotrajna zaloga. to al porablaš maščobo al mišice pa itak težko vidš kr na oko. no, ok, odvisn kakšn delž maščob maš...

tako je....telo pri kaloricnem deficitu in ne pravilno prehrano zadrzuje mascobo in veze vodo, porablja pa misice (pride do atrofije misic) - to se najbol opaz pr tistih k stradajo in nic ne trenirajo (obseg je mogoce manjsi a je vse mlahavo, ipd.)
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator
Na forumu od: 21. 1. 2010
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Dioniz » 14. Mar. 2010 23:01

glede na to, da me mas za nekega debelinkota si lahko na prejsnih straneh te teme pogledas, da nisem bil tak hudo debel. Itak, da si samo zdaj lahko to privoscim, da ne jem zjutraj, ker se res manj gibam, ceprav redno hodim na siht kjer sem fejst aktiven, a se to ne more primerjat z kakrsnokoli telovadbo, tekom, kolesarjenjem... Bom pa zdaj, spomladi in poleti bil veliko na kolesu pa bom malo nadoknadil.

sicer pa ne vem zakaj se nekaj na mene spravlas pa se hoces kregat... jaz se samo pogovarjam... pac sem cisti laik in ni nic narobe ce me kaj poducis, ce ves bolje in bom tud sprejel tvoj odgovor, ce mi bos dokazal nasprotno...

aja tammy, men tud ze dva tedna teza stoji... to je nekaj normalnega v tej fazi diete. Ne se tolko sekirat pa pogumno naprej :)
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
Uporabniški avatar
Tammy_De
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 8. 3. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Tammy_De » 22. Mar. 2010 16:05

aleluja, končno je spet začel it dol!!! :D :D :D

88kg!

(ma sej konc koncev niti ni tok slabo, v manj k treh mescih sm spravla dol že 19,5kg)

Skor na polovici... še ene 26-28 kg dol pa bo idealno :)
"Replace the fear of unknown with curiosity"
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it's time to pause and reflect."
"Sexy is sexy" - Adam Lambert

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov