Skupno hujšanje

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 24. 10. 2007
Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let

Neprebrana objavaNapisal/-a sanjaanja » 05. Mar. 2010 23:10

Hm a potem ločevalna pri nekaterih deluje? Moja kolegica je že dvakrat poskusila pa ni bilo uspeha.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 05. Mar. 2010 23:34

^^js sm od vsakega do sedaj slišala samo pohvale.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 06. Mar. 2010 0:08

sanjaanja napisal/-a:Hm a potem ločevalna pri nekaterih deluje? Moja kolegica je že dvakrat poskusila pa ni bilo uspeha.
Ne bi smela samo poskusit, ampak tudi vztrajat..
Verjamem, da če se vsaj približno drži "zapovedi" in doda več rekreacije, lahko vsakemu uspe - imamo lepe primerke tudi tu na forumu. :gut:
Uporabniški avatar
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a polly-polly » 06. Mar. 2010 21:45

sanjaanja napisal/-a:Hm a potem ločevalna pri nekaterih deluje? Moja kolegica je že dvakrat poskusila pa ni bilo uspeha.

Jaz sem si pa z njo uničla želodec. Ker je premalo hrane za normalnega človeka. In je postal tok občutljiv, da sem začela ob bolj mastni ali sladki hrani dobivat hude želodčne krče.
Nehali so se potem, ko sem začela jest več hrane oz. normalno, 5 manjših obrokov in se je želodec spet prilagodil.
ps: to je bilo 5 let nazaj :)
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 06. Mar. 2010 22:29

Premalo hrane? :eek: v knjigi diete je poštena količina hrane navedena + kos kruha ob beljakovinskih in škrobnih dnevih za kosilo + piše, da lahko neomejeno ješ zelenjavo(razen škrob). Če se človek diete drži in je, da ni lačen ni absolutno nič premalo hrane..
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
cukr8
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a cukr8 » 06. Mar. 2010 22:51

..Evelyn.. napisal/-a:Premalo hrane? :eek: v knjigi diete je poštena količina hrane navedena + kos kruha ob beljakovinskih in škrobnih dnevih za kosilo + piše, da lahko neomejeno ješ zelenjavo(razen škrob). Če se človek diete drži in je, da ni lačen ni absolutno nič premalo hrane..

Ja, pa a ni še ena juha skos zraven napisana al neki takega... sem enkrat sam informativno brala, pa sem si rekla, da to pa že ni zame, ker bi se od vse te hrane zihr kvečjemu zredila, ne pa shujšala :? :D
No, sej itak si lahko vsak po svojih potrebah mal prikroji :)
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator
Na forumu od: 21. 1. 2010
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Dioniz » 06. Mar. 2010 23:13

haha kak ste smešni res. Jaz sem vedno sit, vsaki cetrti dan pojem prevec sladkarij, dobenih krcev nimam pa shujsal sem 11 kg od 24.1. dalje (ne vem kolko dni :D). Ta dieta deluje, ce si ne zabijes v glavo da itak ne bo delovala pa ce si je NE (!!) prikrajas svojim potrebam ampak tocno tak kot je zastavljena! Vse v dieti ma svoj namen! Tud zaporedje dnevov, kolicina hrane, kdaj lahko nazadnje jeste, sadni dnevi, vodni dnevi.... vse je tu z namenom!

zato se ne sprenevedajte nekaj ampak furajte dieto tak, kot je nareta pa se ne bote nic redili pa dobenih krčev ne bo.
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
Uporabniški avatar
cukr8
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a cukr8 » 06. Mar. 2010 23:40

^^ Ah dej, sej se ni treba razburjat, sam ena uporabnica je rekla, da ji pred petimi leti pač ni ustrezala dieta :D

Pa pomoje ni čist nič narobe, če si malo prilagodiš po svoje, ker nenazadnje obstaja kar precej variacij tele ločevalne - že če malo po netu pobrskaš po slovenskih straneh, najdeš več različic, ki se v kakšnih detajlih in nasvetih razlikujejo :) (npr. brez tistih žup pa kruha ali pa celo zapovedujejo vodni dan po vsaki pregrehi ipd.).. pa še lažje se je držat, če se ne mučiš z nečim, kar ti ne ustreza.. Osnovne sheme po dnevih se je pa itak treba striktno držat, ja :ja:
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator

Neprebrana objavaNapisal/-a Dioniz » 06. Mar. 2010 23:51

ja obicajno si vsi prikrajajo na nacin, da si dovolijo prevec grehov, pol pa jamrajo, da ne grejo kile dol... se cudis??

saj se ne razburjam samo povem, ker me jezi, ko nekdo kritizira dieto pa je niti sfural ni pravilno do konca.
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
Uporabniški avatar
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 9. 2008
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a SWEETprinces » 06. Mar. 2010 23:54

lahko neki vprasam....kaj se zgodi ce hujsas po tej dieti in (ko shujsas), zacnes normalno jesti...verjetno se nazaj zredis ne? zanima me ker ne vem ce bi se lahko drzala za skos takega jedilnika... :?
sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 24. 10. 2007
Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let

Neprebrana objavaNapisal/-a sanjaanja » 07. Mar. 2010 0:02

purple_rain napisal/-a:
Ne bi smela samo poskusit, ampak tudi vztrajat..
Verjamem, da če se vsaj približno drži "zapovedi" in doda več rekreacije, lahko vsakemu uspe - imamo lepe primerke tudi tu na forumu. :gut:

Saj je vstrajala, dvakrat po tri mesece, a ni delovalo.
Uporabniški avatar
Jade1508
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 6. 3. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Jade1508 » 07. Mar. 2010 1:24

SWEETprinces napisal/-a:lahko neki vprasam....kaj se zgodi ce hujsas po tej dieti in (ko shujsas), zacnes normalno jesti...verjetno se nazaj zredis ne? zanima me ker ne vem ce bi se lahko drzala za skos takega jedilnika... :?

vsaka hrana ki je ne "porabiš" se skladišči v telesu ne glede na prejšnje diete.

kar se pa tiče ločevalne. . DEFINITIVNO ni primerna za tiste, ki so že shujšali, razen v do 60% manjših porcijah.

ko hujšaš je skoraj cel point v hrani, cca. 80%. in še to mora bit večinoma zelenjava (celuloza) in kakšna tuna ali kaj podobnega. Nekaj v tem stilu, to je bil samo primer. Razne tortice odpadejo, nažalost. . =( oz. ogljikovi hidrati nasplošno, to je treba dat na extremni minimum.

pa saj to je že splošno znano.. in tudi uspešno postavljeno v prakso iz moje strani :)

zdaj moram samo odpraviti teh 6kg, ki se mi jih je nabralo v zadnjih 2 tednih (šla sem po tehniki "ne obremenjuj se in se ne tehtaj vsak dan" -NAPAKA :D) pa bo use tipi topi^^
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator

Neprebrana objavaNapisal/-a Dioniz » 07. Mar. 2010 9:36

6 kg v dveh tednih? kak ti je to ratalo???
― Ralph Waldo Emerson
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 07. Mar. 2010 11:05

^^kaj se pa ti tok razburjaš že celo zadnjo stran?
Chill, model, sej nisi ti pridelal 6kg v 2 tednih. :)
sanjaanja napisal/-a:Saj je vstrajala, dvakrat po tri mesece, a ni delovalo.
Aja, vzamem nazaj potem..(sam men tale "poskusiti nekaj" pomeni, kot da stvar ni bla izvedena do konca). Potem je pa žal neki narobe počela..
..sicer pa, sej nimam pojma, sam gobcam neki.
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator

Neprebrana objavaNapisal/-a Dioniz » 07. Mar. 2010 11:07

SWEETprinces napisal/-a:lahko neki vprasam....kaj se zgodi ce hujsas po tej dieti in (ko shujsas), zacnes normalno jesti...verjetno se nazaj zredis ne? zanima me ker ne vem ce bi se lahko drzala za skos takega jedilnika... :?

ta dieta ti da veliko prehranjevalne discipline in jaz si niti predstavljat vec ne morem, da bi jedel enako nezdravo kot pred dieto pa tud da bi jedel kdaj se mi zahoce. Trije obroki na dan, do 12ih sadje :) Itak, da po dieti niti po pravilih diete ne smes takoj zacet normalno jest ampak se naprej locujes 90 dni. A ne po dnevih ampak po obrokih.

Kaj pa je sploh glavno, da se ne zredis nazaj po dieti? Se naprej pijes nesladkane pijace, se naprej jes vsaj tri obroke na dan z zadostno pavzo med obroki, se naprej ne jes po osmi uri zvecer, se naprej jes cim manj mastno hrano in minimalno ocvrte hrane, kaki dan tu pa tam naredis sadni ali pa vodni, da se precistis, se v velikem krogu izognes basanju s sladkarijami (kaki dan nekaj malega seveda ampak nic vec)... Locevat pa itak ne smes vec kot tri mesece, ker tako locevanje ni zdravo in bi se cez cas posusila. :D zato pa je tud navodilo, da po 90 dneh obvezno prekines z dieto in jo nadaljujes komaj po 90 dnevni pavzi.
― Ralph Waldo Emerson

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov