Skupno hujšanje

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Tammy_De
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 8. 3. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Tammy_De » 22. Jan. 2010 12:00

leeloo13 - držim pesti :top:
"Replace the fear of unknown with curiosity"
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it's time to pause and reflect."
"Sexy is sexy" - Adam Lambert
Uporabniški avatar
Naja*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 14. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Naja* » 22. Jan. 2010 18:04

A je katera iz Lj, po možnosti iz Bežigrada in bi bla pripravljena parkrat tedensko it laufat (me sneg ne ovira, tudi mraz ne, sam da ni nek ekstrem kar se tiče minusa :D) al začet hodit v fitnes? Ful več volje in zagona dobim, če imam zraven še nekoga, ki dela isto kot jaz in me hkrati motivira. :) Ko grem kakšen vikend domov mal kolesarim na sobnem kolesu po uro in pol in vadim na trenažerju (ampak ta je ubitačen, komaj zdržim tiste pol urce :eek:), med tednom v Lj in čez vikende ko tam kdaj ostanem pa nimam idej oz. volje športat sama.
sportina
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 15. 7. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sportina » 22. Jan. 2010 20:10

Od jutri dalje tudi jaz začnem malo pazit na prehrano. Na splošno se ne mislim posebej odrekati nobeni hrani, zmanjšati želim samo vnos kalorij, vendar ne pod 1000 na dan. Cilj je izgubiti nekje 5 kg, ki sem jih pridobila v zadnjih letih študentskega življenja :D . No, upam da mi bo uspelo :)
*Gaja*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *Gaja* » 24. Jan. 2010 15:16

Mene pa zanima od kakšne, ki se bolj spozna na to, koliko je ok telovadit oz. se nasplošno gibat in kaj (ter koliko jest), da izoblikujem postavo, zlasti trebuh? Cilj mi je izgubiti cca 6 kg (ker sem majhna in se mi vsak kg pozna, nisem pa ravno močna, neka srednja žalost sem :D težko opredelit obliko postave). A je vredu tak načrt, ki sem ga sestavila:

Z: jogurt ego(predlagajte tudi kakšne ok jogurte) in zatem napitek ego + jabolko (to je en primer)
M: banana/pomaranča/mandarina (pač neki od tega)
K: juhca, tortilje, solatka (to je spet en primer, ne mislim tega jest vsak dan :D)
M: sveže pripravljen sok brez sladkorja idr. dodatkov, bombetka
V: jogurt
Čez dan pa še spijem 1,5 l vode.
A je recimo tale primer vredu? Glede telovadbe pa velik hoje, zjutraj in zvečer nardim 40 počepov in 40 dvigov nog za 90° (za spodnje trebušne mišice), 50 + 50 trebušnjakov (ločeno, ne naenkrat), 15 sklec in še neki osnovnih razgibalnih vaj. Pa a ve katera kakšne učinkovite vaje za utrditev bokov, ker koža ni najbolj napeta (nimam "šlaufkov", pa tudi vse ni tako kot bi moralo biti :?)?
Uporabniški avatar
Talita
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 4. 12. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Talita » 24. Jan. 2010 17:50

Jedilnik je v redu.
S čim je nadevana tortilja? Z zelenjavo?
Glede telovadbe ne bi znala svetovati.
Slika
barbkaa
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 14. 7. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a barbkaa » 24. Jan. 2010 19:54

je mela katera iz med vas tudi probleme kdaj z drugo skrajnostjo? mislim, z prenisko telesno težo?

drugače pa, najboljše čim več sadja, zelenjave, naj bi se pil nesladkan čaj ali voda ( lahko tudi z okusom ). nhajveč teh stvari, zaradi katerih se človek redi, so tudi tak... vmes med obroki, ne zaradi prevelikega kosila. če naprimer 3 x na dan spiješ kavo, si daš v njo ( ali čaj ) veliko sladkorja se že to nabere.

priporočam tudi, da se ne je po 6 uri, še posebej pa ne ob branju ali gledanju tv. ker če se postaviš poleg sladoleda, sploh na koncu ne veš, kolko si pojedel. :D
Uporabniški avatar
haylee
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a haylee » 24. Jan. 2010 19:58

barbkaa napisal/-a:drugače pa, najboljše čim več sadja, zelenjave, naj bi se pil nesladkan čaj ali voda ( lahko tudi z okusom ).

Voda z okusom ima več sladkorja kot jabolčnik (ki je res po okusu fuul sladek). Prozorna barva ustvarja samo privid nizkokaloričnosti.
barbkaa
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a barbkaa » 24. Jan. 2010 20:00

costela npr. ma čisto malo sladkorja? :)
Uporabniški avatar
haylee
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a haylee » 24. Jan. 2010 20:01

^^ Za costello ne vem, smo pa primerjal tiste vode z okusom od radenske z jabolčnim sokom - pa so mele vse več sladkorja :)

Edit:

Prekopirano z enga članka z neta:
"Zadnjič sem si v avtomatu kupil vodo Dano z okusom hruške. Na plastenki je bil privlačen napis “Pijte boljšo vodo”. Že ob prvem požirku se mi je zataknilo, to “vodo” pa sem skoraj izpljunil na tla. Ogabno. Sladko! Presladko! Moj pogled je mrzlično preletaval drobne črke na plastenki. Vsebnost sladkorja: 4,2 g/100 ml. To je 21 gramov na plastenko ali kar 4 vrečke oz. 5 kock sladkorja! Si lahko mislite, da s tem ko popijete pol litra t.i. “vode” z okusom vase v bistvu vržete 5 kock sladkorja?"
barbkaa
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a barbkaa » 24. Jan. 2010 20:07

ja, sej maš prav :D hvala za kopijo... ti kr da mislit :)
Uporabniški avatar
shiva*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 20. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a shiva* » 24. Jan. 2010 21:36

Evo meni je že uspelo shujašati 3 kg. Sicer je to bolj voda, ampak napihnjena nisem več tako. Februarja sse bom vpisala spet na aerobiko :)).
Tako, da še 12 kg do poletja.
I walk these roads with grace
And I'll wave with you behind me
With a new smile on my face
Cause I'm walking in new shoes now
I got a new song to sing!
matejka**
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 20. 4. 2008
Kraj: MB

Neprebrana objavaNapisal/-a matejka** » 24. Jan. 2010 21:55

haylee napisal/-a:
barbkaa napisal/-a:drugače pa, najboljše čim več sadja, zelenjave, naj bi se pil nesladkan čaj ali voda ( lahko tudi z okusom ).

Voda z okusom ima več sladkorja kot jabolčnik (ki je res po okusu fuul sladek). Prozorna barva ustvarja samo privid nizkokaloričnosti.

ZALA z okusom limone, 8 kalorij.. druge vse imajo več - tudi tiste z okusom limone.
Uporabniški avatar
**Miška**
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a **Miška** » 26. Jan. 2010 9:26

Tammy čestitke!!! Dej mi povej kako si kaj napredovala v teh dneh:)
Težava pri meni nastane v večernih urah, ko mi apetit narase... ali ima še katera podobne težave, ali jih je imela. kako se vzdržati po 7.uri zvečer??? Če imate kakšne tehnike za to:D Tukej sem res šibka.. nekaj časa je blo v redu, potem sem se pa spet navadila, in sedaj spet kg rastejo zaradi tega:(
Čez dan pa zjutraj mi sploh ni panike, samo zvečer je pa polomija :(
sportina
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 15. 7. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sportina » 26. Jan. 2010 9:40

Jaz imam problem da bi zvečer pojedla praktično vse, sploh pa sladkarije... Trenutno se uspešno obvladam in sicer tako, da pač zvečer pijem vodo z okusom (recimo Costelo, ki nima toliko kalorij) in pol se da zdržat zvečer brez hrane. Ali pa mi pomaga tudi fruc jabolko ( http://www.fruc.si/13xfruc/jabolko/), če spijem recimo 2dcl tega zvečer res nimam potem več neke želje po sladkem...
Uporabniški avatar
Sunshine
Cosmo administrator
Cosmo administrator
Na forumu od: 6. 7. 2004
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Sunshine » 26. Jan. 2010 10:56

Kaj pa kakšno sadje/zelenjava, da poteši lakoto?

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]