Skupno hujšanje

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 06. Jan. 2010 23:26

Jz sem se navadila na razne oreščke čez dan, med obroki, tko da že to dela dan bolj znosen :), do zvečer sem pa že tolk "polna", čeprav, ko pogledam za nazaj (dons npr. ena tuna, mal sirčka; ena bučka, pršut + parmezan :D; čokoladni bonbončki) se mi ne zdi, da sem neki ful velik pojedla (mogoče se komu bo), sam me res oreščki precej nasitijo.
Uporabniški avatar
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 9. 2008
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a SWEETprinces » 07. Jan. 2010 11:16

mene pa orescki nasitijo edino ce jih na primer pojem eno celo vrecko (studentska hrana).
Little*Fever
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 1. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Little*Fever » 07. Jan. 2010 15:47

Imela sem 73kg pri velikosti 165cm. Bila sem res debela. Nekega dne, se je v moji glavi nekaj zgodilo in prišla sem k pameti, da moram shujšat. Začela sem hoditi na sprehode, nadaljevala s tekom in kolesarjenjem. To delam vsakodnevno, najbolj pogosto pa hodim na sprehod (približno 1h pa pol hoje v hrib in nazaj). Nisem se odločila za kakršnokoli dieto, ker so ZA MOJE pojme navadn šit! odpovedla sem se le trem stvarem, ki sem jih zaužila največ in sem vedela da najbolj vplivajo na moje kilograme. te tri stvari so: BEL kruh (polnozrnatnega še vedno jem), krompir in sladkarije.

Trenutno teče 6.mesec odkar se tega držim in imam 53kg.

53kg, se pravi -20 ZDRAVIH KILOGRAMOV. Zakaj?
ZATO KER SEM DO NJIH PRIŠLA S TRUDOM IN POTENJEM IN NITI PRIBLIŽNO S STRADANJEM ALI ODREKANJEM.
PRI SEBI SEM SPOZNALA, DA NI BISTVO V PREHRANI, TEMVEČ V GIBANJU!!! OZIROMA, DA JE BISTVO DA VEČ PORABIŠ KO ZAUŽIJEŠ!

...Vse ostale stvari jem normalno (npr. ZAJTERK: polnozrnat kruh + kruh + posebna salama; KOSILO: puranji zrezek + riž + solata; VEČERJA: jogurt, tuna, palačinke)...

IN KLJUB TEMU DA SADJA NI PRIPOROČJIVO JESTI PO 12h, GA JS KONZUMIRAM TUDI OB 22,23h.. OZ. KADAR ZAČUTIM LAKOTO!

SHUJŠALI BOSTE, KO BOSTE UGOTOVILI KAJ JE NAJBOLJŠE IN DOBRO ZA VAS SAME IN NE TAKRAT KO BOSTE UGOTOVILI KATERA DIETA JE NAJBOLJŠA.

Zato ne sprašujte drugih kaj lahko jeste, temveč poslušajte sebe in svoje telo.

Z dietami sem hujšala od svojega 13 leta in mi je zelo žav, da sem prišla k pameti šele pred pol leta.. ampak nikoli ni prepozno.

VERJEMITE MI, DA VAM SAMA HRANA NE MORE ODSTRANITI MAŠČOBE IZ BOKOV,STEGEN,TREBUHA... POINT JE V GIBANJU!!!

Želim vam veliko uspeha!!!
Me, Myself and I <3
Uporabniški avatar
Tammy_De
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 8. 3. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Tammy_De » 07. Jan. 2010 21:20

Jaz sem zadnji letnik faksa, in je zame skrajni čas, da zgubim ene 40-45kg, ker za to kar želim počet v življenju, rabim dobro telo.
Glede na to, da sem se dokončno odločila da morjo kile dol letet, sem pomoje naredila svetovno bedarijo - blog/vlog o hujšanju in se sama sebi zdim zdaj k klovn. Druge izbire nisem vidla, ker zdaj ko mi vsi prijatelji "gledajo" kako hujšam, ne smem nehat.

Pozitivna stvar je tudi ta, da si ne želim nehat ker me to samo spodbuja in daje motivacijo da nadaljujem. Mislim, da je to to. Moj osebni način kako priti do cilja. In do cilja bom prišla. Nisem še nikoli bila bolj samozavestna glede tega.

Zdaj ne vem, a smem dati link al ne (a to spada pod oglaševanje? - to ni moj namen), tko da prepuščam odločitev moderatorjem (če ne smem, ga prosim zbrišite):

http://tammy-dietblog.blogspot.com/
"Replace the fear of unknown with curiosity"
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it's time to pause and reflect."
"Sexy is sexy" - Adam Lambert
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 07. Jan. 2010 21:28

Men se pa to zdi super odločitev. :) Ravno to, da te prijatelji spremljajo in da bi te grizlo, če bi odnehala zaradi njih je super motivacija. Pokaži jim, da zmoreš! Jz bi tud nekej tazga začela. :D
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 07. Jan. 2010 21:32

Tammy_De- super odločitev! Bom kdaj malce poškilila na blog kako napreduješ! Edino občutek imam, da premalo ješ :D

Drugače pa srečno!!

(tud men neb škodlo, ker sem si v zadnjem letu pridelala par nezaželjenih kilc)
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 07. Jan. 2010 21:36

Tammy_De, se pridružujem čestitkam za pogum in zbrano motivacijo za takle podvig (= javno objavlat potek). Sam drži se zastavljenega plana in dokaži jim, da zmoreš. :zustimm:

Jz bom pa tud vsake tolk k tebi pokukala, mogoče se nalezem motivacije. :D
sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 24. 10. 2007
Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let

Neprebrana objavaNapisal/-a sanjaanja » 07. Jan. 2010 22:10

Little*Fever napisal/-a:SHUJŠALI BOSTE, KO BOSTE UGOTOVILI KAJ JE NAJBOLJŠE IN DOBRO ZA VAS SAME IN NE TAKRAT KO BOSTE UGOTOVILI KATERA DIETA JE NAJBOLJŠA.

Jaz mislim, da tole kar drži. Ker če bi bilo vse v hrani, bi bili v naši družini vsi debeli, a ni nihče. Verjamem pa, da ima na določene tudi hrana nekaj vpliva. Ampak s stradanjem se sigurno ne shujša. Prej z raznovrstno prehrano in z več malimi obroki.
Sicer šport tudi ni moje področje. Sicer je res, da se ne zapeljem do vsakih vrat z avtom, ampak kratke razdalje rajši opravim peš. Pa 2x letno na Jošt :)
Res mora vsak ugotovit zase kaj je pri njemu problem. Enotnega recepta ni.
Glede na to, da sama nič ne pazim kaj jem in se ne ukvarjam s športom, sem prepričana, da je nekaj tudi v genih in psihi.
V_Rose_V
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 7. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a V_Rose_V » 07. Jan. 2010 22:19

Po moje je tud res to kar si napisala ja...da more vsak pri sebi ugotovit kaj mu paše pa kaj ne in bo tak najbolj shujšal. Jaz vem, da mam hudo nedisciplino pri hrani..večerne bombe in premalo gibanja. ko pridem iz službe ob 21h, enostavno nimam energije, da bi še šla za 1 uro na sprehod..pa to je ponavadi tak od oktobra do marca :D od marca dalje, ko pa je lepo vreme, pa sm oskoz neki veni-ali sprehod, ali kolo ali rolerji, plavanje...ampak vseeno premalo očitno...takrat je treba še s hrano kombinirat...
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 07. Jan. 2010 22:23

Tammy_De napisal/-a:Jaz sem zadnji letnik faksa, in je zame skrajni čas, da zgubim ene 40-45kg, ker za to kar želim počet v življenju, rabim dobro telo.
Glede na to, da sem se dokončno odločila da morjo kile dol letet, sem pomoje naredila svetovno bedarijo - blog/vlog o hujšanju in se sama sebi zdim zdaj k klovn. Druge izbire nisem vidla, ker zdaj ko mi vsi prijatelji "gledajo" kako hujšam, ne smem nehat.

Pozitivna stvar je tudi ta, da si ne želim nehat ker me to samo spodbuja in daje motivacijo da nadaljujem. Mislim, da je to to. Moj osebni način kako priti do cilja. In do cilja bom prišla. Nisem še nikoli bila bolj samozavestna glede tega.

Zdaj ne vem, a smem dati link al ne (a to spada pod oglaševanje? - to ni moj namen), tko da prepuščam odločitev moderatorjem (če ne smem, ga prosim zbrišite):

http://tammy-dietblog.blogspot.com/

legenda. big ups!
Uporabniški avatar
shiva*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 20. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a shiva* » 09. Jan. 2010 17:05

No kaj pa kakšen puding (kupljen ali pa doma narejen), naribano jabolko s cimetom za večerjo - je to OK?

A ima katera tudi probleme z tehtnicami? Jaz imam 2 (eno doma, eno pa v stanovanju) in mi kažeta različno težo, razlika je tudi do +/- 1 ali 2 kg. Ali pa, ko se zjutraj tehtam mi pokaže več kg kot prejšnji dan (čeprav vem, da nisem pridobila za skoraj 1 kg teže, saj nisem nič takšnega jedla prejšnji dan), dogaja pa se mi, da če večkrat zaporedoma stopim na tehtnico pokaže vedno različno težo - razlika več kot 2kg.
Ali je možno, da se mi res tako teža spreminja ali pa je kaj narobe s tehtnicami (skoraj nove sta)?
I walk these roads with grace
And I'll wave with you behind me
With a new smile on my face
Cause I'm walking in new shoes now
I got a new song to sing!
Uporabniški avatar
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 9. 2008
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a SWEETprinces » 09. Jan. 2010 17:10

te elektronske so vcasih cudne... :?
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 09. Jan. 2010 17:19

shiva* napisal/-a:A ima katera tudi probleme z tehtnicami?
Stopi gor (vedno na isto) enkrat, pa fertik.
LanaMaxim
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a LanaMaxim » 09. Jan. 2010 17:20

Že če popiješ liter vode, je to ena kila več. In najboljše se je tehtat vedno ob istem času, npr. zjutraj na tešče.
Uporabniški avatar
shiva*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 20. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a shiva* » 09. Jan. 2010 17:31

purple_rain napisal/-a:
shiva* napisal/-a:A ima katera tudi probleme z tehtnicami?
Stopi gor (vedno na isto) enkrat, pa fertik.

Ja, ampak si težo beležim in vem, da toliko ne tehtam. Tehtam pa se vedno ob istem času. A še prodajajo tiste navadne?
I walk these roads with grace
And I'll wave with you behind me
With a new smile on my face
Cause I'm walking in new shoes now
I got a new song to sing!

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]