Skupno hujšanje

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

sunset21
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 7. 3. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sunset21 » 29. Dec. 2009 14:20

vse je v glavi. si rečeš mars čokoladico pojem in nč več...raje namest tega, pojej sadje...
lunek
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 12. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a lunek » 29. Dec. 2009 17:13

shiva* napisal/-a:
Talita napisal/-a:Kakšen nasvet? Nič kupovati sladkarij. Če so te doma, se jim je težko upreti, četudi so v hladilniku.

Saj jih ne! I tako zdržim 14 dni brez sladkarij, potem pa grem nekega dne v trgovino po nujne stvari in mi cuker tako pade, da si kupim npr.eno malo Mars čokoladico .... in ne znam nehat potem (potem pride kruh, pa še cimro prosim za kakšne kekse)

Preden greš v trgovino se najej, potem se pa izogibaj polic s sladkarijami v trgovini. Reči si : Ne bom zavila tja.

Če pa že kupiš čokoladico, jo pojej z užikom, potem pa pojdi kam, kjer ne boš imela dostopa do druge hrane (npr. na sprehod, pod tuš...) in te bo čez nekaj časa minilo. Ali pa takrat pojej zgolj kako sadje - meni npr. ful pomagajo banane, ko se mi lušta sladkega. Cimri pa zabičaj, da ti ne sme dati nič sladkega, čeprav jo boš prosila.

Sama imam zadnje čase zaradi stresa težave z željo po čokoladi. In ker se preprosto nisem znala upreti in sem je pojedla preveč, sem pred par dnevi dala vso čokolado fantu in rekla,naj mi jo dobro skrije.No, ni je tako dobro skril in sem jo ravno danes po naključju našla, ampak moja čokoladna kriza je mimo, tak da nisem pojedla še niti koščka. Bom pa vseeno iz preventivnih razlogov rekla fantu, naj jo skrije na kako drugo mesto.

Tako kot ti je ena napisala: vse je v glavi. Če pa maš težave s samodisciplino (večina jih ima), pa si pač pomagaj s takimi preprekami, da v trenutku šibkosti ne boš mogla narediti tistega, česar sicer veš, da v resnici nočeš.
Uporabniški avatar
**Miška**
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a **Miška** » 01. Jan. 2010 20:15

shiva* napisal/-a:Mene pa zanima, kaj naredite, ko se vam zalušta kaj sladkega?
Sama imam namreč ta problem, da ne maram čokolade pretirano, imam pa rada kekse ali pa kakšno tortico. In ko se mi zalušta jo pojem, potem pa ne znam nehati in si mislim, samo danes .....potem pa začnem jesti še ostale stvari in tako se nabašem.
Kakšen nasvet?

Sama sem tudi mahnjena na sladko - čokolada predvsem.. in pri sebi vem, če si rečem da poskusim le en košček, potem se ne morem ustaviti.. zato sem do sedaj že nekajkrat ubrala to taktiko, da sploh ne dam v usta niti enega malega koščka (da niti ne okusim čokolade). To je težko, ampak nekaj časa, rečmo kake pou ure, potem pa sem ponosna sama nase, ker mi je uspelo in me v bistvu kar samo od sebe mine, da bi jedla čokolado. Pomagam si tudi tako, da si namesto čokolade skuham kavo (brez cukra) ali popijem nesladkan čaj..to mi pomaga.. ali pa, da se popolnoma zaposlim z drugo zadevo, da sem aktivna v nečem..potem gre... poskusi.. filing po tem, ko se zaveš da ti je ratal se upret dobrotam je nepopisljiv-zmagoslaven ni kej:)) Pa naslednjič se je že lazje upreti... Si pa enkrat do dvakrat na teden privoščim dan, ko si rečem, da lahko pojem nekaj sladkih dobrot:)) :wink:
Uporabniški avatar
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 14. 3. 2008
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objavaNapisal/-a [vanessa] » 01. Jan. 2010 21:43

SWEETprinces napisal/-a:eyelin....ce bos pila cc-light, zero je ok. Skoda dodatne kalorije iz pijace dobivat. samo zdravo pa ni ampak ce ti pa ze zapase pa raje to. namesto teh kalorij raje jabolko pojes pa si vsaj malo sita oz. imas vsaj delno napolnjen zelodec :D

Mene pa cocacola zero ful "nasiti", ker mi tko napihne želodec, da drugega ne morem dat v usta. Z lahkoto bi zdržala cel dan brez hrane, če bi se napivala nonstop s cocacolo.

Za tiste k mate probleme, ko vam pade cukr - baje da deluje med al pa banana, čeprou če si navajen na kej konkretnega ala čokolada, piškoti itd, niti to ne pomaga. :D

Sm si rekla, da bom zdej tudi js spravla dol neki kg, k so se mi nabrali od poletja (takrat sm preživela cel dan z eno kislo smetano in eno juho z vrečke). Pač študentsko življenje dela svoje - razni sendviči, testenine, kosila na bone,..
Med tendom je lažje, ker sm v LJ in sm pred prazniki dobesedno cel hladilnik in omare spraznla, tko da zdej vse kar bom mela bojo jajca, jabolka, motovilec, lahki jogurti, skute, juhe z vrečk, zeleni čaj in 3l vode na dan. Kupla si bom še cocacolo zero, za vsak slučaj, če me bo kdaj napadla lakota. :D
Upam, da bom preživela. :)
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
Uporabniški avatar
electra*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 18. 8. 2007
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a electra* » 02. Jan. 2010 22:28

Mene pa zanima, keri jogurti so najboljši oz. vsebujejo manj sladkorjev, maščob...kaaj tisti kao novi jogurti slim&vital so vrei?
dandy
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 29. 6. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a dandy » 02. Jan. 2010 23:06

vsi navadni jogurti so v redu, men najbolši merkatorjev z 1,5 maščobe, pa še poceni je -20 centov, drgač pa tut šparov pa merkatorjev v tetrapaku so mi v redu, sadnih pa ne maram.pa začela sm pit kefir pa kislo mleko, včasih take hrane nism mogla niti vidt zdej pa je to prva stvar k jo vidm v trgovini.odkar sm začela prakticirat zdravo prehrano ful bolj gledam kaj bom kupla pa prvo grem med tiste police z zdravo prehrano in ne več med sladkarije.
tut sama sem si parkrat kupla ta slim&vital ampak so predragi za moj žep pa itak nism opazla nč, pomoje da ga morš ful spit da začne un l-carnitin delovat. sm si pa enkrat kupla vodo od radenske z l-karnitinom in mi je bla ful dobra tak okus z malino, čeprou jst fuuul ne prenesem vode z okusom mi je ta mela ful doer okus, ampak spet cena ...tko da se raj z zelenim čajem filam.
morm povedat še to da se mi zelo izboljšala prebava odkar sm začela jest ovsene kosmiče vsak dan za zajtrk, samo se zdaj bojim da se bo to nehal če jih neham jest vsak dan.
Uporabniški avatar
*LittleBug*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 6. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a *LittleBug* » 03. Jan. 2010 10:15

Kefir baje pomaga pri hujšanju
Zadnjič spremenil *LittleBug*, dne 03. Jan. 2010 11:02, skupaj popravljeno 1 krat.
...Look but dont touch
Touch but dont taste
Taste but dont swallow...
Uporabniški avatar
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 9. 2008
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a SWEETprinces » 03. Jan. 2010 10:38

jst sm se pa odlocila za 7 dnevno preciscevalno dieto..ima katera kake izkusnje? pase mi it ker imam obcutek da sem od te novoletne in praznicne hrane prav zapacana :?
lunek
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 12. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a lunek » 03. Jan. 2010 18:38

Jaz sem tud zapacana od prenažiranja v preteklih dneh...Sem prav vesela, da je jutri spet normalen dan...

No, jutri ponovno začnem bolj striktno s pravilnim prehranjevanjem, kakor sem začela s tem prejšnje leto ob tem času...To leto moram zgubiti še kakih 5 kg (no, zdaj po praznikih verjetno malo več, ker mi kilce takoj poskočijo). Sicer bo malo težje zaradi stresa, ki me čaka v prvi polovici leta, saj v takih situacijah veliko in nezdravo jem, ampak se bom potrudla. Z uspehi je človek pač bolj zadovoljen sam s sabo, kar mi bo koristilo tudi pri premagovanju stresa....

No, punce, če tudi katera druga začenja jutri s spremembami prehranjevanja in gibanja, ji želim veliko sreče. Pa poročajte, kakšen je kaj napredek. Se bom verjetno tudi sama prišla kaj potožit ob kriznih trenutkih...
Uporabniški avatar
shiva*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 20. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a shiva* » 03. Jan. 2010 21:43

Kaj pa jeste za večerjo?
Nikoli ne jem kaj velike - do zdaj sem pojedla kak jogurt/puding ali sadje, ampak trenutno se mi je moja presnova laktoze še poslabšala in ne prenašam jogutov, pa me zanima, če ima katera kakšno idejo kaj naj jem za večerjo?
Solate jem za kosilo, jajc ne maram,... :?
I walk these roads with grace
And I'll wave with you behind me
With a new smile on my face
Cause I'm walking in new shoes now
I got a new song to sing!
sunset21
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a sunset21 » 03. Jan. 2010 21:51

npr. kornfleks, polenta, čokolešnik, kruh pa salamo itd.
Uporabniški avatar
shiva*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a shiva* » 03. Jan. 2010 22:02

sunset21 napisal/-a:npr. kornfleks, polenta, čokolešnik, kruh pa salamo itd.

Kruh (polnozrnat) jem samo za zajtrk, salame (klobas) ne jem, kornfleks (koruzni komiči)- ne jem, pa povrhu še redijo, muslije jem za zajtrk, polento včasih za kosilo (+ ni ravno za izgubo teže)
Čokolešnik - ni slaba ideja :D
sunset21
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a sunset21 » 03. Jan. 2010 22:06

kkaor vem, kosmiči ne redijo. mogoče mlečni riž...idej je ko boga, samo skobinirat je treba
Uporabniški avatar
shiva*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a shiva* » 03. Jan. 2010 22:09

sunset21 napisal/-a:kkaor vem, kosmiči ne redijo. mogoče mlečni riž...idej je ko boga, samo skobinirat je treba

Vem, ampak, če si zelo izbirčen in nenavajen jest večerje nastane problem :)
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 03. Jan. 2010 22:36

sunset21 napisal/-a:npr. kornfleks, polenta, čokolešnik, kruh pa salamo itd.

Ja pa kaj še. :D Might as well go to Mcdonalds and call it a day. :D za večerjo beljakovine, zelenjavo, izjemoma sadje. Kakšn kruh pa salama, tega se pri hujšanju ne je za zajtrk kaj šele za večerjo.. :P
It was forever..but it didnt last long..

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov