Skupno hujšanje

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 02. Dec. 2009 22:37

Ahh, men je blo pa lažje preuredit prehranjevalne navade kot pa začet več migat... pravim "preuredit", ne pa totalno izboljšat (čokolade ne dam, pa če se ne vem kaj zgodi) :D
Uporabniški avatar
bekica_
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 18. 12. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a bekica_ » 02. Dec. 2009 23:24

Kako si pa preuredila prehranjevalne navade? Da dobim še zase kakšen nasvet v tej smeri :D
Pa še nekaj me zanima. Jedilna čokolada ima naslednje "karakteristike":
energijska vrednost 2266kJ (589kcal)
beljakovine 5,1g
ogljikovi hidrati 63,3g
maščobe 29,8g
Vsebuje pa 45% kakavovih delov.
A imaš mogoče kako milko doma in mi napišeš te vrednosti? Kaj je boljše, če se že želimo vsake toliko časa posladkati, jedilna ali milka čokolada? :razz:
Tysia
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Tysia » 03. Dec. 2009 8:29

bekica_ napisal/-a:Kaj je boljše, če se že želimo vsake toliko časa posladkati, jedilna ali milka čokolada?

Če gledaš samo po vplivu, ki ga ima na telo, je to jedilna čokolada (vsebuje manj sladkorja ponavadi, pa več kakavovih delcev, kar naj bi povečalo količino hranilnih, mineralnih snovi in antioksidantov v njej).
Meni je odlična ena Šparova, ki je skoraj jedilna (mislim, da ima tudi okoli 45 ali 50% kakava); vsebuje pa še suhe brusnice... :D
Tysia
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Tysia » 03. Dec. 2009 8:38

dandy napisal/-a: ...zjutri spijem kavo, par prepečencev, pol za kosilo če sem v šoli si kupm jogurt pa polnozrnato štručko, za večerjo pa riž, makaroni, zelenjava itd...

Glede na to, da imaš fizično delo, verjetno zaužiješ premalo beljakovin. Beljakovine so osnovni gradnik tkiv v mišicah (in tudi drugod v telesu) in če jih ni dovolj (to bo sedaj napisano zelo poenostavljeno) ti pa se obenem ukvarjaš s težjim fizičnim delom, začneš "hujšat v mišice".
Kaj ti priporočam? Da v svojo prehrano vključiš več beljakovin, ki jih dobiš npr v mesu (vključno z ribami)in jajcih za vsejedce, za laktovegetarijance in vse ostale pa še v skuti, soji, fižolu in ostalih stročnicah, pa tudi v zeleni listnati zelenjavi (tu je odstotek B velik glede na kalorije, ki jih iz solate dobiš).

Fajn je, če imaš več manjših obrokov na dan in če pred težjo aktivnostjo zaužiješ nekaj, kar ima več OH (tako si recimo razporediš dnevne obroke), po aktivnosti pa nekaj, kar ima v sebi večinski delež beljakovin; npr. 150 g skute z žlico medu.
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 03. Dec. 2009 9:34

Pa nič makaronov za večerjo! :P
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 03. Dec. 2009 22:25

bekica_ napisal/-a:Kako si pa preuredila prehranjevalne navade? Da dobim še zase kakšen nasvet v tej smeri :D
Pa še nekaj me zanima. Jedilna čokolada ima naslednje "karakteristike":
energijska vrednost 2266kJ (589kcal)
beljakovine 5,1g
ogljikovi hidrati 63,3g
maščobe 29,8g
Vsebuje pa 45% kakavovih delov.
A imaš mogoče kako milko doma in mi napišeš te vrednosti? Kaj je boljše, če se že želimo vsake toliko časa posladkati, jedilna ali milka čokolada? :razz:
Ohjoj, ne, nč takega..sem samo količinsko zmanjšala obroke, jih porazporedila čez dan, pa ful manj kruha jem (včasih sem velik več sendvičev pojedla). To je to. Nič drastičnega. Da bi pa zdej šla štet in preračunavat kalorije..ah dej, raj se stran vržem (pa me ni mal za stran vržt :lach:)..

Ne me narobe razumet, sem za zdravo življenje in hujšanje (ko/če je treba), ampak sem preveč gurmana, da bi si tkole "grenila" življenje in si prepovedovala določene reči.
Uporabniški avatar
bekica_
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a bekica_ » 03. Dec. 2009 22:41

^^eh nič skrbet, saj tudi meni ni do tega, da bi kalorije preštevala. Še nikoli jih nisem in najbrž nikoli ne bom. Sicer zmeraj bolj pogosto pogledam mal sestavo izdelka (s česa je narejen pa delež beljakovin, maščob, ogljikovih hidratov in kalorije), vendar še zdaleč se ne pretirano na to oziram. Še vedno jem tisto kar mi je všeč in iščem razne alternative, ki sicer mogoče niso tako odlične ampak so bolj zdrave in nasitne.
Sicer pa vse je dovoljeno, le v mejah normale, ne :wink:
jagoda-malina
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 11. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a jagoda-malina » 04. Dec. 2009 23:08

Punce prvo kar morate naredit pri hujšanju je imeti 5 obrokov na dan.
Uporabniški avatar
bekica_
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a bekica_ » 05. Dec. 2009 10:41

^^to imam jaz nekako urejeno, dnevno imam 4-5 obrokov, odvisno od dneva. Naslednji korak?
Pri meni je bolj problem, ker ne spijem veliko količine, ponavadi niti 1L vode na dani, ker enostavno "pozabim" pit. Drugega pa v večini primerov tako ali tako ne pijem.
sunset21
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 7. 3. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sunset21 » 05. Dec. 2009 10:49

2 leti nazaj sem končno vzljubila šport, tako da miganje na polno..sedaj sem bolj odvisna od športa :P gkede hrane pa ful pazim kaj jem...sladkarije si privoščim enkrat na teden, pa še to par urc pred rekreacijo..jem, ene 3x na dan...
najprej je bilo tako, da nisem nč jedla...samo sem pol nazaj vse dobila...da sladkarije črtaš, ni dobro...kajti telo potrebuje...
pa držim se tega, da po 18h uri nč jest...ko sem ponoč je malo težje, a ob enih jem kakšno juhco, pa kakšen jogurt.
glede na to, da se je celulit nabiral, gre na žalost to zelo počasi dol...a počasi se daleč pride.
Uporabniški avatar
Ursa7
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 8. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Ursa7 » 05. Dec. 2009 13:17

sunset21 napisal/-a:...da sladkarije črtaš, ni dobro...kajti telo potrebuje...
.

Od kje ti pa to? Sladkarije (čokolade, tortice, bonboni...) nimajo popolnoma nobene koristi, v resnici le škodujejo. Prazne kalorije, ki povzročijo nalaganje maščob in negativno vplivajo na delovanje različnih organov. Tako da se jim je v korist zdravja najbolje v celoti odpovedati, žal.
jagoda-malina
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 11. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a jagoda-malina » 05. Dec. 2009 14:07

bekica_ napisal/-a:^^to imam jaz nekako urejeno, dnevno imam 4-5 obrokov, odvisno od dneva. Naslednji korak?
Pri meni je bolj problem, ker ne spijem veliko količine, ponavadi niti 1L vode na dani, ker enostavno "pozabim" pit. Drugega pa v večini primerov tako ali tako ne pijem.

Marsikomu je že to dovolj, da si uredi obroke, ne da se dvakrat na dan nafila s hrano in potem telo dela rezerve, ker ve, d dolgo ne bo dobilo nove hrane.
Če ti to še nič ne pomaga, potem daj omejit sladkarije in mastno hrano. Ni treba črtat, ampak zmanjšaj količino. Piješ pa lahko tudi kaj drugega, če ti je lažje, ni nujno, da vodo, ampak naj ne bo sladko.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 05. Dec. 2009 15:39

Ursa7 napisal/-a:
.

Od kje ti pa to?
OK, mogoče fizično telo tega ne potrebuje, potrebuje pa zato to psiha. :D
sunset21
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 7. 3. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sunset21 » 05. Dec. 2009 19:00

Ursa7 napisal/-a:
.

Od kje ti pa to? Sladkarije (čokolade, tortice, bonboni...) nimajo popolnoma nobene koristi, v resnici le škodujejo. Prazne kalorije, ki povzročijo nalaganje maščob in negativno vplivajo na delovanje različnih organov. Tako da se jim je v korist zdravja najbolje v celoti odpovedati, žal.

žal tudi telpo potrebuje maščobo. in če en košček čokolade poješ in potem nekaj časa nč ne škodi.
škodi pa,če ješ vsak dan nekaj...en dan čokolado, en dan tortico itd.
Me.Myself.and.MY.EGO
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 5. 2009
Kraj: Mars

Neprebrana objavaNapisal/-a Me.Myself.and.MY.EGO » 05. Dec. 2009 19:24

punce, ni panike če se kdaj posladkate...navedite si en dan v tednu v katerem boste jedle kar se vam bo zahotelo...v drugih dneh pa bodite na dieti ;)

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov