Skupno hujšanje

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a somebody » 08. Mar. 2010 11:42

**Miška** napisal/-a:

kdo in zakaj ne sme jesti po 8.uri zvecer? lah mal argumentiras? kle bi se moral dat poudarek kaj se ne sme jesti zvecer (kar pa ni isto nic jesti)

Če ješ zvečer (posebej OH), telo to ne porabi, to je zanj odvečna energija in jo shranjuje v maščobne celice. Če že ješ zvečer, lahko ješ zelenjavo ali pa beljakovine - npr. skuto, ali kuhana jajca.

za večerjo so zlo priporočljive beljakovine (seveda v zmernih količinah), kr se čez noč obnavlajo mišice

aya, pa eno vprašanje za tiste ko se greste te diete: a si kj merte a zgublate sam maščobo al tut mišice?
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator
Na forumu od: 21. 1. 2010
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Dioniz » 08. Mar. 2010 11:49

ne mores na misicah zgubljat z mascobo na sebi razen, ce res enormno obremenjujes telo. Najprej mascobo pokuris, potem pa sele zacne telo misice, ker pac od nekod mora...

vsaj tak si jaz predstavljam no. jaz mam misice se vedno enake ko prej samo pac mascobne obloge izginjajo.
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a somebody » 08. Mar. 2010 11:56

v bistvu ni res... prva stvar k jo telo porab je glikogen, ki je v mišicah, ker je vodotopen in te tako najprej dostopen. maščobe niso vodotopne in so v bistvu dolgotrajna zaloga. to al porablaš maščobo al mišice pa itak težko vidš kr na oko. no, ok, odvisn kakšn delž maščob maš...
Uporabniški avatar
nanamiša
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 28. 12. 2009
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a nanamiša » 08. Mar. 2010 15:51

namesto, da se tolk ukvarjate z dietam, sploh s to ločevalno, se raje odvečnih kilogramov znebite s kakšno rekreacijo, športom. V svoj jedilnik pa vključite več sadja in zelenjave in odrečite se sladkarijam. Drugače pa jejte popolnoma normalno. Več obrokov na dan in seveda brez nažiranja.

Res vidim uspeh samo v tem načinu vsi drugi so za en drek in narediš več slabega kot dobrega.
Fantje ne pozabite, ženske so nemočne le tako dolgo, dokler se jim ne posuši lak za nohte. ;)
Uporabniški avatar
dolce_chicco
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 11. 11. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a dolce_chicco » 08. Mar. 2010 16:30

Se strinjam. Koliko diet je in poglabljanja v vsako malenkost, medtem ko obstaja toliko lažja pot, če si le v glavi tako začrtaš. Itak, da se nikomur ne da migat pa zmanjšat vnosa hrane oz. jo spremenit, ampak samo tako se da kaj spremeniti na postavi. Diete so mogoče kratkoročna rešitev, pol pa nazaj pridobiš vse in še več (vsaj kolikor gledam folk, ki se loti nekih ločevalnih ipd. diet).
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator

Neprebrana objavaNapisal/-a Dioniz » 08. Mar. 2010 17:24

jaz brez diete nikoli ne bi uspel. predvsem zato, ker ti dieta da neko disciplino, ki je sam od sebe brez diete ne bos zacel.

Sem se ful gibal zadnji dve leti. Veliko pretekel, prekolesaril, fitness ipd. pa mi ni ratalo shujsat ravno zaradi nepravilne prehrane (in ne, ne naziram se s sladkarijami). Zagotovo je resnica da je 70 % v prehrani 30 % v gibanju. Nic ti ne pomaga gibanje, ce ne uravnotezis prehrane.

to kar si pa nanamiša napisala pa mislim jaz zdaj pocet po dieti. In brez diete nikoli ne bi spremenil prehranjevanja.
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
Uporabniški avatar
nanamiša
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a nanamiša » 08. Mar. 2010 20:42

in nič ti ne pomaga nobena dieta če zraven ne vključiš gibanja. Lahko shujšaš ja, samo na totalno napačen način in s tem si narediš marsikaj slabega. Tako da se s temi procenti ne strinjam ravno.
Fantje ne pozabite, ženske so nemočne le tako dolgo, dokler se jim ne posuši lak za nohte. ;)
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 08. Mar. 2010 21:47

Saj ni nujno, da se ti strinjaš. Trenerji se. :D
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator

Neprebrana objavaNapisal/-a Dioniz » 08. Mar. 2010 22:08

nanamiša napisal/-a:in nič ti ne pomaga nobena dieta če zraven ne vključiš gibanja. Lahko shujšaš ja, samo na totalno napačen način in s tem si narediš marsikaj slabega. Tako da se s temi procenti ne strinjam ravno.

oh nanamiša na lastnem telesu to gledam, ko se zaj nic ne gibam pa mi nic ne manjka. trenutno pac zgubljam mascobo konstantno pa nic nepravilno ne hujsam. saj pa telo ze mam spodaj oblikovano... mi misica ne stoji vsaka po svoje. :D
Sicer ti pa ne morem zamerit... tako razmislanje kot ti ima 90 % folka, zato pa jih je tak malo ki bi dejansko dobre rezultate meli v fitnessu.
― Ralph Waldo Emerson
Uporabniški avatar
nanamiša
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a nanamiša » 08. Mar. 2010 22:43

..Evelyn.. napisal/-a:Saj ni nujno, da se ti strinjaš. Trenerji se. :D

Tle sem izrazila svoje mnenje in me poponoma nič ne zanima kaj o tem govorijo trenerji :wink:

Sicer pa kateri trener pa ti bo rekel da s telovadbo narediš manj dobrega kot z dieto in da je na konco rezultat procentualno takšen :lol:
Uporabniški avatar
Ajča
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 1. 6. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Ajča » 08. Mar. 2010 23:28

A ne velja nekaj takšnega: 70% prehrana in 30% šport ?
IMO :)
A goal without a plan is just a wish.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 08. Mar. 2010 23:50

nanamiša napisal/-a:in nič ti ne pomaga nobena dieta če zraven ne vključiš gibanja.
Sámo gibanje tud ne pomaga pretirano, če je prehrana preveč napačna/nezdrava - in, ja, meni se zdi, da v takem primeru vsekakor pomaga dieta, vsaj ponudi neke smernice glede režima prehranjevanja, med drugim da tudi disciplino (kot pravi tudi Dioniz).
Uporabniški avatar
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a polly-polly » 09. Mar. 2010 9:44

Samo gibanje in šport rabiš zaradi zdravja. Poznate izraz ``skinny fat´´? Suhi ljudje, ki imajo tisto najnevarnejšo maščobo, ki se nabere okoli organov in 0 mišic. Tako da ja - gibanje je nujno.

Sicer sem pa dala skoz že 1001 dieto in končo po več letih ugotovila, da vse SUX. (pa sem uspešno shujšala) Ker nas sprogramirajo tako, da pozabimo nase in izgubimo občutek za lastno telo. Itak, da more prehrana štimat, ampak jesti je treba tako, kot ti to sporoča telo: ko si lačen in prenehati, ko si lahkotno sit. Diete pa ti dobesedno predpišejo kako in kaj in odvzamejo to zmožnost (pravico) do poslušanja lastnega telesa. Včasih naše telo rabi več kot le 2 obroka dnevno, včasih jih rabi 6, včasih 3 ....včasih telo rabi hrano tudi po 10i uri zvečer, včasih je sploh ne rabi ... včasih rabi čokolado in drugič zelenjavo ... diete pa tega ne upoštevajo.

Poleg tega ti diete zelo, zelo, zelo zj**** psiho. Samo, da se večina tega ne zaveda. Bolj kot vase in v lastno telo ter um, začnejo ljudje zaupati v diete.

Zakaj nobena dieta ne vzdržuje teže doživljenjsko? Ker imamo ljudje čustva. :)
1sneguljčica
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 6. 3. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a 1sneguljčica » 09. Mar. 2010 10:34

nanamiša napisal/-a:namesto, da se tolk ukvarjate z dietam, sploh s to ločevalno, se raje odvečnih kilogramov znebite s kakšno rekreacijo, športom. V svoj jedilnik pa vključite več sadja in zelenjave in odrečite se sladkarijam. Drugače pa jejte popolnoma normalno. Več obrokov na dan in seveda brez nažiranja.

Res vidim uspeh samo v tem načinu vsi drugi so za en drek in narediš več slabega kot dobrega.

Jaz se popolnoma strinjam s tabo. To je nek dolgotrajen način.
Drugače je samo spreminjanje teže gor-dol. Hujšanje, pridobitev kg nazaj pa spet dieta, pa spet kg gor,...
Tysia
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Tysia » 09. Mar. 2010 10:45

polly-polly napisal/-a:Samo gibanje in šport rabiš zaradi zdravja. Poznate izraz ``skinny fat´´? Suhi ljudje, ki imajo tisto najnevarnejšo maščobo, ki se nabere okoli organov in 0 mišic. Tako da ja - gibanje je nujno.

Sicer sem pa dala skoz že 1001 dieto in končo po več letih ugotovila, da vse SUX. (pa sem uspešno shujšala) Ker nas sprogramirajo tako, da pozabimo nase in izgubimo občutek za lastno telo. Itak, da more prehrana štimat, ampak jesti je treba tako, kot ti to sporoča telo: ko si lačen in prenehati, ko si lahkotno sit. Diete pa ti dobesedno predpišejo kako in kaj in odvzamejo to zmožnost (pravico) do poslušanja lastnega telesa. Včasih naše telo rabi več kot le 2 obroka dnevno, včasih jih rabi 6, včasih 3 ....včasih telo rabi hrano tudi po 10i uri zvečer, včasih je sploh ne rabi ... včasih rabi čokolado in drugič zelenjavo ... diete pa tega ne upoštevajo.

Poleg tega ti diete zelo, zelo, zelo zj**** psiho. Samo, da se večina tega ne zaveda. Bolj kot vase in v lastno telo ter um, začnejo ljudje zaupati v diete.

Zakaj nobena dieta ne vzdržuje teže doživljenjsko? Ker imamo ljudje čustva. :)

:flehan: :biggthumpup:

Odlično si to napisala.
Tole zadnje, kar sem odebelila pa se dogaja ne samo pri dietah, ampak tudi pri "to in to živilo je zdravo, jejte ga; to in to pa ni, ker..."...Lastno telo se je treba naučit poslušat. In še ena opomba: jezik telesa niso vedno naša čustva ("Hočem čokolado!").

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov