Skupno hujšanje
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
TOXIC - Sramežljivka
- Na forumu od: 24. 11. 2009
Dioniz napisal/-a:ta dieta ti da veliko prehranjevalne discipline in jaz si niti predstavljat vec ne morem, da bi jedel enako nezdravo kot pred dieto pa tud da bi jedel kdaj se mi zahoce. Trije obroki na dan, do 12ih sadje Itak, da po dieti niti po pravilih diete ne smes takoj zacet normalno jest ampak se naprej locujes 90 dni. A ne po dnevih ampak po obrokih.
ker (kot pravs) se nikol nisi hujsu - se zdj pozna usaka sprememba, in bi ti delovala vsaka dieta (kar pa ne velja tud za vse ostale)
ne vem, ce si ze kj pisu, sam useen - lah napises svoj jedilnik?
Kaj pa je sploh glavno, da se ne zredis nazaj po dieti? Se naprej pijes nesladkane pijace, se naprej jes vsaj tri obroke na dan z zadostno pavzo med obroki, se naprej ne jes po osmi uri zvecer, se naprej jes cim manj mastno hrano in minimalno ocvrte hrane, kaki dan tu pa tam naredis sadni ali pa vodni, da se precistis, se v velikem krogu izognes basanju s sladkarijami (kaki dan nekaj malega seveda ampak nic vec)... Locevat pa itak ne smes vec kot tri mesece, ker tako locevanje ni zdravo in bi se cez cas posusila. zato pa je tud navodilo, da po 90 dneh obvezno prekines z dieto in jo nadaljujes komaj po 90 dnevni pavzi.
kdo in zakaj ne sme jesti po 8.uri zvecer? lah mal argumentiras? kle bi se moral dat poudarek kaj se ne sme jesti zvecer (kar pa ni isto nic jesti)
-
Dioniz - Cosmo moderator
- Na forumu od: 21. 1. 2010
- Kraj: Maribor
nimam jedilnika. jem kar mi pac pase na tisti dan pa kaj lahko jem na tisti dan.
kdo in zakaj? najprej kdo... hmmm verjetno tvoj papagaj. zakaj? na to pa zal nimam butastega odgovora.
normalno, da se po pozni uri ne sme jest zato, ker v casu spanja se vso telo spocije in s tem tud zelodec zato mora bit cim manj obremenjen s hrano. In to z dobeno hrano! komot jej do osme ure pa mej neko disciplino.
kdo in zakaj? najprej kdo... hmmm verjetno tvoj papagaj. zakaj? na to pa zal nimam butastega odgovora.
normalno, da se po pozni uri ne sme jest zato, ker v casu spanja se vso telo spocije in s tem tud zelodec zato mora bit cim manj obremenjen s hrano. In to z dobeno hrano! komot jej do osme ure pa mej neko disciplino.
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
― Ralph Waldo Emerson
-
Jade1508 - Sramežljivka
- Na forumu od: 6. 3. 2010
Dioniz napisal/-a:6 kg v dveh tednih? kak ti je to ratalo???
ja sej to je, nevem. . PAČ! you have a problem with it?! =)) hec, ja nisem kontrolirala, tehtanje pa to pa pr men je tko, da hitr zgubim in hitr dobim in zato moram pazt..
lesson #2 mi je pa, da se res ne smem več zvečer tehtat, ker lohk še kap doživim tko da ubistvu je 4kg od danes zjutraj. manj a še vedno preveč xD
ampak dobr, pr 178cm se še ne opazi tok, glavn da mam 110 mnj od višine
Kaj pa je sploh glavno, da se ne zredis nazaj po dieti? Se naprej pijes nesladkane pijace, se naprej jes vsaj tri obroke na dan z zadostno pavzo med obroki, se naprej ne jes po osmi uri zvecer, se naprej jes cim manj mastno hrano in minimalno ocvrte hrane, kaki dan tu pa tam naredis sadni ali pa vodni, da se precistis, se v velikem krogu izognes basanju s sladkarijami (kaki dan nekaj malega seveda ampak nic vec)... Locevat pa itak ne smes vec kot tri mesece, ker tako locevanje ni zdravo in bi se cez cas posusila. zato pa je tud navodilo, da po 90 dneh obvezno prekines z dieto in jo nadaljujes komaj po 90 dnevni pavzi.
kdo in zakaj ne sme jesti po 8.uri zvecer? lah mal argumentiras? kle bi se moral dat poudarek kaj se ne sme jesti zvecer (kar pa ni isto nic jesti)
lahko ješ, če je res kriza, ampak se omeji na zelenjavo =)
-
polly-polly - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 31. 12. 2005
Dioniz napisal/-a:j
saj se ne razburjam samo povem, ker me jezi, ko nekdo kritizira dieto pa je niti sfural ni pravilno do konca.
No btw sem z njo izgubila 20 kg in vse to obdržala. In ja obenem še uničla želodec. Težo sem obdržala zato, ker sem potem spremenila jedilnik na 5 malih in celostnih obrokov čez dan. Kar je bilo precej lažje zame in vsaj sita sem bila ves čas. Kar pa na ločevalni nisem bila. lačna sem bila dopoldne in potem še zvečer.
Jah, če grešiš, verjamem, da nisi lačen ...
Sicer pa ja .... samo sadje do kosila je zame premalo. Jaz rabim zajtrk in malico, ki vsebuje beljakovine, hidrate in maščobe, kar pa pri ločevalni manjka.
Zanima me zakaj se folk vedno znova vrača hujšat na ločevalno ...
-
Dioniz - Cosmo moderator
ja, razlicno od cloveka do cloveka. Sem se navadil jest sadje za zajtrk, pa vecerjo najkasneje ob osmih pa mi nic ne manjka. Normalno pa je, da si na dieti vcasih lacn... ce ne bi bil, potem ne bi bla dieta Sicer kaj si ti jedla da si si unicla zelodec?
zakaj locevalna? ker po njej dejansko shujsas pa najmanj si lacn pa jes lahko kaj hoces...
Sicer pa ne vem zakaj vas probam v nekaj prepricat... delaj kar hoces... meni deluje
zakaj locevalna? ker po njej dejansko shujsas pa najmanj si lacn pa jes lahko kaj hoces...
Sicer pa ne vem zakaj vas probam v nekaj prepricat... delaj kar hoces... meni deluje
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
― Ralph Waldo Emerson
- 1sneguljčica
- Komunikatorka
- Na forumu od: 6. 3. 2010
Jaz sicer nisem hujšala po ločevalni, tako da nimam izkušenj, a prijateljica je zatrjevala, da pri vsakem tudi to ne učinkuje. Pomoje je odvisno kaj je vzrok prekomerne teže.
-
[vanessa] - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 14. 3. 2008
- Kraj: In your worst nightmare near hell :)
Meni je blo tudi malo čudno, ko sm brala o dietah in so vsi poudarjali, da dobra dieta se začne z energičnim zajtrkom (sadje pa ti tolk energije niti ne more dat), da je ta obrok najpomembnejši in naj ne šparamo s hrano pr tem. Pr tej ločevalni dieti pa moreš zdržat s sadjem do cca. 12h, kar zna bit res malo mučno če nisi navajen.
Se pa ne strinjam s tem, da si lačen.. OK, če je človek bil navajen prej zmetat vase po 3 krožnike na obrok, logično da je, sam sestra, k je mela navado jest ob skor vsaki uri, se ni nikoli prtoževala, niti na sadni dan.
In se mi zdi neki normalnega da potem pridobiš neki nazaj, ma itak če shujšaš recimo 20kg, se tistih 5kg k jih mogoče pridobiš nazaj, skorej da ne pozna.
Se pa ne strinjam s tem, da si lačen.. OK, če je človek bil navajen prej zmetat vase po 3 krožnike na obrok, logično da je, sam sestra, k je mela navado jest ob skor vsaki uri, se ni nikoli prtoževala, niti na sadni dan.
In se mi zdi neki normalnega da potem pridobiš neki nazaj, ma itak če shujšaš recimo 20kg, se tistih 5kg k jih mogoče pridobiš nazaj, skorej da ne pozna.
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
-
Dioniz - Cosmo moderator
ja jaz sem bil malo lacn na zacetku diete, pol pa sem se navadil pa ni vec take sile.
― Ralph Waldo Emerson
― Ralph Waldo Emerson
-
**Miška** - Sramežljivka
- Na forumu od: 30. 4. 2008
Če ješ zvečer (posebej OH), telo to ne porabi, to je zanj odvečna energija in jo shranjuje v maščobne celice. Če že ješ zvečer, lahko ješ zelenjavo ali pa beljakovine - npr. skuto, ali kuhana jajca.
Se pa strinjam, da ni vsaka dieta za vsakogar - ločevalna pri tem ni izjema.. tudi v knjigi o ločevalni piše, da se je dobro posvetovati z zdravnikom, če imaš zdravstvene težave.. nekateri imajo občutlivejši želodec in ne paše vsaka dieta vsakomur - če začutiš negativne spremembe na telesu, je bolje odnehati in poiskati drugo pot, ki tvojemu telesu ustreza..
Veliko volje in motivacije vam želim! Dioniz kar tako naprej!
-
soncica21 - Sramežljivka
- Na forumu od: 20. 1. 2007
se čist strinjam z 1sneguljčico vsak človek je drugačen in zato vsaka dieta nanj učinkuje drugače... in ko se lotiš diete je dobro da se vsaj toliko poznaš, da veš kaj bo tvojemu telesu dobro delo in kaj je zanj popolnom neprimerno
-
Ajča - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 1. 6. 2009
Moja starša + prijateljica + teta.. Vsi so hujšali po ločevalni, vsi veseli ker so toliko izgubili, ampak čez kakšen let je prišlo vse nazaj . Tudi krvna slika se je poslabšala.
Vem, da jaz 100% ne bom nikoli šla na ločevalno. Če bom kdaj želela shujšati "drastično", bom šla za par dni na sadje in zelenjavo ter potem za kak teden, dva na post, da si telo prečistim. V zadnjih treh mesecih sem bila dvakrat po pet dni na sokovih, ampak zaradi boljšega počutja in se je res ful poznalo. Spala sem boljše, rabila sem 7 ur, da sem se naspana zbudila, kožo sem imela lepšo, zbrana sem bila bolj,..
Vsakemu svoje, samo pazite na svoje zdravje
Vem, da jaz 100% ne bom nikoli šla na ločevalno. Če bom kdaj želela shujšati "drastično", bom šla za par dni na sadje in zelenjavo ter potem za kak teden, dva na post, da si telo prečistim. V zadnjih treh mesecih sem bila dvakrat po pet dni na sokovih, ampak zaradi boljšega počutja in se je res ful poznalo. Spala sem boljše, rabila sem 7 ur, da sem se naspana zbudila, kožo sem imela lepšo, zbrana sem bila bolj,..
Vsakemu svoje, samo pazite na svoje zdravje
A goal without a plan is just a wish.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov