Skupno hujšanje

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 9. 2008
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a SWEETprinces » 12. Jan. 2010 16:34

..Evelyn.. napisal/-a:Ne. Metabolizma nemoreš upočastnit v enem tednu.

lahko lahko...glej ce pogledas za nazaj...ce je clovek en teden zacel slabo jesti je pomenilo, da je prisel na obmocje kjer hrane ni ali pa jo primankuje zato se telo brani in je to prvi in najhitrejši ukrep.
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 12. Jan. 2010 18:39

Bom iz osebnih izkušenj vedla, da ne.. Se je pa upočasnil tam po ene treh/štirih tednih..
+ ko si navedla 4kg..4kg so ekstrem in ni šans, da jih pridobiš v enem tednu. če ne ješ vsak dan po 8000kcal pa čeprav imaš upočasnjen metabolizem.
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 14. 3. 2008
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objavaNapisal/-a [vanessa] » 12. Jan. 2010 19:17

Sej nism stradala.. Sploh nism bla lačna.. Sm bla uredu cel dan s solato in juho, včasih sm mogoče še kefir spila za prebavo. Metabolizem se pa res ne more upočasnit v enem tednu, razn če pač stradaš..
Sam mi pač ni blo jasno, zakaj enim rata v enem tednu shujšat po 3 kg in pojejo več, zakaj enim rata po treh dneh shujšat 3 kg z jabolkami, brez miganja itd.. Meni pa s solato ne rata niti za 0,1 kg. :?
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
Uporabniški avatar
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 9. 2008
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a SWEETprinces » 12. Jan. 2010 19:20

ok 4kg sem pretiravala...priznam. moj primer....sem delala lani decembra po cele dneve in jedla full mal...no ko sem stopila na tehtnico sem bila 1,5kg tezja :eek: (s tem ne mislim na poln zelodec)
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 12. Jan. 2010 19:34

[vanessa] napisal/-a:Sej nism stradala.. Sploh nism bla lačna.. Sm bla uredu cel dan s solato in juho, včasih sm mogoče še kefir spila za prebavo. Metabolizem se pa res ne more upočasnit v enem tednu, razn če pač stradaš..
Sam mi pač ni blo jasno, zakaj enim rata v enem tednu shujšat po 3 kg in pojejo več, zakaj enim rata po treh dneh shujšat 3 kg z jabolkami, brez miganja itd.. Meni pa s solato ne rata niti za 0,1 kg. :?

Te trije kilogrami so drek in voda. :) Ne pa telesna masa... Hujšanje se začne šele v drugem tednu. :)
Nina <3
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 13. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Nina <3 » 13. Jan. 2010 19:04

tudi jaz moram shujšati - odprLa sem temo kamor pišite vaše jedilnike za hujšanje... :P zraven lahko še dopišete če ste kej telovadile in kok
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 13. Jan. 2010 20:06

..Evelyn.. napisal/-a:
[vanessa] napisal/-a:Sej nism stradala.. Sploh nism bla lačna.. Sm bla uredu cel dan s solato in juho, včasih sm mogoče še kefir spila za prebavo. Metabolizem se pa res ne more upočasnit v enem tednu, razn če pač stradaš..

Te trije kilogrami so drek in voda. :) Ne pa telesna masa... Hujšanje se začne šele v drugem tednu. :)

točno to sem hotela napisat. pa kaj enim ni jasno? izgubiš vodo- ker telo misli, da je lakota in hrani hranilne zadeve dokler mu ne preostane, da ga začne koristit. pa ne po enem tednu!

a ti tej solati dodaš kak tek? sicer je brezveze.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 14. Jan. 2010 11:50

Sirova, tukej ti bom odgovorila na tvoj post v temi jedilniki.
90dnevna dieta oziroma ločevalna oziroma presnovna je ubistvu samo spremenjen način prehranjevanja, prikrajšan nisi za nič. Ubistvu samo za zajtrk, če realno pogledamo. In ni absolutno nič "bizarna", ker deluje na principu enodnevnega večjega vnosa hrane, drug dan manj, tretji dan še malo manj in četrti dan spet malo več. To je preizkušen sistem jedilnikov, ki ga celo trenerji uporabljajo za svoje "vajence", ker telo ne zazna, da je brez hrane in ne hrani maščevja v zaloge. Skratka pa je OH dan, sadni dan(ki je btw priporočljiv tako ali tako pri vsakemu človeku, če ne celo popolnoma postni dan, da se ga kdaj vključi v jedilnik), škrobni dan in beljakovinski dan. Marsikdo misli, da je trik te diete ločevanje, ubistvu pa ni, je to da varirano ješ različni vnos kcal. Tisto o čemr si pa govorila, da "ja a mislš celo življenje bit na dieti, kako boš pa pol po hujšanju". Kaj misliš, da tisti, ki hujšajo "zdravo" torej pet obrokov na dan/kot da znese to komu, edino če leži doma ali pa med predavanji in službo je/ da ko shujšajo še tako jejo? To je dieta čeprav je "zdrav način prehranjevanja" in enako se lahko tak človek zredi po tem, ko doseže svojo idealno težo in pa tisti, ki so bili na drugih dietah(morda je samo razlika to, da je tisti, ki je na ekstremni dieti upočasnil metabolizem in zadrževal maščevje).

pa prosim sm pište, če mate pripombe, še bolje bi pa bilo, da sploh ne pišete, ker nobena od vas(nas) ne odkriva tople vode glede hujšanja, nobena nebo imela za pripomnit kaj novega temveč je vse že spisano, napisano, predebatirano and guess what? nekateri še vedno hočejo stvari delat po svoje. Tako da prosm, zadržte se smetenja teme "jedilniki".
Tjaša:)
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 14. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Tjaša:) » 14. Jan. 2010 12:52

Jaz pa sem danes kupila zavojček tablet JA! VITKOST in me prav zanima, če bo res kej pomagalo :razz: čudežev ne pričakujem, bi pa blo fajn če bi mi vsaj apetit zavrle :rolleyes:
Uporabniški avatar
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a [vanessa] » 14. Jan. 2010 13:59

^^ kaj pa so to za ene tablete?
meni se zdi tista 90 dnevna dieta še najboljša od vseh (celo zdravniki jo priporočajo), kr ne shujšaš tko hitro in lačen tudi nisi nikoli. Pač pr vsaki dieti obstaja nevarnost da bo človek pridobil nazaj kg,s am mislim da je ta dieta še najmanj nevarna (v primeru da res ne navališ na hrano).
Tjaša:)
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 14. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Tjaša:) » 14. Jan. 2010 14:03

Kupila sem jih v tuš drogeriji, stanejo nekaj manj kot 4€, so tablete za lizanje... menda pomagajo topit maščobo ker vsebujejo L-karnitin pa še nekaj... Okus je pa dober če so komu všeč citrusasti okusi- je čisto limonin okus :wink: v zavitku je pa 10 tablet.
Uporabniški avatar
Sunshine
Cosmo administrator
Cosmo administrator
Na forumu od: 6. 7. 2004
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Sunshine » 14. Jan. 2010 14:12

Nina <3 napisal/-a:tudi jaz moram shujšati - odprLa sem temo kamor pišite vaše jedilnike za hujšanje... :P zraven lahko še dopišete če ste kej telovadile in kok

V tisto temo pišite zgolj o svojih jedilnikih.
Koliko/kje/na kakšen način telovadite, koliko kg se pridobite oz. izgubile pa v teme, ki so namenjene temu, drugače bo vse skupaj pomešano in ne bo razvidno.

Jaz sem se začela ponovno rekreirati s plavanjem, pri prehrani pa se moram še malo bolj disciplinirati.
Uporabniški avatar
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a [vanessa] » 14. Jan. 2010 14:28

Tjaša:) napisal/-a:Kupila sem jih v tuš drogeriji, stanejo nekaj manj kot 4€, so tablete za lizanje... menda pomagajo topit maščobo ker vsebujejo L-karnitin pa še nekaj... Okus je pa dober če so komu všeč citrusasti okusi- je čisto limonin okus :wink: v zavitku je pa 10 tablet.

ok, pomoje te tablete ne delujejo.. niti tiste z lekarn.
Uporabniški avatar
arrow
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 5. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a arrow » 15. Jan. 2010 11:18

..Evelyn.. a pri tej 90 dnevni dieti, ki jo ti zdele izvajaš pol lahko piješ kavo z mlekom le prvi dan oz pač na beljakovinski dan? Jst sem jo sicer enkrat že dala čez, sam takrat še nism bla taka odvisnica od kave :D zdj me pa mal skrbi kako bom zdržala tole s kavo sam vsak četrti dan,ker brez mleka pa zame kava ni užitna. Rezultati diete so bli pr men takrat kr dobri in tud se nism takoj zredila nazaj,ampak sčasoma
I fear to keep an open mind, for there are those who would use it as a door to my soul.
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 15. Jan. 2010 12:26

Hm ja, mleko spada pod beljakovine, tko da nj bi blo dovoljeno sam na ta taprvi dan..ampak itak se prilagajaš in ena kava zjutri pa tistih 0.3dl mleka mislm, da nč ne škod ;) drugo bi blo, če bi pil kako belo kavo al pa kakav s polnomastnim mlekom. :P Drgač mam pa jz kr srečo s tem, ne pijem kave spljoh. :D

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]