Sistematski pregled
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Bluegirl - Komunikatorka
- Na forumu od: 31. 8. 2004
Toples si zato, ker pri pregibu naprej, ko se gleda zvitost hrbtenice (skolioza), ce imas modrc ali majcko, zdravnik ne vidi nic.
POleg tega je pravilo, da se otroka (otroka tu stejem do 18 let recimo, pa se kasneje je zelo zazeljeno) pregleduje tako, da ga sleces popolnoma. Ocenjuje spolni razvoj po Tannerju - porascenost telesnih delov, oblika in velikost dojk.... Nespuscena moda bi se pa morala odkriti ze dosti prej, kot tudi fimoza.
My cup of tea .
POleg tega je pravilo, da se otroka (otroka tu stejem do 18 let recimo, pa se kasneje je zelo zazeljeno) pregleduje tako, da ga sleces popolnoma. Ocenjuje spolni razvoj po Tannerju - porascenost telesnih delov, oblika in velikost dojk.... Nespuscena moda bi se pa morala odkriti ze dosti prej, kot tudi fimoza.
My cup of tea .
Meow
-
Bluegirl - Komunikatorka
- Na forumu od: 31. 8. 2004
Bageera napisal/-a: Njim je to rutina.
To pa res...ko vam bo kdar koli nerodno pred zdravnikom (slect, karkoli) se spomnite, da tega tolko vidimo vsaki dan, da je vse cista rutina.
Od kar sem bila na vajah iz gineko, grem ginekologu brez težav. Ker sem videla, da jih je toliko vsaki dan - rutina .
Meow
-
Dalila - Debatorica
- Na forumu od: 5. 8. 2004
- Kraj: Ljubljana
Me nismo ble nikol toples.
Sicer pa naj bo to še taka rutina, jaz mirno grem na nudl plažo, pred dohtrji mi je pa bedn in mam en rešpekt in kaj morm, če ni lih zlo nujno potrebno se ne slačim. Kaj naj jaz, mi je pač zoprno, sploh pred neznanimi dohtrji, če je to moj dohtr in pridem k njemu prostovolno, zarad kake težave je še ok, ampak te sistematske pa itak že od nekdaj sovražm. Pa ne zarad postave, ki jo morm kazat dohtrjm in sošolkam, ker s tem nimam težav, tko nasploh.
Sicer pa naj bo to še taka rutina, jaz mirno grem na nudl plažo, pred dohtrji mi je pa bedn in mam en rešpekt in kaj morm, če ni lih zlo nujno potrebno se ne slačim. Kaj naj jaz, mi je pač zoprno, sploh pred neznanimi dohtrji, če je to moj dohtr in pridem k njemu prostovolno, zarad kake težave je še ok, ampak te sistematske pa itak že od nekdaj sovražm. Pa ne zarad postave, ki jo morm kazat dohtrjm in sošolkam, ker s tem nimam težav, tko nasploh.
pa pa
-
Dalila - Debatorica
- Na forumu od: 5. 8. 2004
- Kraj: Ljubljana
Bageera napisal/-a:sploh pa maš na sistematskih gor lahko žabe, ki čist skor prekrijejo vse 'napakice'
u NE, men je pa to še bol grozn, k če jih nimam. Če maš preveč okol pasu, te stisnejo, pa pol tm špeh čes visi, tko da pokažejo druge napake, če smo lih pr kazanju napak. Pa tud tko sm si v žabah čist grozna. Ne, ne, ne žabe.
pa pa
- Applebitecc
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 12. 4. 2005
No ja... Mene ni noben šlatal za raka na dojkah.
Sam kokr jest vem si lahko v modrcu.
Če pa povem grozno izkušnjo... Moj prvi ginekološki pregled... Pa 5 vajencev zraven...
Sam kokr jest vem si lahko v modrcu.
Če pa povem grozno izkušnjo... Moj prvi ginekološki pregled... Pa 5 vajencev zraven...
- Applebitecc
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 12. 4. 2005
Pa kje so vas po joškah otipaval?
Mene niso nikol na nobenem sistematskem...
Mene niso nikol na nobenem sistematskem...
-
Sašykaaa - Sramežljivka
- Na forumu od: 23. 12. 2005
- Kraj: MB
Bluegirl napisal/-a:Toples si zato, ker pri pregibu naprej, ko se gleda zvitost hrbtenice (skolioza), ce imas modrc ali majcko, zdravnik ne vidi nic .
To je res ja, ampak to pa je vse odvisno od navade zdravnice, pri meni je vedno bilo tako, da sem se prepognila, nato pa mi je ona povlekla spodnjo majco dol al pa modrc da je vidla, potem pa nazaj. In to mi je vedno blo super, saj sem se vedno počasneje razvijala od drugih deklet, in takrat kadar so one imele prsi sem jaz imela bolj majhne ali pa sploh ne na srečo sem dohitela vse
-
ninc - Debatorica
- Na forumu od: 12. 8. 2004
Očitno sem jaz iz najbolj zabačenega kraja doma.
Me smo morale biti v 5. razredu samo v hlačkah in to že pred sestro in drugimi sošolkami. Kot neke budale smo morale stat tam (skoraj) gole že v čakalnici (al kaj je tisti prostor pri sestri). Saj pred zdravnikom se slečt ni problem. Ni pa fajn, ker sem takrat edina v razredu imela razvite prsi (75B) in so vse buljile v mene. Pa ko me je sestra tehtala, sem morala dat roke dol s prsi, da so se vidle. Bolano!
Me smo morale biti v 5. razredu samo v hlačkah in to že pred sestro in drugimi sošolkami. Kot neke budale smo morale stat tam (skoraj) gole že v čakalnici (al kaj je tisti prostor pri sestri). Saj pred zdravnikom se slečt ni problem. Ni pa fajn, ker sem takrat edina v razredu imela razvite prsi (75B) in so vse buljile v mene. Pa ko me je sestra tehtala, sem morala dat roke dol s prsi, da so se vidle. Bolano!
- sarie*
- Sramežljivka
- Na forumu od: 5. 4. 2010
Bluegirl napisal/-a:Toples si zato, ker pri pregibu naprej, ko se gleda zvitost hrbtenice (skolioza), ce imas modrc ali majcko, zdravnik ne vidi nic.
Am čudno, ker jst mam skoliozo in so mi jo novembra (2009) odkrili na sistematičnem pregledu. In nm ni bilo treba bit toples. In tudi če imaš modrc in se prepogneš, se skolioza vidi.
-
Summer055 - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 31. 1. 2009
tudi jaz mam skoliozo in povrhu vsega še zravnano kifozo. Zgoraj imam slabih 30 stopinj in spodaj približno 20. (to je bila tri leta nazaj) Bila sem vidno postrani, čeprav je zaradi zravnane kifoze izgledalo kot, da se držim zelo lepo.
In ko so mi pred kratkim doma rekli, da se mi stanje vidno slabša, smo se odločili da je treba nekaj naredit. V roku dveh tednov sem šla na pregled na Sočo, kjer pa so rekli, da za operacijo še malo manjka in so mi predlagali pol centimetrski podložek za desno nogo. (medenica se mi je zaradi skolioze in pol centimetra krajše noge začela rotirati)
Mamina znanka (fizioterapevtka) pa mi je predlagala, da se vpišem na individualne ure pilatesa.
Na pilatesu sem bila do zdaj 5krat in lahko rečm, da se je stanje vidno izboljšalo. Leve rame nimam več tako dvignjene, glave nimam več tako nagnjene v desno stran. S časoma naj bi se tudi skolioza vsaj malo zmanjšala.
Tako da jaz ta pilates res super močno priporočam. Poleg tega da je dober za hrbtenico mine res zelo hitro in je res fajn. Tudi Tanja- učiteljica pilatesa je izredno prijazna in sposobna za te zadeve.
Tako da jaz priporočam Tanergijo v Ljubljani.
In ko so mi pred kratkim doma rekli, da se mi stanje vidno slabša, smo se odločili da je treba nekaj naredit. V roku dveh tednov sem šla na pregled na Sočo, kjer pa so rekli, da za operacijo še malo manjka in so mi predlagali pol centimetrski podložek za desno nogo. (medenica se mi je zaradi skolioze in pol centimetra krajše noge začela rotirati)
Mamina znanka (fizioterapevtka) pa mi je predlagala, da se vpišem na individualne ure pilatesa.
Na pilatesu sem bila do zdaj 5krat in lahko rečm, da se je stanje vidno izboljšalo. Leve rame nimam več tako dvignjene, glave nimam več tako nagnjene v desno stran. S časoma naj bi se tudi skolioza vsaj malo zmanjšala.
Tako da jaz ta pilates res super močno priporočam. Poleg tega da je dober za hrbtenico mine res zelo hitro in je res fajn. Tudi Tanja- učiteljica pilatesa je izredno prijazna in sposobna za te zadeve.
Tako da jaz priporočam Tanergijo v Ljubljani.
Don't worry, be happy!!
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov