Savna

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*SunFlower*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *SunFlower* » 02. Feb. 2011 21:40

haylee, očitno imava drugačne izkušnje, ker še povsod, kjer sem bila jaz, je izrecno bilo napisano, da se z brisačo ne gre v turško savno. Eni kolegici so tudi konkretno zatežili, ker je želela z brisačo v turško savno.
Every rose has its thorn
Uporabniški avatar
haylee
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a haylee » 02. Feb. 2011 21:55

To zato, ker jih skrbi, da bi s to prešvicano brisačo hodila po kompleksu al pa bi se na njo usedla na klop v finski savni. Če pa si prnesš eno malo brisačko (tako kot je ponavadi za noge) in jim rečeš, da jo maš samo za turško, ti nimajo pa kej rečt. Navsezadnje so oni odgovorni, če zard tega, ker ti niso pustil sedet na svoji brisači, ti kej staknš. Drugače sm pa že napisala, da se trend obveznih brisač tudi v turški širi in bodo kmalu povsod obvezne (ravno zaradi stahu pred okužbami).
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 02. Feb. 2011 23:34

tor napisal/-a: V savni se spere z vodo, to dobro veš, na WCju pa tega ne moreš počet, se ti ne zdi?
Če si pa poilna glivic pa ne hodi v savno, pa ne zaradi sebe ampak zaradi drugih.

tista voda ne spere bakterij. če na javnem wcju nobeden ne sedi na školjki, to pomeni, da so tiste školjke najbolj čiste na svetu. :P

ko imam vnetje, niti ne sexam, ne da bi hodila v savno. + jaz glivice hitro dobim in se jih hitro nalezem od koga. nekaterim se to dogaja s herpesom. a boš prisilil enega, ki takoj stakne herpes, da bo pil iz istega kozarca kot 34 neznanega folka pred njim? pokaži mi ga. ta bo pač pil iz svojega plastičnega kozarca. tudi v gostilni, kjer je "pravilo", da ne smeš nosit svojih kozarcev, pije prijateljica le in samo iz svoje osebne flaše. ji tja nalijejo. še nikjer je niso silili piti iz njigovih kozarcev, ker - ne morš verjet! :roll: - dobi hepres tudi ko pije iz "opranih" kozarcev, ker se ne uničijo vse bakterije.

itak folku ni jasno, da moraš brisačo zamenjati ko prideš iz savne. in itak, da tam rajši vidijo, da ne greš v parno z brisačo, zaradi razlogov, ki jih je navedla haleey. ampak ne morejo mi pa prepovedati, če delam skrbno. ene so pa packe.

p.s.: valda sem skos v središču. kdo pa bo? ti?
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 03. Feb. 2011 3:35

Ok, če smo za tebe packe, ker ne staknemo glivic na vsakem koraku...
sori, glej, mal manj OH, pa ne bo hrane za glivice, pa še bolj dobre volje boš, ker se boš rešla odvisnosti od sladkorja in ne boš tečnarla na cosmo forumu vsakič, ko ti cuker pade.

Sori, ampak da sem jaz packa, ker si ne nosim mokre cunje v parno kopel...se pa počutim osebno užaljena.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 03. Feb. 2011 7:39

^^ to je sicer letelo na tiste, ki mislijo, da morajo imeti samo eno brisačo ko grejo v savno. in pol valda, da se vse prenaša.

meni se pač studi, da sedite tam gole, kjer sedi vsak dan uh ljudi. in to mi je pač nekaj podobnega kot wcji.
pač mi dol visi, nekaterim grejo pa brisače na živce.
pinanina
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 14. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a pinanina » 03. Feb. 2011 9:03

v parni savni sperem prostor kjer sedim
v drugih savnah pa ležim na brisači.

to se mi zdi čist ok
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 03. Feb. 2011 9:11

In je tud najbolj zdravo. Ker če bi v parni sedela na brisači, bi le ta bila takoj mokra, mokra tkanina je pa veliko bolj idealno okolje za razmnoževanje bakterij kot klop. In tako bi imela pod ritjo namesto 100 klic 10000 klic :wink:
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
pinanina
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a pinanina » 03. Feb. 2011 9:19

Če sediš ali ležiš normalno mi ni jasno kako lahko dobiš vnetje v nožnici
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 03. Feb. 2011 10:01

^^ ja kje pa maš ti pizdo? če se gola vsedeš nekam se tvoja ne dotika površine? al ti misliš, da se vnetje ne more od zunaj razviti noter?

barbi, glej, na moji brisači ni prej sedelo 100 ljudi. samo za to gre. bakterije pa so itak povsod.
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 03. Feb. 2011 10:26

Claire, glej, na klopi pod tvojo brisačo je prej sedelo 100 ljudi, ko položiš brisačo gor jo kontaminiraš in je isto, kot da bi na njej sedelo 100 ljudi. Čez 10 minut pa se zaradi vlažne tkanine bakterije namnožijo in je isto, kot če bi gor sedelo 1000 ljudi. In ti sediš na brisači. Razumeš?

Varuje te le bakterijsko neprepustna podloga, kar pa brisača ni. Posledično te brisača ne varuje, ampak samo predstavlja okolje, na katerem sediš in na katerem se množijo bakterije - tiste iste, ki so bile prvotno na "ogrožujoči" klopi.
pinanina
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a pinanina » 03. Feb. 2011 10:29

barbie_girl_85 napisal/-a:Claire, glej, na klopi pod tvojo brisačo je prej sedelo 100 ljudi, ko položiš brisačo gor jo kontaminiraš in je isto, kot da bi na njej sedelo 100 ljudi. Čez 10 minut pa se zaradi vlažne tkanine bakterije namnožijo in je isto, kot če bi gor sedelo 1000 ljudi. In ti sediš na brisači. Razumeš?

Varuje te le bakterijsko neprepustna podloga, kar pa brisača ni. Posledično te brisača ne varuje, ampak samo predstavlja okolje, na katerem sediš in na katerem se množijo bakterije - tiste iste, ki so bile prvotno na "ogrožujoči" klopi.

Točno tako.
Če sediš ne pride do stika z nožnico....to ti govorim
neznankan
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a neznankan » 03. Feb. 2011 12:19

Jz tud delam na področju, kjer so tud savne v našem kompleksu.
V turško gres gol, nikjer pa nimamo napisano, da ne smeš spodaj dat brisače. V finski si lahko gol ali ogrnjen z brisačo.

Mislim, da vsak ve, da oblečen v savno ne moreš it, nič pa ni narobe, če se mal zakriješ. Vsak pa ve kako se najboljš počut.

Tud ni turška pr nas tko, da se ne bi notri nič videlo. Ni mi všeč to, da so tuši skupni in ni ločeno. Tud se najde folk, ki dobesedno boli. Eni res prav očitn. Ampak večina se mi pa zdi, da se z drugimi ne ukvarja.

Jaz gledam, da grem takrat, ko je čim manj folka.
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 03. Feb. 2011 12:27

barbi pa madonca, saj mi brisača ne premoči no. svašta. saj nisem not eno uro. in potem jo zamenjam. se ne brišem z isto, ali isto vlačim iz solne v aroma savno.halo. ne vem kako si ve to predstavljate.
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 03. Feb. 2011 12:30

V parni savni nimaš vlažne brisače? :eek:
pinanina
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a pinanina » 03. Feb. 2011 12:43

neznankan napisal/-a:
Tud ni turška pr nas tko, da se ne bi notri nič videlo. Ni mi všeč to, da so tuši skupni in ni ločeno. Tud se najde folk, ki dobesedno boli. Eni res prav očitn. Ampak večina se mi pa zdi, da se z drugimi ne ukvarja.

Jaz gledam, da grem takrat, ko je čim manj folka.

če buljijo vate, si že luštna bejba in lepo izgledaš :D

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov