Savna

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Ajča
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 1. 6. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Ajča » 02. Feb. 2011 8:50

Claire ene tvoje izjave so čisto neumestne.
Glej, kaj se ti tukaj z nami sploh razburjaš. Veš, da boš vzela brisačo s sabo, ker imaš probleme z vnetji, ok, ni panike. Mišljenja ljudi, ki bodo s tabo v savni pa ne moreš spremeniti. Eni bodo čudno pogledal, drugi se ne bojo zmenili, tretji bojo rekli: Tudi prav. Kaj je tukaj sploh problem? Da ena oseba drugače gleda na savno kot ti in se počutiš, da moraš braniti svoje početje? Uživaj v savni in ne daj se motiti :) .

In ne vem zakaj morte skos uporabljat besedo piz*a :? , ker prispevek tako dobi čisto drugačen prizvok.
A goal without a plan is just a wish.
Uporabniški avatar
rinca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 27. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a rinca » 02. Feb. 2011 8:55

najbolj zanimivo pri vsem tem je, da imaš probleme z glivicami, hkrati pa z nago ritjo sediš na topli in vlažni brisači, pa še tampone si "preventivno" not tlačiš. ti imaš glivice itak že v sebi, ko se ti preveč namnožijo (toplo+vlažno, anyone? :gruebel: ), ti pa zadeva izbruhne. s tamponi je isto. ampak delaj kakor hočeš...
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 02. Feb. 2011 9:15

^^ odkar se v bazenih kopam s tamponom, nisem še nikoli staknila glivic, prej pa vedno. to mi je predlagal ginekolog.
vem, da so glivice same že tam, ampak če sedem na tiste sedeže, kjer vsi sedijo je valda večja verjetnost, da se jih nalezem, kot če sedim na svoji brisači, ki jo potem zamenjam, ker je mokra. saj nisem not eno uro.
moj ginekolog pač pravi, da so savne "velemesto glivic". zdaj pa jaz ne vem več kdo laže oz. nima pojma. še enkrat ti povem, da če bi bila ti sama na robu kroničnih vnetjih, ne bi skakala gola po savnah.

ajča, nima veze, one so začele, da ne spoštujem svojega telesa in to me razpizdi, da je folk tako omejen. same pa verjetno še telovadijo ne, potem se pa oglašajo, kdo ne spoštuje telesa.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Uporabniški avatar
rinca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a rinca » 02. Feb. 2011 9:28

če bi bila jaz na robu kroničnih vnetij ne bi niti nosu pomolila v parno savno. in tudi tamponov ne bi uporabljala. :nixweiss:
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 02. Feb. 2011 9:58

^^ verjetno bi pa poslušala ginekologa. odkar mi je dal napotke, se je zadeva umirila. :D dvomim, da bi čepela samo doma in se nikamor premaknila zaradi bab kot si ti, ki bi se zgražale nad tvojo brisačo. naslednjič lahko pomisliš, da ima kdo kake druge probleme, razen sramu pred razkazovanjem intimnih predelov in nespoštovanja svojega telesa.
(ve se boste šle mirovnic. :roll: )
Uporabniški avatar
rinca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a rinca » 02. Feb. 2011 10:56

ne, claire, dojami da se jaz v savni ne ukvarjam z nobenim drugim razen s sabo. če pa tukaj ena sprašuje kako se savna v turški savni, ji bom pa povedala da brez brisače. ampak ne, valda boš vsak post s katerim se ne strinjaš, vzela kot osebni napad nase in se tukaj repenčila.

claire napisal/-a:dvomim, da bi čepela samo doma in se nikamor premaknila zaradi bab kot si ti

če ti je savna edino razvedrilo v življenju, zarad mene hodi tja v kombinezonu, samo da ne boš cele dneve čepela doma.
Uporabniški avatar
nanamiša
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 28. 12. 2009
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a nanamiša » 02. Feb. 2011 12:23

Savna je fajn. Sem bla parkrat in sem se potem počutla kot nova.

Ma savna men ne deluje, kot prostor, kjer hodijo tipi gledat punce. Js tega nisem opazila. Itak pa si tam zarad sebe, da se sprostiš in če ti je v savni kul na kaj takšnega še pomisliš ne.

Js sm šla prvič v savno z brisačo, ker nisem vedela kako to zgleda, ampak sem potem videla, da mi je samo v napoto, zato sem jo imela samo za sedet. Itak pa se usedeš tko, da se ti spodaj nič ne vidi.

Verjetno se teb Clarie samo zdi, da bulijo vate. Tistim v savni je čist vseeno al ti sediš tam naga al prekrita z brisačo :wink:
Fantje ne pozabite, ženske so nemočne le tako dolgo, dokler se jim ne posuši lak za nohte. ;)
Uporabniški avatar
haylee
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a haylee » 02. Feb. 2011 15:22

pinanina napisal/-a:V finski savni si sicer lahko pokrita in ne kažeš pi.de, v parne savne pa vstopaš popolnoma gola, brez brisače. Brisačo pustiš na obešalnikih pred vhodom.

V nekaterih savnah (in ta trend se širi) moraš imeti eno malo brisačo pod telesom tudi v turški savni - to, da si gosti s tušom sperejo klop za preprečevanje širjenja npr. glivičnih okužb pač ni dost...
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 02. Feb. 2011 17:23

^^ hvala ti za ta post. da ne bo rinca mislila, da si izmišljujem, da se širi tam vseh vrst "umazanija""
Uporabniški avatar
*SunFlower*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *SunFlower* » 02. Feb. 2011 18:24

Claire, upam da veš, da ti jaz že ves čas razlagam pravila savne in ne moja osebna prepričanja. Mene prav malo briga, če ti svoje mednožje kažeš vsem v savni ali pa nikomur, pa kam ti vlačiš svoje brisače. Dejstvo pa ostaja, da je v savni pravilo (in ja, je napisano na parih koncih po savni), da se ne hodi v savno v kopalkah in v parno savno brez brisače. Na to te bodo opomnili tudi zaposleni, če te slučajno vidijo, da skušaš iti v parno savno z brisačo. Zato ti pa pravim, da je savna zelo podobna nudistični plaži (pa če ti je to všeč ali pa ne), ker je na obeh PRAVILO, da so ljudje nagi.

Mislim, da se ti malo precenjuješ, ko se ti zdi, da nas vse osebno moti tvoja brisača. Mi ti poskušamo samo razložit, kakšna so pravila savnanja. Jaz vem, da ne bi rekla nič, če bi kdo rinil z brisačo v parno savno, ampak bi se mi pa zdel grozno trapast.
Every rose has its thorn
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 02. Feb. 2011 19:08

^^ tebi se zdi pač to trapasto, meni se zdi pa do konca ogabno, da se valjate tam gole.

pravilo je tudi, da se je treba prej stuširati in se šele nato vržti v bazen, pa ga nekateri ne upoštevajo.
jaz vem, kaj je dobro za moje zdravje in moja brisača ne ogroža mojega zdravja, niti zdravja drugih.

pa kako lahko greš tja sedet gola? zakaj se pa na javnem wc-ju ne vsedeš na školjko?
Uporabniški avatar
Shimmie_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Shimmie_ » 02. Feb. 2011 19:33

Jaz grem isto v turško savno z brisačo pod ritjo.. mam ful bolši filing, če mam nekaj spodaj, pa mi je vseeno kaj si drugi mislijo
Uporabniški avatar
*SunFlower*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *SunFlower* » 02. Feb. 2011 19:44

claire napisal/-a:^^ tebi se zdi pač to trapasto, meni se zdi pa do konca ogabno, da se valjate tam gole.

Zakaj potem sploh hodiš v savno, če je vse okoli tebe tako ogabno ...

Sicer pa mislim, da sem ti na vprašanje, zakaj naj bi bila v savni gola, odgovorila, če bi pa rada debatirala naprej, ti pa predlagam, da stopiš do najbližje savne in se z njimi kregaš. :lol:
Every rose has its thorn
tor
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 7. 2. 2007
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a tor » 02. Feb. 2011 19:45

claire napisal/-a:
pa kako lahko greš tja sedet gola? zakaj se pa na javnem wc-ju ne vsedeš na školjko?

V savni se spere z vodo, to dobro veš, na WCju pa tega ne moreš počet, se ti ne zdi?
Če si pa poilna glivic pa ne hodi v savno, pa ne zaradi sebe ampak zaradi drugih.
*sun flower* in rinca sta ti parkrat lepo napisali, pa še kar ne nehaš...a se tebi zdi, da si povsod v središču pozornosti, kamorkoli vstopiš?
Uporabniški avatar
haylee
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a haylee » 02. Feb. 2011 20:33

Ajej kok enga brezveznega kreganja; da razčistim zadevo, ker delam v savni: res je, da
- v savni kopalke niso dovoljene: razlogi so higienske narave - ker potem ljudje švicajo v kopalke; pol grejo pa vn iz savne pod tuš, kjer kopalk niti slučajno ne morjo dost dobr sprat (ker jih majo pač oblečene), nakar se grejo vržt s temi umazanimi kopalkami v bazen.
- te noben ne bo silu, da morš bit naga v savni; komot si zavita v brisačo, to čist nobenga ne briga; tko kot nobenga ne briga a sediš gola v savni, dokler maš pod telesom brisačo (spet higienski razlogi). Čeprov sm jst ponavadi odkrita, ker je pač vroče, mi je res useen a ena tm sedi zavita od glave do pet, zard mene si lah v plašču s kapuco...
- to da moraš imeti v nekaterih turških savnah brisačo pod telesom je pravilo in stranke opozarjajo, če se tega ne držijo. Če tega pravila nimajo, pa še nism doživela, da bi ti kdo težil, če si nesš mini brisačko za pod rit v turško. Jst si jo ponavadi kar nosm, ker se mi gravža z golo ritjo usest na klop.

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov