Savna
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
fluffy muffin - Sramežljivka
- Na forumu od: 2. 2. 2010
Mene pa zanima..ali se namažete s čem preden greste v savno? Slišala sem da je zelo dobro med + sol.. imaš mehko kožo, ali uprabljate še kaj??
Mislim pa da to nemoreš kar s sabo prinesti..če že, naj bi bilo tam..ali kako?
Mislim da men bolj poceni v LJ je v BIT centru ..7,5€/2h
"A wise girl kisses but doesn't love, listens but doesn't believe, and leaves before she is left."
— Marilyn Monroe
— Marilyn Monroe
-
*zverinica* - Kofetarica
- Na forumu od: 10. 7. 2007
nič se ne namažeš...Finci grejo v savno samo z brisačko in potem veselo z vodo polivajo tiste kamne, da te kar zapeče, ko zakroži vroč zrak (jaz sem se počutla kot v pečici)...ne vem, zakaj bi se mazal, sploh pa s tako packarijo namen savne je, da se telo očisti strupov, ki na površje pridejo skozi potenje in če si s čim namazan, je to težje, se ti ne zdi?
savna in Finci so zakon!
savna in Finci so zakon!
- cherryandie
- Sramežljivka
- Na forumu od: 12. 5. 2009
Snow flake napisal/-a:Cherry24 napisal/-a:Savne so tud men super,sam ne vem zakaj vsakič k pridem iz savne domov me neznosno boli glava...
Mene tudi . Sem danes bila pozorna na to, da sem dovolj pila, sicer največkrat ležim v savni, ampak predno grem ven, tudi nekaj minut sedim, ampak vedno se glavoboli pričnejo že na začetku savnanja potem se pa samo še stopnjujejo .
Če vas boli glava, ko ste v savni ali pa potem, enostavno savn ne obiskujte več, pejte se rajši samo kopat ali pa kakšna kopel, masaža. Telo ti vedno z bolečino nekaj sporoča, to ti pač ne paše, če te po tem boli glava. No mene je pa vedno bolela glava ko smo se šli z mojmo kopat. In pol sem ugotovila zakva, zato ker sem se podzavestno "sekirala", al bo vse vredu, pa ponavadi je zamujal al pa se je 5min prej spomnu da zej pa noče it, in jest sm ga pol prosila da pejmo,... No pol ko sem se ga pa rešila in smo se šli z nečaki spet namakat je blo pa vse kul, nč več me ni glava bolela.
Hočm to povedat, da ponavadi telesu neka aktivnost ne paše, drugič je pa vzrok tud napetost, ki jo sami povzročmo.
Če se savnate, nč hitet, sm lepo uživat, ker sem vidla že večkrat kakšen par, ko je vzel karto za 2h, pol pa samo iz ene savne v drugo letal brez tistega 15-20min počitka.
Srce, ki ljubi, ostane vedno mlado.
-
Dita- - Kofetarica
- Na forumu od: 8. 8. 2007
kittybaby napisal/-a:jaz tudi razmišljam da bi si savno kupila. meni najbolj prija infrardeča savna sam me mal skrbi kolk elektrike taka zadeva kaj pokuri?
Ravno infrardeča pokuri največ elektrike... vem ker delam v savni. mi imamo zaradi tega ker tok elektrike pokuri timer naštiman - maximalno jo imaš lahko prižgano uro in pol, potem pa jo morš jt spet priklopt, da ne gori kar v tri krasne tudi če ni ljudi.
Our passion is our strength <3
-
N0ty - Komunikatorka
- Na forumu od: 9. 2. 2010
jz sm tut spadala med tiste boječke k ful oklevajo pred prvim obiskom savne. Ker vročine/sonca ne prenašam najbolje. Pa ni blo panike sploh. Sicer sm bla do zdej 2x v finski savni to je pa to... ampak je res zakon, sproščujoče...
Pa vidim da je bilo dosti spraševanja po privatnih savnah... Jaz priporočam Klub Zlata ribica na Jesenicah ... Prijazno osebje, primerne cene, 100% zasebnost, predvsem v savnah "pod skalco" je zakon, tak domač občutek...
Pa vidim da je bilo dosti spraševanja po privatnih savnah... Jaz priporočam Klub Zlata ribica na Jesenicah ... Prijazno osebje, primerne cene, 100% zasebnost, predvsem v savnah "pod skalco" je zakon, tak domač občutek...
Fightin for a peace is like fu*king for virginity
- čuftika
- Cosmofrik
- Na forumu od: 13. 10. 2009
fluffy muffin napisal/-a:Mene pa zanima..ali se namažete s čem preden greste v savno? Slišala sem da je zelo dobro med + sol.. imaš mehko kožo, ali uprabljate še kaj??
Jz se mažem z medom po savni, ampak to sam takrat ko gremo smučat, pa je v hiški tut savna, takrat si med s sabo prinesem, goža je res fajn gladka potem
Drugač majo pa v zdrvailiščih ponavadi programe s medom pa tudi piling z soljo je na voljo, tko da si nič ne prinašaš s sabo
- Nica
- Sramežljivka
- Na forumu od: 15. 2. 2010
N0ty napisal/-a:jz sm tut spadala med tiste boječke k ful oklevajo pred prvim obiskom savne. Ker vročine/sonca ne prenašam najbolje. Pa ni blo panike sploh. Sicer sm bla do zdej 2x v finski savni to je pa to... ampak je res zakon, sproščujoče...
daj poveč več o tejle zlati ribici
Jaz imam ful rada savno, mi je bilo vedno do sedaj zelo neprijetno hodit v javne. V življenju ne bom šla več v javno, nazadnje sem imela RES slabe izkušnje. Pohvalila bi pa savno v centru Harmonija v Mengšu.
S časoma si bom pa svojo omislila.
- pinanina
- Komunikatorka
- Na forumu od: 14. 4. 2006
PennyBell napisal/-a:Redna obiskovalka savne. Najprej smo hodili v Zreče, Laško..
Sedaj jo imamo doma in je še najbolje. Se res lahko sprostiš, prepustiš.. pa še svojo glasbo dam gor.
super zadeva!
kakšne so savne v Laškem in Zrečah?
- tor
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 7. 2. 2007
- Kraj: ljubljana
pinanina napisal/-a:PennyBell napisal/-a:Redna obiskovalka savne. Najprej smo hodili v Zreče, Laško..
Sedaj jo imamo doma in je še najbolje. Se res lahko sprostiš, prepustiš.. pa še svojo glasbo dam gor.
super zadeva!
kakšne so savne v Laškem in Zrečah?
Laško, zelo urejeno. Tri finske, turška, dve infri, pa še ena "zeliščna". Kulturni ljudje, tišina, dosti ležalnikov da počiješ v miru.
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
Zreče imajo savna vas, kar pomeni, da imajo veliiiko savn Ne vem, enih 10 ziher.
Všeč mi je, ker imaš kaj za početi tudi, če ti naslednji dve urci ni za it v savno. Ležalnikov je dovolj, seveda se vsi najprej zagrebejo za mehke fotelje, pa za keramične ogrevane ležalnike...
Meni redno uspeva, da mi dvigne pritisk v savni v Zrečah. Ni mi jasno, kaj imajo ljudje za tovorit zraven po cele potovalke v savno. V savno greš z brisačko okrog bokov in that's it. Ne rabiš zraven 3 svojih brisač, pijače ne rabiš, ker imaš tam naravni čaj (pozimi) ali domač bezgov sok (poleti) zastonj. In potem, ponavadi ti taisti ljudje, pustijo brisačo in vse svoje stvari gor na keramičnem ležalniku. Kljub temu, da je keramičnih ležalnikov 5 in so namenjeni vsem. In kljub opozorilu, naj ne puščajo osebnih stvari na teh ležalnikih, ker se jih ne da zasesti zase. Joj, ko me to razpizdi. Itak greš na ležalnik za pol urce, potem pa tak spet v savno in bazen se namakat, res ne moreš bit tako tele, da misliš, da te bo eden od petih keramičnih ogrevanih ležalnikov čakal.
Se opravičujem, ker sem si olajšala dušo
Sicer pa je zelo fajn v zrečah, ker imaš vsak dan ob določenih urah poseben program, ki vključuje npr. mazanje s kakšno zanimivo snovjo po telesu...npr. s čokolado, soljo, medom, jogurtom in podobno
Všeč mi je, ker imaš kaj za početi tudi, če ti naslednji dve urci ni za it v savno. Ležalnikov je dovolj, seveda se vsi najprej zagrebejo za mehke fotelje, pa za keramične ogrevane ležalnike...
Meni redno uspeva, da mi dvigne pritisk v savni v Zrečah. Ni mi jasno, kaj imajo ljudje za tovorit zraven po cele potovalke v savno. V savno greš z brisačko okrog bokov in that's it. Ne rabiš zraven 3 svojih brisač, pijače ne rabiš, ker imaš tam naravni čaj (pozimi) ali domač bezgov sok (poleti) zastonj. In potem, ponavadi ti taisti ljudje, pustijo brisačo in vse svoje stvari gor na keramičnem ležalniku. Kljub temu, da je keramičnih ležalnikov 5 in so namenjeni vsem. In kljub opozorilu, naj ne puščajo osebnih stvari na teh ležalnikih, ker se jih ne da zasesti zase. Joj, ko me to razpizdi. Itak greš na ležalnik za pol urce, potem pa tak spet v savno in bazen se namakat, res ne moreš bit tako tele, da misliš, da te bo eden od petih keramičnih ogrevanih ležalnikov čakal.
Se opravičujem, ker sem si olajšala dušo
Sicer pa je zelo fajn v zrečah, ker imaš vsak dan ob določenih urah poseben program, ki vključuje npr. mazanje s kakšno zanimivo snovjo po telesu...npr. s čokolado, soljo, medom, jogurtom in podobno
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]