Savna

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

tor
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 7. 2. 2007
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a tor » 10. Jan. 2009 20:54

jullia_ napisal/-a:A ni ravno knajpanje cela poanta savne?

Je ja. Ves pregret, pod škaf mrzle vode...paše.
lubii*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 10. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a lubii* » 12. Jan. 2009 21:08

ooo savnaaa :razz: :razz: :razz: obožujem jo. sploh k sm bol zmrzliv človk in mi zdeile pozim res sede, da me mal pekuha:P...jo mam kr doma :P
What's meant to be will always find its way...<3
Uporabniški avatar
Satya
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 5. 6. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Satya » 24. Jan. 2009 13:27

ja, knajpanje je valda fora, sam kao naj ne bi blo zdravo TAK šok za telo... pač da ne greš v sekundi iz ful vročega v sneg, ampak vmes pustiš, da se telo mičken ohladi. vem pa ne, tko so mi v savnah povedal :)
tor
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a tor » 24. Jan. 2009 13:40

Direkt na mrzlo/ledeno, ni priporočljivo, sploh po turški ne.
Uporabniški avatar
enaa
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 7. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a enaa » 24. Jan. 2009 13:55

Ena fajn varijanta so tudi dnevi ko je savna odprta sam za ženske.

Sem bila zadnjič in je super, se ni treba sekirat da te mogoče kje kakšen stric opazuje :lol:

Bom poskušala večkrat it v savno (če bojo finance naklonjene), ker maš potem taaak lepo kožo (js mam drgač kr probleme z njo).
Uporabniški avatar
Satya
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Satya » 24. Jan. 2009 14:39

a katera ve za kakšno študentskemu žepu prijazno savno v ljubljani?
Uporabniški avatar
enaa
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a enaa » 24. Jan. 2009 15:25

Hmmm, a mogoče katera ve kaj več o tistem kar je neka uporabnica napisala na začetku te teme, da naj bi savna škodovala možganskim celicam oz. IQju??? :eek:

Js sem to prvič slišala.
Uporabniški avatar
Satya
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Satya » 28. Jan. 2009 15:47

enaa, dvomim.... na kakšni osnovi naj bi pa to blo? sej si ne prekuhaš možganov, no... :D
Uporabniški avatar
enaa
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a enaa » 28. Jan. 2009 15:48

se strinjam :D :lol:
Uporabniški avatar
arrow
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 5. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a arrow » 05. Feb. 2009 10:44

A mi lahko kera pove,kolkrat na teden se je priporočljivo savnat?Nekje sm prebrala,da tudi vsakodnevno savnanje ni škodljivo,če se dobro počutiš,ampak ker s tem nimam veliko izkušenj,me zanima kaj ve mislite.
I fear to keep an open mind, for there are those who would use it as a door to my soul.
Uporabniški avatar
Satya
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Satya » 28. Feb. 2009 17:02

v bistvu ne vem, ampak pomoje vsak dan ne bi smel bit panike.... al pa vsak drug dan? js že tok časa nism bla, da sm že pozabla kk zgleda hihi.... naslednji vikend za rojstni dan se pa čaaaaaastim :)
jagoda-malina
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 11. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a jagoda-malina » 28. Feb. 2009 18:25

Satya napisal/-a:a katera ve za kakšno študentskemu žepu prijazno savno v ljubljani?

Ali v Kranju?
ana27
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ana27 » 01. Mar. 2009 22:33

Mene pa zanima kako sploh zgleda v savni (postopek prihoda-odhoda).
Prideš na recepcijo, poveš kaj bi, plačaš...pa potem? Kam greš, kje pustiš garderobo,... pač celoten postopek, ker bi rada šla pa ne bi rada trapasto izpadla.
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 9. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a chiqqa » 02. Mar. 2009 1:07

Mimi_M napisal/-a:Men tud paše, ampak zmerno, ne pretiravam, če začutim, da mi je tumač, grem ven magari po 5 minutah, ker nima smisla, da se neki siliš sam zato, da izpadeš kao kul in obvladaš :roll:
Zdejle sva bila z mojim 4 dni v hotelu Primus na Ptuu, kjer imajo res v nulo urejene savne, mislim cel kompleks s savnami, s počivališči, džakuzijem itd...
res si lahk vzameš ful na izi in uživaš tudi če nisi v savni. :) , ampak počivaš na ogrevanem počivališču, se namakaš v džakuziju, vmes pa se greš malo pogret recimo v finsko savno, ki men bolj paše od pare turške, kjer mi sicer ful dišijo razne arome, ampak mi vlaga ne dene ravno dobro, lažje se sprostim v suhi, finski savni.

jz sm pa ravno obratno. tam v suhi me hitr začne neki tesnit, začnem met strange filing da bo začel kej goret lol,pa noge me ponavad začnejo pečt-v kolenu-pa tko diham use težje pa prevroče je. s tem ko tiste vodne so zakon, nobene bojazni :D je vse v vodi,vlagi,pa jz se bl spotim tam.
sm vesela da me je moj navadu na savno :) tko da zdj nimam problemov
tor
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a tor » 02. Mar. 2009 20:47

ana27 napisal/-a:Mene pa zanima kako sploh zgleda v savni (postopek prihoda-odhoda).
Prideš na recepcijo, poveš kaj bi, plačaš...pa potem? Kam greš, kje pustiš garderobo,... pač celoten postopek, ker bi rada šla pa ne bi rada trapasto izpadla.

V savnah, katerih sem bil, je postopek enak ali podoben....prideš, plačaš, greš v garderobo, oblačila pustiš v omarici, in ovita v kopalni plašč ali brisačo odideš v prostore savn. Torej brez kopalk, mobitela in podobnega. Ko prideš v predprostore sob kjer se izvaja savnanje, se najprej malo usedeš saj je že tam toplo..recimo za 10 minut..potem greš pa v savna prostor, samo z brisačo, ki jo daš pod sebe na sedišču, ležišču.
V turško greš brez vsega, sedišče pa spreš s tekočo vodo , ki je v savni. Za finsko in turško se ne priporoča več kot 15 minut savnanja...po savnanju greš takoj pod tuš..potem se spet usedeš v predprostore, in tam počivaš toliko časa kolikor si bila v savni..torej 15 minut finske savne, tuš, 15 minut počitka.
Ko daš vse savne čez, oziroma če jih je manj kako dvakrat, je povsod, prostor za ohladitev, umiritev, kjer malo poležiš, in s tem zaključiš.
Obvezno vmes pij dosti vode ali čaja, ponavadi ti je tam vse na voljo.

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov